Također, Nedo, Zajcka, nemojte se ljutiti ali ovo nije topic za promicanje kršćanskih ili vrijednosti bilo koje druge religije. Ovdje pokušavamo pronaći najbolje rješenje za djecu koja neće pohađati vjeronauk, a ne objašnjavamo njihovim roditeljima da su u krivu što su tako odlučili.
Možda si me pogrešno shvatila. Ja nisam uopće htjela objašnjavati tanjibb da je ona u krivu odlučila. Htjedoh joj reći da mi se ne čini demokratski stav da se koluta očima na nešto što nije u skladu s njenim uvjerenjima. Postoje načini kako će se nešto objasniti. Ovo kolutanje očima mi je apriori odbijanje nečega, a ja tako ne odgajam djecu.
mama courage je napisao/la:ti smatraš da svojoj djeci nisi nametnula svoj stav? il da mame vjernice (imamo i topic na tu temu) ne nameću od malih nogu djeci svoj stav i svoju vjeru? jel ti svojoj djeci pričaš o bogu i kako osjećaš da bog postoji? il šutiš o tome? jesu li te djeca ikad zapitala mama, jel ti vjeruješ u boga. i što si im odgovorila?
Ja sam djecu, zajedno sa MM, upisala na izborni predmet koji se zove vjeronauk. Kao što sam ih upisala na izborni predmet koji se zove informatika. I kao što sam mlađeg sina upisala u prvom razredu u izborni predmet koji se zove njemački. I možeš li vjerovati, čekali su jedan sat i igrali se vani, da bi mogli ići na informatiku. Na roditeljskom smo tražili usklađivanje rasporeda. I njemačkog. Jer nisu sva djeca iz razreda išla na informatiku i njemački. Kao što ne idu niti na vjeronauk. I do kraja te školske godine, djeca su imala po sat lufta. I dalje idu na informatiku. Njemački nemaju jer je Ministarstvo ukinulo novce
Naravno da me djeca pitaju da li vjerujem o Bogu, i šta osjećam. No pitam i ja njih. I kako se oni osjećaju. Zadovoljstvo mi je slušati kako neke stvari sami sebi objašnjavaju, i ja iz toga učim.
A isto tako su pitali i moju mamu da li vjeruje u Boga, i ona im je odgovorila da ne vjeruje.
What's the point
Uopće se ne pronalazim u ovome
Krumpirić je napisao/la:nego, zašto ne dozvoljavate bezbožnicama

da odgajaju tako svoju djecu u miru Božjem

a ne stalno naglašavati da je ispravnije djetetu dati priliku da bude vjernik nego priliku da bude ateist?
tanjabb je napisao/la:Ispada da je u redu dijete odgajati u svojoj vjeri a nije u redu odgajati ga u svojoj nevjeri.
Bez obzira što sam ja vjernik, u potpunosti prihvaćam izbor da ste ateisti. I uopće ne smatram da je ispravnije dijete odgajati u vjeri nego u nevjeri. Čak bih rekla da većina mama vjernica koje su se javila na ovaj topic ne misle tako, ali neka same napišu.
To je vaš izbor. Samo mi nekako ne pristaje da se traži da vjeronauk izađe iz škola, ako većina djece pohađa taj vjeronauk. Moji ga ne pohađaju iz pomodarstva.
I iskreno izuzetno mi odgovara što može pohađati izbornu nastavu iz vjeronauka u školi, zbog organizacije našeg života.