Sada je: 13 srp 2026, 11:18.

što je s emocijama?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

što je s emocijama?

PostPostao/la lanajana » 18 lis 2009, 17:45

Priča se o hormonima, ultrazvuku, prehrani i svemu što je važno i na što obraćamo pažnju u trudnoći. Ali... ja bih htjela čuti što se dešava s emocijam, kako tu možemo jedna drugoj dati podršku...
lanajana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: što je s emocijama?

PostPostao/la ..sunchicaa.. » 18 lis 2009, 19:12

Ja sam bila prvih 6 mjeseci ok,ali me zadnja 3 tjedna jako uhvatio neki blues,stalno sam tužna i plačljiva,a i jako me lako naživcirati iako inače imam jako visko prag tolerancije :dunno
možda to sve ima veze s tim šta sam trenutno odvojena od dečka (u Njemačkoj je još mjesec dana dok mu istekne ugovor na poslu) pa uglavnopm sama prolazim kroz trudnoću i to je ponekad jako depresivno... :( valjda će za mjesec dana konačno sve biti na svojem mjestu,pa se malo unormalim,jer sam inače veseljak :roll:
...semel pro semper...

slikaslika
..sunchicaa..
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la veky32 » 18 lis 2009, 19:38

ja sam grozna!!!!!!!!
sama sam sebi teska!
trudna sam 8 tj. i uz sve fizicke poteskice ove emocionalne me iscrpise.
jedva cekam da prode :aaa
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tamara1981 » 18 lis 2009, 20:52

Ja sam prije trudnoće bila ful staložena osoba koja je čvrsto stajala na zemlji,bez nekih pretjeranih emocija...dobro,nisam bila led ali sam teško pokazivala osjećaje...u trudnoći se sve to promjenilo,u početku sam bila svadljiva,sve me je živciralo,a svaka sitnica me je mogla rasplakati...srećom,sa porodom je moja svadljivost prestala ali plačljivost je još tu...još uvijek ne gledam vijesti niti čitam novine jer me svaka nesreća ili tome slično rasplače(pogotovo ako su djeca u pitanju)... :oops:
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la srecica tara » 18 lis 2009, 20:59

sve tri trudnoce su mi bile teske na svoj nacin,meni je sve smetalo,uvik bi urlikala na najmanju glupost,da sam se ponekad zapitala bas zbog mog razdrazljivog ponasanja,sta mi je to sve tribalo,a sta se tice placa ja sam onaj dan kad sam izlazila iz rodilista tj,jos sam bila u sobi,,plakala a ni sama neznam zasto..to je vjerojatno to,al moram priznat da me jako brzo proslo,vec nakon par dana sam se pocela smirivt lagano,,sreca nije me puno drzalo
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MON » 18 lis 2009, 21:25

Prvo ću citirati na kratko (poliklinika Harni), samo da se podsjetimo :mrgreen: :

Osim tjelesnih simptoma, tijekom trudnoće se javlja emotivna nestabilnost u smislu promjena raspoloženja, razdražljivosti, iracionalnosti, plačljivosti, zlih slutnji, straha, radosti, oduševljanja, i to bilo što od ovoga ili sve to zajedno.

Ma naravno drage moje trudnice da ste s vašim emocijama ušle u burno razdoblje...zapravo bi bilo čudno da nije tako. I to ne samo radi hormona. Pa u vama je novi život! Samo to saznanje je dovoljno da pokrene sve gore navedeno. I više od toga. Usponi i padovi od totalnog ushita do skoro pa depresije su potpuno razumljivi. Jedan tren totalno euforične sreće zbog saznanja da ćemo (opet) biti mame lako zamijeni period zabrinutosti hoće li sve biti u redu, hoćemo li to moći...odgovornost je velika...biti mama. Ali to je i najljepša uloga na svijetu :srca

Upravo zato i nije čudo da se okupljamo na forumima kao što je ovaj, gdje dijelimo sve te čudesne i raznolike osjećaje i budemo utješeni da nije samo nama tako. Zato su i nastali generacijski topici - prolazite kroz slične faze u slična vremena i dobro se razumijete.

Kad sam nosila Nevu moj gin mi je rekao nešto što sam tek nakon par dana shvatila, bez obzira na sve moje edukacije: "Gospođo, vi ste u drugom stanju i pri tome mislim reći da je to stanje zaista drukčije od onoga u kojem ste do sada bili."

Mislim si ja, ma kaj sad ti to meni pričaš...pa trudna sam, nisam pobenavila...je da...aha...shvatla sam što to znači, i u onom lijepom i u onom ružnom...ali vjerujte mi, isplati se :dada

:kiss

Mazite buše, pričajte o svojim osjećajima, družite se...i sve će bit baš onak kak treba :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la veky32 » 18 lis 2009, 22:30

MON :kiss KISI KISI

I molim dopustite jedan izljev emocija :( :D :conf :svadja :baba :babby :tru :puke :nepitaj
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MON » 18 lis 2009, 22:39

E da Veky, baš to...znaš onu priču sa slikom i tisuću riječi :mrgreen:
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la tamara1981 » 18 lis 2009, 22:51

Ja sam uživala biti trudna jer me nitko nije shvaćao ozbiljno nego su svaki moj ispad pravdali hormonima a ja sam se ispuhala od svega negativnog što me tokom života snašlo...tokom tih devet mjeseci pomirila sam se sa prošlosti,napokon počela živjeti u sadašnjosti i razmišljati o budućnosti...za mene je to bilo veliko olakšanje i sad vodim puno kvalitetniji život...
D-2008.
˝Nikad nisi prestar da sebi postaviš jos jedan cilj ili da sanjaš još jedan san˝
International Asherman´s association
tamara1981
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la veky32 » 18 lis 2009, 22:52

zna... :puke ... znam

:kiss
veky32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ANERI » 19 lis 2009, 10:56

u svakoj T posatnem jako osjetljiva,plačljiva i to u nekoj manjoj mjeri ostane i nakon.i sad u 3 T sve se nakupilo ,ne prođe dan da ja ne pustim suzu,dvi.nemora bit od tuge nego čisto onako :roll:
2000.filozof
2007.bebeli

20.04.2010.principesa
ANERI
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mrđi » 19 lis 2009, 15:14

ja cu potpisat sunchicin post - strava kako sam osjetljiva u ovoj trudnoci. maloprije sam se 3 puta rasplakal kao kisna godina a zatim udrila u smij. kaze meni mm "jasno mi je zasto places, ali ... zasto se smijes?"
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la ..sunchicaa.. » 19 lis 2009, 16:25

Hehehe,Mrđi,ja sam luda žena,ne smiješ mi pokazat grbavi prst,odmah sam duboko povrijeđena i isplačem dušu van,nitko me ne voli i tako sam tuuuužna.. :mrgreen:
...semel pro semper...

slikaslika
..sunchicaa..
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kanak » 20 lis 2009, 10:52

Trudna sam 5,5 mjeseci i u tom periodu sam se rasplakala 3-4 puta, ali što je ono sinoć bilooo :conf . Gledala sam neki film (po 2x) ž produkcije na lokalnoj tv i kad je završio zagrlila sam mm i natopila mu piđamu, ali doslovno. Ni meni nije bilo jasno što mi bi, a njemu još manje. Suza za suzom.
Primjetila ja, a i drugi da lupam gluposti učestalo, zabavljam narod, ali mi sve opravdavaju zbog hormona baš kao što je napisala tamara1981.
Rita, 01.02.2010. Toma, 28.09.2011. Lota 21.06.2014.

Moli i stvaraj...
kanak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ellica » 20 lis 2009, 12:55

..sunchicaa.. je napisao/la:Hehehe,Mrđi,ja sam luda žena,ne smiješ mi pokazat grbavi prst,odmah sam duboko povrijeđena i isplačem dušu van,nitko me ne voli i tako sam tuuuužna.. :mrgreen:

kao da opisujes mene, ista stvar
mislim da je to zbog toga sto same prozivaljavamo trudnocu :hug
ljetna riba 08/07
slika
ellica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la olja2208 » 20 lis 2009, 15:47

i ja sam se nasla u mnogo prethodnih postova...i u 1. T a i sad sam haoticna, narocito u prva tri mjeseca, to je strasno, placem zbog sitnica i gluposti (za neke bi me bilo sram napisati :oops: ), svađam se (narocito sa MM), par puta sam bila pred pakovanjem kofera :ne , sve me mnogo dublje pogađa ali i prođe nekako...sve je to u opisu posla, prezivjet cemo. :grligrli
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la nevenera » 20 lis 2009, 17:04

ja sam u trudnoći bila jako oprezna i u strahu. kasnije sam se opustila. bilo je razdoblja baš lošeg raspoloženja i gotovo euforičnih. hormoni, jelte :roll: nakon poroda je bolje. :lol iako isto ne mogu slušati nikakve loše vijesti o djeci jer se odmah rasplačem.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la ellica » 20 lis 2009, 17:19

ma koje lose vijesti, na rubu sam suza na sam spomen icega vezano za djecu
pola topica koje imaju cudne naslove niti ne otvaram, ima ovdje jedan na pocetku koji nisam niti otvorila
naslove gdje su spomenuta djeca zaobilazim u sirokom luku a nebroj puta mi se desilo da placem i smijem se u isto vrijeme
ma ovo nije drugo stanje, ponekad mi se cini kao grozno stanje (mislim na emocije da nebi bilo zabune :D )
ljetna riba 08/07
slika
ellica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lanajana » 21 lis 2009, 12:29

Razmisljala sam o tome da bi blo krasno da nas netko podrzi i vodi i u tom djelu koji čini isto čini trudnoću. Voljela bih čuti nečije stručno miš :dada ljenje, dobiti podršku ali i podjeliti sa drugim trudnicama što mi se dešava. Ponekad mi se čini da samo ja prolazim kroz takav period, a da su sve druge ok. Drago mi je da sam cula i ostatak .. Hvala vam drage buduće mame kojima emocije lepršaju i divljaju posvuda.... :dada
lanajana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ..sunchicaa.. » 21 lis 2009, 16:06

ja sam danas krenula na vožnju,a hvala Bogu,instruktor je pun razumijevanja jer doma ima također jednu trudnicu pa se super slažemo :jadnimi

prilično sam mirna dok vozim,tako da je za sad pošteđen moje šizofrenije :mrgreen:
...semel pro semper...

slikaslika
..sunchicaa..
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vesela beba » 21 lis 2009, 16:15

Uf,ja sam prvu trudnoću bila ajme...s MM-om sam se samo svađala,bila sam plačljiva i depresivna.Užas...
Sad se osjećam vauu!Baš ono što se kaže u blaženom stanju!Smirenija sam nego ikad,budim se dobre volje,sve mi je super...MM kaže da sam osoba i po (po kilaži jesam :mrgreen: ),stvarno uživam...
Nekako sam sebi složila legiće u glavi nakon početnog šoka i straha od drugog poroda u 1 i pol godini,i baš mi je ljepo :dada
Nisam od pomoći a?
T.2008
L.2010
sjaj u tami
vesela beba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 21 lis 2009, 17:00

ja bi za sebe rekla da sam sasvi ista kao i prije.... ali mislim da bi o tome ipak trebalo pricati sa MMom ;)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la bušica » 21 lis 2009, 17:33

skoro ista kao prije, samo što me sad malo manje opterećuju stvari koje su me prije opterećivale
iako...ima dana kada sam sama sebi previše, a onda se zatvorim u sobu i ne izlazim. m-u kažem da me ne dira i da me ništ ne pita i to je to. bolje nego da mi nekaj krivo kaže pa da ode sve u tri... :D
slika
bušica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.