Dakle, ovdje je zavladala prava panika
Ja bi na ovu temu spomenula samo ono što sam već gore napisala dobro je sve pomalo. Ako bi na ovakav način rezimirali svaku namirnicu, došli bi do zaključka da ništa nesmijemo jesti, niti davati djeci (primjer je priča o gljivama ili pak o brokuli, karfiolu i kelju koji smanjuju apsorpciju joda

). Ne treba paničariti, ali treba biti umjeren u svemu.
I da, nisam vidjela da se kod nitrata spominje cikla. Spomenuto je korjenasto povrće, pa samo da dodam da i snjom treba biti oprezan. Osobito kad se kupuje na placu, što vas većina i radi. Osnovni problem je mineralna fertilizacija, a danas većina gnoji mineralnim gnojivima, iako ne žele priznati (isto kao što pčelari ne liječe pčele antibioticima

)....ja kuham sve zajedno, ali ja imam strogo kontrolirane uvjete u mom povrtnjaku
Zwerka da bi ti mogla odgovoriti na pitanje o vodu iz zdenca, morala bi doći do tebe i vidjeti taj zdenac

. No imam nekoliko pitanja - di je taj zdenac, kaj je u blizini njega (tipa potoka, odvodnih cijevi, staja) i dal je to kaj je pored njega iznad ili ispod njega. Kako često vršite čišćenje i pranje zdenca, čime ga dezinficirate, koliko često radite malu sanitarnu analizu, kako čistite hidropak.... kad dobijem odgovore na ta pitanja, mogu i nešto smisleno odgovoriti. Do tada ti preporučam kuhati vodu ili davati neku voduu iz boce.