Sada je: 31 srp 2026, 11:31.

drustvene igre

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: drustvene igre

PostPostao/la Kris2 » 04 sij 2010, 12:12

Mi smo dobili Pictionary, mani je super jedino klinci ponekad plaču (curka) ako počne gubiti (ali obzirom da ona inače baš i ne voli društvene igre super mi je što ovu voli). Sinko je još uvijek monopoli fan :mrgreen:
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Solea » 04 sij 2010, 13:15

mi volimo drustvene igre.
i kartaske i one na plocama i strateske, ma sve i svasta.
momopoly s kreditnim karticama je dobio za prosli bozic, jos uvijek je hit ;) pictionary imaju sestricne pa igramo u vecem drustvu, uvijek nas trbuh boli od smijeha, nama je mrak zabavna :lol

e, a ima li netko tabu? ta je za malo starije, cini mi se da bi mogla biti dobra

DRUŠTVENA IGRA TABU

U ovoj igri trebate navesti svoj tim da pogodi traženu riječ, pri čemu ne smijete koristiti zabranjene pojmove. Zvuči jednostavno, no baš i nije tako… Kako navesti vaš tim da kaže KOPATI kada ne smijete reći ZEMLJA, RUDAR, MOTIKA, SELJAK I NOS? Ili možete li opisati SURFANJE bez da kažete VODA, VALOVI, PLAŽA, DASKA, SURF ODIJELO? Igra za 4 igrača Dob: 12+

Šifra: 90348747

Naša cijena: 249,99 kn
Solea
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 04 sij 2010, 14:37

Ubacujemo se i mi. :D
Mi volimo Kerplunk, to je uvijek in i igramo razne varijacije na temu. Imamo i nekog krokodila sa zabama, al to je bilo fora prvih 10 puta. Izmisljamo kartaske igre dovoljno jednostavne za trogodisnjaka i ponekad igramo domino.
Za stolom obicno igramo razne igre rijecima tipa pogodi sto/tko sam, rijeci na neko slovo i sl.

Sad smo kupili prvu Lego igru, tj. pardon, Djed Mraz je donio, al je jos nismo otvorili (Minotaurus). Jeste ih poceli isprobavati?
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la LiKmama » 04 sij 2010, 15:11

Aha, da, u zadnjih dana su naj-in sve moguce Wii igre i natjecanja, pogotovo u kuglanju i macevanju. En garde! Moram li naglasiti da nas ova mala smrkljica od 5 godina pobjedjuje u macevanju. :cool
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 04 sij 2010, 17:27

Mala Bornica je napisao/la:halma se igra slicno kao dama. znaci cunjici se krecu po ploci polje po polje, a ako postoji mogucnost preskacu se drugi cunjici (onaj tko ne zna igrati damu nece me skuziti.... uh...). cilje igre je doci u trokutic nasuperot trokuta iz kojeg se krece.

ali naravno nema jedenja kao u dami :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la Mala Bornica » 05 sij 2010, 09:21

ali naravno nema jedenja kao u dami

tocno :)
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la faith » 06 sij 2010, 06:55

Za Božić su dobili Pictionary junior i Igru života, jednostavno su prezabavne obje, većinu praznika smo to igrali.
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 06 sij 2010, 07:02

LiKmama je napisao/la:Sad smo kupili prvu Lego igru, tj. pardon, Djed Mraz je donio, al je jos nismo otvorili (Minotaurus). Jeste ih poceli isprobavati?

LiK, ajde javi kad isprobate ovu igru, kod nas ih još nema za kupiti a izgleda mi odlično.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 06 sij 2010, 13:36

Hocu. Meni se sve cine odlicne, ima onaj labirint koji super izgleda, samo sto smo mi premali. Vi bi ih vjerojatno vecinu mogli bez problema igrati. Mi smo ovu odabrali jer mi se cinila najjednostavnijom.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 06 sij 2010, 14:05

U zadnje vrijeme mi (odrasli ) često igramo monopol i rizik.
Inače igramo i onu igru kad se svima na čelo nalijepi neka osoba i onda svatko redom pogađa podpitanjima tko je a odgovara se sa da i ne. Ta igra mi je super.
Solea mi četso igramo tabu ali igra (kupovna) nam uopće nije potrebna. Mi to igramo iz "glave" i samo ne smijemo reći nijednu izvedenicu riječi koja je zadana. Super je.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la faith » 07 sij 2010, 17:06

LiKmama je napisao/la:Hocu. Meni se sve cine odlicne, ima onaj labirint koji super izgleda, samo sto smo mi premali. Vi bi ih vjerojatno vecinu mogli bez problema igrati. Mi smo ovu odabrali jer mi se cinila najjednostavnijom.

Baš sam ih pregledala na e-bay-u, ne mogu se odlučiti, a nemrem sve odjednom naručititi skromna kakva jesam :p , ali baš mi je drago da si nam otkrila nešto novo :zivili .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 07 sij 2010, 19:48

Reci kaj hoces, ja ti kupim u Toysu i dam kad dodjes. ;)
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mirna_sara » 07 sij 2010, 23:39

mi puno igramo društvene igre...Monopoly i Rizik kad je više vremena, trenutno je aktualna Master Mind, stvarno treba misliti u toj igri...ili ležernije tipa Loto (dobila je pod bor od tete a nisam ju igrala od djetinjstva)
SARA 05.12.2001. najbolja djevojčica
LUKA 18.09.2009. plavo oko mamino
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 08 sij 2010, 13:16

A tombola...to je igra mog djetinjstva.
Master mind, što je to? Zvuči interesantno? Mi obožavamo mozgalice.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Mala Bornica » 08 sij 2010, 13:18

jedna od razlicitih izvedbi master minda:

http://en.wikipedia.org/wiki/Mastermind_(board_game)
Mala Bornica
Sunčeko

PostPostao/la Solea » 08 sij 2010, 14:01

Solea mi četso igramo tabu ali igra (kupovna) nam uopće nije potrebna. Mi to igramo iz "glave" i samo ne smijemo reći nijednu izvedenicu riječi koja je zadana. Super je

tnx :)
Solea
Sveta krava

PostPostao/la rusulica » 08 sij 2010, 14:10

Solea je napisao/la: Solea mi četso igramo tabu ali igra (kupovna) nam uopće nije potrebna. Mi to igramo iz "glave" i samo ne smijemo reći nijednu izvedenicu riječi koja je zadana. Super je

tnx :)

A ovako je i lakša igra pa mogu igrati i mlađi članovi jer su dozvoljene svakakve asocijacije osim baš izvedenice zadane riječi. Nama baš tako odgovara.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la mirna_sara » 08 sij 2010, 17:43

Mala Bornica je napisao/la:jedna od razlicitih izvedbi master minda:

da, da to je to...mi imamo iz TL...iskreno ja tu igru znam još iz svog djetinjstva, a ovih dana sam skužila da jako malo ljudi zna za nju
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la marsovka » 13 sij 2010, 11:07

L je diobi0 pod bor Winomino (jeste to vec spominjali?). SUPER, super, igra!!! Cak je i on odusevljen. Stalno igramo :up
marsovka
celebrity

PostPostao/la Neda3kids » 13 sij 2010, 20:47

Evo pridružujem se.
Nama su oduvijek društvene igre - in.
I Memory, i puzzle, i karte - sve su nam uvijek bile društvene.
U zadnje je vrijeme Memory s kreditnom karticom najveća zabava. Igrali smo preko praznika do besvijesti. A dobili su osim te, i LEGO Pyramid pod bor. Super igra.

A sad im je još želja LEGO Creationary. Igrali smo ga na skijanju. I definitivno je ne samo želja da si ga oni kupe. MM i ja ćemo ga kupit - samo da se i mi možemo igrat :p
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Adorabla » 14 sij 2010, 21:23

mirna_sara je napisao/la:
Mala Bornica je napisao/la:jedna od razlicitih izvedbi master minda:

da, da to je to...mi imamo iz TL...iskreno ja tu igru znam još iz svog djetinjstva, a ovih dana sam skužila da jako malo ljudi zna za nju

ili njemacki Superhirn :mrgreen
Moja iskustva su zapravo suprotna tvojima. Imam osjecaj da je to jednostavno klasik u igrama i da svi misle da ukoliko to dijete ne nauci dobro igrati da ce zakrzljati za cijeli zivot :lol Nema klinca od onih s kojima se mi druzimo koji to nije igrao.
Ono sto je recimo meni nevjerojatno je da danasnji klinci (odnosno oni u mom okruzenju) ne igraju ili ne vole potapljanje brodova i vjesala :shock Cim ja predlozim da to igramo odmah da je to dosadno :shock
Adorabla
Medena

PostPostao/la mirna_sara » 14 sij 2010, 23:33

Adorabla je napisao/la: ne igraju ili ne vole potapljanje brodova i vjesala :shock Cim ja predlozim da to igramo odmah da je to dosadno :shock

to su mi super igre...a kad je veće društvo znamo zaigrati staru igru Država, grad, selo....
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la LiKmama » 15 sij 2010, 14:29

Evo mene natrag. Igrali smo Lego Minotaurus - odlican je. Odusevljeni svi skupa, K. od 3 godine, L. od 5 i mama i tata ponesto stariji. Prvo ga treba sloziti, tj. izgraditi sto je samo po sebi zabavno i potraje petnaestak minuta sigurno. Sama igra je odlicna, a mogucnosti prilagodbe ogromne tako da doista mozes promijeniti igru kako ti pase. Sve u svemu mi smo jako zadovoljni. :5
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 15 sij 2010, 17:33

a kad je veće društvo znamo zaigrati staru igru Država, grad, selo....

e ovo jako vole. To vec duze igramo i stvarno vole igrati.
Manjoj obavezno damo neku kartu ispred nosa da se ne zivcira :mrgreen i igramo Grad, rijeka, drzava, planina, stvar, ime. Nekad zamijenimo pa smo znali igrati na aute, a ako igraju zene onda dodamo kozmeticku liniju :mrgreen
Adorabla
Medena

PostPostao/la mirna_sara » 15 sij 2010, 22:01

ako igramo standardnu igru onda igramo Država, grad, selo, životinja, rijeka, planina, stvar, i ime...a jasno znamo to i nadograditi...
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 15 sij 2010, 22:35

...biljka, otok, jelo, grupa, auto, boja...
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la mirna_sara » 16 sij 2010, 00:05

...hrana, piće, film....
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la anaana22 » 16 sij 2010, 17:11

drage mama pišem vam u vezi pictionary juniora!! Jel bi netko ko ga ima možda mogao skenirat kartice(ako imate vremena i skener,naravno)?? Imamo obični pa bi voljela imati i kartice ovoga,ali mi je malo skupo uz onih 250 za obični dat još 200 za junior,a ploča mi se čini praktički ista!!!

puno vam hvala unaprijed ako će itko moć!!
anaana22
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Adorabla » 16 sij 2010, 17:54

auuuu koliko vi toga stavite. Zivotinju cemo svakako ubaciti :up
Adorabla
Medena

PostPostao/la mirna_sara » 16 sij 2010, 23:34

Adorabla je napisao/la:auuuu koliko vi toga stavite. Zivotinju cemo svakako ubaciti :up

životinja je nama u standardnoj i isto dobra mozgalica...
mirna_sara
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.