Sada je: 29 srp 2026, 23:14.

Škola Matija Gubec Knežija - ide li netko?

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Škola Matija Gubec Knežija - ide li netko?

PostPostao/la zmajic » 06 tra 2010, 18:56

Zanima me ima li netko iskustva sa školom na engleskom jeziku koja djeluje kao dio OŠ Matija Gubec? Naime moj klinac na jesen kreće u 1 razred te smo saznali za ovu školu gdje je nastava kompletno na engleskom, osim hrvatskog naravno, pa pliz ako ima netko iskustva ili zna nekog čiji su klinci bili u toj školi...
hvala
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Škola Matija Gubec Knežija - ide li netko?

PostPostao/la TmamaKiN2 » 08 tra 2010, 14:01

jel to ona gdje ide dosta djece diplomata?? nadogradjena je. ne znam nista o toj skoli, samo ovu prvu informaciju imam. ako idu djeca diplomata pretpostavljam da je dobra :dada
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Adorabla » 08 tra 2010, 18:09

ma da, za strance kao. Taj odjel za strance je dobar. Obzirom da se placa onda je sve u skoli prilagodjeno njima; bolji ruckovi, vise dvorane itd itd. Skola je renovirana prije par godina pa je i to vazna stvar.
Adorabla
Medena

PostPostao/la zmajic » 09 tra 2010, 08:58

Ajde pliz ako nekog znate da su mu djeca išla tamo, pitajte, hvala vam. Naime čula sam da se tijekom šk. godine zna izmjeniti jako puno djece u razredu što baš u početku i nije najbolja stvar za socijalizaciju i uspostavljanje kontakata... :mah
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mahima » 09 tra 2010, 09:36

Išao sin naših prijatelja; mali doma govorio njemački, u školi engleski - i inače je jako nadaren - govorio je da mu je škola prelagana; danas je u MIOC-u...
mahima
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zmajic » 09 tra 2010, 14:39

Fala... ;)
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Adorabla » 09 tra 2010, 18:00

naravno da se mijenjaju jer stranci dodju na odredjeni period i idu dalje. Moj susjed je recimo djecu upisao samo u prvo polugodiste i onda su odselili u Austriju. Ne bih bas rekla da se jako puno mijenjaju, ali da neki dolaze, neki odlaze, to definitivno.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Nanoibeba » 12 tra 2010, 09:34

zmajic je napisao/la:Zanima me ima li netko iskustva sa školom na engleskom jeziku koja djeluje kao dio OŠ Matija Gubec? Naime moj klinac na jesen kreće u 1 razred te smo saznali za ovu školu gdje je nastava kompletno na engleskom, osim hrvatskog naravno, pa pliz ako ima netko iskustva ili zna nekog čiji su klinci bili u toj školi...
hvala

mislim da postoje dva uvijeta za upis- jedno su novci, odnosno plaća se, drugo je da dijete mora imati drugo državljanstvo (ne samo hrvatsko)
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama courage » 12 tra 2010, 09:35

a znanje jezika?
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zmajic » 12 tra 2010, 10:06

Ne mora imati drugo državljanstvo, postoji kvota od 30% za domaće. I da plaća se. A engleski tamo svlada.
24.8.2003. Maks
10.11.2005. Masa
14.3.2010. Marta
zmajic
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Trini » 16 tra 2010, 12:13

Moja poznanica koja je zivjela malo u HR a malo u dalekom inozemstvu gdje je radio muz imala je sina koji je svojevremeno isao u tu skolu.

Bili zadovoljni sa svime osim cinjenicom da ta djeca, s obzirom da dolaze iz razlicitih dijelova grada, da su djeca diplomata, pa se cesto izmjenjuju i sl.nemaju ono pravo skolsko/poslije skolsko druzenje, povezanost, bliskost, sto je pogotovo vaznije kako rastu (na stranu sto je to posebna kategorija djece s djetinjstvom razlicitim od djetinjstva nase djece u svim vidovima - a to znaci da imaju i vrlo pozitivne posljedice takvog odrastanja, no i one negativne).

Hocu reci, djeca diplomata nemaju izbor, rastu tako kako im okolnosti dopustaju, no ja kao "domaci" roditelji bih razmislila o svemu (pa odvagala sto je prioritet u mojoj situaciji).
Trini
sv. Monika

PostPostao/la melita » 06 svi 2010, 10:43

O toj školi iz prve ruke znam sljedeće - jako je lagana, maksimalno se ide na ruku djeci stranaca kojima se i prilagođava gradivo. Oni, dakle, ne moraju znati sve što uče mali Hrvati u razredu pored. Znanje se provjerava tako da djeca pišu test, onda ga učiteljica ispravi i tako ispravljenog daje djeci da doma poprave što nije bilo u redu. Nakon toga tek dijeli ocjene.
Općenito sam o Matiji Gubec školi čula dosta loše kritike (dosta se zanimam za tu školu jer tamo stanujemo), navodno ravnateljica pritišće učiteljice da dijele dobre ocjene jer želi da njezina škola bude s najvećim prosjekom u Hrvatskoj. Koliko se sjećam, na kraju prošle školske godine je i bila, odmah iza škole na Pantovčaku ili Tuškancu. Meni su svi do čijeg mišljenja držim savjetovali da dijete upišem u Horvate, a ne u ovu školu, međutim mm je protiv jer Horvati izgledaju kao ruševina iz 2. svjetskog rata.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Nanoibeba » 06 svi 2010, 10:46

melita, ovo sve što pišeš sam i ja čula. Samo mi smo se odselili iz kvarta, pa mi nije aktualno. Ja sam išla u horvate, a oni koji sada djecu imaju tamo, hvale ju.
I meni ne smeta stara škola, ali ne znam kako je sada sa dvoranom. Mi smo imali neku očajnu.

Moji klinci sada isto idu u staru školu, ali ta je dobila novu prekrasnu dvoranu
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 06 svi 2010, 11:17

Horvati? Prosvijetlite me, molim.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nanoibeba » 06 svi 2010, 11:24

Stara škola Braće Ribar, uz Savsku
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lena » 06 svi 2010, 11:26

Nanoibeba je napisao/la:Stara škola Braće Ribar, uz Savsku

di dođe točno škola? Ja sam išla u Tina Ujevića (onda se drugačije zvao), ali nisam znala da tamo ima još koja škola.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nanoibeba » 06 svi 2010, 11:47

Sada ja ne znam koja je škola Tina Ujevića-. Na Knežiji su dvije osnovne škole. Jedna je matija Gubec, koja sa tako i prije zvala. Druga je Horvati, koja se zvala Horvati, pa Braće Ribar pa sada opet Horvati.
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamashnita od noje » 06 svi 2010, 11:48

melita je napisao/la:O toj školi iz prve ruke znam sljedeće - jako je lagana, maksimalno se ide na ruku djeci stranaca kojima se i prilagođava gradivo. Oni, dakle, ne moraju znati sve što uče mali Hrvati u razredu pored. Znanje se provjerava tako da djeca pišu test, onda ga učiteljica ispravi i tako ispravljenog daje djeci da doma poprave što nije bilo u redu. Nakon toga tek dijeli ocjene.
Općenito sam o Matiji Gubec školi čula dosta loše kritike (dosta se zanimam za tu školu jer tamo stanujemo), navodno ravnateljica pritišće učiteljice da dijele dobre ocjene jer želi da njezina škola bude s najvećim prosjekom u Hrvatskoj. Koliko se sjećam, na kraju prošle školske godine je i bila, odmah iza škole na Pantovčaku ili Tuškancu. Meni su svi do čijeg mišljenja držim savjetovali da dijete upišem u Horvate, a ne u ovu školu, međutim mm je protiv jer Horvati izgledaju kao ruševina iz 2. svjetskog rata.

ja znam potpuno suprotnu istinu i samo sve najbolje o istoj toj skoli :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la melita » 06 svi 2010, 11:48

Nanoibeba, mislim da i dalje imaju istu dvoranu, ak se ne varam. :/ Već se dugo priča o tome da će preko puta Vivaldija sagraditi nove Horvate, a ova će se stara rušiti, međutim, to nikako da se desi.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la melita » 06 svi 2010, 11:52

Šnita, nije moguć tako visok prosjek ocjena u jednoj školi, u tome se svi stručnjaci slažu. Ne može u školi biti
80 % izvrsnih učenika, to je nerealno.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lena » 06 svi 2010, 12:14

Nanoibeba je napisao/la:Sada ja ne znam koja je škola Tina Ujevića-. Na Knežiji su dvije osnovne škole. Jedna je matija Gubec, koja sa tako i prije zvala. Druga je Horvati, koja se zvala Horvati, pa Braće Ribar pa sada opet Horvati.

Tin Ujević (u naše vrijeme je to bio Hasankikić) je na početku Koturaške. to je već Trnje, samo ja nisam znala da ima još koja na Savskoj prema Savskom mostu. ;)
Idem sad googlati jer nisam uopće skužila tu drugu osnovnu školu.
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Nanoibeba » 06 svi 2010, 12:30

Lena, uskočila si na krivu temu. Ovdje se priča o školama na Knežiji. I škola Horvatui je blizu Savske, skroz kod Savskog mosta.

Tvoja škola je u Koturaškoj
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la skorpionka » 06 svi 2010, 12:58

Meni su svi do čijeg mišljenja držim savjetovali da dijete upišem u Horvate, a ne u ovu školu, međutim mm je protiv jer Horvati izgledaju kao ruševina iz 2. svjetskog rata.

Horvate svi hvale, da je mala škoal s jako intimnom atmosferom, gdje se poimenice svi znaju, sve je nekako pod kontrolom, baš sam jako dobro čula o toj školi. :dunno
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ivana7997 » 06 svi 2010, 12:59

skorpionka je napisao/la:
Meni su svi do čijeg mišljenja držim savjetovali da dijete upišem u Horvate, a ne u ovu školu, međutim mm je protiv jer Horvati izgledaju kao ruševina iz 2. svjetskog rata.

Horvate svi hvale, da je mala škoal s jako intimnom atmosferom, gdje se poimenice svi znaju, sve je nekako pod kontrolom, baš sam jako dobro čula o toj školi. :dunno

e, to bi moglo znaciti da ce je ukinuti
ivana7997
Abundija

PostPostao/la lastavica » 06 svi 2010, 13:01

u onom planu škola koji je donesen prije recesije je predviđena gradnja nove škole Horvati
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la melita » 06 svi 2010, 13:05

Horvate svi hvale, da je mala škoal s jako intimnom atmosferom, gdje se poimenice svi znaju, sve je nekako pod kontrolom, baš sam jako dobro čula o toj školi.

Da, tako sam i ja čula.
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la skorpionka » 06 svi 2010, 13:07

Posebno je hvale roditelji djece visih razreda, koje pukne pubertet zestoko. Kaze mi frendica da tamo svatko zna imena djece, da se odmah reagira ako nekog nema na satu, ako puši ili ako se primjeti bilo što sumnjivo :mrgreen Uglavnom loše po učenike a dobro po roditelje :dada
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 06 svi 2010, 13:18

Ajme majko, išla sam sad gledati statistiku, ovo što Melita piše je toćno, 71% odličnih na kraju godine lani. Više od toga imaju Pantovčak, Montessori škola s preko 80 % i još jedna škola.

Samo troje učenika je prošlo dobrim uspjehom. To ne može biti realno da se nasadiš na trepavice. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la eli » 06 svi 2010, 13:20

to su osmaši ili svi razredi, od prvog do osmog?
(kod nas toliko nemaju ni sami prvašići)
eli
Sveta krava

PostPostao/la skorpionka » 06 svi 2010, 13:21

Eli, to je izvjštaj od V do VIII. :roll
skorpionka
kimera a la vache

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.