Franika, hvala Bogu da ima ljudi koji razumiju učiteljski - profesorski posao.
Pročitala sam sve postove, ali jednostavno nemam volje nadglasavati se s nekim osobama. Oni koji nešto ne žele shvatiti, nema smisla stalno im objašnjavati.
Naravno da učitelj u boravku mora s učenicima napisati zadaću i VEĆINA učenika je stigne napisati, ali ima i onih koji ne stignu pa to moraju raditi kod kuće. Oko takvih učenika ima najviše posla te zbog njih ostala djeca ostaju zakinuta za učitelja (jer se više mora baviti onim slabijima).
Adorabla, molim te da mi se ne obraćaš kao nezainteresiranoj učiteljici i učiteljici koja ne poznaje djecu iz svog razreda jer me ne poznaješ niti znaš kakva sam učiteljica. Dok sam radila u boravku, SVAKI DAN sam detaljno pregledala (ne pogledala) SVE ZADAĆE iz 2 ili 3 predmeta (cca. 28x2 ili 3) i tražila od učenika da mi pokažu svaku ispravljenu pogrešku. Uz to sam ponekad imala i dodatne aktivnosti (likovne, glazbene), ali nažalost vrlo rijetko zbog manjka vremena.
To što ti nisi zadovoljna učiteljicom svog djeteta ne znači da su svi učitelji isti. Prema tome, ne možeš generalizirati, a pogotovo me ne možeš prozivati.
Adorabla je napisao/la:da je "bolje" da s njima gradivo rade roditelji ili da je boravak "nuzno zlo" je deplasirano i u krajnju ruku bezobrazno prema roditeljima koji rade od 8 do 17 ili 18 sati.
Ja nisam napisala niti da je bolje da roditelji rade s djecom niti da je boravak nužno zlo. Izvrćeš moje riječi.
Napisala sam da je bolje da je učenik kraće u školi (tj.da je u klasičnom razredu ako je moguće - ali u većini slučajeva nije moguće) pa da kod kuće napiše zadaću, a roditelj mu je provjeri.
A boravak nije nužno zlo, nego potreba. I moje će dijete morati u boravak pa ne znam zašto bi uopće mislila da je nužno zlo.