Sada je: 06 lip 2026, 02:21.

Pitanje za one koji djecu stavljaju ranije spavati

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

Pitanje za one koji djecu stavljaju ranije spavati

PostPostao/la Alisa » 23 tra 2010, 22:13

... kako, dakle, organizirate dan i život i taj odlazak na spavanje da djeca budu do recimo 9 u krevetu? I ima li sretnika čiji su do osam u krevetu? Kako je to ljeti? Kad se dižu, kako spavaju popodne, kako spavaju noću?
Ja sam se izborila za mirnu noć (većinom), ali uvijek se nekako smotam predvečer. Te sam i ja umorna, pa dođe im tata s posla, pa se produlji večera, te ležimo na krevetu i glupiramo se i nikome se ne da mrdnuti guzicu, te ja odem nekamo i vratim se - a oni luduju u deset navečer kao da je podne... i tako iz mjeseca u mjesec iz godine u godinu ja nemam navečer mira za sebe i muža i to mi je dozlogrdilo, a nemam inspiracije niti uzora u životu oko sebe - svačija djeca rondaju do kasno u noć i svi su premoreni... a ne znaju kako iz toga.

Ma možda bih ja i znala kako... al mi treba da čujem da još netko prekida sve u sedam i kreće spremati djecu da ih do osam i pol - devet stavi spat. Želim supatnike, savjetnike, podršku, iskustva i inspiraciju.

PLIIIIIIIIIIIIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ
Tamo gdje su vaše težnje, vaš rad, vaše ljubavi, tamo je mjesto vašeg svakodnevnog susreta s Kristom. Tamo, usred potpuno materijalnih stvari ove zemlje, gdje se moramo posvećivati služeći Bogu i svim ljudima. Na horizontu, djeco moja, izgleda kao da se spajaju nebo i zemlja. Ali ne, oni se spajaju uistinu u vašem srcu ako sveto živite u svakodnevnom životu.'' (sv. Josemaria Escriva)
Alisa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Pitanje za one koji djecu stavljaju ranije spavati

PostPostao/la silki » 23 tra 2010, 22:18

moji uglavnom idu spavat na vrijeme. mislim da to nema apsolutno nikakve veze sa mnom već jednostavno imam sreću da imam djecu spavače. mlađi (1,5 god) je u krevetu između 20 - 21, a stariji (12) do 22.

iznimke su rođendani i sl.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la Una » 23 tra 2010, 22:24

dvoje mi je do 20.00h u krevetu, decki, a ujutro se bude oko 7 ili pola 8

a drzimo se dosljedno toga, cak i kad goste imamo

a po danu jednom dnevno spavaju oko 2 sata, mladji zna nekad i dva puta

ali moji klinci su mali.....

curica kasnije ide, nju uopce ne "forsiramo", kao manja je i ona isla u 20.00h
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilly » 23 tra 2010, 22:25

Moj(3.5) je isto u krevetu oko 21, vjerojatno navika.

Od prvih dana ga kupamo oko 20:00-20:30, i onda ide spavat. Tamo negdje od drugog rodjendana ne spava po danu, pa mu odgovara takav rezim. Ako slucajno po danu odspava, onda nema sanse da ide tak rano. E onda "nadrapamo" tam negdje do ponoci.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mama courage » 24 tra 2010, 02:25

alisa, ti si roditelj i ti moraš preuzeti odgovornost za njihovo uspavljivanje. neće oni nikad sami od sebe leći na vrijeme. ne vjerujem tu u kompetentnost djeteta (koliko god me netko uvjeravao u suprotno). da, to znači da prekidamo sve i krećemo se spremati, a ne vučemo se ko crijeva po kući i čekamo da netko preuzme inicijativu. ok, moja sad ima 6 godina, pa sve pripreme sama obavlja. dogovor je da kad čuje špicu dnevnika, da odlazi prati zube/piškiti/oblačiti pidžamu, tako da negdje najkasnije 19'50 pa do 20'20 budemo u krevetu, čitamo i uspavamo se.
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tara28 » 24 tra 2010, 07:40

mi imamo ovakvu večernju rutinu:

kupanje/tuširanje oko 6.30 - 7.
poslije kupanja, znači od 7-7.30 večera.
nakon večere popiju svoje mlijeko i spavanje.
đurđa je u krevetu do 8, a bongo ovisno o dnevnom spavanju.
ak je po danu potegnuo 3 sata, onda ide u krevet do 9.
a ak je slabije spavao onda ide skupa s đurđom.
i naravno, on kad ga pitaš nikad nije umoran i nikad mu se ne spava.
potrpamo ih u krevet, oni si još malo nešto međusobno popričaju i zaćore.

ali smo mi u tome bili dosljedni od početka kad smo uspostavili ovakvu rutinu.
i toga se držali bez iznimaka.
ok, sad su već oboje naučeni na to, tako da kad imamo goste ili nekud odemo, produže oni
kojih pola sata bez problema.
i ujutro se bude oko 7.
isto se ponašamo i u ljetnom periodu kad je u to vrijeme vani još dan.
Bongo, 04.04.2007.
Đurđa, 18.02.2009.
tara28
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mirnela » 24 tra 2010, 07:58

Mi smo od samog početka (znači od rođenja P) imali pravilo da je kupanje poslije 19,00h, a krevet u 20,00 h i to bez obzira na godišnje doba, goste ili sl.
Tek negdje oko njene 3. godine smo to pomaknuli na kupanje u 20,00 h, a spavanje u 21,00 h.
Identičnog smo se pridržavali sa M, s tim da je P nastavila odlaziti u krevet u 21,00 h.

Naši su oboje počeli s jaslicama s godinu dana starosti, pa oboje imaju naviku buđenja u 6,15 h (vikendom se bude oko 7,00). Popodnevnog spavanja više nema (osim za mamu i tatu :mrgreen ), a navečer oboje (P je 8 god, a M je 4,5 g) idu u krevet u 21,00h.
Iznimka je (ponekad) vikend kad im dozvolimo da eventualno pogledaju neki crtić/seriju (npr. Hrvatska traži zvijezdu petkom) do kraja - znači smiju ostati eventualno do 22,00 h.

Mislim da se vi sami (znači ti i TM) morate najprije dogovoriti kakva budu pravila tj. u koliko sati je vrijeme da vam djeca budu u krevetu - i onda se toga pridržavati. dosljedno!
jer ovako budu vam klinci (i dalje) skakali po glavi ako ne budete pokazali odlučnost i dosljednost...

držim fige da vam uspije ;)
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la black_lady » 24 tra 2010, 08:22

I mi smo imali problema jer bi mm kasno dolazio s posla, taman kad bi se ona lagano uspavljivala. Naravno, on bi se malo s njom pomazio i razbudila bi se. Prestala sam se nervirat oko toga jer nije bilo svrhe, čim bi čula ključ u bravi odma bi bilo ko da nikad nije išla spavat.

Ali sad kad više ne dolazi tako kasno, najčešće zaspe već oko 18 - 19 - sama, probudi se još jedanput oko 21 - 22 za jest, ali to sve obavimo u tišini, i tata je pomazi lagano i opet se uspava bez problema. Ima dana kad ništa ne pomaže, tad pjeva i do ponoći, ali mi smo stalno u tišini.

Ti i mmm morate bit dosljedni, i za vas je to prilika da od početka budete takvi, bit će vam kasnije lakše i za druge stvari. MM to nije mogao shvatit dok nismo došli do toga da danima nemamo kad pričat jer je mala navečer premorena i onda je sam htio da uvedemo takav režim, da bi nas dvoje mogli barem pola sata pričat dok mala već spava (napokon je došao na moje ;) :lol )
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JiA » 24 tra 2010, 08:25

mama courage je napisao/la:alisa, ti si roditelj i ti moraš preuzeti odgovornost za njihovo uspavljivanje. neće oni nikad sami od sebe leći na vrijeme. ne vjerujem tu u kompetentnost djeteta (koliko god me netko uvjeravao u suprotno). da, to znači da prekidamo sve i krećemo se spremati, a ne vučemo se ko crijeva po kući i čekamo da netko preuzme inicijativu.

potpisujem.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la mamuška » 24 tra 2010, 09:51

MC ima pravo vi ste roditelji a roditelji postavljaju granice :dada
moji nebi nikad ni išli spavati da se njih pita,uvijek je na telki neki film,serija ili baš su se sad zaigrali...milijon isprika i razloga ali rasprave nema
-mi imamo oko 7:30večeru,poslje toga je obavezno kupanje,Petra (9)pogleda najbolje godine i do 9 su u krevetu,rijetko kad im dozvolim da si pročitaju koju knjigu ali najkasnije do 21:30 i onda se svjetla gase
-ista stvar je i s karlom kupanje pa onda još večernje mlijeko i dijete spava :mrgreen
...nisam nikad pomislila stavljati ih spavati u 8 to mi je ipak malo prerano-po ljetu je u ta doba još dan :dunno

..ujutro nam je buđenje najkasnije u 7
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la black_lady » 24 tra 2010, 09:54

Zaboravih napisati

Da se moje dijete pita, spavala bi ujutro do 11. Zato je budim najkasnije u 8. Jedino tako navečer zaspe u normalnu uru. Uopće se ne buni kad je probudim i ima normalni dnevni ritam.
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Una » 24 tra 2010, 11:15

bude svega, to su ipak djeca,...(barem kod nas), bude losih dana, nekih faza, nekih promjena vremena, pa pomjeranja sata, ali dosljednost pobjedjuje

mada, cini mi se, lako biti dosljedan kad imas jedno dijete, pa to dijete ima 5, 7 ili 10 godina, sve zna samo, a ako imas manje dijete i jos ako imas vise djece, to je vec teze izorganizirati, ali i to se moze

ako bi da ti idu ranije spavati, ujutro ih ranije budi, pa im ako ni to ne upali, ne daj da spavaju po danu,...

nasi obavezno spavaju po danu, imaju losiju noc ako ne spavaju, budu razdrazljiviji, individualno je, a i nasi su mali

ti im sama odredi kad zelis jer nista od savjeta:najbolje u 8- naci ce se netko tko ce reci da je rano, a i nista od savjeta da je 10 kasno-naci ce se netko tko ce reci -pa to im je kasno

ti i tm znate kad je najbolje za njih(ovisi i kolika su djeca) a i za vas ;)
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pulse » 24 tra 2010, 11:26

Mlađa ćerka je još beba, pa ću napisati za stariju koja ima 4 godine.

Oduvijek ide na spavanje u 20h. Napravimo izuzetak kad smo na ljetovanju ili kad je super dan za ostati malo više u šetnji. Negdje poslije 19h nam počinje večernja rutina sa jelom, pranjem i presvlačenjem. Navikla je da sama zaspi, bez mnogo ceremonija. Spava do 7h kad ide u vrtić, a vikendom do 8-9h. Po danu isto odspava oko 2 sata. Malo sreće + dosljednost & disciplina.
pulse
atletičarka

PostPostao/la mama courage » 24 tra 2010, 12:33

nela, naravno da imamo i mi losijih dana, imamo i izuzetaka u ljeto (kad se ne ide u vrtic, pa i kad meni odgovara da ujutro malo duze odspava), pa onda recimo petak i subota navecer (posebice sad kad je veca) nisu tooliko vise rigorozni, al princip je isti. meni su sogor i sogorica sa svojim klincem znali dolaziti u pola 7 nedjeljom, taman kad bi mi kretali ovu moju pripremati na pocinak (sto kod mene ukljucuje i da se smanje aktivnosti, da smanjimo skakanje/igranje u kuci i sl). nekoliko puta smo pregrizli taj dolazak (njihovo dijete je bilo manje i taman se tad probudilo i odlazilo bi spavati oko 23h, mada meni nikako nije jasno sta malo dijete u 23h ima raditi budno, al de...), a onda smo dali do znanja da se od cijele nedjelje nema sta dolaziti u pola 7 navecer, ako nisi dosao do tada, nemoj mi ni tad.

mada, cini mi se, lako biti dosljedan kad imas jedno dijete, pa to dijete ima 5, 7 ili 10 godina, sve zna samo, a ako imas manje dijete i jos ako imas vise djece, to je vec teze izorganizirati, ali i to se moze

da bi se dostiglo to sto mi imamo sad s 6. godina morali smo proci sve s 2,3,4,5 godina, morali smo preuzeti odgovornost i stavljati dijete pravovremeno u krevet (pola sata vise il manje, no dijete nikad ne bi docekalo recimo 22'15 budno kako god okrenes). da se moje dijete pita - ona nikad nije umorna i nikad ne bi u krevet. :loce
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ronin » 24 tra 2010, 12:53

moji svi troje u 7 večeraju ,zatim se kupaju,i u 20 30(najkasnije 21) su u krevetu

stvarno smo ih tako naučili,od malih nogu,i nema iznimke

eto,i malena se prilagodila ritmu braće.i nju lijepo pokrijemo,stavimo u krevetić,pusa i izađem iz njene sobe.nema uspavljivanja,nikad ne protestiraju.ne znaju za drugo,jer ih nikad nismo puštali dugo budne.
ne priznajem im kompetenciju što se tiče hrane i spavanja,tu imamo baš čvrsta pravila.

i moram priznati da ne kužim roditelje koji djecu puštaju budne do 23 sata.
djeci je san i te kako potreban.
opravdanje da dijete ne želi ranije spavati mi je ravno u rangu opravdanja kad netko ima pretilo dijete pa kaže da dijete voli jesti.
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la Dudley » 24 tra 2010, 13:02

Žbunki ide uvijek u više nego pristojno vrijeme spavati (radnim danom u 20, najkrasnije u 20 i 30), vikendom možda malo kasnije.

Nadam se da je to naša zasluga jer nikad nismo popustili kad se bunio da neće ići spavati. Al on je prilični spavalica tako da već oko 20 zijeva i vidi se da je na pola i ne treba ga dugo nagovarati na spavanje.
Popodne nekad zna odrapiti i po 4 sata u komadu :klanja
Ako slučajno ne zaspi popodne, stavljam ga spavati već u 19 i vrlo brzo spava kao top.

Mislim da navika stvarno radi čuda jer jedino sa spavanjem i stavljanjem u autosjedalicu nemamo nikakvih problema. Jer je to uvijek tako i tu nismo radili iznimke.

Ali zato hranjenje :alc Nejedač je prve klase pa se oko toga obično rade svakojake predstave, malo jede u svom stolcu, pa onda više ne može sjediti nego ja hodam s njim sa žlicom i pokušavam utrpati još koji zalogaj.

Isto je uvijek borba vani, ne želi dati ruku i stalno se natežemo oko toga.
Vrtiguz
Dudley
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Dory » 24 tra 2010, 13:15

Večera u 7, nakon toga tuširanje, pranje zubića, nekad kratka priča za laku noć ako ima vremena i uglavnom u 20.30 gasim svjetla..iznimka je cura od 15 koja je budna do 10 (i njoj budući ide u 6 na bus tad gasim svjetlo i komp i fejs i oduzimam sve ostalo) i maleni u četvrtoj godini jer njega zadnjeg spremam na spavanje pa on ide obično oko 21 u krevet...
Iznimke naravno postoje - npr. ukoliko je vikend i neki dječji film koji žele pogledati, kad su praznici i naravno kad je ljeto - onda sve pomaknemo za sat, sat i pol....
Bude se kad idu ujutro u škkolu u 6 i 30, a kad ne idu u školu oko 7...maleni zna spavati duže pa obično ide u vrtić između 9 i 10...
U svakom slučaju ti moraš stvoriti neku rutinu i uvesti pravila...stvarno ne mislim da djeca trebaju biti budna u 23 sata...
Budući imam puno djece vrijeme iza 21 sat je moje vrijeme, pogledam tv, popričam s mm..ili jednostavno odmaram uši :D
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mahima » 24 tra 2010, 13:40

Mlađa već u sedam zijeva, pol osam večera, osam cica i pol devet spava.
Stariji obično bude budan pola sata, sat dulje od sestre - znači oko pola 10 najkasnije spava.

Navečer sam Gestapo :mrgreen
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 24 tra 2010, 13:43

baš obrnuto - što je više djece, bitnija je organizacija da sve ne ode u kukuruz.

opet, djeca su različita. moja ne zaspe prije 22i15, taman ustala u 6i30 i to ne taj jedan dan, već i tjedan dana u nizu. isprobano. :drink
eli
Sveta krava

PostPostao/la anabama » 24 tra 2010, 15:19

Slažem se s MC...
roditelj je taj koji mora odrediti ritam svoje djece, ne mozemo od djece ocekivati da oni sami "znaju" ako ih mi nismo naucili sto i kako.
Moji (7.5 i 6 god) pripremaju se za spavanac oko 7,30 (vecera,pidzama,wc,zubici, pricica) tako da zaspu negdje oko cca 20,30 i u tome smo dosljedni vec godinama. Djeca se naviknula na taj ritam i za drugi i ne znaju ;) Naravno da ponekad ima odstupanja, ali zaista ne cesto.
Ljeti imamo drukciji ritam jer tada spavaju popodne pa tako navecer idu kasnije, ali ipak ne prekasno.

Jednom kad se uhodas u taj ritam sve je jednostavnije ....

M. 2002
A. 2004
J. 2010
anabama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kandy » 24 tra 2010, 16:50

Mi se svaku vecer borimo sa ranijim odlaskom na spavanje. Nikada ne zaspi prije 23 sata. A moram reci da svaku vecer idemo u krevet u 21.30. Al onda pocne prava borba jer pocne histericno plakati, vristati. I nikako se smiriti. I obavezno moram ja bit s njim u krevetu.

Sta da radim? Uopce ne znam kako da ga "natjeram" da bez problema ode u krevet ranije.
D. 29.04.2008.
kandy
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 24 tra 2010, 16:58

tvoj je jako mali i tu bi palilo ranije jutarnje ustajanje (npr u 7) i ranije poslijepodnevno spavanje koje ne smije biti dugo (npr od 12i30 do 14). onda u devet u krevet i za pola sata bio bi gotov. bar je tako bilo sa mojom u toj dobi.
eli
Sveta krava

PostPostao/la ronin » 24 tra 2010, 17:58

potpisujem eli

rano ustajanje ujutro+ ranije popodnevno spavanje=umor navečer(nije zgorega poslijepodne provesti neku vrlo zamornu aktivnost da se dodatno potencira umor,barem na početku)

bitno je ne odustati nakon npr tjedan dana već biti uporan,dok im stvarno bioritam ne postane takav

i kod nas su jako jako bitni rituali...dakle,točno sve ide svojim redom...crtić,večera,kupanje,piđamica,krevet,priča,pusa

i tako svaku večer,tim redoslijedom

djeca ustvari vole rutinu,ona ih čini sigurnom i zaštićenom
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

PostPostao/la mamimami » 24 tra 2010, 19:02

Slazem se da je rutina bitna.Moja kcer ima 4 godine i jos uvijek spava popodne po dva sata,navecer zaspi oko 22,i tako je od prvog dana.Ali imam i sina od 22 mjeseca koji se budi u 6,popodne ako odspava sat vremena to je uspijeh,navecer zaspi najkasnije do 21,ali se budi po 2-3 puta po noci.I ne pomaze ni ako ga stavim kasnije spavat,ni ako je cijeli dan vani,jednostavno ima takav vlastiti ritam koji ce se ja se nadam i promjeniti jer meni fali sna.
mamimami
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Una » 24 tra 2010, 20:44

mama courage- nisam ja u postu nista mislila na tebe, vidim da si se meni obratila, znam ja sve to, ne znam jesi procitala moj post na pocetku, tamo mozes vidjeti kad moji idu na spavanac, ni moja dva decka nikad nisu docekala 22.00h budni.

eli - nisam ja rekla da nije bitna organizacija gdje je vise djece, nego da je teze izorganizirati se gdje je vise djece, ali da se moze. :dada . Jesi vidjela moj post na pocetku? ;) .
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 24 tra 2010, 20:51

:dada
samo sam htjela naglasiti da je raspad sistema ako se roditelji ne drže reda eksponencijalan na broj djece. ;)
eli
Sveta krava

PostPostao/la Nina334 » 24 tra 2010, 21:10

Budi se u 06,00 ujutro radi vrtića, pa do 20-20,15 je svakako u krevetu.
Vikendom se to produlji za nekih 20-ak minuta.
Prošlo ljeto nije išao u vrtić pa je na spavanje išao oko 21,30, no ove godine, većinu ljeta će ići u vrtić, i mislilm da se nećemo šetati na većer uz more....direktno s plaže u krevet.
I sad se buni zašto mora ići u krevet a vani je dan, no nema popuštanja. Jedino je problem kaj MM zaspi prije njega...........no to je za drugu temu.
Roko, 15. 02. 2007.
Nina334
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Una » 24 tra 2010, 21:13

eli- osvrnula si se na moj post kao da sam ja rekla da nije bitna organizacija,
a ja sam rekla da je teze izorganizirati da troje djece uspavas, nego jedno,
jer logicno da je lakse npr.tebi uspavati tvoje jedno dijete, nego meni troje djece (a najstarije mi ima 4god) kao i sto je lakse raditi na jednom poslu nego raditi u tri firme istovremeno
raspad sistema je cesce, sto je vrlo cudno, u obiteljima koje imaju jedno dijete, nego gdje je vise djece, barem kod svih koje ja poznam ;)
ex. nela22
Una
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama141705 » 24 tra 2010, 21:41

sorry ali sad cu te ja malo demantirati...Vjerujem da ti nije lako s troje male djece ali sve se moze.Na pocetku je uvjek tesko ali evo kako sam ja to rjesavala, i odmah da napomenem da mi muza nije bilo nigdje u blizini.svaku vecer kupanje duze ili krace sve troje u kadi jedino ja pridrzavam ovo najmladje.Njega prvog vadim iz kade da se oni malo brckaju a ja za to vrijeme njega u pidzamicu, i eventualno bocicu ako nije bas vecerao, i u krevetic.Zatim vadim njih dvoje i jos im moram i kosu osusiti a oblaciti su se vec i sami znali pa makar to bilo i naopako.Onda i oni u krevet, dodjem im i ja na malo mazenja i pricicu i do 8 vec spavaju.I nemoj zaboravit na one fore ...mama zedan sam , hocu piskiti i slicno.To se sve mora obavit prije kreveta i nema non stop dizanja iz kreveta.I danas je tako kad najstariji ima 8 a najmanji 4 samo kad je ljeto imaju malo duze do 9 jer ne idu u vrtic ili skolu.U zadnjem se definitivno slazem s tobom da je raspad sistema veci kod roditelja s jednim dijetom nego s onim koji imaju troje.Po mom misljenju najvaznija je organizacija, jer da nisam tako odmalena organizirala davno bih imala zivcani.
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ronin » 24 tra 2010, 21:45

nela22 je napisao/la:a ja sam rekla da je teze izorganizirati da troje djece uspavas, nego jedno,
jer logicno da je lakse npr.tebi uspavati tvoje jedno dijete, nego meni troje djece

nije istina.
lakše je staviti na spavanje troje djece nego jedno.
troje djece su organizirani kao mala vojska upravo zbog njihove brojnosti...da nije tako,imali bismo kaos

ako USPAVLJUJEŠ troje djece,e onda imaš problem,ali problem za koji si sama kriva
(pritom,nemoj zamjeriti,ne pišem o tebi osobno već općenito kao primjer:)
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004

ronin

Sljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.