prijateljica mi je trudna (nisam ja
naime imala je 2 spontana u godini dana i sada je u 19 sedmici i sretna je jako
. ali kako je isprepadana tim spontanim ona bi spavala kod doktora da svako jutro vidi sta beba radi
imam nekoliko pitanja jer se ja ne mogu sjetiti ili nisam imala takvo iskustvo pa molim friske trudnice a i one koje su to bile da mi prenesu iskustvo/znanje

1. radila je serklaz u 16. sedmici zbog predostroznosti. nisu joj rekli da mora mirovati strogo ali da se pripazi. dijagnozu kako sam shvatila nema neku konkretnu nego su to uradili iskljucivo predostroznosti radi (nije mi spominjala da se otvorila). kakva su vasa iskustva sa tijekom trudnoce nakon serklaza. sve normalno kao i uvijek ili ipak nije?
2. pije ginipral (4x1/4 - ne znam koja je mg)i ponekad apaurin (2mg) jer osjeca bolove u krstima neka jake nekad slabije. receno joj je da ima ceste lagane kontrakcije ali ona se isprepada ziva i samo se rasplace na te bolove. kad popije apaurin bude joj bolje ali joj je dr rekla da ne pije cesto (ne svaki dan) jer steti bebi. ja sam ga pila i ujutro i navece 2mg pa joj ne mogu reci da je stetilo mojoj bebi jer nije ok da joj ja dajem doktorski savjet jel. kakva su vasa iskustva sa kombinacijom ova dva lijeka, da li ima nekih negativnih uticaja na bebu ako se koriste zajedno.
3. ima ponekad lagane bolove ispod rebara i trticna kost ponekad malo boli ali ona kaze da moze biti i od lezanja/sjedenja jer se maksimalno trudi da se mnogo ne krece, cak samo do wc po nekoliko dana.
ona je moja dusa isprepadana
i stvarno se trudim da je "opustim" koliko god mogu sa rijecima da se opusti nema interneta kuci pa joj je pristup informacijama malo ogranicen pa se evo ja trudim da joj pomognem

hvala vam svima unaprijed na savjetima/informacijama

ma vise ne znam ni ja sta da joj kazem da je utjesim a da ima smisla
rekla sam joj, stvarno samo da je malo smirim, da nikad nisam cula da se materica nije sirila da bi beba imala mjesta barem ne u tako maloj trudnoci i da se proba ne brinuti...
hvala i tebi svakako...
mislim ona je razumna, nije glupa, nije neobrazovana ali jednostvno strah je jaci od racia...

Eto pao je i smajlić.