Sada je: 18 tra 2026, 20:10.

Platnena parlaonica (3.dio)

Moderator/ica: nevenera

Platnena parlaonica (3.dio)

PostPostao/la silki » 29 lip 2009, 22:31

nastavljamo u revijalnom tonu :zivili
kao što smo već pisali platnena parlaonica osmišljena je kao topic za savjete o platnenom pelenaštvu.
za sve nove cure obvezna literatira ;)
PLATNENE PELENE - sve što ste oduvijek htjeli znati o njima
Platnena parlaonica 1.
Platnena parlaonica 2.

opleti! :kima
silki
ni kljun ni krila ni nogice

Re: Platnena parlaonica (3.dio)

PostPostao/la penny » 01 srp 2009, 16:14

ajme koliko zaostataka imam na forumu za citat :lol
dugo me nije bilo :mrgreen:
evo us to krace recenzija nasih svih novih pelenica...

prvo moji favoriti:
minki-huggle
predobra nocna pelena iako se malo duze susi...
vani debeli frotir,unutarnji ulozak koji se moze izvadit isto od frotira i mikroflis do guze...nisam opcenito bas odusevljena tim mikroflisom,al pelena je za noc stvarvno mrak...jos se unutra da natovarit ulazaka kolko mislite da treba...i zagarantirano je dovoljna za 11-12 satno spavanje..

ellas house-bum hugger.
isto tako predobra nocna,al konopljina(do guze opet mikroflis,jako ljepo stoji i... ma obozavam tu pelenu :srca
preslatka je i najcesce za njom posezem cini mi se

u tom kompletu novih je i jos jedna swaddlebee pocketica o kojoj sam vec pisala(al ova je periwinkle...meni divna plava boja ) i 2 nature baby pocketica sa tim kao valjnskim nepropusnim slojem...
silki-meni te nat.b osim sto cudno stoje na bokovima propustaju...trebale bi bit kao cover sa uloskom,al meni se svaki put kad ju upisa ovlazi s vanjske strane,predpostavljam da puste tamo gdje su spojevi sa od drukera,tako da osim sto su mi tartan i leopard printevi mrak mrakova,privlace paznju na sve strane kad izadjemo u njima-stvarno su stvorene za show off...al nazalost,samo za to...

dalje thirsties
prekrasna pelenica isto...jako dobro upija i jako ljepo stoji....
materijal je pamucni velur...tako da je jako jako fin
i prilicno brzo se susi,ono...s obzirom da je ulozak neodvojiv-al svejedno se osisi prije minki i ellas h...

itti bitti
savrsena aio pelena,izvana predivno plisano cudo (mi imamo sminkersku crnu...) jaaaako ljepo stoji,nije mi nijednom propustila,dakle dovoljno da izdrzi cca3-4 sata,ulazak je ...hm...od cega ono....opet mikroflis do guze i aha-organski pamuk i bambus...ma predivno...
i nju preporucujem kao i close parenticu,ako netko puca na aio

i last but not least-pelenice by dolisa
imamo dvije onakvog kroja kakve je uzela i (od te dvije jedna je ista ona s krugovima :) )
jednu bb like.... o bella b je silki puno pisala pa mislim da nemoram ja opet- mislim da je identican kroj-koji mi se presvidja-al ne kuzim ono sa obrnutim drukerima,moram uputstva pogledat :lol
i jednu hillbilly bunny-like-kroj ne izgleda tako na slikama,al mislim da je igotovo isti kao i swaddlebee.uzak medju nogicama i plitko rezan...a mozda samo tako izgleda na mom malom chubbyju
i imamo njezin pull on vuneni cover-jednom rjecju-prezadovoljna-opet
sve u svemu prezadovoljna sam njenim izvedbama pelene su sasivene stavrno isto kao tvornicke,bez ikakvih gresaka,ma cudo jedno.nema rijeci kojim bi opisala srecu kad mi je nakon hrpu spetljancije koju smo imale oko moje narudjbe konacno stigao paketic,a teta je strpljiva i stavarno se trudi oko toga sto radi,ma obozavam ju :joy

a i za kittykins imam samo rijeci hvale-naime,na close parentici mi se otkida taj jedan druker na malom ulosku..mislim da sam o tome pisala tu...naime napisala sam to teti anj,koja je voditeljica,tj sefica tamo..i poslala mi je drugi ulozak,koji se na moje divno cudo nije dao zakopcati u tu koju imam jer su iz druge serije ocito..i ja joj opet pisala da ju upozorim da je razlicita serija(ma svako malo nesto s tom tetom tipkam i ispitujem,komentiram i tak...) onak sam bila pomirena s tim,reko ma nema veze,taman ide u itti bitti pa cu imat neke koristi,a ona kaze...ma nis:onda ne preostaje drugo nego da ti posaljemo ostatak pelenice pa da imas cijelu.mozete zamislit...sretna sam bila ko da mi je rodjendan :rodj

i jos nesto...silki :klanja: hvala ti sto si me osvijestila da ce mi legsi dobro doc i po ljeti-stigli su mi i preprepresretna sam s njima,cak mi je i sveki uvidjela kolko je to zakon stvar...

stavim i slike za koji dan...

svasta sam nadrljala a sad ne stignem kontrolirat tekst,pa se ispricavam na vjerojatnim greskama... :mah
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la jaja » 02 srp 2009, 06:50

Evo našla sam i 3 dio nastavljamo :cheer

Kupila sam jučer ulje od čajevca ,na koji omjer on ide s vodom u štrcaljku?
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la šnapi » 02 srp 2009, 14:25

curke bok!

eto i mene nakon boravka na moru i uzivancije samo takve. morala sam se javiti samo da se pohvalim kako me doma docekalo 6 pelenica by dolisa koje su premekane i premedene. moram uhvatiti jedan dan i uslikati si postojecu kolekciju koja se lagano povecava :zivili
mislim da cu sada par naruciti od jedne druge tete sivalice, odusevilo me ono sto sam vidjela na slikicama.
e da od dolise sam uzela i jedan vuneni cover koji je stvarno sladak i bas se veselim lanoloziranju kad za to dodje vrijeme :D a jesam luda!
šnapi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 02 srp 2009, 23:00

jaja je napisao/la:Kupila sam jučer ulje od čajevca ,na koji omjer on ide s vodom u štrcaljku?

na špricu od mr. muskula kapnem 20ak kapi. ne mo'š tu baš previše fulat.
taj čajevac u šprici je super kad klinac počne puzat pa malo pošpricaš podove prije nego ih opereš vodom. čisto za dezinfekciju i da ne liže kemiju za podove :dada

penny, e nije ti trebao ovaj post :baba
svečano sam obećala kad sam odlazila na more da neću ništa naručivati i sad me na tanak led navlačiš.
je l' da su legsice zakon?

i meni je kittykins zakon posrednik. super su brzi i uslužni :dada
silki

PostPostao/la tanjabb » 03 srp 2009, 00:55

penny, krasne su vam pelene :le .
Meni se svidjaju itti bitti.
Nama danas stigle iz Amerike Bella Bottoms. Ajme veselja :joy . Pelene su naime predivne, najmekanije od svih koje sam do sad nabavila. Ima snap-in doubler unutra. Ove tri:
slika
(ova je bambus/konoplja/pamuk kombinacija)

slika
(ova je bambus)

slika
(ova je pamuk)

Ovako izgledaju unutra.
slika
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la silki » 03 srp 2009, 23:06

moje najdraže :luv
da ih nemam 20ak sad bi još koju ubola :lol
silki

PostPostao/la Bellatrix » 04 srp 2009, 08:42

Evo i mene da se malo pohvalim sa prvom količnom pelena.Naime, dobila sam jučer 10_ak pelena AIO. Sve su bijele ali nema veze.
Sad idem dalje u pohode pa se javim. :mah
Aha, polako učim i skraćenice :joy
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la silki » 04 srp 2009, 11:50

Bellatrix je napisao/la:Aha, polako učim i skraćenice :joy

ma začas ćeš to savladati. kakve su pelene, osim što su AIO ;)?

bum uskoro složila platnenopelenaške kratice i zakeljila na početak pdf-a :dada
silki

PostPostao/la Bellatrix » 05 srp 2009, 18:15

Bijele, veličina small. Mislim. Kad naručim i dobijem još, javim se :mah
"Boji se manje, nadaj se više, jedi manje, žvači više, tuži se manje, diši više, govori manje, reci više, voli više, i sve će dobre stvari biti tvoje." slika
stara Švedska poslovica
Bellatrix
Crveni lav s krilima

PostPostao/la Arkana10 » 06 srp 2009, 10:09

dobili smo jedan dio narudjbe iz USA, da se i mi pohvalimo! Poslikacu ih kasnije pa stavim.
i da, sasili smo platnene nesto kao tetre, od premekanog pamucnog materijala, fotke cekajte kasnije.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 06 srp 2009, 13:49

penny, :up dobro držiš ritam... lijepe su ti pelenice... samo, meni još uvijek ne sjedaju nit minky nit fleece ako se dobro ne naglasi da su pamučni ili od nekog drugog prirodnog materijala... ovako mi sve to krzneno ipak izgleda poly :dunno

tanja, ona sivkasta prva je prekrasna...:)

...nego, već sto puta sam se uputila ovdje priupitati vas, pa onda zaboravim - što za vas znači da pelena dobro izdrži noć, odn. da ne propusti? nije valjda da sama pelena bude suha, a samo dodatni ulošci mokri? :shock: tako sam ja to shvatila...
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la silki » 06 srp 2009, 22:48

podocnjaci forever je napisao/la:...nego, već sto puta sam se uputila ovdje priupitati vas, pa onda zaboravim - što za vas znači da pelena dobro izdrži noć, odn. da ne propusti? nije valjda da sama pelena bude suha, a samo dodatni ulošci mokri? :shock: tako sam ja to shvatila...

to sam i ja znala napisati. super upijajuća pelena. je rajt!
sve dok nije počeo zapišavati kak se spada :lol
moj zaključak:
sve pelene koje posjedujem u svojoj kolekciji kroz 12h, koliko je u noćnoj, budu natoooooopljene ali onako muški. za ožmikati.
kroz mother ease covere ne propusti ništa za razliku od imse vimse. bez obzira na pelenu. imse mi je dobar za dan ali užasno se brzo zasmrdi. dovoljno je dva zapišavanja i za pranje je.
sad za noć znam ubaciti dodatnu tetru u pelenu bez obzira koliko je vruće navući mu vunu. em ne smrdi, em ništa ne curne, em koža diše. vuna je zakon :kima
i to ne svaka vuna za noć nego ova: Disana Merino wool pull on pants
silki

PostPostao/la podocnjaci forever » 07 srp 2009, 12:03

sve pelene koje posjedujem u svojoj kolekciji kroz 12h, koliko je u noćnoj, budu natoooooopljene ali onako muški. za ožmikati.

...ma to, to sam htjela čuti :dada to i jest bit platnenih pelena... sestra mi nek dan bila i previjala curicu ujutro nakon spavanja, kad je vidjela tu natopljenu pelenu :strah :jadnimi nije uopće mogla skriti pogled fuj ... nije navikla i ne kuži sistem...

...u stvari, na kraju i jest najveća fora kako zaštiti sve skupa od tih natopljenih 3-kilogramskih pelena... još uvijek mi se ne da isprobavati vunene covere, mada vjerujem da to super funkcionira... ME covere sam isprobala par puta, ali oba su mi L velličina, a cura je odlučila bit manekenka :plavusa , pa ih još ni u ludilu ne mogu stalno koristiti...

... naša najdeblja noćna pelena je uvjerljivo Popolini Sandy (ista kao ME), dakle, zaista ne znam koliko je tu ušivenih fortirskih slojeva, premekana je, ali deeebeelaaa... a zadnjih tjedana kako vladaju ove sparinčuge vidim da je curetku strašno vruće... skoro da sam u napasti prijeći na jednokratne preko noći :pee :oops:
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Arkana10 » 07 srp 2009, 15:06

pitanje - ne secam se sta sam citala, a zelim oprati po prvi put. imamo bumkins AIO i dali ide prvo 24 sata namakanje i onda na 60stupnjeva u ves masini?
ili nesto je razlicito sa AIO pelenama?
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la ela di ami » 07 srp 2009, 19:17

da i ja upitam nesto

ja sam zaboravila kako ide sve to sa evropskim masinama, nemojte se smijati

kod mene na masini ima program koji pere 2 sata, zove se deep clean / sanitize, jeli to isto sto i pranje na 60 ili je ovo moje na 90 ?
imam nekih 8 programa na masini, pa sam sva zbunjena
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ela di ami » 07 srp 2009, 19:36

narucujem ove sto je tanja postavila :cool

gwen mi se javila prije nego sam rodila i cekam da mi javi koje uzorke ima
mozda se i ona porodila :dunno
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la tanjabb » 07 srp 2009, 21:25

Gwen ima termin u kolovozu; meni je rekla da ne prima vise nikakve narucbe nego ce staviti fotke pelena kad budu gotove na prodaju, one koje ce imati. Ja sam za sada odustala od nje, dok joj se takav nacin biznisa ne uhoda.

Ela, ti si u Americi? Pelene od Bella Bottoms (Faith se zove zena) su zaista odlicne. :srca
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la ela di ami » 07 srp 2009, 22:42

meni je gwen rekla da ce mi javiti koje uzorke ima kad nesto pozavrsava

jesam u americi, imam vec 3 obicne bella pa cu naruciti i ove tvoje
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 07 srp 2009, 23:00

Arkana10 je napisao/la:pitanje - ne secam se sta sam citala, a zelim oprati po prvi put. imamo bumkins AIO i dali ide prvo 24 sata namakanje i onda na 60stupnjeva u ves masini?
ili nesto je razlicito sa AIO pelenama?

nema razlike, sve pereš na 60.

ela, nemam ti pojma o američnim perilicama ali znam tko će ti pomoći.
kad šalješ narudžbu za bella bottoms pitaj faith. ona će ti rado pomoći i zna ziher ;)

mi smo se totalno prešaltali na AIO pelene. otkako je počeo divljati pri presvlačenju puno lakše mu stavim pelenu na čičak neg' na drukere ;)
razmišljam ubost još par ovih AIO close parent (formerly modern baby) - pop-in - bamboo
mada moram priznati da su i ove swaddlebees - eco-nappi - Aplix kraaaasne ali skupe :dada
silki

PostPostao/la Arkana10 » 08 srp 2009, 09:22

hvala Silki!
Danas ide pranje.
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la podocnjaci forever » 08 srp 2009, 21:17

ela, ovo za veš-mašine ne znam, ali znam da mi je na uputstvu koje sam dobila uz ME pelene (kanadske) pisalo da se peru na full circle odn. na 70° nečega, jel C ili F,ne znam, ali sam upamtila taj full circle :dunno

...da, i ja stalno posežem za AIO, spomenuh to nedavno... imam ih 6, davno ih još naručila, i sad se sjetih da ih uopće nisam tu prošetala, a vid'te kakve su krasne :mrgreen:

slika

slika

slika

slika

slika

slika

...guglala sam i guglala tada, i odlučila potražiti na ebayu WAHM pelene... dobila nekoliko rezultata teta šivalica AIO pelena, i odlučila se za dreammakers design (stavit ću link tamo na Žute i zelene pelene)... pogledajte samo koji izbor dezena je tamo :shock:
...to je bila ponuda 6 pelena za 50 $, što je ludilo.. no šiping je bio još 20 $, carinu nisam platila, tako da je opet izašlo super, mada boli ovaj šiping.. :/

...ovaj vanjski sloj je najobičniji tkani pamuk, iznutra je fini mekani bež frotir, prilično debeo ušiveni sloj... i to je to... moram reći da često propuste... nemaju nekakav poseban sloj oko nogica koji bi zaustavio širenje vlažnosti na gornji sloj pelene, tako da se zamoči i taj gornji sloj, a onda i bodi...
...a opet, dogodi se da ih promijenim tri u danu, i nijedna ne procuri, npr. jučer smo išli pedijatrici u jednoj, na povratku promijenili drugu i treću preko popodneva... ništa... skužila sam da ovisi o tome kako se ona kreće i u kakvom položaju ju piškenje uhvati :lol ... odn. ako spava ili leži ili puže dok piški, onda mokraćica ide direktno u taj uložak debeli ušiveni... ako ju piškenje uhvati za vrijeme nekih egzibicija, onda propuste....

...no, svejedno mi to ne smeta... naročito sad za ljeto... ma, samo ju uzmem, nakačim pelenu i aj zdrao... i tako je razgolićena, a bit će još i više... i jednostavno uživam umatajući ju u te pelene :proljece
..ma, sigurno ću uzeti još AIO pelena, sigurno.. omili se to kad ne moraš komplicirati kao s gaćicama, ma kako uđeš u štos...
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Arkana10 » 09 srp 2009, 10:13

wow :shock: predivne pelene i dezeni.
opet cu se navuci, t.j. mislila sam da sam u nekoj pauzi, ali nakon jucerasnjeg prvo pranje, ostala mi jos poneka zelja za nove pelenice.
idem vidjeti dezene. ;)
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la zvečka » 09 srp 2009, 20:50

A, tu ste! :D
zvečka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la silki » 10 srp 2009, 00:20

pf, definitivno najbolji dezeni pelena ikad :le :le :le

:zavid i rastop totalni
silki

PostPostao/la tanjabb » 10 srp 2009, 11:55

:dada odmah sam si ih pogledala; za curice su puuuuno lijepsi dezeni nego za decke.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la nevenera » 11 srp 2009, 14:10

bok svima!
meni se gwen javila i sljedeći tjedan stiže prvi dio narudžbe. zasad malecki nosi samo jednokratne pelene :( jer su mu sve prevelike. čak i NB bambinomio.
nadam se skorom prelasku na platnene a slikam i stavim pelene kad stignu :kiss
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Arkana10 » 12 srp 2009, 10:26

Nevenera to sam te htela pitati, kako se snalazite?
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 12 srp 2009, 10:40

čak i NB bambinomio.

Brzo cete u ove, a i brzo cete ju prerast! ;)
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nevenera » 12 srp 2009, 15:01

stavila sam bambinomio jedan dan i ismijala se kako mu je velika. nadam se da ćemo u skorom roku preći na platnene i da ćemo onda imati konkretne dojmove. a pelene jedva čekam!
nevenera
idejni kreator MUD-a

Sljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.