Sada je: 25 kol 2026, 11:16.

Klub žderonja-part 21.

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: Klub žderonja-part 21.

PostPostao/la sj » 18 ožu 2010, 15:38

Mater ima pome u bocama. Napola su kuhane, a nisu začinjene. Jučer nisam ni jela pome. Više se ne držim striktno dijete, nego improviziram. Ne mogu toliko jaja pojest.
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la sj » 22 ožu 2010, 10:20

Evo ja provodim neku home-made medicinsko kardiološku. To hoće reći: kad me srce strefi od gladi žvaknem nešto što i nije na popisu :lol Ali računam barem do Uskrsa odradit neku takvu turu, a onda iza praznika ovisno o rezultatima - opet nešto u tom stilu :mah
Kad se bude otvarao novi part - možda bi se zaista trebao zvati - Gladujmo zajedno :mrgreen
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la rusulica » 22 ožu 2010, 10:37

A mene jedino jaja drže na životu u ovoj dijeti :D Odlučila sam malo povečat količine, bolje nego da se po noći šuljam po kužini :mrgreen
Bila skinila 2 kila al sam jedno odma za vikend vratila. :roll
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la sj » 22 ožu 2010, 11:30

Ja taman "ručam". Meni je stalno zima. Popodne znam dodat barem kavu ili nešto da me podigne. Čak sam jučer pojela i kocku čokolade :oops: Cijeli dan me bolila glava i pored 2 tablete. Nakon te kocke - trenutno me prošlo. Sad će ispast da sam ovisnica, ali zadnjih godina nisam tip za slatko. Da mi je to netko prije govorio, ne bi mu vjerovala :mrgreen
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la olja » 22 ožu 2010, 11:33

Ma, :kiss A meni si se smijala :)

I ja sam kao pocela s kardio, al tu i tamo maznem i nesto drugo. Ipak mi je svakako lakse kad imam bar napisano nesto i trudim se ne odstupati mnogo od jelovnika, ali ga se ne trudim bas strogo pridrzavati :dunno
Pocinjem i s vjezbama (tu bas dugo zabusavam :oops: )
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la sj » 22 ožu 2010, 11:36

Bila sam sigurna da sam te spomenula i citirala s onim za svickanje, ali kako sam u poslu pa pišem s pola i to još GLADNOG mozga, vidim da nisam - :lol
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la rusulica » 26 ožu 2010, 17:24

Ko će priživit Uskrs jadna ti san. Ne znaš jel ti gore gladovat il se prižderat pa žalit. Nema između :lol
Najbolje ne spremat puno spize pa nećeš imat šta "žderat" :lol ionako je kriza pa ubiješ 2 muhe jednim udarcem
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ancica » 29 ožu 2010, 09:29

Kako ide cure?
Kod mene poooolako, ali sigurno. Još je jedna otišla dolje (kako strlovito idu gore, a kad ih treba skinuti :znoj ).
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

:lebdi
ancica
Čudo od žene

PostPostao/la sj » 29 ožu 2010, 09:31

I kod mene nešto sitno. Tek sam postala bolno svjesna koliko ih imam za skinut :/
Ivan 20, 28
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la rusulica » 29 ožu 2010, 12:21

Ja sam malo razočarana žao mi je sad što se nisam strogo držala. Ovaj put nakon 2 tjedna kardiološke samo -2 do 3 kg varira. Inače kad sam strogo držala bilo je -8.
Barem sam smanjila unos količine općenito. Ja nisam za djete na duge staze, jednostavno nemam osjećaj da mršavim pa brzo gubim motivaciju. Voljela bih da mogu izdržati onu za mijenjanje metabolizma (to je na onom oljinom linku di je i kardiološka) al tko će izdržat tri mjeseca.

Ančice bravo. Koji je tvoj režim. Što si promijenila u načinu prehrane?
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ancica » 29 ožu 2010, 12:34

Jooj, rusulice - čuda toga sam promjenila.
Kao prvo ujutro (do podne) jedem samo i isključivo voće.
Zatim, nastojim razdvajati UH i proteine u svakom obroku.
Ne jedem poslije 18-19 sati, kako koji dan.
Izbacila sam slatko, ali znam imati krizu pa ukradem djeci koji komadić čokolade :oops: (najsretnija bih bila da mrzim slatko. Oooooo, kako bih to voljela. Sve bi bilo lakše).
Na mjesečevu mijenu postim 24 sata.
I vježbam - više manje redovito na sobnom biciklu i, malo manje redovito, na leg magicu.

Imam to lijepo napisano - osnove ovog načina mršavljenja, ali je word doc pa ako te zanima pošalji mi na pp mail pa ću ti ga poslati.

Nisam htjela dijetu, nisam htjela da budem gladna i nisam se htjela ničeg odreći - a hoću izgubiti kile. Tako da je ovo meni jedini prihvatljiv način. Ide, ali polako - cca 3 kg mjesečno.
Gospode, pomozi mi da budem takav čovjek za kakvog me drži moj pas - J. Wisniewski

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la zeezee » 29 ožu 2010, 13:27

ulijećem :mah

škicala sam ovdje, primjetila tu kardiološku, držala se toga pet i pol dana (onda sam malo prevarila) i skinula 3kg!!! meni je to fenomenalno. sedmi dan sam nešto zamjenjivala u obrocima, jer nisam bila u prilici jesti kako je propisano, i danas sam opet na prvom danu. međutim, opet se neću moći držati toga do kraja, štoviše amo tri dana će trajati ovaj pokušaj - putujemo u četvrtak u Francusku, tu sve pada u vodu. ali, planiram se primit toga ozbiljno kad se vratimo.
kao i vježbanja, mda :roll

rusulice, možda nije u pitanju koliko si se strogo držala te dijete, nego koliko si puta do sada na njoj bila. čitala sam negdje kako nam tijelo dobro upamti režim na koji smo ga jednom prisilili, pa kad to probamo još koji put, ubaci u najmanju brzinu i čuva svoje zalihe...nemam pojma jel to stvarno drži vodu, ali kod mene se dokazalo s onom south beach dijetom prije koje sam svojedobno, nakon par mjeseci tovljenja uz knjigu i učenje za ispite, nabacila skoro deset kg viška. skinula sam u mjesec i pol dana svih deset, kasnije još par, pa sam na koncu imala 48,5 kg na 165 cm visine.premalo, al ne bih se sad žalila na manjak :mrgreen

opet sam si dozvolila nakon prošlog ljeta da me kile preuzmu, s 54 došla na 63,5 :shock
sad sam na 58,5 i htjela bih još tri-četiri skinut da dođem na svoje ( nisam ovoliko kila imala ni nakon poroda :roll )

baš vam hvala za ovu brzinsku,dala mi je neku nadu :zivili
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la rusulica » 29 ožu 2010, 13:44

koja je to south beach :)
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la zeezee » 29 ožu 2010, 14:03

ima je po netu, ja sam imala knjigu, pa sam se držala po njoj.
to je dijeta dr agatstona. okvirno, prva dva tjedna nalikuje mesnoj, samo što po novom možeš konzumirati mliječne proizvode (voće je i dalje zabranjeno). nakon toga se polako uvode uh namirnice, nekim određenim redom i količinama. nisam se ja ni toga držala baš strogo, i jela sam prilične količine,nisam bila gladna.

i kile idu dolje i nakon toga, samo se treba smanjiti ugljikohidrate, ili ih odvajati po obrocima. meni nije bilo prooblem jer ni inače ne jedem kruh, tj nisam jela, nakon trudnoće i poroda nešto mi se poremetilo, postala sam reklama za Klaru, uf...
M 22.04.2008. slika
zeezee
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 30 ožu 2010, 19:35

:mrgreen
krajnje je vrijeme da se i tu prijavim. tako ako budem lagala sebe, lagat cu i vas, a to ce mi biti bed :p

sta da vam kazem? 8-10 kila viska 7 mj nakon poroda. dosla sam u jednom trenu na +4, ali odonda ide samo gore :roll
pogledala sam se (zabunom :p) u ogledalo nakon tusiranja i skoro me slog strefio. jako sam nezadovoljna i odlucila sam reagirati. Onako kako meni pase :lol

Kao prvo, nema slatkog :mazohista Ovisnik sam teski, nema dana kada ne pojedem odredjenu kolicinu cokolade. Hm, da , trebala sam odmah reci da je problem u cokoladi i domacici, nicem drugom.
Dakle, nema vise toga. Ali, necu se muciti, ako me bas uhvati siza, pojest cu malo, jer poznam sebe. Ako si stalno budem uskracivala, jedan dan cu samo navaliti...

Drugo, obavezno dorucak (sto do sada nije bio slucaj), tu ne pazim i jedem sto i inace. Kolicinski ja ne jedem puno, tako da ne vidim problema u dobom dorucku.

Trece, ne veceram. Tocka.

Cetvrto, vracam se na pijenje iskljucivo i samo vode. Dugo godina sam tako i nakon poroda sam pila sve i svasta zbog produkcije mlijeka. Nema vise.

Peto, setanje, setanje, setanje i penjanje gore- dolje 5 katova :mrgreen
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la IvaV » 30 ožu 2010, 19:38

zeza me pa moram u dva dijela...

Enivej, to je moj plan. Ako bude islo, super, ako ne, uvodim neku dijetu. tog se grozim jer sam totalno nedisciplinirana. Uspjela sam jednom biti na dijeti, trajalo je cca 12 sati :lol

Drzte fige :jadnimi
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 30 ožu 2010, 19:38

pogledala sam se (zabunom ) u ogledalo nakon tusiranja i skoro me slog strefio

Tako ti i triba kad se gledaš. :lol
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la IvaV » 30 ožu 2010, 19:40

Suti, skoro je nastupilo hysterical blindness :lol
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la mirbi » 30 ožu 2010, 19:43

Blindness je prvi korak. Drugi je neutješno plakanje, a treći depresija. :lol
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la ancica » 30 ožu 2010, 19:49

..a četvrti kad kažeš - ma šta me briga. ja sam mama, imam dvoje djece, normalno je da sam "malo" deblja.
E to je gadna faza za trgnuti se :dada

ancica
Čudo od žene

PostPostao/la mirbi » 30 ožu 2010, 19:50

:lol

Ne dolazim ja do te faze lako. Zapravo, rješavam to tako da se ne gledam gola u ogledalo. Ili se pogledam do pojasa. :lol
S 2000 / R 2005
Moj dućan
mirbi

PostPostao/la IvaV » 31 ožu 2010, 21:18

Vec sam 3 dana na dijeti :mrgreen
To se mora zabiljeziti, nikad, nikad toliko duuuugo :p nisam bila bez slatkog :dada

Dakle, tek sada kad sam izbacila sav junk, vidim koliko puno sam ga zapravo jela :shock Isla sam na dijetu sa motom- pa sta, ionako ne jedem puno, pa mi nece biti tesko. Je, ne jedem puno od jednom, ali svako malo bi se bacila na domacicu, pa na cokoladu i tako zavaravala pravu glad i potrebu za obrokom.

Sad kad sam sve ukinula, stalno sam gladna. Ne jako, ali onako lagano, konstantno...Kao sto rekoh, doruckujem, rucam i zadnji obrok mi je oko 17 h. Pojedem voce kad ga pozelim (jabuke, narance ili banane), ne kompliciram oko toga.
Evo sad tipkam i lagano mi krulji u zelucu, ali nista strasno.
Previse mi se usjekla ona (ne)prilika u ogledalu :lol

Imam maratonske setnje sa klincima, uzivamo svi, pa tako i ja. Pentram se gore svako malo, vjezbam noge.
I vjezbala sam danas, da ne povjerujes. Ne prepoznajem se. Napravila sam 20 trbusnjaka (trbuh je najkriticniji) i par cucnjeva. Pametnom dosta.
I imajmo na umu da ja ipak imam jednan mali "uteg" :luv od 11 kg. Nije ni to za bacit.

Vazem se u nedjelju :kima
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la IvaV » 31 ožu 2010, 21:19

Opet me zeza...

nego, kako vi napredujete, jel idu kile dolje? Ja vjerujem da ce meni par odmah otici, a da ce muka biti oko onih tvrdokornih :sumo
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la olja » 31 ožu 2010, 21:23

Ja se planiram sutra preždrati u velikom stilu, a onda ću opet kukati ovdje :lol
Bravo, Iva, za 3 dana bez slatkog :klanja Znam ja koliko je to teško :kiss
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Henrietta » 31 ožu 2010, 21:27

IvaV, za par dana će ti biti lakše i nećeš više biti tako gladna. Ja sam 6 mjeseci nakon poroda imala 9 kg manje nego sada :roll a sve zahvaljujući šetnjama i zadnjem obroku do 5 popodne. Sretno.
:mah
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 31 ožu 2010, 21:55

Olja- i red je da se sutra ubijes u slatkome :luv
henrietta- hvala, ohrabrujuce zvuci da si uspjela samo sa setnjama i zadnjim obrokom u 17 h. :mah

Onace, ovaj vikend ce biti kritican :mrgreen U subotu idem na veceru sa curama i ne pada mi na pamet galdovati i glumiti milu geru. Narucit cu si nesto na leso sa puno povrca, kad vec grijesim da grijesim primjereno.
I naravno, Uskrs i kolaci. Inace ne volim kolace, ali mama mi bas uvijek napravi onih par koje obozavam. Jos ako teta napravi tiramisu, u nevolji sam.
I sestricna uvijek donese neku nikad probanu deliciju pa, jadna, moram i to probati :lol

No, to je samo jedan dan i nadam se da ce proci sto bezbolnije...
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Henrietta » 31 ožu 2010, 22:10

IvaV je napisao/la:henrietta- hvala, ohrabrujuce zvuci da si uspjela samo sa setnjama i zadnjim obrokom u 17 h. :mah

jesam. bez gladovanja - dojila sam 22 mjeseca i nisam htjela na nikavu dijetu. Sada sam opet u debelom plusu - možda bi pomoglo da se zaposlim kao dadilja? :D
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IvaV » 31 ožu 2010, 22:12

dodji kod nas, dadiljanje i dizanje utega gratis :lol
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Henrietta » 31 ožu 2010, 22:33

IvaV je napisao/la:dodji kod nas, dadiljanje i dizanje utega gratis :lol

Nemoj me previše nagovarati, već dolazim na ideje od kojih se mm diže kosa na glavi :mrgreen
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sj » 01 tra 2010, 07:57

Bila bi odlična aprilili šala da sad napišem da sam na - 15 kg :lol
sj
Parkovi i nasadi

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava