Sada je: 18 tra 2026, 15:13.

Platnene pelene u jaslicama

Moderator/ica: nevenera

Platnene pelene u jaslicama

PostPostao/la silki » 03 svi 2009, 23:03

već neko vrijeme želim otvoriti ovu temu ali stalno mislim da ima vremena.
sutra predajem papire za upis i otvorili smo novi, samo naš platneni pdf pa nema smisla odgađati.
zanimaju me iskustva mama čiji su klinci u vrtiću koristili platnene.
uvjeravaju me da će mi dijete biti usrano i upišano te da ga neće često presvlačiti jer je platnenopelenaš.
o čemu to ovisi? mom stavu? tetama? vrtiću?

ajmo iskustva na sunce!
thnx!
silki
ni kljun ni krila ni nogice

Re: Platnene pelene u jaslicama

PostPostao/la Krumpirić » 03 svi 2009, 23:08

ja iskustvo nemam, al sam na rodi čitala i pozitivna i negativna, očito je kako te strefi.
Inače, poznavajuć Marinove tete, npr. duboko sam uvjerena da jedna od njih nebi ni riječi rekla na platnene. Za drugu nisam. Mislim da stvarno ovisi o osobi na koju naletiš, a vrtići općenito nemaju ništa protiv.
Ove koje sam čitala da su nosile u vrtić, samo se od njih tražilo da imaju vrećice neke koje se dobro zatvaraju da ne smrdi i to je to. :/
al javit će se cure s iskustvom, i ja iščekujem
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la jaja » 04 svi 2009, 14:38

I mene to isto zanima iako je Luka još mali do vrića još godina ipo,ja neznam kako će naši to u vrtiću prihvatit,jer živim u malome gradu ,što je najgore samo znam da 1 cura koristi platnene pelene kad drugim spomenem :shock: ,kako će tek u vrtiću bit???
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la podocnjaci forever » 04 svi 2009, 18:48

...evo i mene u čekaonici :lol
...ajme, moramo naći neke vanjske suradnike :jadnimi , jer, koliko se meni čini, ovdje među nama nema iskusnih platnenih jasličara...
...ili čekaj malo - a thalia? :da?
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zvečka » 21 lip 2009, 19:36

Niš, evo mene na ovoj temi. :D Kad smo otišli na razgovor u vrtić, pitala sam za platnene. U tom vrtiću nemaju nšta protiv. Pedagoginja je napisala na naš listić i rekla mi da još napomenem tetama koje budu imale tu grupu. Baš mi je to drago.Nadam se da se nisam prerano poveselila. Totalno sam se navukla na pp. Prije sam za noć koristila jednokratne, ali sad smo već nekoliko mjeseci totalno platneni, ne znam što je meni bilo da sam ju prek noći imala ju jednokratnim.
Uglavnom, mislim da je stvar u politici vrtića. Odlučila sam si nabavit još AIO pelena da ih ima za jaslice. Tako da će stvari tetama bit maksimalno pojednostavljene, jedino što će ju morat više puta presvuć. No, to bi trebale i kod onih s jednokratnim tak da....mislim da im je svejedno.
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la podocnjaci forever » 24 lip 2009, 20:31

i... mi smo se upisali u jaslice za od nove godine i napomenuli za platnene... žena je to utefterila viiisoko gore veeelikim slovima, iako baš i nisam sigurna da zna što to znači :lol... pa ćemo vidjeti kako će ići :)
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la thalia » 24 lip 2009, 21:03

ma meni je S. kao puštao pelene kad se upisao, ali nije išlo pa sam da tete ne gnjavim kupovala jednokratne za vutića :oops:

kažu cure da ovisi o tetama. ja sam sigurna da bi jedna rado mijenjala platnene, a druga bi njurgala :dunno
možda najbolje pocketice i AIO s dodatnim insertima, onda im je isto kako god mijenjale.

postaje sve popularnije, kad sam ja S-u kupovala i šivala pelene, svi su me gledali ko svjetsko čudo, a sad se rodile dvije bebe i još čekamo dvije i svi imaju lijepu kolekciju platnenih u ormaru :joy
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la zvečka » 26 lip 2009, 09:39

Mislim da bi tetama u vrtiću/jaslicama trebalo zapravo bit svejedno. Ionako moraju mijenjati pelene često. Npr. E. ima jako crvenilo na guzi ako joj se pelene ne skidaju minimum svaka dva sata. Tako sam specijalno napomenula i zapravo im je onda sasvim svejedno koje joj meću. Ja hoću PP! Točka.
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bellatrix » 27 lip 2009, 08:01

Nisam baš sigurna da bi one smjele određvati vrstu pelena. Zar njima nije svejedno koju vrstu pelena stavljaju djetetu. Samo ovu spreme u vrećicu i vrate. To je jedino na što moraju pripaziti.
Za koju godinu će biti obrnuto. Većina će imati platnene a čudno će gledati jednokratne. Samo dok se malo globalna svijest ljudi povisi.
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la zvečka » 01 ruj 2009, 12:12

Danas smo bile prvi dan u jaslicama, na prilagodbi. Tetama sam rekla za platnene i pokazala ih. Rekle su da je to u redu i da će ju presvlačiti u pp. Već su imale takav slučaj. Još sam malo zakomplicirala stvari s pranjem guze s vatom i vodom, ali i to je prošlo. Napomenula sam da je alergična na vlažne maramice (stvarno je) i nisu pravile niakvih problema.
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 01 ruj 2009, 23:04

zvečka je napisao/la:Danas smo bile prvi dan u jaslicama, na prilagodbi. Tetama sam rekla za platnene i pokazala ih. Rekle su da je to u redu i da će ju presvlačiti u pp. Već su imale takav slučaj. Još sam malo zakomplicirala stvari s pranjem guze s vatom i vodom, ali i to je prošlo. Napomenula sam da je alergična na vlažne maramice (stvarno je) i nisu pravile niakvih problema.

:zivili :zivili
silki

PostPostao/la eli » 01 ruj 2009, 23:10

kod nas su ih prali komadima tetra pelena koje bi oni kasnije iskuhali. :|
eli
Sveta krava

PostPostao/la silki » 01 ruj 2009, 23:19

mog su, pred 10 godina, prali trljačicama koje su isto iskuhavali :/
nadam da se ipak nesto promijenilo po tom pitanju.
silki

PostPostao/la eli » 01 ruj 2009, 23:19

e da, i trljačice su imali.
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamuška » 01 ruj 2009, 23:27

zvečka :zivili :zivili nadam se da će i nama to tako uspješno proći!!!
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zvečka » 02 ruj 2009, 20:16

mamuška je napisao/la:zvečka :zivili :zivili nadam se da će i nama to tako uspješno proći!!!

Trebalo bi.
Samo treba biti čvrst u svojim stavovima kad ih se prezentira. Danas me teta na dugo i široko ispitivala o pp. Nikako joj nije bilo jasno kak te pelene funkcioniraju. Donijela sam AIO da im bude lakše. Pa kako? Kako s tim uloškom? to perete?? Kao ona je imala slučaj platnenih, ali uložak se nekako stavljao na pelenu. Imamo mi i tih rekoh joj da ju utješim. :naughty I, da, pelene se peru.
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamuška » 02 ruj 2009, 21:15

ma meni će više problema stvarati ravnateljica jer su mi na razgovoru rekli da neprakticiraju pp i nemaju niti jedno dijete u jaslicama (samo šta mi nisu rekli -odustani ili od pp ili jaslica)razlog su naveli:sanitarnu inspekciju koja im je to navodno zabranila...no mi krećemo iza nove godine pa se ja nadam da ću ih do tad smekšati :D
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zvečka » 03 ruj 2009, 08:19

Aha, a posrane pelene koje se cmolje cijeli dan u smeću su izraz higijene'?. :roll:
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamuška » 03 ruj 2009, 13:13

već sam pisala o tome, navodno oni čim premotaju pelene nose van u kontejner "moš si mislit", pa je zato platnena problem....
ma sredit ću ja njih ako je sanitarna problem pa imaju i drugi vrtići djecu u pp...
zanima me koje pelene nosite u vrtić AIO ili???
nekako mi se zbog teta čini najbolje AIO-neznam ako je tako onda si ih moram još kupiti...
mi smo trenutno najviše u bambino mio,meni je to najjednostavnije ali neznam kako bi se tete tamo ponijele prema tom izumu...
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zvečka » 03 ruj 2009, 21:13

Za jaslice sam pripremila AiO.
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamuška » 03 ruj 2009, 21:55

ako se smije znati- koliko komada?
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la podocnjaci forever » 03 ruj 2009, 22:37

Hm, ne znam, u svakakvim sam dilemama i nedoumicama po pitanju platnenih pelena za jaslice :da? Bolje rečeno, mislim da neću biti autentična u nastupu branjenja korištenja pp. Jesam najavila da ih koristimo (krećemo vjerojatno od Nove godine), ali čini mi se da tete uopće nisu znale što sam im rekla. :lol

Zadnjih mjeseci presvući pelenu postalo je znanstvena fantastika. I meni i mm. Moram doooobro znati izabrati igračkicu ili nešto ekstra inovativno da ju zabavim. Sada je počela stajati na nogama, pa ju pokušam obrlatiti dok tako stoji.
I zato pribjegavam AIO pelenama cijelo ljeto, ali opet, nemam ih dovoljno i za jasle i morala bih nabaviti još.
To da joj stavljam jednu klasičnu OS fitted i namještam drukere, pa onda još i zaštitne gaćice - moram biti iskrena, nije i neće biti lako toj teti / tetama među 25-oro druge djece (U skupini ih ima 27). I ja bih na njenom mjestu sve poslala u 3pm, a naročito tu neke platnene pelene.
Dalje, ni meni baš ne leži činjenica da tamo negdje u našem ormariću u wet bagu stoje ukakane pelene. Pogotovo ako cura bude kakačica ko i braco joj. :drink I kad idemo na jednodnevni put i imamo uza se koju pokakaknu pelenu, meni to smeta i nije mi ugodno.
I još - cura se stalno osipa. Dobro, to jest neka druga tema, ali bit je vjerojatno u tome da se pelena proomijeni što prije. To neće biti moguće u jaslama.

Ništa, ima još par mjeseci vremena za razvijanje strategije.
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 03 ruj 2009, 23:21

pf, zaboravljaš jednu jaaaaako veliku stvar. oni si svi mirni k'o bubice tetama u vrtiću kad ih presvlače. samo nama doma divljaju.
tako im je svejedno je l' AIO il' OS+zaštitne.
istina, kretanje u vrtić je još jedan dobar izgovor da se ubode još koja pelena :dada
meni su zasad najnajnaj AIO close parent bamboo.
čak su mi bolje od swadllebees koje su 20 funti komad.
silki

PostPostao/la mamuška » 03 ruj 2009, 23:35

pf- i mi krećemo iza nove godine
-meni će jako smetati ako tete neće navrijeme (tj,kad se ona počne buniti)promjeniti pelenu i za to ću se izboriti bila to pp ili jednokratna-a bit će pp
jer su mi s antoniom tete napravile takve rane na guzi da je to bilo strašno-a do jaslica (1,6mj)dijete nikad nije imalo ni malo crvenu guzu i nismo ga nikad ni mazali s kremama
-između ostalog ...meni su na razgovoru rekli da oni rade na tome da se djeca osamostaljuju od početka što se tiče hranjenja :conf :conf - mislim stvarno pa to znači da će mi k tamo biti gladna i baš nemislim dopustiti da bude i pokakana
btw čim se pokaka moraš ju presvući jer ju to jako peče-ona doslovce vrišti...a ni mokraću baš ne podnosi, tako da mi je baš svejedno kaj će si one tamo misliti ali presvlačit ju moraju
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zvečka » 04 ruj 2009, 12:44

mamuška je napisao/la:ako se smije znati- koliko komada?

Smije. :D Brojala sam koliko potroši do 16h, ispalo je 5 komada. Toliko ih spakiram. Tete i onako presvlače 4 puta, pa... Obično su u jaslicama djeca iznad godinu dana, od nekih 14 mjeseci, a oni više ne piške po 12 puta dnevno.
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la zvečka » 04 ruj 2009, 12:56

Danas sam bila u wc-u s malom dok smo bile u jaslicama. Tamo imaju veliku kantu u koju bacaju pelene. Tamo sam i ja bacila vatu. Dakle, iz te kante, smrdiiiii.... Ne kužim zašto bi bila strašnija ukakana pp, jer sve ti tam stoje valjda dok navečer spremačica ne dođe čistiti ili u najbolju ruku poslije smjene. Ak je kakica tvrda, mislim da je logično da se baci. Tete su nam najavile da će ih iza N.godine privikavati na tutu, pa pretpostavljam da nećemo još duuugo pelenašiti.
Osobno, mislim da to nije nikakav problem.
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la podocnjaci forever » 05 ruj 2009, 15:19

pf, zaboravljaš jednu jaaaaako veliku stvar. oni si svi mirni k'o bubice tetama u vrtiću kad ih presvlače. samo nama doma divljaju.
tako im je svejedno je l' AIO il' OS+zaštitne.

Ne'š majci, kraj ove moderatorice nema protiv pp. :lol

Je, uglavnom su mirni, ali sjećam se razdoblja kad mi je teta govorila da je opet morala loviti J da mu stavi pelenu. Doduše, bio je već veći, ali opet. :)

zvečka, tetama u stvari treba vremena da se naviknu na to novo stanje. Nemaju iskustva s pelenama, a kad smo u nepoznatoj situaciji, onda je valjda najlakše slijediti ustaljena pravila. Tako valjda i njima. I mislim da nije za zamjeriti previše, sjetimo se samo i naših mama, sestara i bliskih ljudi koji prevrću očima na pp iako s njima direktnog kontakta nemaju. :dunno

mamuška, to što forsiraju samostalnost djece u jaslicama može za neku djecu biti kontraproduktivno. U većini slučajeva ipak se postigne cilj i djeca zaista sama jedu već jako rano, nema gnjavljenja da bi samo miskano, neće ovo ovako, ovo onako. Bar tako je bilo s mojim sinom, iako, ne mora to biti zbog jaslica, možda ovisi i o njemu samome.
Sjećam se kad smo doselili i novi susjedi nam dolazili u posjetu. Sin je imao 2 godine i 3 mjeseca. Sjedio lijepo za stolom i jeo juhu za večeru. Jedan bračni par nije k sebi mogao doći i cijelo vrijeme su ga ovako :shock: gledali. :dada
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamuška » 06 ruj 2009, 13:26

ok, bilo bi super da se nauči lijepo papati-ja bi prva bila ful sretna zbog toga..ALI sve mi se čini da će biti gladna

ma da svijesna sam i ja da je najvjerovatnije razlog odbijanja pp neznanje -zato ću se pripremiti s brošurama o pp i pokazivati im 100 puta ako će trebati...
-trenutno me pere strah da će nas odbiti i ispisati jer sam čula da se to već dogodilo-oni kažu da im sanitarna ne odobrava pp, paću prije nego što krenemo otići do sanitarne službe i pitati o propisima i pravilima..
-ili ako netko zna???neka napiše
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 06 lis 2009, 21:05

bili na razgovoru. napomenula da koristimo platnene i kažu da nema problema.
imaju već dosta platnenih guza u vrtiću :zivili
silki

Sljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.