skorpionka je napisao/la:kad smo spomenuli utjecaj roditelja na djecu koja su vec upisala faks. Ja ne kuzim kako uopce stiskati odraslu osobu koja je počela studirati. Jako teško, samo s ucjenama.
Gotovo nikako čak ni ucjene ponekad ne pale
Na žalost prema trenutnom stanju ni s faksom ni bez njega perspektiva im nije sjajna a oni su toga svjesni, jedina motivacija je da bi se vani lakše zaposlila s faksom - možda, ali ona ne želi van.

E. je sad apsolvent (nemam pojma po bolonji kak se to sad zove) ostalo joj je još 6 ispita i njoj se više ne da, naravno da ju stišćem i naravno da je radila u AM za plaću od 2.700,00 i svetke i petke, sad je dala otkaz i rekla da će učiti ali ipak opet traži posao
.H. je izgubila dvije godine i ja sam rekla da je dosta i morala se zaposliti, sad si sama plaća skupi privatni fakultet i nadam se da će ga završiti jer sam svjesna da je to sad puno teže.
Moji pritisci, pričanja i objašnjavanja nisu davali nikakvog rezultata dok ona to nije sama odlučila napraviti, pa makar išla i puno težim putem.

ali to opet govori i o motivaciji, i o izboru fakulteta koji je vrlo često pogrešan jer se upisuje bilo što, samo da kažeš da studiraš, itd...