Ispocetka je bilo sve predivno, nas prvi susret i Emi je prihvatila cicu bez problema, nije ju ispustala iz usta. Svaki nas slijedeci susret je bio takav da je cijelo vrijeme, vise manje, vukla i dojila, sto je rezultiralo lijepim kolostrumom, ispocetka prozirnim, a kasnije zutim.
Jucer smo dosli doma, cicala je kolostrum iz svake dojke po dvadesetak minuta, zaspala oba puta i spavala oko 2 sata.
Navecer oko 8 je ispraznila obje dojke nakon cega su krenuli problemi.
Pri tom podoji sam skuzila sam da je mlijeko pocelo mijenjati boju i postalo bijelo. Emi se je napapala i zaspala, no probudila se je nakon nekih pola sata - sat vremena i trazila ciku.
Ali iz njih nije islo nista. Svejedno sam ju stavljala, ona je cicala i brzo zaspala, brzo (za nekih 10-20 minuta) se probudila i tako cijelu noc ukrug.
Pokusavam se izdojiti, ali ne ide nista, masiram, dojke su mekane.
Znam da ima nesto mlijeka jer poslije podoja stisnem jako dojku i izadje kapljica dvije.
Pretpostavka je da mlijeko jos nije nadoislo i da ju moram stalno stavljati na cicu sto i cinim. No strah me je da li je to opasno za nju buduci da je tek 5 dana stara i da nema stolice otkad smo doma uopce. Bojim se zutice, dehidracije i sl.
Sto mi je ciniti?
Drugi problem su moje velike bradavice, ona zine najjace sto moze ali svejedno ne uspjeva uhvatiti vecinu aureole pa imam ostecenja na bradavici, podoj ne boli, samo prvih desetak usisa. Kakvi su savjeti ta to?
Nadam se da je ok sto sam otvorila topic, nisam spavala vec dva dana pa nemam volje traziti slicne topice, a i ona samo sto se opet ne probudi.
Hvala vam curke unaprijed

Sretno!