Sada je: 01 svi 2026, 15:49.

Pitanje vezano uz HIPP 2 prijelazno mlijeko

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Pitanje vezano uz HIPP 2 prijelazno mlijeko

PostPostao/la franika » 20 lis 2009, 21:57

Leon je sada na Aptamilu Comfort 1 od MIlupe (za 0-6mj) a kako ce za par dana napuniti 6 mj. razmisljam da prijedjemo na HIPP 2 prijelazno mlijeko (za 6-10mj)-ono novo BIO - poboljasne recepture. Zanima me kakvo je vase iskustvo sa tim mlijekom kod pripreme obroka? Naime ja sam ovaj Comfort pripremala na nacin da bi u steriliziranu bocicu prvo ulila svu potrebnu kolicinu vode i onda dodala potreban broj mjerica mlijeka i dobro promuckala. Nisam gotovo nikada imala problema sa grudicama.
E sad, na ovom HIPP 2 mlijeku pise da se mora pripremati tako da se u SASVIM SUHU BOCICU (sto mi je nemoguce jer mi bocica nikad iznutra nije sasvim suha) stavi prvo prah pa 2/3 potrebne vode pa onda jos 1/3 vode, sta mi se cini bespotrebno kompliciranje pa mi nije jasno zasto se bas tako mora pripremati? Jel se inace mozda rade grudice? Jer ako je u tome problem onda necu ici na to mlijeko nego cu ostati na Comfortu.

I jos me zanima koliko je kaloricno to HIPPOVO mlijeko, kak ga bebe podnose, kakanje i sl?
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Pitanje vezano uz HIPP 2 prijelazno mlijeko

PostPostao/la IvaV » 20 lis 2009, 22:20

Ja osobno ne bih prelazila na Hipp, iako je Ljubica bila na Hippu sa probiotikom-ali onom uvoznom, iz Njemacke. Na ovom forumu (swenki :up) sam naucila da su Hipp za nase trziste i onaj uvozni sasvim razlicite stvari. :ne U korist ovog Njemackog, naravno. No, navodno ga je bilo za kupiti u Mulleru (taj uvozni), iako nisam sigurna u tu info, provjeri.

Inace, Hippovo mlijeko je dosta zasitno, svakako zasitnije od Aptamila. Ljubica ga je dobro podnosila, dobro dobivala na tezini i nismo imali problema sa kakanjem. Na dvojku smo presli sa 10 mjeseci, tj kada joj je jedinica postala preslaba.

Osobno, ne bih prelazila na veci broj zato sto tako pise na kutiji, vec bih se ravnala po djetetu. Vec sam napisala- kad vidis da se razmak izmedju obroka smanjuje, a kolicina mlijeka povecava, onda prelazis na veci broj. ;)

Sto se tice pripreme, ne sjecam se sto je pisalo na nasem hippu, al ja sam to smuckala isto kao i ti- u bocicu voda i onda prah. Al ako na kutiji pise prvo prah pa voda- valjda tako mora biti. Iako, sumnjam da bi sto bilo da radis kao do sada. :dunno

Dakle, moj savjet ti je da ostanes na Comfortu i onda dalje prelazis na dvojku u dogledno vrijeme :mase
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Rogue » 20 lis 2009, 22:23

ja sam probala s jedinicom Hipp tom bio. nisam slijedila te upute jer mi je to iskreno bilo prekomplicirano.
i nakon tog jednog puta samo odustala od Hippa i bacila tek otvorenu kutiju. Jedva sam ga razmutila da ne bude grudica, uzasno je masno i poslije sam dobro morala prati bocicu deterdzentom.
Vratila sam se na Nan i svi zadovoljni.

A zar nema Aptamil Com2?
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Rogue » 20 lis 2009, 22:25

IvaV je napisao/la:No, navodno ga je bilo za kupiti u Mulleru (taj uvozni), iako nisam sigurna u tu info, provjeri.

ima ga tamo, vidjela na vlastite oci ovu subotu u Garden m., i Nan Njemacki i Hipp kasice i Aptamil i Nuk sve i svasta ... bas me razveselilo.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la srecica tara » 20 lis 2009, 22:39

E sad, na ovom HIPP 2 mlijeku pise da se mora pripremati tako da se u SASVIM SUHU BOCICU (sto mi je nemoguce jer mi bocica nikad iznutra nije sasvim suha) stavi prvo prah pa 2/3 potrebne vode pa onda jos 1/3 vode, sta mi se cini bespotrebno kompliciranje pa mi nije jasno zasto se bas tako mora pripremati? Jel se inace mozda rade grudice

koristim hiip 2 i da to bas zvuci jako komplicirano za napravit obrok.ja najprije u mikrovalnu zagrijem vodu do zeljene topline i nakon toga stavim mjerice mlijeka koliko mi ide.promuckam dobro i nikad mi se nisu stvarale grudice za razliku kad smo bili na bebimilu,on mi je bija jako tezak za promjesat i na kraju bi se nasla pokoja grudica.a sta se tice stolice kod nas je sve u normali
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la franika » 20 lis 2009, 23:01

TNX cure. Ma ja sam htjela preci na HIPP cisto zato jer ga ima u svakom DM-u a po Milupin Comfort moram ici uvijek u MUeller. (Inace postoji i Comfort 2 i comfort 3) A osim toga mislila sam mu kasnije poceti pripremati i HIPPOVE mlijecne kasice pa da onda za sve koristim mlijeko od istog prozvodjaca.

Naime sa starijima sam iskljucivo koristila Milupine proizvode (Comformil mlijeko i njihove kasice) a to sam sve kupovala u Biofarmu u Teslinoj koji se sada zatvorio i nemam niti jedan BIofarm nigdje u blizini.
A jel ima u Muelleru (mislim na Mueller na Trgu bana Jelacica jer jedino tamo mogu bez auta) i Milupinih kasica za kuoiti? Jer ako ima, onda bi ostala na Comfortu (jer je meni iskreno taj Comfort super, i ja sam cula da je HIPPOVO mlijeko uzasno zasitni i masno), bitno mi je samo da mu svu hranu pripremam od AD istog proizvodjaca.
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la srecica tara » 20 lis 2009, 23:13

zasitni i masno

to je istina,jer znam po bocici kad je perem,ostaju tragovi masnoce i stvarno triba dobro dobro isprat bocicu nakon njega.i ja isto volim davat t sve proizvode od istog proizvodaca,nekako ako mjesam nisa bas sigurna u to.ovako sve koristim od hippa,od pocetka smo na hipp mlijeku i ona ga stvarno super podnosi.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rogue » 20 lis 2009, 23:29

franika je napisao/la:bitno mi je samo da mu svu hranu pripremam od AD istog proizvodjaca

zasto?
bas me zanima, jer ja to ne radim. :dunno
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 20 lis 2009, 23:37

V. je donedavno pio pre hipp probiotik, jedini hipp u dmu koji je identičan kod nas i na zapadnom tržištu (provjereno). i topio se sasvim bez grudica, i to u vodi niže temp. od 50 stupnjeva. znala sam složiti bočicu u par sekundi, i nije bilo problema zato jer bočica nije suha.
od hipp 2 smo odustali baš zbog grudica. sad je na babylove bio 2, isto nije baš sjajno što se tiče otapanja, ali mu je bolje od hipp i odgovara mu. isto je dosta zasitno.

a kašice s AD mlijekom sam mu davala milupa i babylove, isto mi nije bilo bitno da bude od istog proizvođača. bitno mi je da ih dobro podnosi. uostalom, kad je ih je počeo papati, već je počeo s dohranom, i bio je dovoljno velik pa mu nije smetalo probavi.
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la franika » 20 lis 2009, 23:51

od hipp 2 smo odustali baš zbog grudica.

Da, upravo se toga i ja bojim i sve si mislim da cu onda ostati kod Comforta! On se stvarno super rastopi, cak i u jako mlakoj vodi!

franika je napisao/la:
bitno mi je samo da mu svu hranu pripremam od AD istog proizvodjaca
zasto?

Pa zato jer se ipak radi o razlicitim vrstama AD-a kod razlicitih proizvodjaca. Ne znam kako bi podnio HIPPove mlijecne kasice (cije mlijeko je ocito teze, masnije) ako bi inace bio na laganijem Comfortu. :dunno Tvoje dijete dobro podnosi AD razkicitih proizvodjaca?

Inace Milupine kasice, sjecam se, su bile fenomenalno fine (posebo ona Stracciatela) i lagane! Tako mi je zao da ih se sada tako tesko nabavi!

A jel netko isprobao ona HIPPOVA AD posebno za jutarnji obrok (neki okus banane) i ona za vecernji (kao zasitnije - sa zitaricama i pije se na dudu za gustu tekucinu)?
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 20 lis 2009, 23:56

milupa kašice ima u konzumu na črnomercu, pa onda vjerojatno i u nekom drugom većem konzumu (maxi), a sjetila sam se baš zato jer sam uočila jednom i stracciatelu. ima ih sigurno u mulleru u cc1, i mislim da sam ih vidjela još negdje i uspoređivala cijene, ali ne mogu se sada sjetit gdje
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Rogue » 21 lis 2009, 00:03

Aha, ti mislim na neke vec gotove mlijecne kasice.
Mislila sam da pricas o rizinim pahuljicama i tim kasicamam, da moraju biti od istog proizvodaca kao AD. Sorry krivo sam te skuzila. kriv je umor :bonk

nisam nikad davala mlijecne kasice tako da ne znam da li je bitno da su od istog proizvodaca.
ako ti ista pomaze znam da je jedna moja poznanica blizancima davala nestleove jogurtice i m. kasice jer su njima bili najdrazi, a bili su na Hippovom AD.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 21 lis 2009, 00:06

offt- sad ste me sjetile...meni jedna draga forumasica nakupovala tih milupnih kasica ( ne gotove, vec one u prahu) i poslala, ja sva odusevljena pripremila, a moja curka ni prismrditi. niti jednu. bas sam vam bila tuzna :lol nikad nije voljela te kasice, pa ni kasnije baka nije imala uspjeha sa raznim linima :mrgreen:

jedino sto je kod nje imalo prolaz i sto voli jos i danas su milupine 7-korn, gris (to joj vise ne dajem) i rizine pahuljice. ostalo-nada.

franika- meni nije bilo bitno da je sve od istog proizvodjaca.
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Rogue » 21 lis 2009, 00:15

e sad moram pitat, jer vise ne kuzim, na koje kasice se zapravo misli?
one poput rizinih pahuljica ili jos nekih zitarica ili na neke u teglici di je vec sve smuckano?
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la danijela81 » 21 lis 2009, 09:59

ja sam shvatila da pričamo o pahuljicama s dodanim adaptiranim mlijekom :dunno
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la frrr » 21 lis 2009, 11:10

milupinih proizvoda ima u svakoj apoteci, svakom kozmu i svakom većem konzumu, zašto po njih moraš baš u muller?
(osobito jer su u tom na trgu oni za hr tržište, a ne oni za zapadno)

osobno, nisam nikad kupila kašicu koja već sadrži adaptirano, nego sam kupovala obične pahuljice (prvo rižine pa onda 7 korn) pa miješala s ad koje je ona pila.
ove mliječne kašice proizvođača dj. hrane su preskupe, a nisu nužno potrebne.

ali milim da bebi, koja već dobrano jede dohranu i navikla je na hranu različitih okusa, probavljivosti, teksture, zasitnosti i sastava, ne bi trebala smetati kašica s ad mlijekom koje inače ne pije.

mlijeka s okusima, ta jutarnja i večernja, nisam nikad davala niti bih. ne samo da imam averziju prema bananama i jabukama u prahu nego se na bočicu pije samo AD, kašica se jede na žlicu - tako je kod nas bilo.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la swenova mama » 21 lis 2009, 11:26

A jel netko isprobao ona HIPPOVA AD posebno za jutarnji obrok (neki okus banane) i ona za vecernji (kao zasitnije - sa zitaricama i pije se na dudu za gustu tekucinu)?

jesam ja, prije dvije godine, donijeli smo iz austrije.

mislis na ovo:

slika

to je nama bilo super, zasitnije je, radi se u flasici, nije kasica, ali se pije na onu aventovu dudu promjenjivog toga jer je gusce. Nisam vidjela da ga igdje ima kod nas za kupiti.

Franika, ja bih ostala na mlijeku koje je beba naucila piti :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la swenova mama » 21 lis 2009, 11:27

one kasice instant od banane i sl. nismo probali, to mi je bas kao kasica.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 21 lis 2009, 12:19

mi hipp good night zobene + jabuka jedemo na žlicu.
mislim da je tako navedeno i u uputama. sad ste me skroz stiltale.

milupe ima i u intersparu i bipi.

rouge dosta tih instant pahuljica sadrži i ad. odnosno same pahuljice ne tipa rižine, prosene, 7 korn ali recimo ove zob+jabuka koje maks obožava imaju ad
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la swenova mama » 21 lis 2009, 12:31

ma ovo je mlijeko good night, konzistencija mu je tekucina, samo je gusca. nema nikakvih pahuljica, nije to kasica.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la snowwhite » 21 lis 2009, 12:34

swenova mama je napisao/la:ma ovo je mlijeko good night, konzistencija mu je tekucina, samo je gusca. nema nikakvih pahuljica, nije to kasica.

aaaaha
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la danijela81 » 21 lis 2009, 14:10

baš to good night hipp mlijeko sadrži heljdu (i pšenicu, dakle ipak ima pahuljica, samo malo manje nego kad se radi kašica) a čini mi se da po JBP heljda ide negdje iza 4. ili 5. godine. i ja htjela kupiti, ali odustala baš zbog toga.
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la swenova mama » 21 lis 2009, 14:50

vidi, tek sam sad isla vidjeti, da ima zitarica u ovoj od¸10 mj., 22 %, u ovoj od 6 mjeseci rizinih i kukuruznih 3%.
Na izgled, sjecam se, bilo je gusto, ali bez pahuljica, bas tekucina.
I nije bas nesto to jako volio piti.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la franika » 21 lis 2009, 21:46

Bila sam danas do Muellera na Trgu i dobro proucila Milupinu ponudu. Imaju stvarno svasta! Od onih kasica sa pahuljicama i vec AD-om koje se pripremaju sa vodom imaju sljedece:
kasicu od rize, riza+kukuruz, banana, jabuka -mrkva i sve su bez glutena (od 4mj. nadalje)

kasica voce, kasica cokolada, kasica keks: sve sa glutenom (od 6.mj nadalje)-ovih se sjecam, Fran se davio u njima!

kasica stracciatella (od 8.mj )-i ove se i predobro sjecam: uz klince se i mama davila u njima! :p

Te sam kasice znala starijima davati kao popodnevni medjuobrok i super su im bile! Tako lagane i ne preslatke. One gotove u staklenkama nikada nisu voljeli i nisam im ih davala (npr. one HIPPOve tipa Gute nacht Brei u staklenki)

U ponudi su im i rizine, griz i 7-korn pahuljice sa oznakom BIO (iz eko uzgoja)-prije nisu imale tu oznaku. Te pahuljice mislim dodavati u vocne i povrtne kasice, te novo: Schmelz-Reisflocken (sto znaci lako topive rizine pahuljice) predvidjene za dodavanje u bocicu za npr. vecernji obrok-te su isto BIO.

Swenova mama, sada od Hippa postoji ovo:

http://www.hipp.hr/proizvodi/read/29/116
http://www.hipp.hr/proizvodi/read/29/123

I na to sam mislila, cinilo mi se zgodnim. :dunno

No ja sam odlucila ipak ostati vjerna Millupi., s obzirom da ima dosta njihovih proizvoda u Muelleru na Trgu.
franika
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la norafora » 01 sij 2010, 16:11

Cure koje koriste hipp 2 pomagajte.
Kupila sam neki dan jednu kutiju u dm-a a drugu u Konzumu, isto izgledaju, obe imaju natpis poboljšana receptura a razlikuju se u doziranju.
1.ova iz Konzuma proizvedena 20.05.2009 za 4 mjerice treba 130 ml vode
2.dok mlijeko iz dm proizvedeno06.08.2009 za 4 mjerice treba 145 ml vode

Znam da su mijenjali recepturu, al koliko sam ja vidila to je bilo oko drugog mjeseca 2009.
Koje mlijeko koristiti?
N 11.04.2005.
N 19.06.2009.
norafora
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kiss » 01 sij 2010, 18:15

Ja mislim da su sad počeli u trgovine stizati ti novi sa većim dozama, i postupno će se izbaciti ovaj sa manje.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rogue » 01 sij 2010, 18:57

koristi oba, svako prema svojim uputama
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marie claire » 02 sij 2010, 15:27

Tek sam sad skužila ovu raspravu, ja sam se isto pitala dal je problematično ako Pia pije AD od Nestlea-Nan, a pojede npr Milupinu kašicu koja sadrži njihovo AD mlijeko...
Al, budući da Pia to rijetko jede, nisam se previše zamarala, sad joj rado napravim pirov ili integralni griz, pomiješam sa AD i hipp keksićima, pa to pojede i eventualno Rižolino, rijetko nadjem Hippove rižine... :dunno

Rogue, ti si nešto spomenula da si kupovala njem Nan u Mullera, ja ga nisam vidjela, u biti vidjela sam Nestleovo mlijeko, al ne piše da je NAN??! :dunno
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Rogue » 02 sij 2010, 16:24

marie claire je napisao/la:Rogue, ti si nešto spomenula da si kupovala njem Nan u Mullera, ja ga nisam vidjela, u biti vidjela sam Nestleovo mlijeko, al ne piše da je NAN??! :dunno

ali je NAN, drugacije se zove u njem.
slika17.01.2009.
Rogue
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marie claire » 02 sij 2010, 23:14

Si sigurna? Jel to vi sad koristite?
Pia 06.11.2008.
marie claire
Stalno sam tu
Stalno sam tu