Sada je: 26 srp 2026, 20:26.

Ne voli nogomet-osudjen u skoli na dosadjivanje?!

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Ne voli nogomet-osudjen u skoli na dosadjivanje?!

PostPostao/la franika » 02 lis 2009, 23:29

I sada dok trenira nogač ( novi je tek 2mj.) drugi mu se posmjehuju jer nema kondicije i iskustva, a on to uopće ne želi vidjeti i ne reagira i ne prepucava se, on samo želi igrati nogač pod svaku cijenu, i mislim da će se takvim stavom i izboriti.

Fran niti ne zeli upravo zato ni probati igrati jer je svjestan da mu ne ide a ne zeli da mu se itko ruga. Dakle ide linijom manjeg otpora. Odabrao je varijantu: radje ne igram nogomet pa makar bio jedini u razredu nego da ga igram pa da me zezaju jer mi ne ide. A uz to nogomet ga i ne zanima. Da ga zanima, mozda bi i probao igrati, ovako...nema sanse. :dunno

Imam i ja jednog antinogometasa. I nije nam lako nositi se s tim

:drink Koji od dvojice? Naime, vec smo odavno ustanovile da su Fran i tvoj stariji podosta slicni, pa pretpostavljam da je stariji u pitanju! I kak vi postupate po tom pitanju?
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeljka35 » 05 lis 2009, 09:57

Stariji, zar si sumnjala? :lol
Mladji voli loptu.

Stariji je i inace uvijek bio u nekakvoj "izolaciji". Ima drugacije interese od druge djece i zato je pretezito sam. To je kulminiralo sada kroz osnovnu skolu da je vec postao isuvise osamljen. Zbog toga su me vec zvali na razgovor u skolu kod uciteljice i skolske psihologice.
Dok klinci iz susjedstva nabijaju loptu, on ih nagovara da "smisljaju smijesne price", uci ih kako se balzamiraju mumije i maltretira ih s cudima kao sto su "Orionove maglice", izmislja cudotvorne napitke... i slicne stvari. A veliku vecinu klinaca zanima samo bicikl i lopta. :dunno
Onda ga ovi ismijavaju i izruguju mu se, sutaju mu torbu, bacaju njegove stvari po ucionici dok ovaj ne eksplodira i ne potuce se. A kako je najkrupniji u razredu, to obicno zavrsi lose po njegove protivnike.
Nije agresivan i ne tuce se dok nije napadnut, ali kad pretjeraju ne moze se kontrolirati. A ja ne znam sto bih mu rekla. I samoj mi je vec dosta da dolazi kuci natrljan snijegom, poderan, blatnjav jer ga petorica klinaca na putu do kuce zgrabe i bace u baru. Vec nekoliko puta sam mu susila i torbu i biljeznice i knjige jer dodje uvaljan u blato ili snijeg. Jednom su ga bacili u fontanu punu vode, jednom je u tim borbama iscasio nogu. Ne znam, nisam vise pametna sto da radim, a ne mogu mu ni zabraniti da se brani. :dunno

Sve u svemu socijalizacija i komunikacijske vjestine su nam veliki problem s kojim se svakodnevno borimo.
zeljka35
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamainana » 12 lis 2009, 12:07

Moj sin je lud za loptom i u subotu mu je došao na igranje dobar prijatelj koji ne voli nogomet, sve je bilo uredu veći dio dana dok moj miljenik nije zaključio da hoće igrati nogomet, a prijatelj mu je htio se igrati likova iz Star warsa (imamo hrpu maski koje smo dobili), trajalo je to 15-tak minuta i ja se nisam mješala. Na kraju su došli do kompromisa igrat će nogomet pod maskama :rolf
tada sam se sjetila ovog topića i kako je i moje razmišljanje uvijek bilo da ih trebamo pustiti da nađu svoje mjesto pod suncem
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Potica » 12 lis 2009, 12:34

zeljka35 je napisao/la:Dok klinci iz susjedstva nabijaju loptu, on ih nagovara da "smisljaju smijesne price", uci ih kako se balzamiraju mumije i maltretira ih s cudima kao sto su "Orionove maglice", izmislja cudotvorne napitke... i slicne stvari.

Mislim da bi se moj sin jako rado družio s tvojim sinom. :dada
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la Kris2 » 12 lis 2009, 12:39

Moj zapravo voli nogomet, ali i on bi uživao u ovom društvu. jučer mi je btw. ispričao da on zapravo ne igra nogomet kad su vani nego da on i jedan prijatelj prave tunele, jarke - uglavnom neku građevinu :mrgreen: .
Imaju krasno veliko dvorište-igralište i mislim da je sretan ko malo prase što može neometano čeprkati :mrgreen:
Mislim da nogomet ne igra jer je i on nov u ekipi, pa ga vjerojatno nitko baš ne moli (premda on čak i igra dobro baš mi nije jasno tu što se zapravo dešava, ali dok je njemu dobro i meni je, pa ga ne želim opretjerano ispitivati)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la franika » 12 lis 2009, 22:58

E moja Zeljka35, i Potica...vidim da bi i mom Franu ovakvo drustvo vasih sinova bilo puno zanimljivije od ovih nogometasa! Pa meni se cini da su to jako kreativni decki, nazalost neshvaceni od vecine i to samo zato jer im se ne napucava lopta. Ne znam, ali meni se cini da su djeca prije bila kreativnija u igranju, ja se sjecam iz svoje osnovne skole da smo se igrali svega i svacega-i cure i decki. Naravno da je vecina decki i tada igrala nogomet ali ne non stop, nego tu i tamo a danas je taj nogomet postao glavna fora i tko ga ne igra je valjda luzer po misljenju tih istih.

Ajme, Zeljka35, kako mi je grozno kada sam procitala kaj ti rade sinku! :place Koji je on sada razred? I moj Fran je najvisi u razredu ali mi je nocna mora da se njemu pocnu desavati stvari o kojima pises!
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Potica » 13 lis 2009, 07:58

Naše školsko igralište je pretvoreno u pomoćno nogometno igralište jednog našeg poznatog kluba,
i kad su vani P. ne kaže da su bili na školskom igralištu nego na igralištu tog kluba. :roll:
Međutim P. je vrlo prilagodjivo dijete tako da će on odigrati nogomet ako mu je to taj tren
interesantno ali ako može birati sigurno bi se rađe igrao sa Franom i Zeljkinim sinom.
On se uglavnom igra s dva tri dečkića koji ne igraju nogomet ili s curicama ali ne mogu
reći da je izoliran ili nesretan zbog toga.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la medo14 » 13 lis 2009, 08:03

franika,
danas je taj nogomet postao glavna fora i tko ga ne igra je valjda luzer po misljenju tih istih.

malo previse generaliziras, moj sinko bi da je po njegovom lupao loptu po cijele dane ali nikad nisam primjetila ni kod njega ni njegovih pajdasa da gledaju ove koji ne igraju nogomet kao luzere. Tko se prijavi da igra, ubace ga u ekipu i igraju, netko bolje, netko losije, glavno je da se trude dati maksimum. Oni igraju i uzivaju u nogometu i onaj tko ne igra je samovoljno odlucio da ne igra i tu je prici kraj, nema potrebe dalje za nekakve pretpostavke i nagadanja.
Sama si napisala da to njega ne zanima, kao sto mog decka ne zanima crtanje ili npr. ples. Mislim da to vise tebi djeluje kao problem nego njemu.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la zeljka35 » 13 lis 2009, 14:14

Na pocetku prvog razreda smo ga odmah nakon mjesec dana morali ispisati s produzenog boravka jer su se tamo dogadjale "strasne stvari". Totalno se nije uklapao i gotovo u startu zamrzio skolu zbog svadja, tuca i nesuglasica u boravku.
Cim smo ga ispisali, odahnuli smo.
Medjutim uslijedili su problemi na putu od skole do kuce (skola nam je udaljena 1 kilometar od kuce) koji traju i dan danas. Nije to svaki dan, ali dogadaju se incidenti.
Zbog jednog incidenta gdje su 13-toro djece napala snijegom mog sina (natrpali mu snijeg u odjecu, torbu, natrljali mu lice, stavljali kamenje u grude i onda ga gadjali - njih 13 na jednoga..). Kapu, rukavice, sal...sve njegove stvari smo skupljali po ulici cijelim putem do skole. Sve su strgali s njega.
Za mene je to bio vrhunac sustavnog maltretiranja, poludila sam i o svemu obavijestila skolu gdje smo svi roditelji zavrsili na sastanku kod ravnatelja i pedagoga. Pogotovo sam poludila sto su klinci bili ne samo u velikom broju, nego i vecinom stariji od njega.

Sad je D. krenuo u 3. razred i problemi se nastavljaju. Nadam se da se ovi ozbiljniji incidenti nece ponoviti.

Uh, nadam se da ce mladjem biti lakse jer voli nogomet. :dunno
zeljka35
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 13 lis 2009, 14:19

Željka, ovo je strašno, ja bi na tvom mjestu dignula opću frku oko tog sustavnog maltretiranja, obavijestila i školu, i inspekciju, pa i napisala pravobraniteljici za djecu. Ne bi se samo nadala da se to neće ponoviti, nego bi pokušala učiniti sve da spriječim da se to događa. :hug
Moj se uglavnom priključi curama, i izgleda da ima još par dečkića koji ne igraju pa oni s curama kopaju, štite guštere i slažu neke zimske slike.

Upisala sam ga u Univerzalnu sportsku školu, iako većinom idu curice, mislim da bi to moglo ispasti dobro, to je uglavnom trčanje, provlačenje i slično.
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la ZacKa » 14 lis 2009, 15:25

Željka35 ajme strašno, pa što su rekli roditelji te djece nakon tog incidenta i uopće što kažu na ponašanje svoje djece ???
Mislim ta ista djeca ga još uvijek maltretiraju ???
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamuška » 15 lis 2009, 16:25

zar zaista misliš da je sve zbog nogometa???ili je to samo bio okidač ?
ja mislim da su ta djeca samo tražila žrtvu i neki banalni razlog...
npr..jučer je kod nas jedan dječak u razredu vrijeđao djevojčice i vikao im da su kurve i sl...bez razloga...mene je moja petra pitala kaj to znači :shock: bila sam sva u šoku
i zgrožena od takvih uvreda, da bi slučajno danas srela mamu tog dječaka i pitala ju kao usputno- kaj je to bilo jučer u školi-a ona će meni na to:"da kaj ta učiteljica stalno piše neke obavjesti u informativku..da to ona više i ne čita...i da će ona njoj ići u školu-pa za kaj...."ja sam ostala još više zgrožena i još više ljuta. :angry ...ali mi je sve bilo jasno::nisu problem djeca-već roditelji koji dozvoljavaju pa čak i blagoslivljaju takvo ponašanje
a bogme bi mene moji slušali danima,mjesecima pa čak i godinama da im se zalomi nešto iole slično...bili bi najstrože kažnjeni za takvo ponašanje.... :baba
-a i danas sam im se priprjetila da se nebi i oni slučajno odvažili na takvo ponašanje
-jer je sad taj klinac ispao baš guba,svi su se dječaci smijali i baš im je bio super....još sam pod tim dojmom i ljuta ko pas... :angry
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la zeljka35 » 16 lis 2009, 14:23

To "zbog nogometa" je samo metaforicki. Sustina je u tome da ima drugacije interese od vecine. Razlicit je i ne uklapa se. :dunno
zeljka35
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sretnamama » 17 lis 2009, 15:43

Uh, i mi imamo isto nenogometaša,i događa se isto to da ga neće u ekipu kad se pokušao pridružiti, ili mu svašta kažu jer je nespretan u tome, pa se meni srce kida kad mi to kaže tužnim glasom, on jednostavno ne voli nogomet, želi igrati graničara s curama ali to nije po učiteljičinim "propisima" pa onda se onda sa strane dosađuje, ili se pridruži ponekad 2-ci malo problematičnije djece kojoj je omiljena igra neka koja završi udaranjem,što ga naravno savjetujemo da se makne da ne strada, a on tužno kaže da je samo želio da ne bude sam,ma grozno, ne svđami se takav odnos učiteljica u školi, jer oni odjednom 2 mjeseca nakon što su izašli iz vrtića trebaju biti odrasli i učiteljice su samo čuvarice, mislim stvarno. U zagrebu ima nekoliko škola koje imaju sasvim drugačiji odnos prema djeci, gdje je uključena i ona odgojna i socijalizacijska komponenta koja gleda svako dijete kao individuu, a ne kao još jedno dijete koje trebaju odraditi. Možda sam nepravedna, ali jednostavno mi se čini da učiteljicama/učiteljima nije dovoljno stalo, i često se pitam zašto su uopće izabrali to zanimanje. Samo se nadam se da će sve proći puno bezbolnije nego kod željke.
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamuška » 17 lis 2009, 23:18

i meni se ponekad čini da sam ih bacila u kavez s lavovima....a učiteljica zaista ne pomaže...ona meni prigovara kako je on razmažen i nježan...valjda zato jer se ne tuče i ne svađa,ne psuje i ne divlja po školi
-i stvarno neznam kaj da joj na to odgovorim...pa moj je-naravno da je nježan i razmažen...volimo ga-neznam šta ona od mene očekuje
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la palunkica » 26 sij 2010, 00:40

I kakvo je stanje s vašom nenogometaškom djecom sada? Kod nas su i dalje svi zaluđeni nogometom, Tin je po strani, imao je nekakvog frenda koji je bio s njim, taj je odlučio da više nisu frendovi i sad mu je "kakti frend" samo dok se igraju vani, ali ne funkcionira to baš dobro. Meni naravno srce puca, cure ga hoće ali mu se onda dečki nogometaši rugaju.

I svaki svakijancati dan se igra nogomet. I pod satom prirode isto :/
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la ZacKa » 26 sij 2010, 09:43

Pa naši ne baš toliko, moj inače ide nogomet, ali ne priča da u školi stalno igraju nogač. Rijetko......sada kad je hladno pogotovo.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la arthurica » 26 sij 2010, 23:17

Mrđi je napisao/la:po mom skromnom misljenju najbolje je otic uciteljici u boravak i reci joj da tvoje dijete ne interesira nogomet neka ga izvoli zainteresirat/zabavit s necim drugim.

može ga eventualno poslat u razred da crta,slaže puzle ili slično,ali i to je upitno jer ga tada nema na vidiku a ipak mora nadgledati i nogometaše kako veli autorica......ja osobno nemam taj problem jer moje djete isto igra nogomet i sa samim sobom iako niti jedan dečko iz njegovog razreda nije zainteresiran za takvu vrstu zabave,uvijek si nađe nekoga ili iz drugog ili iz trećeg razreda......uostalom bolje je da djeca budu zdrava i na zraku i da samo trče kao muhe bez glave za loptom,ili igraju lovice ili graničara ili ledene babe i sl. a za to ih sigurno neće animirati učiteljica nego sami sebi ovisno o interesima nađu kompu......
arthurica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la arthurica » 26 sij 2010, 23:31

franika je napisao/la:E moja Zeljka35, i Potica...vidim da bi i mom Franu ovakvo drustvo vasih sinova bilo puno zanimljivije od ovih nogometasa! Pa meni se cini da su to jako kreativni decki, nazalost neshvaceni od vecine i to samo zato jer im se ne napucava lopta. Ne znam, ali meni se cini da su djeca prije bila kreativnija u igranju, ja se sjecam iz svoje osnovne skole da smo se igrali svega i svacega-i cure i decki. Naravno da je vecina decki i tada igrala nogomet ali ne non stop, nego tu i tamo a danas je taj nogomet postao glavna fora i tko ga ne igra je valjda luzer po misljenju tih istih.

Ajme, Zeljka35, kako mi je grozno kada sam procitala kaj ti rade sinku! :place Koji je on sada razred? I moj Fran je najvisi u razredu ali mi je nocna mora da se njemu pocnu desavati stvari o kojima pises!

nogomet je u školama najdostupniji...... da imaš dijete kao ja pjevala bi drugu pjesmu moj trenira i nogomet i gimnastiku,zna skijati ,rolati,klizati,savršeno vozi biciklu,obožava cijeli spektar sportova-nogomet,tenis,gimnastiku,skijanje,hokej,rukomet,sve čak i umjetničko klizanje :mrgreen :mrgreen,a u školi ima priliku jedino igrati nogač i to pod velikim odmorom i sat vremena kada počne boravak......svatko radi što voli.....tvoje djete će samo i bez tvog urgiranja naći način da se zaigra s drugom djecom i nešto će ga zainteresirati......pusti ga da se sam snađe ipak je to njegova sredina u kojoj on boravi......
arthurica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la franika » 30 sij 2010, 21:37

I kakvo je stanje s vašom nenogometaškom djecom sada?

Fran se preporodio od kada smo ga prebacili u 1.C ali ne zato jer tamo nema zainteresiranih za nogomet (dapace znam ih nekoliko koji ga treniraju van skole) nego jednostavno zato jer u tom razredu nema boravka pa se nema kada igrati nogomet :mrgreen ..zabava i druzenje im je svedeno na odmore i sada kad je zima malo lovice i skrivaca pred skolom...i to je to. A da ne velim da se jako dobro skompao sa 2 brata blizanca koji su identicno stari kao i on-punit ce 8 god u 4. mjesecu a i visoki skoro kao i on sto mu je isto fora jer do sada bas nije naisao na tako visoke sedmogodisnjake a naravno, kuze njegove fore pa su mu ti decki bas ono: super, super. I ti blizanci sada treniraju tekvando (Fran judo) no htjeli bi trenirati nogomet pa se dogodilo cudo i moje je dijete izrazilo zelju da bi i on sa njima na nogomet!! Mislim, on je totalni antitalent za to (to ja vidim al mu naravno to ne pokazujem) ali ako ima volje, neka proba! Eto sto ti radi motivacija, kada ti je netko zanimljiv! :dunno
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamuška » 31 sij 2010, 01:51

franika je napisao/la:
zabava i druzenje im je svedeno na odmore i sada kad je zima malo lovice i skrivaca pred skolom...i to je to.

on je totalni antitalent za to (to ja vidim al mu naravno to ne pokazujem) ali ako ima volje, neka proba! Eto sto ti radi motivacija, kada ti je netko zanimljiv! :dunno

i kod nas ovako zabava je jako relativan pojam kad nemaš puno vremena
...i moj tonac je antitalent ali trenira i mislim da mu sve bolje ide :dunno neznam čini mi se da je tako... a i dečki mu se više ne rugaju prihvatili su ga jer je on ipak zanimljiv dječak koji uvijek ima par viceva u rukavu :mrgreen
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sretnamama » 11 svi 2012, 08:46

Podižem ovu temu. Moj malac sd 3-ći razred i dalje ne voli igrati nogomet, sd više ne voli niti igrati skrivača kaže da je to igra koja nema svrhe :), iza toga stoji vjerojatno i to što budući da je puniji teže trći i inače mu je problem s tim igrama u kojima se treba biti fizički aktivan, on je više sjedački tip. I onda se to i u školi , ali i poslije škole svede na to da se poigra malo s njima a onda se vozi sam na biciklu, kaže da mu je dosadno i naravno bude tužan. Znam da sva djeca ne mogu voljeti iste igre, ali imate li kakav savjet kako ga ipak približiti ostalima, u tim igrama, jer bojim se da će na kraju "izvisiti" iz društva, jer je često tako da nakon što se par puta ne igrati nogometa, lovice, da ga više niti ne zovu. Kako se vi nossite s takvim stvarima. Moram napomenuti da inače kad se igraju neke igrice društvene, s nekim figuricama, sad su aktualni googosi, sve funkcionira, dečki mu dolaze i doma na igru , ali vani to u aktivnijim igrama gotovo uopće ne funkcionira. On npr voli igrati košarku, ali njegovi dečki nisu za to gotovo uopće zainteresirani. Teško mi j gledati ga tako samog , naravno mogu i to i radim igram se ja s njim , ali kako ga približiti grupi?
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.