Sada je: 01 svi 2026, 20:10.

Opet ja ovdje, nazalost opet s problemom + kraj

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: Opet ja ovdje, nazalost opet s problemom

PostPostao/la Megan » 28 ruj 2009, 13:16

Pitanjce...Emi je neki dan dojila cijeli dan i navukla vise mlijeka, danas doji manje i curi mi iz jedne dojke, medjutim, prije dva sata sam dala tu dojku, sad kad se budi da li da joj dam opet tu jer iz nje curi ili ne? Sad bi bio red na drugu dojku, ali iz nje ne curi. :dunno
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Maslacak » 28 ruj 2009, 15:56

Ja bi joj dala ovu iz koje curi.. Tako sam ja radila.. uvijek bi im dala onu di je meni bila hica.. Kad bi mi iz obje curilo, dala bi mu malo jednu, malo drugu- i onda bi do kraja cikio samo na jednoj..
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Megan » 28 ruj 2009, 17:57

Tak sam i napravila :dada thanks!
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Megan » 01 lis 2009, 17:29

AAAAAAA kaj se to dogadja, na cici je od 12:30 sati, zdusno cica, pa se ljuti, pa zar nakon 3 tjedna da nemam dovoljno mlijeka, ona raste i trazi vise, zakaj produkcija ne raste s njenim potrebama? Kaj napraviti?
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Maslacak » 01 lis 2009, 17:31

Tu ti je i odgovor- 3 tjedna- skok u razvoju! Sebi bilda mlijeko- ne se brinuti! Sa 3 mjeseca dolazi jos jedan takav skok!
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 01 lis 2009, 17:32

nastavi ovako. čas će biti nezadovoljna jer bi ona više, druge dane će tebi sise biti preteške. bitno je da napreduje. :)
eli
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 01 lis 2009, 17:40

produkcija raste. ona joj cestim sisanjem daje znak da joj treba vise. to je to, skok u razvoju.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Megan » 01 lis 2009, 17:42

Maslačak je napisao/la:3 tjedna- skok u razvoju!

Ona ima mjesec dana, ali dojim iskljucivo dojim 3 tjedna, plce, gladna je, ja nemam niti kapi, ovo je grozno, grozno
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la eli » 01 lis 2009, 19:21

ako piški redovito, ne znači da sisu traži zbog gladi. vjerojatno bi rado jela i više nego što ima, no sumnjam da je baš gladna. neka nacicava u prazno ako želi, ako ne želi nosaj ju.

ja ne vjerujem u te brojke i skokove u rastu. jednostavno i mi bi neke dane "pojeli bogu noge", a druge nismo baš od apetita.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Megan » 01 lis 2009, 19:32

Hvala cure, ma jadna sam sva, mislim si da li dijete jadno maltretiram s mojom opsesijom da iskljucivo dojim :| Sirota je zaspala od jada nakon 6 sati nacicavanja, uzas jedan.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Diami » 01 lis 2009, 19:44

A zašto misliš da nemaš ni kapi? Jer ne možeš izdojiti? i mene je to znalo mučiti i uvijek bi se išla racionalno tiješiti - ako toliko piški, onda sigurno imam mlijeka - jer nemre piškiti ako ne popije. Nekad sam znala i gledati je li mokraća lijepo svijetle boje, što je također znak dobre hidriranosti a time i dovoljne količine mlijeka.

Koliko često joj mijenjaš pelenu? je li svaka popišana? Ako imaš 6 do 8 pelena tijekom dana zapišanih - nemaš sigurno brige da li imaš dovoljno mlijeka, ne može pišati što ne popije. Stvarno!

A i ovo za nacicavanje je normalno - biti će tih perioda još, bude si navukla mlijeko, a možda sisa i samo za utjehu - samo je pusti. Kad se zasiti ili utješi - zaspati će ili odmoriti na drugi način. A onda će htjeti opet. To je tak - male bebe trebaju svoju mamu i vole svoje cike. :dada A mama se treba pokušati opustiti, iako ponekad nije lako, i uživati koliko god može. Jer će i prebrzo doći period kad će bebi sve drugo biti zanimljivije osim cike... ;) :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Megan » 01 lis 2009, 22:50

Diami je napisao/la:A zašto misliš da nemaš ni kapi?

Danas sam isla prvi put pokusati izdojiti, cisto da vidim ima li sta, pumpala u prazno i niti kap, onda sam isla s rukom stiskati, nista, preplasila sam se, fakat, kako sad odjednom? Onda sam si vrtila film da li se je nesto posebno dogodilo danas da me je uzrujalo, ali nista...

Diami je napisao/la:Koliko često joj mijenjaš pelenu? je li svaka popišana?

Svaka dva-tri sata i uvijek je popiskana, ujutro obilno, navecer malo.
Jucer je kakala 2 puta, jako rijetko, gotovo tekuce, danas kakala jos nije.

Nista, idemo dalje...
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la sany » 01 lis 2009, 23:34

:hug
kad idete na kontrolu, ovih dana? javi koliko je dobila
sany
la plus jolie petite aux yeux bleus

PostPostao/la Krumpirić » 01 lis 2009, 23:37

ja sam nekidan išla na djevojačku, čitav dan nisam uspila izdojit niti 50ml :shock:
vikend iza sam išla na svadbu, u 2 puta izdojila 250ml :) -tako da, možda je samo takva faza, prije skoka.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la VIPmama » 02 lis 2009, 09:02

:) Ovo:

Diami je napisao/la:
A zašto misliš da nemaš ni kapi?
Danas sam isla prvi put pokusati izdojiti, cisto da vidim ima li sta, pumpala u prazno i niti kap, onda sam isla s rukom stiskati, nista, preplasila sam se, fakat, kako sad odjednom? Onda sam si vrtila film da li se je nesto posebno dogodilo danas da me je uzrujalo, ali nista...

ja nisam uspijevala izdojiti (o drugom dojenju pričam) skoro pa ništa. To ti je sve plastika, silovanje, jednostavno NE ide :dunno Moš se ti ufurat u film, mislit na bebu, svašta, ali neće i neće...

ja sam u jednom razdoblju priređivala adaptirano i nudila mu nakon dojenja (na onu najsitniju mikrorupicu aventovu), SAMO da ja budem KAO mirna da nemam taj pressing da je gladan. A on jedostavno nije htio, plastiku nije prihvaćao kao što ja na plastiku nisam mogla izdojiti, ponekad ni kapi ... To je bilo u periodu od oko četvrtog pa do negdje šestog mjeseca njegovog ako se dobro sjećam. A kad je ovako mala kao Em. vjerojatno te još više strah, razumijem te.

Kad me prestao taj strah pucat, jednostavno sam prekinula (ionako sam to adaptirano bacala jer nije htio :dada ), opustila se i nakon toga, znaš već, imam četiri godine staža s njim :)

A kaj se stresa tiče, nemoj toliko brinuti o tome :hug jednostavno odi pod topli tuš i isperi misli, ne može mlijeko samo tako presušiti :hug
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la eli » 02 lis 2009, 09:09

ja sam u jednom razdoblju priređivala adaptirano i nudila mu nakon dojenja (na onu najsitniju mikrorupicu aventovu), SAMO da ja budem KAO mirna da nemam taj pressing da je gladan. A on jedostavno nije htio, plastiku nije prihvaćao kao što ja na plastiku nisam mogla izdojiti, ponekad ni kapi ...

i ja sam to radila negdje pred njen prvi mjesec.
onda je kontrola pokazala težinu koja je značila da nije gladna i pa sam se smirila.
eli
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 02 lis 2009, 09:13

Ni aj nisam mogla nista izdojit. Mizerne kolicine. Mozda da probas nakon dojenja na zlicicu joj ponudit AD. Ja sam to napravila negdje na pocetku jer je nama i prirast bio slab. Uglavnom nije htio AD pa me to malo smirilo da nije gladan.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tamara1981 » 02 lis 2009, 09:41

Ja nikad nisam uspjela izdojiti ni kapi dok je bebač sisao i uvijek me je bilo strah dali je gladan ili ne(prvi mjesec je dobio 1300 gr)...pedijatar mi je rekao da je to normalno kod malih beba i spomenuo mi je taj skok u razvoju tako da se kasnije nisam puno nervirala s time
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Diami » 02 lis 2009, 09:55

Vedi, tak te kužim - sjećam se sada sebe u tim danima i borbe - hoću dat ad, neću dat ad, je li gladan, nije li gladan, ima li mlijeka, nema li mlijeka... Lako je nekom reći opusti se, a čovjek vrti filmove u glavi i tak lako zabrije nekad....

vedi je napisao/la:
Diami je napisao/la:A zašto misliš da nemaš ni kapi?

Ja nisam prije, a ne mogu ni sad izdojiti ne znamo koliko. U pravilu, ak sam uspješna - 10 do 20ml izdojim. Bilo pumpom, bilo rukom. Tek sam nakon 6(!) mjeseci uspjela prvi put stisnuti bradavice onak nekak da je špricnulo mlijeko iz njih, do tad je to išlo u kapima... Dakle, i to treba "skužiti" kako prihvatiti bradavicu odn. areolu da mlijeko izađe. A izdajalica mi nije frendica ni sada - eto neki dan probala opet, kad je mali zbog prehlade slabo sisao, i opet - 20ml. A Karlo sad ima 10kg - prvih 6 mjeseci je samo dojio i sad mu je cika isto najomiljeniji izvor hrane...

Neke žene doje puno djece a da nikad ne mogu izdojiti. To nije nikakav znak da nema mlijeka - nego samo da ne možeš izdojiti mlijeko.

vedi je napisao/la:
Diami je napisao/la:Koliko često joj mijenjaš pelenu? je li svaka popišana?

Svaka dva-tri sata i uvijek je popiskana, ujutro obilno, navecer malo.
Jucer je kakala 2 puta, jako rijetko, gotovo tekuce, danas kakala jos nije.

Nista, idemo dalje...

Ovoga se drži ko pijan plota - to nek ti bude mantra da izdržiš i da idete dalje! Znam da je bed što cika nije baždarena i nema prozorčić gdje se vidi koliko mlijeka je beba popila. Al ne može fizički pišati nešto što nije popila.

Normalno je i da je popodne pelena nešto sušlja nego prijepodne, to je fiziološki tako. Normalno je i da popodne beba traži češće, mlijeko je nešto malo masnije, a količinski ga ima nešto malo (ali malo!) manje popodne, a bebama često u to vrijeme trebaju dodatne porcije maženja i mame.

Inače - mi smo u prvih mjesec dana dobili svega 400tinjak grama, al smo u drugom mjesecu krenuli kak spada i kasnije to sve nadoknadili... I - znaju cure tu s foruma - bilo je tu preispitivanja baš kao i kod tebe. Izgurali smo i presretna sam zbog toga i želim i tebi da ti "sjedne" da je s tvojim mlijekom i s količinom sve ok i da ti beba nije gladna sigurno. Želim ti da uspiješ povjerovati u to, makar na kratko. Jer iz iskustva - kod svakog skoka sam se pitala imam li dovoljno mlijeka, pa sam se opet išla uveravati metodom - piški, kaka, dobiva na težini - ima mlijeka... :hug
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Megan » 02 lis 2009, 10:19

Diami, procitala sam tvoj topic u jednom daju prije nekih dva tejdna tako da sve znam kroz sto si prosla :hug

Diami je napisao/la:i to treba "skužiti" kako prihvatiti bradavicu odn. areolu da mlijeko izađe

Ima koja dobrovoljka da se nadjemo na kavi iduci tjedan da mi to pokaze :oops: :) ?
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la ivana7997 » 02 lis 2009, 10:27

imas na rodi prikazanu tehniku rucnog izdajanja, jesi li vidjela? potrazit cu ak nisi pa ti stavim link
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Diami » 02 lis 2009, 10:28

Može, ak će te to smiriti - mada ja uspijem samo par puta stisnuti da "šprica", kasnije više neće :roll: (ne slušaju me moje cike ;) ) - tak da nisam ja to "magistrirala" baš... :p Mislim reći - ja se ne znam ručno izdojiti, a nisam nikad ni pokušala baš naučiti jer na početku nije išlo i izgubila sam strpljenje. Samo znam ovak na par puta - taman da napunim žlicu, dvije za u kašicu ako baš zatreba za razrjeđivanje...

Ako želiš baš izdajanje, možda da na rodinom forumu probaš uloviti koju od savjetnica i s njima se dogovoriti. :dada Ili se možeš i zaletiti k njima u rodino gnijezdo. Uglavnom, pristupačne su cure, sigurno će imati koja vremena da ti baš pokaže ako želiš to naučiti.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Megan » 02 lis 2009, 11:10

Zapravo posjet njima ne bi bio los, da vide kako cica i to... Idem vidjeti na njihovu stranicu gdje se nalaze dok cekam da se cura podrigne...
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la ivanaCH » 02 lis 2009, 12:48

Vedi, sto se izdajanja tice, ne brigaj, s Davidom nisam uspjevala izdojit ni 20m iz obe cike, a dojila sam ga 3g. S korinom sam, ne znam u cemu je fora, izdajala i po 200 ml. A nismo uspjeli.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † Sanika » 02 lis 2009, 21:09

Joj Vedi jedva čekam utorak pa da vidiš prirasta i veselja :joy

Cure su ti sve rekle, Diami potpisujem :dada

Gle, nako 6 mjeseci dojenja ja sam Maksu za kašicu jedva izdojila 50 ml. A fino je buckast :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Megan » 02 lis 2009, 22:31

Mene je Maksim iznenadio kako je velik kad sam ga vidjela u AM, koliko je tada bio star? Bas je velika beba.
Danas smo to nacicavanje i nervozu izbjegli, prvo oko 3 sa odlaskom po speceraj i po L. u vrtic, a kasnije oko 6, odlaskom kod mojih na veceru, bolje podnosi to sve kad nismo doma :dunno Manje je trazila siku.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Barbi » 02 lis 2009, 22:46

Vedi, možda je curi samo dosadno. ;) Ma super vam ide, držim fige da se dobar prirast težine nastavi a tebi da padne kamen sa srca.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la eli » 02 lis 2009, 23:35

a što bi beba od mjesec dana nego tražila sisu. rano je za druge interese. curi je dosadno ;) i dobro je da je šetnja donekle zabavlja.
moje osobno mišljenje je da u toj dobi ako ne traže i ako nisi sigurna u sebe kao dojilju i količinu mlijeka treba nuditi na dva sata. toliko treba želudčiću da se skroz isprazni.
eli
Sveta krava

PostPostao/la † Sanika » 03 lis 2009, 23:25

On se rodio sa 4100g, a u prvom je mjesecu dobio 1050, a i ja sam ko i ti stalno mislila da je gladan, da ne dobiva dovoljno itd., izludila cure ovdje :mrgreen: visio je non stop, cice bile praaazne na izgled, popodne sam bila ocajna, i svaki dan cim bi docekala mm-a s posla i cim bi porucali, rekla mu ajmo negdje samo me vooozi da ne cica non stop :lol

tak da ovo:

bolje podnosi to sve kad nismo doma

ako ide radi, i vani je mozes podojiti svaka 2 sata :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Megan » 06 lis 2009, 09:25

Evo nas sa kontrole, dobila je 1070 grama u mjesec dana, rodjena sa 3750, izasla iz bolnice sa 3450 (7.9.2009.) sad ima 4520 (6.10.2009.), unatoc tome sto je u tih mjesec dana primila i AD (ali sveukupno manje od 10 bocica i u malim kolicinama, a ako racunamo njezinim, u prosjeku 12 podoja dnevno, to je oko 370 hranjenja, od cega 360 podoja i manje od 10 manjih kolicina AD-a u mjesecu ;) ) pa onda mislim da je OK.

I dalje se ne uspjevam izdajati i to me jako jako brine jer cu za mjesec dana morati jednom-dvaput tjedno po par sati biti na predavanjima i MM ce ju morati nahraniti, znaci 2-4 bocice tjedno, uh, mozda za mjesec dana uspijem ako svaki dan pokusavam navlaciti na prazno :dunno

Hvala vam na podrsci i idemo hrabro dalje :dada
Megan
ježim se par puta dnevno

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.