Sada je: 13 srp 2026, 12:33.

KOLICA i Sjedalo u autu

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: KOLICA i Sjedalo u autu

PostPostao/la nevenera » 19 ožu 2009, 22:07

ja sam danas naletila u chiccovom dućanu na http://shop.chicco.hr/ProductDetails/48 ... ica.wshtml autosjedalicu Proxima, to je nova auto sjedalica namijenjena grupi od 0+/1 koja je u skladu sa standardom EC R44/04 za prijevoz djece u automobilu težine do 18 kg, cijena 1.199,00 KN.
nema isofix već neku kao kutiju ispod- pitala sam - nije isofix. stvarno izgleda dobro i eto mene, opet promijenih mišljenjeeee :roll: .
ne, nisam se predomislila tj nismo se predomislili, već kako mi mm kaže: reci curama da smo se konačno odlučili! :lol
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Krumpirić » 19 ožu 2009, 22:12

gledala sam je, nije loša. Makar sam ja fan #jednogrupnih# sjedalica, ta je sjedalica kvalitetna i dobra je ušteda!
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la ana01 » 19 ožu 2009, 22:56

nevenera je napisao/la:ja sam danas naletila u chiccovom dućanu na http://shop.chicco.hr/ProductDetails/48 ... ica.wshtml autosjedalicu Proxima, to je nova auto sjedalica namijenjena grupi od 0+/1 koja je u skladu sa standardom EC R44/04 za prijevoz djece u automobilu težine do 18 kg, cijena 1.199,00 KN.
nema isofix već neku kao kutiju ispod- pitala sam - nije isofix. stvarno izgleda dobro i eto mene, opet promijenih mišljenjeeee :roll: .
ne, nisam se predomislila tj nismo se predomislili, već kako mi mm kaže: reci curama da smo se konačno odlučili! :lol

imas od graca istu grupu autosjedalice za 999kn, a bila je 1600kn
evo link
http://www.turbolimac.com/Products/Turb ... 73505.aspx
oni su moja ljubav i sreca....
ana01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la penny » 19 ožu 2009, 22:59

jel postoji neka cca shema kako montirat as u sredinu na straznje sj il to bas svaki auto ima individualno
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la nevenera » 20 ožu 2009, 19:53

ja sam ti vidjela kako se montira u knjižici auta.pogledaj i ti u svojoj. imam je namjeru tako stavit kako piše u njoj. nisam vidjela mogućnost za stavljanje na sredinu sražnjeg sica pa to ne bih ni pokušala.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Kosta`s mummy » 20 ožu 2009, 21:36

Mi smo uzeli Quinny Buzz kolica sa 3 tocka (od 6. mjesecei starosti djeteta) i Maxi Cosi AS kompatibilnu sa osnovom kolica, dobijes adaptere.
AS nam je bila super, odusevljeni.
Kolica- prednosti:
aluminijski okvir
podesiva rucka
amortizacija
2 velika tocka koji se pumpaju
prednji swivell tocak
lako sklapanje i rasklapanje
ukupna tezina sa djelom za djecu od 6. mjeseca - 12 kg
izgled

Mana:
kaisevi su malo kratki, pise za djecu do 3 god, ali nije bas tako
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 23 ožu 2009, 10:29

Kosta`s mummy je napisao/la:.
Kolica- prednosti:
aluminijski okvir
podesiva rucka
amortizacija
2 velika tocka koji se pumpaju
prednji swivell tocak
lako sklapanje i rasklapanje
ukupna tezina sa djelom za djecu od 6. mjeseca - 12 kg
izgled

Mana:
kaisevi su malo kratki, pise za djecu do 3 god, ali nije bas tako

nazalost ovo meni ne zvuce kao prednosti vec kao karakteristike kolica :dunno
i ispravak - podesiva rucka samo po visini :)
2 straznja kotaca su velika i pumpaju se , medutim prednji je mali i nije iste vrste.....

bas jucer sam vozila buzz i muru, paralelno,jednom rukom jedna , drugom druga ,OK, na buzzu je bila AS a mura je bila u punom sastavu, ali svjedno moram priznati da je buzz znatno laksi od mure, ali mi djeluje nestabilnije :dunno
eh da i 12kg mi ne djeluje kao neka prednost kod kolica , pa nije to bas lagano :dunno
mana i buzz i mura kolica je u tome sto se sjedeci dio mora skinuti sa kostura kolica inace su prevelika kada se sklope :(

najveca mana Buzz kolica bi bila u sjedalu tj. nemogucnosti nekakvog barem priblizno ravnog polozaja, a takoder i uskog sjedala :(
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Kosta`s mummy » 23 ožu 2009, 15:07

mana i buzz i mura kolica je u tome sto se sjedeci dio mora skinuti sa kostura kolica inace su prevelika kada se sklope

Moras skinuti AS jer bi bilo preveliko, ali ne i sjedalo, mi ga sklapamo sa sjedalom i ostavljamo u gepeku. A ne slazem s ni s ovim o stabilnosti

najveca mana Buzz kolica bi bila u sjedalu tj. nemogucnosti nekakvog barem priblizno ravnog polozaja, a takoder i uskog sjedala

Ali na njemu i pise da nije za djecu ispod 6 mjeseci, vec moras uzeti neki dodatak, tipa AS ako koristis za manje dijete za koje ti treba ravan polozaj
Kosta 05.08.2007.
Kosta`s mummy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danijela81 » 23 ožu 2009, 15:13

ja sam još u trudnoći dobila nekakva Pikolo kolica s autosjedalicom, jedan od dva modela na 4 kotača kojima se prebacuje ručka. za one koje to planiraju kupiti - nemojte ni u ludilu!!!

nemaju ravan položaj. kada je ručka okrenuta tako da beba gleda prema vama, nemoguće ih je voziti, prvo zato što su kotači s te strane dupli, a veliki, i preblizu vama, tako da ili udarate u njih, ili morate voziti savinutih leđa. a drugo jer se samo ti kotači okreću, a oni s druge strane su fiksni, tako da to dodatno otežava posao.
ja sam nekako jastucima popravila taj kvazi nulti položaj, i kolica ostavila kod moje mame u Os da ne moramo svaki put furat naša. i nakon dva mjeseca korištenja su se kotači raspali, a ručka rasklimala. katastrofa.

MM i ja smo kupili peg perego venezia. stari model, ne izgledaju svemirski i moderno, ali su definitivno najfunkcionalnija kolica koja sam ja ikad isprobala!
za drugo dijete ću potražiti neka sa istim osobinama, nadam se da će ih još bit. ova se više ne proizvode.

a prednosti:
ručka koja se prebacuje (korisno kad sunce prlji, a vi baš morate u tom smjeru).
jednostruka ručka.
vrlo lako upravljanje i jednom rukom.
sva 4 dupla kotača, koja se mogu fiksirati ravno, ili da se okreću, obzirom u kojem smjeru vozite.
skroz ravni položaj (nulti).
zimska navlaka koja obuhvaća kolica sa svih strana i pretvara ih u košaru.
sjenilo za sunce koje se može jako nisko navući tako da je beba skroz zaštićena od vjetra.
velika šoping košara.
prečkica za bebu koja ima i utor za bočicu ili čašicu.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 23 ožu 2009, 15:36

Kosta`s mummy je napisao/la:se sklope

Moras skinuti AS jer bi bilo preveliko,.............................
Ali na njemu i pise da nije za djecu ispod 6 mjeseci, vec moras uzeti neki dodatak, tipa AS ako koristis za manje dijete za koje ti treba ravan polozaj

AS moras skinuti i iz razloga sto je to sjedalica za voznju u autu i u tu svrhu treba i sluziti .
AS mi nikako nije dodatak kolicima u kojem bi vozila dijete do 6 mjeseci.
ja sam svoje dijete vozila u kosari do cca 7 mjeseci, a i sad mu spustim naslon u nulti polozaj kad zaspe...

meni su BUZZ kolica bila jako lijepa i jedno vrijeme smo ih ozbiljno razmatrali, ali i sad bi ih uzela samo kao druga kolica, za svoj gust .....

kojima se prebacuje ručka

za mene je ovo velika prednost kod kolica
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Zwerka » 25 svi 2009, 16:05

Počela sam polako malenog stavljati u polusjedeći položaj na nekoliko minuta..
Kad leži na leđima, stalno odiže glavicu, čim mu pružim ruke, ulovi se za njih i diže se u sjedeći položaj i super sjedi i drži glavicu dok ga pridržavam, ali kad ga stavim u kolicima u polusjedeći položaj, stalno glavicu naginje prema naprijed, kao da gleda pred sebe u zemlju i stalno mi puza dolje s tog polusjedećeg položaja.

Da li to znači da još nije spreman za taj položaj??
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la snowwhite » 26 svi 2009, 12:51

zwerka kao što i sama znaš, i tu si pročitala sto puta, dok samostalno ne sjedi nije spreman, no maks se nikako drugačije više nije htio voziti pa sam ga ja stavljala u polusjedeći. sad se sam posjedne u kolicima iako se inače sam ne može posjesti. pustim ga jer nema smisla stalno ga odgurivati dole kad se on odma odgurne i sjedi. ako mu pritegnem remenčiće da ne može odmah je panika....ja popuštam
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Zwerka » 26 svi 2009, 13:52

Snow, ja stalno mislim da kad samostalno prosjedi da je spreman za sjedeći u kolicima, a da se polusjedeći može i prije...
Tako sam barem razumjela kad je Krumpirić napisala da se stavlja u polusjedeći čim se počne odizati...
A ja uzela zdravo za gotovo da to znači kad on počne odizati guzu i glavicu od podloge...
Primjetila sam da mu je dosadno ležati u kolicima, pogotovo sad kad manje spava po danu, pa je nervozan tako dugo dok ga ne stavim u polusjedeći...
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 02 lip 2009, 22:19

danas smo mm i ja, kako nije bilo kiše stavili autosjedalicu u auto. :/ jako loše izgleda. klima se, ne izgleda čvrsto. sve smo napravili kao na uputama (obrnuto od smjera vožnje, 3 uporišta itd) no nisam baš uvjerena da je dobro. već sam rekla da je moja AS chicco proxima. još sam tek danas sklužila na rodinoj stranici da je 23.5. bio pregled AS u zadru. :ne
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la thinkPINK » 02 lip 2009, 23:28

Nemamo chicco sjedalicu pa ne mogu bas za nju govoriti, al i nasa Maxi Cosi nije ful stabilna. Bili smo na rodinom pregledu prije nego se bebac rodio da nam ju pravilno namjeste jer nam je izgledala nedovoljno cvrsto. Uglavnom, bitno je da je cvrsta u smjeru naprijed nazad odnosno da je tu super zazegnuta, a lijevo desno ce se uvijek malo mrdat. Kad kazem malo mislim stvarno malo, ne smije plesat, al je bitno da nakon sto ju montiras jos dodatno zategnes pojas i sjedalicu malo navuces prema dole-nazad. Ako bude jos koji pregled odite, korisno je.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la barboza2 » 03 lip 2009, 10:24

evo mene s novom dvojbom. sto znate o as bebe confort iseos TT? decki su za prelazak u vecu as, imaju vise od 10 kg, sami ustanu uz kauc ili fotelju, imaju jos malo 10 mj i u jajetu im je glavica skroz do gornjeg ruba. e sad... sjedalo u autu je dugacko toliko da uz sekinu najvecu as stanu na knap dvije as ne sire od 40 cm. te sirine su spomenute as koje se jos daju rasiriti kako djeca rastu. za sad im je ta sirina ok ali kad budu veci nemam pojma kako ce biti. sad nismo u mogucnosti kupiti veci auto.
luda sam vec od toga. uskoro putujemo i do tad moramo nesto rijesiti a nemam pojma sto napraviti... :/
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plusic » 03 lip 2009, 10:38

ja sam ozbiljno razmatrala tu AS ali mi na kraju nije djelovala precvrsto, bas radi stranica koje se sire... a treba ih poceti siriti jako brzo jer je sjedalica dosta uska...
mi smo na kraju odustali, premda sam cula i jako dobrih komentrara za tu AS :dunno
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la REBECCA » 03 lip 2009, 10:47

barboza2 je napisao/la:evo mene s novom dvojbom. sto znate o as bebe confort iseos TT? decki su za prelazak u vecu as, imaju vise od 10 kg, sami ustanu uz kauc ili fotelju, imaju jos malo 10 mj i u jajetu im je glavica skroz do gornjeg ruba. e sad... sjedalo u autu je dugacko toliko da uz sekinu najvecu as stanu na knap dvije as ne sire od 40 cm. te sirine su spomenute as koje se jos daju rasiriti kako djeca rastu. za sad im je ta sirina ok ali kad budu veci nemam pojma kako ce biti. sad nismo u mogucnosti kupiti veci auto.
luda sam vec od toga. uskoro putujemo i do tad moramo nesto rijesiti a nemam pojma sto napraviti... :/

Barboza nas je ta sjedalica odlično služila 3 godine. Imam samo pohvale za nju, lijepo se dala montirati u dva auta, ima dobre ocjene na testovima. I sad izgleda kao nova. Što se širenja tiče, mi dugo nismo trebali širiti, jer imam dugačkog mršavka, prvu godinu je sigurno nije trebalo širiti, nikad ga nismo vozili u zimskoj jakni.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la barboza2 » 03 lip 2009, 11:08

super super sad mi je lakse! :joy nekako si mislim da ce dok ih budemo trebali siriti seka moci u buster. ili se varam? kad uopce mogu u buster? :conf
Nothing is perfect. I am nothing.
slika
slika
barboza2
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la REBECCA » 03 lip 2009, 11:42

nevenera je napisao/la:danas smo mm i ja, kako nije bilo kiše stavili autosjedalicu u auto. :/ jako loše izgleda. klima se, ne izgleda čvrsto. sve smo napravili kao na uputama (obrnuto od smjera vožnje, 3 uporišta itd) no nisam baš uvjerena da je dobro. već sam rekla da je moja AS chicco proxima. još sam tek danas sklužila na rodinoj stranici da je 23.5. bio pregled AS u zadru. :ne

Nevenera, kod montaže sjedalice, klekni jednim koljenom u nju i jako ju stisni u sjedalo i onda zateži pojas, bit će čvršće. Tako su cure na Rodinom pregledu namještale našu sjedalicu, ja sam ju recimo ispravno vezala po uputama, ali svejedno je bilo labavo dok ju jako ne utisneš u sjedalo.
J. 21.04.2005

M.6.11.2008
REBECCA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nevenera » 03 lip 2009, 14:50

rebecca -hvala! pokušat ćemo tako, skroz dobra ideja!
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Plusic » 03 lip 2009, 15:00

REBECCA je napisao/la: klekni jednim koljenom u nju i jako ju stisni u sjedalo i onda zateži pojas, .

ovo npr nije moguce kod MC priorifix-a odn. nama nije bilo moguce izvedivo, jer mora biti u lezecem polozaju dok je montiras. moram priznati da smo je nas troje montirali da bi dobili potpuno cvrstu AS koja se ne mice ni milimetra .
MC Cabrio smo vezali na ovaj nacin, a kad je bebac bio veci tj cvrsto sjedio i kad smo mi bili sigurniji, onda smo sjedalicu ostavili vezanu u autu i njega samo provlacili unutra.
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la silki » 14 lis 2009, 21:08

:pcela
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la papalinka » 02 ožu 2011, 20:56

drage mame!
Molim pomoć od vas koje već imate iskustva s kolicima. Čitam sve ovo i naprosto mi je tooo much svih informacija. Trebam konkretan savjet- kolica na tri kotača, da se prednji rotira za 360 stupnjeva, da su kotači malo veći (gumeni), kolica mogu biti i veća s obzirom da nisam u gradu (ali da nisu sad baš "gromada") i da su onako "amortizirajuća"/"terenska", kako već da se izrazim. još mi je bitno da imaju nulti položaj i da se beba može okrenti na obje strane.
Gledala sam neka Jane slalom , ali tek sam krenula u akciju, a već mi je dosta... ah,ah, slatke muke

Unaprijed vam svima hvala na konkretnim informacijama
papalinka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Treasure » 03 ožu 2011, 09:40

@ papalink Maxi Cosi Mura 3 je tada u tom tvom opisu...
Velika, veliki kotači, prednji rotirajući za 360, košara za stvari, sjedalo se vrti naprijed i natrag i ima nulti položaj..
Kasnije imaš za staviti adaptere i možeš dokupiti odvojeno AS 0-13 kg isto Maxi Cosi, a na početku možeš koristi i košaru koju isto kupujuš odvojeno od kolica, znači tebi na volju..
Prednost je što sve možeš odvojeno kupiti i ne mora biti iste boje, dezena, itd..(npr da ti posudi netko svoju sjedalicu koja nije iz tvog kompleta, nije grdo, jer voziš ionako odvojeno, pa se to ni ne kuži)

Jedina mana ti je što sama kolica teže puno više od tih Jane koja su tebi u izboru, mislim da ti je Mura nekih 15-ak kg (još kad budeš bebu unutra gurala...)
http://www.maxi-cosi.com/ot-en/stroller ... osi-mura-3 i mislim da su ti cijene kolica bez dodataka nekih cca 3000 kn..
Meni osobno i Quinny jako lijepa :D
...sva prava bogatstva se ne mjere novcem
srećica'04 & zvrkica'11
Treasure
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la papalinka » 03 ožu 2011, 22:07

hvala, vidjela sam ta kolica, doduše dok još nisam razmišljala o tome. imam mali stan, ali mi je šteta samo radi toga ne kupiti neka komotna, "moćna" kolica u kojima će bebač guštat. prizemno sam pa težina i nije problem (iako su ona jane nekih 5 kg lakša šta nije malo), osim ako nije neki problem njima upravljati, ne znam koliko pametno razmišljam, možda će me ta veličina kasnije i živcirati. I još nešto- mogu li ona baš u nulti položaj tj.trebam li košaru za tek rođenu bebu ili o tome ne trebam razmišlati ? (u ljeto smo pa neću ni uzimat iako mi se ta kolica čine tako veeelika za novorođenče...)
papalinka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la pinkis » 04 ožu 2011, 20:57

mi smo uzeli kolica koja se ne spominju tako cesto - haberkorn easy. uz njih dolazi i kosara za novorodjence. to sam se odlucila nakon puno puno razmatranja.
na njima mi je super sve :mrgreen a negativna jedino tezina. ali i to ima neku prednost - sigurnost.

- rucka se premece naprijed/natrag
- poveci tockovi (2 swivel, 2 ne), moze za off road, nisu na pumpanje, ali je neka super guma
- amortizeri
- 3 polozaja naslona
- kosara se moze umetnuti na njih
- podesiva visina rucke za guranje
- veliki krov s prozorom
- periva/skidiva navlaka
- veeelika shopping kosara
- djeluju super udobno, velika i robusna, al u isto vrijeme sportivo

negatvna jedino velicina kad se sklope i tezina (17 kg :/ )

sad imam jedno pitanje za iskusnije mame: kadje dijete preveliko za takva kolica, tj. kad se mora prebaciti u kisobran? kazu neki da je dobro i ranije (kad?) tako da kao veliki ne unistavaju ova prva, da ostanu u boljem stanju za drugu bebu.
pinkis
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Treasure » 05 ožu 2011, 07:56

@papalinka imaju ti nulti položaj za bebu..i imaš pravo jedino težina i veličina po meni su ima mana.
@ pinkis ne mora značiti da će ti druga kolica ni trebati, npr meni je moja mala čim je prohodala odbijala sjesti u kolica, a ja ju nisam ni forsirala.. Jedno vrijeme smo gurali prazna kolica, kasnije ih nismo uzimali u grad i šetnje upoće. Radije smo uzimali one male baby bicikliće u kojima se volila voziti tako da kada joj je dojadilo hodati, sjedala bi u te tricikle.. :D To ti je naše iskustvo..
...sva prava bogatstva se ne mjere novcem
srećica'04 & zvrkica'11
Treasure
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la papalinka » 08 ožu 2011, 18:36

danas sam vidjela chicco s 3 kolica. malo mi smeta onaj "produzetak" iznad prednjeg kola, ali mi se cine cak nekako komotnija u sjedalu (bas zadnja varijanta, ne kosara ni autosjedalica-to nisam imala priliku vidjeti) od maxi cosi sjedala. ako netko zna je li uistinu tako, molila bih da javi, tnx. Naime ne znam gdje bih u Splitu mogla vidjeti jedna i druga kolica...? Doduse-ne znam mogu li se ona okrenuti u oba smjera..
ps- "ubrala" sam i peg perego gt 3...iskustva?...
papalinka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju.