Sada je: 29 srp 2026, 21:51.
Moderator/ica: medo14

medo14 je napisao/la:Zanima me da li u vašoj školi ima primjera aktivnog sudjelovanja roditelja vezano na događanja u školi, da li ste zadovoljni svojim učešćem u radu škole i kvalitetom komunikacije?
Da li ste doživjeli da vam nastavnik predloži da se uključite u neku aktivnost u školi?
Onda sam ja nazvala sve roditelje i rekla im da sam kod B.našla uš i par gnjida i zamolila ih da pregledaju svoju djeca i da se suzbije dalje širenje. 

medo14 je napisao/la:... nego sam vise mislila koliko ste vi kao roditelji angazirani u skoli, jel ima nesto da se dogadalo u skoli pa su vas pitali da se ukljucite, da dodete vidjeti sta su radili, naucili.
Nedavno sam pričala s jednim tatom poduzetnikom, bio je voljan ponuditi svoje mogucnosti da se uvedu neke novosti vezano za školu, nudio svoj angažman i vjerojatno lovu, ostalo je sve to u zraku, kako je to rekao ni mrdac dalje. Čovjek odustao, a steta, imao je jako dobru ideju da se poboljšaju uvjeti u nastavi.
, a vjerojatno ce se ta prica s donacijama i dalje nastaviti; zatim, manje-vise svi roditelji pripomazu u skladu sa svojim mogucnostima ili znanjima (na pocetku 1. razreda napisali smo u informativku cime se bavimo - svaki od nas roditelja - i da li mozemo i zelimo pripomoci ako nekad ustreba. uciteljica ima taj popis i povremeno nazove ako joj nesto iber treba, ako zna da netko od nas moze pomoci, darivati, napraviti ili nam to napise u informativku, a cesto se i mi sami ponudimo - evo, zadnji put je jedna mama (arhitektica) samoinicijativno napravila na ogromnom pausu veliki tlocrt grada pa su djeca na tome vjezbala gradivo iz pid.
, a bome znam i za svaku svar u razredu u kojoj je koji roditelj pripomogao - malena smo grupa, znamo svi sve o svima i znamo gdje netko od nas nesto povuce
. pohvaljeni smo i da smo kao grupa roditelja prije par tjedana prekrasno organizirali dane kruha i svi aktivno u tome sudjelovali svojim uradcima

Kris2 je napisao/la:Ja sam recimo bila predložila da napravimo i neku virtualnu komunikacuju, ako ne neki forum, a onda da bar razmijenimo mail adrese, pa po potrebi možemo nešto pitati-javiti i tako ...
a kako naše kukaju zbog onog e-registra u koji moraju upisati podatke, bojim se da im je i unos podataka iznad njihovih mogućnosti.
Ja sam recimo bila predložila da napravimo i neku virtualnu komunikacuju, ako ne neki forum, a onda da bar razmijenimo mail adrese,
i kad smo mi roditelji uzeli sasatanak i dnevni red u svoje ruke
)
.

(pogotovo nastavnici 8. razreda).
.
). u svakom slucaju, i tu smo zakljucili da ce na razini nase skole likovna mapa za sve razrede biti dio sluzbenog popisa skolskih knjiga i opreme koji trebamo nabaviti. 
.
, govorim ovdje o matematici i hrvatskom), a za 3. i 4. razred postoje odvojeni udzbenik/RB i zbirka pa tu kao nema dileme (osim, sto su RB ukinute kao obvezne, to sam vec spomenula pa sad ostaje na ucitelju kako ce se tu zapravo snaci, o boze dragi...)

Imge je napisao/la:eh, da. da se vratim na sam naslov topica - sve donesene zakljucke s ovih sastanaka odabrani predstavnici roditelja duzni su prenijeti na roditeljskom sastanku svojeg razreda koji predstavljaju. i to kod nas funkcionira.

govorim ovdje o matematici i hrvatskom), a za 3. i 4. razred postoje odvojeni udzbenik/RB i zbirka pa tu kao nema

Ali kod matematike nije tako. Tri su odvojena sveska, udzbenik, radna i zbirka, u sva tri se piše.
Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 29 gostiju.