Sada je: 28 srp 2026, 19:59.

školski pribor

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: školski pribor

PostPostao/la eli » 12 srp 2009, 21:45

što se vrećice tiče, može se sve to staviti i u običnu vrećicu, nije ništa posebno, jedino je ljepše imati tu kupovnu i čvršća je jer je od platna od kojeg su torbe.
eli
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 12 srp 2009, 22:00

Potica je napisao/la:U pernici je dovoljno 6 ali za likovni bi bilo dobro vise, P. ima 24 i jedan takav paket za doma i iz njega smo nadopunjavali izgubljene bojice.

Opet ja, navalila ko sivonja :oops: :oops:

Da li sam ja dobro shvatila da treba imati dva komplet bojica??? Jedan u pernici, s manje bojica i jedan za likovni + još jedan za doma??? Flomasteri ne trebaju biti u pernici, ali trebaju u vrećici/kutiji za likovni???

Otvorila sam si tekicu u nju pišem projekt "polazak u školu" pa mi fale detalji za potpunu sliku. :loce
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Ina66 » 12 srp 2009, 22:03

palunkica je napisao/la:Otvorila sam si tekicu u nju pišem projekt "polazak u školu"

:dada
ja te pratim u stopu sa spiskom
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Ciara » 12 srp 2009, 22:14

nama su rekli da ne kutiju jer zauzima previše prostora a školstvo nema za veće ormare :roll:
treba platnene vrećice koje se stisnu na vrhu :cool
još samo da ih ja nađem
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 12 srp 2009, 22:16

ciara, gdje prodaju torbe i pernice ima i vrećica. možda nađete i na isti dezen kao i pernicu.
eli
Sveta krava

PostPostao/la eli » 12 srp 2009, 22:32

što ćete im uzeti kao opremu za tjelesni?
ja imam od ranije dva para dugih tankih hlača, crne i tamnoplave, par svijetlih ljetnih majca i kupila sam platnene tenisice. slatke, ali sa dosta gume u tl za 40kn.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Luantaro » 12 srp 2009, 22:33

Da li sam ja dobro shvatila da treba imati dva komplet bojica??? Jedan u pernici, s manje bojica i jedan za likovni + još jedan za doma??? Flomasteri ne trebaju biti u pernici, ali trebaju u vrećici/kutiji za likovni???

moje su uvijek imale samo jedne bojice
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ciara » 12 srp 2009, 22:35

eli nama su rekli ovako
vježbat će u papučama ili u onome što imaju za po školi
ako je toplo neke kratke hlačice i majcu a ako je hladnije neka samo dođu u školu u trenirci
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 12 srp 2009, 22:39

mislim da su kod nas u učionici u normalnim cipelama pa sam shvatila da treba posebna čista obuća za po dvorani.
ako neće biti tako, ništa strašno, bacila sam sitnu lovu. zapravo, ako će morati imati papuče, nosit će svoje sa uloškom pa joj opet trebaju i tenisice za u dvoranu.
uh, koliko nedoumica.
eli
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 12 srp 2009, 23:02

ajme cure koji su to popisi, već vidim da će mi dijete patiti u školi, pa meni treba da to sve kupim par mjeseci :roll:
nadam se da će ipak to u školi ići polaganijim tempom nego što po topicu izgleda :mrgreen:
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Ciara » 12 srp 2009, 23:15

nam su dali popis u 6 mj. na roditeljskom
al bez puno objašnjenja pisalo je na ploči
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Potica » 13 srp 2009, 07:40

Palunice, dovoljan je jedan komplet :dada jedino kaj je moje dijete picajzlasto pa on mora imati barem dvije nijanse boje jer inace ne dobiva prelaz (njegove rijeci :roll: ), cesto su imali za zavrsiti zadacu doma i to bas nesto pobojati a kako oni ne nose torbe doma onda mi je bilo jednostavnije kupiti jos jedan komplet za doma.
Nasi su u skoli u papucama i u tim istim papucama su na tjelesnom, ali i za razred sam kupile sa gumenim djonom da se ne sklize, da su neke lagane slape vjerojatno bi trebali jos jedne tenisice za dvoranu.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la palunkica » 15 srp 2009, 19:17

Metro je objavio ponudu školske opreme!

http://www.metro-cc.hr/katalozi/skola_15/skola_15.swf

:mah
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Luantaro » 15 srp 2009, 21:03

da, mi idemo sutra ujutro, tako radim svake godine - nema gužve i sve kupim na jednom mjestu :zivili
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lastavica » 16 srp 2009, 09:14

a jel se u Metro-u može kupovati samo s onom njihovom karticom ?
baš gledam cijenu Hamine torbe i ako se ne varam kunu ili dvije je jeftinija nego u Hami, tako da smo s torbom dobro prošli
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Luantaro » 16 srp 2009, 12:04

da, treba ti njihova kartica
Luantaro
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Berta » 30 srp 2009, 08:56

jucer sam prebrojala tekice koje je J iskoristio u prvom razredu. dakle koristio je ukupno:
3 crtancice
7 pisanki A
4 pisanke B
3 matematicke 1+2

tako da si znate planirati :) u pocetku krecu sam s crtancicama, ali vec u listopadu idu pisanke A jer pocinju slova
omote preporucujem paket obicnih, neljepljivih, da ih mozete skidati i stavljati kako ih ispunjavaju

za likovni smo mi imali kutiju koja je stajala u razredu, nisamo je ni jednom nadopunjavali od pocetka godine. Drvene bojice je imao u pernici (nije imao 2 paketa), a i flomastere je iz lik. kutije u neko doba preselio u torbu jer je crtao pod odmorima dosta

za tjelesni su koristili šlape ili tenisice (platnene) koje su imali i za nastavu

edit: malo sam krivo zapamtila broj pisanki, malo ih je ipak vise trebalo pa sam ispravila :)
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la † Sanika » 12 kol 2009, 22:26

uh, možda ste već pisale, šta nose kao šlape prvašići u dnevnom boravku?
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la VIPmama » 13 kol 2009, 13:41

tenisice koje služe i za tjelesni (ali baš čvrste tenisice, ne platnene, zbog skakanja)
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Barbi » 13 kol 2009, 13:49

Lastavice, ako hoćeš možemo skupa, ja imam karticu a namjeravala sam drugi tjedan ići po sitan pribor tamo.:)

Gdje ima morning glory pisanki, zna li netko?

Ja nisam još načisto da li da kupujem novu pernicu ili ne, u ovu koju ima (iz vrtića) stanu samo bojice i olovke, gumica i škare, nema mjesta za flomiće a nisam sigurna da li mu uopće trebaju flomići u pernici ako ih ima u priboru za likovni. :dunno
Za tjelesni su nama rekli: obična bijela majica kratkih rukava :roll:, naravno da takvu nemamo, imamo u sto boja i dezena ali običnu bijelu nismo nigdje ni vidjeli, zatim kratke hlačice i tenisice.
Vrećica za tenisice ima stvarno svagdje za tridesetak kuna, viđala sam u TL-u, Mercatoru, ma kojekuda sa raznoraznim likovima, neku ću odabrati i kupiti.
Ako budu morali u školi biti u papučama nek nosi Crocsice, neću kupovati papuče kao za vrtić. Tako barem sada mislim :lol.
Berta, hvala na ovom popisu bilježnica, printam i kupujem koliko si rekla.:)

Kad vas čitam vidim da sam ja ovaj projekt skroz neozbiljno shvatila i osim što smo kupili torbu i dobili za rođendan od nekog set za likovni (onaj Geko) nisam se bavila ničim oko škole. :roll:
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Bubidea » 13 kol 2009, 13:57

flomici u pernici ne trebaju
obicnih bijelih majici ima u obicnijim ducanima, tipa vrtuljak
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Nanoibeba » 13 kol 2009, 14:06

[quote="Barbi
Gdje ima morning glory pisanki, zna li netko?

:[/quote]

Vidjela sam u Profilu
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la dunja » 13 kol 2009, 14:11

Barbi nama je na kraju vrećica za šlape ispala kao super za tjelesni, u njoj drži tjelesni preko tjedna u školi, a šlape tako i tako ostaju uvijek u školi pa mu ta vrećica nije za to ni trebala.

Bijele majice za tjelesni sam znala kupovati u Zari, imaju ih kao potkošulje, obično po 2 u paketu, pa pogledaj.
dunja
most

PostPostao/la mamuška » 13 kol 2009, 14:19

mislim da sve ovisi o učiteljici mi smo morali imati uvijek u pernici bojice i flomastere ,škare i ljepilo,bar 3 olovke,ravnalo
a za cijeli prvi razred smo potrošili:
3 crtanke (ispisali su po 2-3 lista)
3 pisanke A (od toga samo jedna do kraja ispisana)
1 pisanku C (ispisali ju skoro do kraja)

naša učiteljica im nikad nije davala za zadaći pisanje u bilježnicu..ali je zato na pribor bila JAKO osjetljiva..papuče nisu mogle biti isto kao i tenesice za tjelesni...jednom je tako petra dobila minus(-) jer nije imala tene za tjelesni došla mi doma plačući..i naravski optužila mamu za to...a ja mislila da mogu tenesice biti i papuče i tene za tjelesni...eto ove godine neću ništa pretpostavljati na prvom roditeljskom će nam ionako reći šta nam sve treba i kako--nema zabune
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Barbi » 13 kol 2009, 14:41

Znači ipak sve ovisi o učiteljici. :| Ah, čekat ću onda do prvih dana škole, pernicu stignemo kupiti i kasnije.

Nanoibeba, jesi ih vidjela u Profilu nedavno? Jer ja sam tražila prije jedno dva tjedna i nije bilo. :dunno

Bubi i dunja, thx. za info za bijele majice.:) Ovaj duopak iz Zare mi se čini dobra fora. :dada
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la JiA » 13 kol 2009, 14:47

Ja sam bijele majice kupovala u TL, kao potkosulje, tkdj. po dvije u paketu.
Slape nisam kupovala, bili su u Skechers ekvivalentu crocsica.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la lastavica » 13 kol 2009, 15:05

Barbi je napisao/la:

Lastavice, ako hoćeš možemo skupa, ja imam karticu a namjeravala sam drugi tjedan ići po sitan pribor tamo.:)

Barbi hvala na ponudi :mah , ali slijedeći tjedan ću vjerojatno opet biti na moru :) , tako da me nemoj čekati
ima mi frend tu karticu pa ću od njega posuditi ako mi bude trebala

ja ću krenuti s projektom "škola" 24.8. , za sada imamo torbu i praznu pernicu, a za početak su joj još dobre i vrtićke papuče
kod nas je navodno na školi izvješen popis knjiga, čak su i na internet stavili link, no na žalost nikud ne vodi :cool
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Nanoibeba » 13 kol 2009, 15:13

Barbi je napisao/la:Nanoibeba, jesi ih vidjela u Profilu nedavno? Jer ja sam tražila prije jedno dva tjedna i nije bilo. :dunno

Bubi i dunja, thx. za info za bijele majice.:) Ovaj duopak iz Zare mi se čini dobra fora. :dada

U subotu, Mislim da nisu stajale među ostalim tekama nego onako na jednom vrtuljku sa strane. Nisam gledala detalje ali gotovo sam sigurna da su morning glory jer su korice bile jako vesela pa sam išla gledati tko ih radi
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † Sanika » 13 kol 2009, 17:50

Kad vas čitam vidim da sam ja ovaj projekt skroz neozbiljno shvatila i osim što smo kupili torbu i dobili za rođendan od nekog set za likovni (onaj Geko) nisam se bavila ničim oko škole.

Joj Barbi i ja kad čitam ovaj topic isto pomislim :oops:
Mi imamo torbu i pernicu al ne pravu, dobili uz torbu. Dakle nemamo skoro nis.
I jos smo na moru. I tu smo u jednoj apoteci koja drži Ciciban kupili šljokaste platnene tenisice da budu ko šlape :srca

Nekak si mislim pa sav taj "sitni" pribor kupim u jednom danu, kaj ne? Ionak ne znam što treba do roditeljskog a neće odma sve trebati prvi dan :mrgreen:
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 13 kol 2009, 21:57

Ma tako je, a sumnjam da će baš prvi tjedan bogznašto raditi, dosta im je jedna olovka, gumica i pisanka.:)

Lasto, možemo mi i nakon 24.08., sumnjam da će mi se dati samoj u Metro, ne volim ga baš. Imaš moj broj? Ako nemaš uzmi od K. R. u R.
Barbi
gospođa pukovnica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.