Sada je: 28 svi 2026, 21:32.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

jel to ok?

, i povrće mi se nakon 30 minuta skroz raskaši. No, ja sve na sitno narežem na kockice, pa se i brže skuha, možda je u tome caka? Nekak mi u glavi da se možda malčice više vitamina očuva ako ne kuham baš predugo. Meseko narežem skroz na sitno i Karlo to bez problema papa. Ostalo gnječimo vilicom, kao i većina ovdje.
!

Diami je napisao/la:Ja te male komadiće mesa nisam nikad kuhala tak dugo , i povrće mi se nakon 30 minuta skroz raskaši. No, ja sve na sitno narežem na kockice, pa se i brže skuha, možda je u tome caka? Nekak mi u glavi da se možda malčice više vitamina očuva ako ne kuham baš predugo.

cakorka je napisao/la:mc-ja meso narezem na komade,velicine koliko dajem po jednom obroku,zavijem svaki posebno u foliju(nekad obicnu a nekad providnu)onda u jednu vrecicu i u zamrzivac.kad zatreba onda uzimam po komadic.
povrce isto krace kuham,jedino jucer cveklu sam morala duze,nece pa nece

marie claire je napisao/la:Škorpijica meni ped baš rekla da ne miješam mlijeko u ove krute obroke između, ne znam zašto...

u podneblju u kojem mi živimo i kulturi u kojoj živimo (govorim to jer smo iz istog kraja i poznato mi je kako ljudi ovdje žive), nije uopće čudno da nisi čula za te namirnice i da ih nisi probala. Da vidiš samo moju sveki, pa i mmamu kad im spominjem žitarice koje jedemo. Ma i pedijatrica kod koje sam jednom prilikom bila u bolnici s Marinom - rekla je da nema iskustva s djecom makrobiotičarima - kad sam spomenula da maleni jede proso, pir i hajdinu kašu 

) dati djetetu. "egzotika" je tu da neke mame koje imaju drugačije prehrambene navike mogu pratiti ritam dohrane (iako vjerujem da vegetarijanke, veganke i makrobiotičarke znaju više o kombiniranju namirnica koje oni jedu od nas sveždera).
), recimo da sam kulinarski evoluirala no, ipak se najvećim dijelom vodim onim što eli spominje - jedemo sezonsku hranu (npr. nikada ne kupujem tikvice ili paprike zimi - zimi se jedu zimske povrćke)

Diami je napisao/la: Quinou smo probali, onda sam pročitala preporuku njemačkog zavoda za prehranu djece da se ne preporuča u prehrani beba do 2g starosti zbog saponina koje sadrži u ljusci, tako da ju sad ne dajem ili ću je davati jako rijetko.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.