Sada je: 09 lip 2026, 12:43.

ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

PostPostao/la lulamae » 19 lip 2010, 01:27

ja vam zelim lijepo vrijeme ;) a i ako ne bude,klincima ce sigurno biti ionak dobro..glavno da se nekam ide ;)
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 19 lip 2010, 14:51

Moji su dečki s tatom upravo otišli 12 dana na more ... Gitica i ja ostajemo doma( ja moram raditi) . Sada Gita spava.
A meni puuusto već sad.
Mogu napisati u tišini par postova... i uopće ne mogu u takvoj tišini.. Izgubljena sam. Za poludit.
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 19 lip 2010, 17:45

bravo svim zvijezdama, s nekima i rođendani sretni :proljece
Denis od ponedjeljka ide u Sloboštinu; prevoz s kombijem - jako se veseli.
Zadnja izmjena: nadicab; 27 lip 2010, 17:47; ukupno mijenjano 1 put/a.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 19 lip 2010, 23:19

kako to da ide u slobostinu?

irena..uzivaj dok mozes ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la martina mama » 20 lip 2010, 00:04

Irena, mogu mislit kako ti je. Meni je kad sam isla roditi bili uzasno provesti dva dana do carskog u rodilistu. Nidam znala sto bih od dosade, a vikala sam da cu se odmorit. I jesam jer je ema i kad se rodila, stigla nekako mirno i tiho. Isto tako su kreso i marta bili tri dana u londonu u petom mjesecu, a nama nekako tiho.
Inace, danas smo bili u zg na kontroli kid polovine. Martom jako zadovoljan, a ema je dobila cistu peticu. Znala sam ja da je ona dobro, ali opet me zanimalo sto ce ljolja reci. Ovaj put smo prosli liso bar sto se vjezbe tice. Fala Bogu da je tako!
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 20 lip 2010, 11:16

Domiju - sretan rođendan :srca :rodj
Nama je jučerašnji dan bio prekrasan, nije bilo kiše...čak sam se i ja uspjela nakratko okupati, klinci uživali :joy ...sada je kod mene mir i tišina, ustali, doručkovali - i natrag spavaju (nije ni čudno - krenuli smo ujutro u 4, a vratili se noćas u 11 - putem nisu spavali, samo maleni nekih sat vremena)
Denisu - lijep boravak na sloboštini...
Irena - poznat mi je taj osjećaj....ponekad tak želim malo mira i tišine, a kad svi odu negdje (klinci - svi osim malog idu na organizirano ljetovanje 7 dana preko CK) onda ne znam što bih sa sobom...prazno mi je i pretiho..
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 20 lip 2010, 14:11

DDCP ti organizira ljetnu školu u Sloboštini - zapravo, stručnu čuvaonicu.
Mmama, baš ste se mogli i javiti za koju kavicu :mah
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la martina mama » 20 lip 2010, 23:04

Nadice, rado bismo bili popili kavu, ali smo planirali putovanje na samo pola dana. Sandru sam nagovarala da dodju u ordinaciju. Kasnije smo morali u zooloski za nagradu i ptavac kuci da se marta bas ne premori jer nam je prije dva tjedna imala zadnji napad zbog uzbudjenja i premorenosti. Rado bih ja produzila koji dan u zg, ali marta nece jer je njoj zagreb vezan uz preglede i muku, a to moramo postivati. Drugi put smo u zg prije bozica pa cemo sr potruditi za neku kavicu.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 01 srp 2010, 15:28

mi bili danas na vjezbicama..a svaki put kad je tam uvijek valja neke gluposti..zadnji put je rekao teti da ide na lift pa ce onda napraviti cucanj..a ona se boji voziti u liftu! :) na kraju je rekao 'budi sretna da te nisam otjero u lift'... :rolf a danas joj je rekao da ce na kraju dobiti zagrljaj za nagradu :rolf
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 04 srp 2010, 19:30

Danas smo proslavili 4.r. :joy ...i koliko me god veseli spoznaja da ne stagnira u razvoju i da polagano napreduje, ipak me ošamarila spoznaja u kolikoj mjeri zaostje u razvoju. Naime, posjetila me prijateljica sa djevojčicom od nepune 2.g. - curica priča rečenicama, ne nosi pelene, smirena je i sabrana, izvršava u velikoj mjeri dane zadatke - a mi smo još tako daleko od toga svega...
Ono što mi je najteže je pojava agresivnosti kod njega - npr. danas - uhvatio me za ruku da želi na dvorište i ja se sagnem da mu objasnim da ne mogu sad odmah, a on - pljas- ošamario me svom snagom.Imamo kaznu za to i imam osjećaj da je svjestan da to nije u redu...e sad - istina je i da sam ga možda i previše razmazila (nekad sam se čudila roditeljima kojima se djeca bacaju nasred ceste ili trgovine - sad on meni to sve radi) nisam sigurna što je posljedica zaostajanja u razvoju, a što možda posljedica popuštanja...Znam samo jedno dijete koje ima UMR i nažalost to dijete je apsolutno izolirano, jede, spava, pije lijekove (valjda i od njih spava)ne izlazi iz dvorišta...to mi je očajno i ja za njega to ne želim - ako nije u vrtiću uvijk ga vučem sa sobom bilo da idem na izlet ili u školu...Ali je isto tako činjenica da ga ne mogu sekundu ostaviti samog i mada imam veliko dvorište uvijek ga moram držati za ruku jer on trči bez cilja i uopće nije svjestan opasnosti...
Idući mjesec idemo neuropedijatru pa ćemo vidjeti što i kuda dalje...eto malo sam se požalila..idem sad s njim u šetnju.. :mah
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 04 srp 2010, 23:00

dory..znam kako ti je..moj ima 7 pa se isto tako nezrelo ponasa..a najgore mi je kad mu dode netko njegovih godina i tek onda zapravo vidim koliko je razmazen i nezreo..on isto tako cendra za svaku glupost,ponasa se nedolicno svojim godinama,tesko mu je shvatiti neke stvari ili bar ja tak mislim..mora bit po njegovom..inace opet cendra,mora bit kad on hoce to itd..pokusavam to promijeniti..isto tako imamo kazne,al ponekad mi se cini da nis ne uspijeva i da ce na kraju ostati bez ijedne igracke i opet nece kuziti da se ne moze tako ponasati..sad sam uvela neku metodu za koju se nadam da ce promijeniti stvari..kupila sam deset magnetica ..buduci da mu naljepnice zvijezdice ili slicno nis ne znace..i svaki put kad je dobar,dobije jedan magnetic..znaci kad se ne ustaje iz kreveta,kad ne pusta vodu bezveze usred noci,kad se ne popiski u krevet,kad ne cendra u trgovini dobije magnetic..i onda ga stavi na frizider (inace,frizidere obozava-zbog zvuka) i tako ih skuplja i broji..i kad ih skupi deset dobije nagradu- odlazak na vlak,nova muzicka kutijica ili vec nesto..i za sad ima 5 magnetica i ne piski se i ne izkazi van iz kreveta..vidjet cemo kako bu se to nastavilo..

inace..htjela sam zapravo reci kako se sve vise druzi sa susjedima..kojih ima desetak (u jednom dvoristu!)..ali neki su sad otisli na more tak da ih nema trenutno toliko puno pa mu navrate..danas ga je jedan pozvao doma na kupanac u bazenu..istih su godina i trebali bi na godinu skupa u skolu..ja sam sa svog balkona sve promatrala..adrian je u pocetku samo ronio i naravno nije uopce mario sto je ovaj tamo kraj njega..nit je s njim pricao..totalno pasivan :( onda je ovaj mali poceo roniti s njim pa su to pretvorili u malo natjecanje-tko ce dulje roniti.. :) a prije nego je otisao tamo,dala sam mu par uputa tipa- nemoj ga gristi,nemoj ga stipati,lijepo se poonasaj,nemoj cendrati,razgovaraj se snjim,pitaj ga kako mu se zovu prijatelji,da li ide na more i gdje i tako..i onda mu velim s balkona 'adriane,nemoj smo roniti,daj malo pricaj s deckom'..a on ko iz topa- gdje ides na more? :lol :lol :lol eheheheh..koji streber!nisam si ni mislila da me uopce slusa..riknula sam od smijeha kad sam ga cula..poslijeje taj mali dosao k nama i donio adrianu sladoled pa su se igrali kod nas vani..adrian se inace i ne zna igrati niti sam sa sobom tako da nisam ni sama znala kako bu to..ovaj je popravljao bager i8 vozio i tako a adrian samo vrtio kotace na auticu,kao da ovog niti nema..onda sam ga pitala da pokaze adrianu kako se on igra sa prijateljima pa je vozio autic po dvoristu (naravno u sekundi je bio par metara dalje a adrian se jos nije ni okrenuo)..ali zgodno je bilo to sto su autici bili zvucni pa je adrian po zvuku dosao do njega,a ovaj ga je malo i navodio-ravno,simo,tamo,desno,lijevo..i nekak je dosao..ja sam bila presretna :D jer je puzao!!i naravno da me niti malo nije brinulo sto su hlacice zelene od trave,ja sam bila presretan sto je moje dijete propuzalo pol dvorista,sto je vozio autic i sto se igrao sa nekim..mozda shvati poantu igre a ne da samo sjedi i bleji..

..a neki dan smo bili kod doktorice,sasvim slucajno..vodila sam svoju sestru da prijavi dijete i onako usput rekla doktorici da je adrian neki dan imao crvenilo i nateknuce na cjevcici od pumpice tamo negdje ispod kljucne kosti..imao je i mali kvrgicu..tad sam zvala rebro,bilo je oko 23h..rekli su mi da pratim preko noci da li ce se smanjiti..crvenilo se smanjilo pa nikam nismo isli..a nateknuce je nestalo kroz dan-dva..to sam joj spomenula i pogledala je i rekla da joj se cini da je to previse nategnuto...da se dosta toga nagledala na rebru,dok je radila, i da to tako ne bi trebalo izgledati..da izgleda kao da se negdje mozda zapetljalo dolje i da je previse vidljivo cijelom duzinom premda je mrsav..i da odemo neurokirurgu na kontrolu..samo se boji da se ne bi netko sjetio to cupati van i mijenjati :shock sva sam se tresla slusajuci to..ugl sutra idemo na kontrolu i bojim se kaj bu..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Glori » 05 srp 2010, 01:07

Dory--prvo dragom djetetu :hug želim sretan rođendan... :rodj

meni su najteže padali njegovi rođendani (curama jedva dočekam da napune još koju),a kod njega bi uvik volila da je koja manje--da odradim još koju uru više i potaknem njegov razvoj...također su teški ti rođendani jer je starija već za drugi govorila koga će zvati--koga ne---mjesecima su se kupovali rekviziti(baluni,svjeće,kapice i odabirala haljina itd)...

mlađoj je sad 15mjeseci i već izabire koju će kapu(kad ponudim 5 njih) ,koju veštu kad idemo van..svima viće "mati se"-makni se...ona je non stop interaktivna-non stop traži--svima se javlja ,šalje poljubce,priti prstom i viče neeeee....kad je pošaljem po bebu Lucu,donese LUcu,a ne bebu Klaru ...ne samo da emitira nas odrasle i djecu ,već i samu sebe ako je nešto zanimljivo izvela.uzima olovku i šara, i još puno toga.....NT dijete je vrlo lako odgajat i sljedit jer sve kretnje imaju i logiku--pa kad nešto predvidiš lako je djelovati-PDD je totalno suprotan-većinom nema sljeda u aktivnostima i raspoloženjima(barem gledano iz naše "dimenzije")

kad mog se nije pojavljivala agresivnost -pa ti tu nemogu previše pomoć,ali je bilo cendranja ako mu se ne udovolji i sličnih igrokaza...uglavnom djeca sa PDD-om jako brzo globaliziraju omiljene aktivnosti i ako se iz bilo kojeg razloga promjeni rutina znaju izvest cirkus...mi smo to imali većinom ako bi htjeli promjenit program na tv-u ili ako bi poprskao odjeću(barem malo),a također i njegova želja za izlascima(ma tko da izlazio)...
najvažnije je u takvim situacijama ostat dosljedan(jako dosljedan),a to je ujedno i kazna (nema potrebe za dodatnom-jer vjerovatno neće shvatit poantu--e o ovom bi sad mogla cijeli referat napisat zašto i kako-možda drugom prilikom..)ali uglavnom ako je on senzorno bez praga na bol(apsolutnog praga kod NT)za njega je bol apstraktna pojava(nedoživljena,ili nedoživljen ispravno)pa je i udarac apstraktan-- vrlo važno odredit pravu posljedicu za taj čin onu koja je njemu razumljiva,a da je direktno vezana uz uzrok---bilo bi najbolje i najefikasnije,(ako bi se moglo)nagradit ne izlaženje ali to je vjerovatno SF..ali npr. možeš imat znak za izlazimo van i znak ne izlazimo(uvjek potkrijepiš verbalno)...kad izlazite van sami znak će bit nagrad,a kad je kraj vrat a ne izlazite pokažeš drugi znak i daš mu nagradu(nešto omiljeno),pa mu je poslje uz znak daješ samo kad je ponašanje uredu,postepeno ukidaš nagradu i ostaje samo znak ili verbala "podrška"...skužila? ;)

a što se tiče napredovanja bez pravog trapeutskog pristupa-zasnovanog na njegovim individualnim potrebama i mogućnostima i "rada" od barem 20 sat- tjedno-.. teško se može puno pomoć djetetu iz spektra (uglavno je to samo 5% njih)--to pokazuju sve studije koje izlaze zadnjih 40 godina...kod nas toga nema---nešto se uspije improvizirat(ali za većinu terapija ne postoji stručno osoblje(TIM)-ček ni za jedinu znanstveno priznatu metodu,a za druge da ne govorim),a ostali su "osuđeni" na neizmjernu ljubav i trud svojih roditelja i to je ono što i ti svom pružaš,te zrake koje prima od tebe vjerovatno su jedne od rijetkih čije će primit u životu-voli ga i budi što više dosljedna kod većih problema...

nisam ti puno pomogla,ali može jedan :hug ...
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 05 srp 2010, 07:37

lulamae - sretno danas na kontroli...a ovo za igru je prekrasno, pokazuje kako odrasta i osamostaljuje se :srca :joy
Glori - pomogla si mi naravno...tom i takvom razmjenom informacija često dobijem više podataka o tome kako pomoći djetetu i sebi nego od liječnika, terapeuta...I meni se ponekad čini da nema senzorno razvijen prag boli, a opet događa se npr. kad ga prematam i on me želi štipnuti, ja mu kažem - nemoj me štipati, to boli..onda on krene ručicom, gleda me i kao da obrađuje dobivenu informaciju i - lagano me primi za ruku, ali ne stisne...Ako padne i udari se, plače i vidi se da ga boli...
Ono u čemu je u zadnje vrijeme vidljiv njegov napredak je činjenica da više ne želi bočicu, želi jesti samostalno, gura mi ruku i sam uzima žlicu i jede (ima doduše hrane posvuda i više posla nego da ga ja hranim, ali ne može naučiti ako ne isprobava) . Zna čemu služe pojedine stvari i povezuje ih npr. ja kažem idemo izvaditi suđe - on odmah trči do suđerice i pomaže, vadi žlice, zdjelice i sl. Jučer sam mu npr. htjela obuti papuče, a on je otrčao do svojih cipela koje baš i nisu najurednije složene :oops: i između 5-6 pari razbacane obuće on donese dvije iste sandale - takve sitnice su mi neka odskočna daska i nada da će za 2-3 godine UMR biti LMR, a za 10 - da će biti samostalan, u potpunosti poput ostalih vršnjaka....
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Glori » 05 srp 2010, 09:24

po ovom što pišeš on očito razumje negaciju u određenim situacijama ili uvjetima...

nažalost kod PDD se na radi o klasičnoj MR---jer bi to značilo da znaš otprilike granice mogućnosti...u spektu postoje dokazano visokointeligentne osobe koje nikad neće biti samostalne...
...sve više je dokaza da nije u pitanju stupanj inteligencije već koliko je senzornih puteva narušeno i koliko će se moći kompenzirat razvojem i radom ...
isto tako je dokazano da određene informacije ne stižu u dio mozga koji bi ih trebalo obrađivat ...(recimo ubodeš se ,a informacija proleti kroz centar za osjetila boli,a stigne u centar za okuse-mozgu je ta informacija neiskoristiva- barem ne u potpunosti).
zbog tako narušene senzorike oni u večini slučajeva ne mogu stvorit točnu granicu između sebe i drugog -sebe i okoline(pa je često slučaj -ono što ja doživljavam doživljavaš i ti,ono što ja nisam doživio nisi ni ti ili su senzorno preopterećeni pa se isključuju ili ulaze u stereotipiju)-(naravno opet je pitanje koji su senzorni putevi narušeni i koliko će se moći kompezirat kroz ne narušene)...
ASD se definitivno ne može uspoređivat sa klasičnom MR i zato je on u većini slučajeva gori od MR -posebno bez rane intervencije...
jedino ostaje nada da će se napokon otkrit u čemu je problem i ciljano pomoći našoj djeci...ja i dalje vjerujem da je problem samo jedan--jedino ga treba otkrit :dada
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 05 srp 2010, 15:51

bili smo na kontroli..jedva su nas primili jer se nismo narucili,ali kad smo zadnji put bili i oduvijek se kod dr.miklica nije narucivalo..ugl doktor je rekao da se vidi da je kateter previse zategnut i da se ocito negdje 'zalijepio'..trebalo bi staviti novu pumpicu i nek se odlucim da li zelim..opet smo naruceni 9.8. kad dode s godisnjeg...a sto ja znam jel treba? :dunno pa on je tu doktor,ako treba onda treba..pomozite mi s iskustvima..sto da ga sve pitam sljedeci put?da li postoje vise vrsta tih pudenzovih katetera?da li se moze odstraniti samo dio,i to onaj distalni (udaljeniji) dio,ne onaj u mozgu..zapravo njemu pumpica dobro funkcionira ali u trbusnoj supljini se ocito nesto spetljalo i sraslo i sad ga zateze..odmah sam isla kod dr.basnec..rekla mi je da to moze ici samo na gore i da se treba nesto poduzeti..e sad da li staviti novi a stari ne dirati,da li uopce ne stavljati novi a samo maknuti stari jer veli da mu mozda vise ni ne treba jer ima siroku komunikaciju izmedu hemisfera gdje bi taj likvor mogao odlaziti..ja ne znam..dr je rekao da bi mogao puknuti i da ce onda taj likvor odlaziti potkozno i da onda hitno moramo na neurokirurgiju..mislila sam mozda bolje ne dirati dok se ne zakomlicira ali mozda je ipak bolje rijesiti to sad pod kontroliranim uvjetima,kod odabranog doktora a ne da se zadesimo ne gdje ko zna gdje pa da a bilo tko dezuran operira..tako se bojim..sva sam se tresla kad sam izasla van..rekao je da je to rutinska operacija,da ce napraviti najbolje sto zna ali uvijek postoji rizik..ma sve mi je to jasno ali se bojim toga sto bi mu to cupali van i pogotovo onog djela kad bi mu cupali iz mozga da mu ne bi i dio mozgovine odstranili..i sama doktorica mi je to rekla..o boze..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 05 srp 2010, 16:24

lulamae - ne mogu ti pomoći savjetom jer nemam nikakva iskustva s tim (ali sve mi to zvuči komplicirano - ja bih vjerojatno to rješavala pod kontroliranim uvjetima, prije nego se zakomplicira, pukne) ...samo jedan veliki :hug
glori - preostaje da se nadamo i čekamo ....i dajemo od sebe najviše što znamo i možemo...hvala na informacijama :srca
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Glori » 05 srp 2010, 17:11

lulamae---jako mi je žao...--nadam se da se javi netko sa iskustvom...znam da će Adrijanu biti dobro što god da morate poduzet :hug
Glori
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † zmijac » 06 srp 2010, 10:07

evo i ja da javim da smo treći dan izašli iz bolnice- bila sam sa juniorom na vađenju svih triju mandula koje su nam radile velike probleme
( sve više i sve gore). Buđenje iz narkoze mi je bilo novo iskustvo :conf jer nisam očekivala tolko hrvanja :sumo
no na kraju je sve bilo i prije dva sata smo došli doma na mirovanje.
uz cendranje za sad sve OK

p.s.
i naravno ovo gore navedeno nam je/bilo je poznato u svoj širini
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 06 srp 2010, 12:08

zmijac - brz oporavak tvom junioru :kiss
Mi se vratili s kupanja, bilo nam je prekrasno - odemo u 9.30 i u 11.30 se vraćamo, nema gužve, zapravo smo danas bili sami, tek sad su počeli dolaziti kupači...
Kćerka mi se javila iz Londona da sutra ima pred 300 ljudi prezentaciju na engleskom jeziku o radu grupe mladih kojoj je član i da ju je malo frka...tako sam ponosna na nju i malo žalosna što nisam s njom i što ju ne mogu jače ohrabriti...ali znam da će ona sve dobro odraditi, baš mi fali :place ...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 06 srp 2010, 15:17

dory..wow!mozes biti ponosna na kcerku!
zmijac..zelimo vam brzi oporavak..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 08 srp 2010, 05:54

Zmijac - neka oporavak brzo prođe :hug ,
Dori - prezentacija pred 300 ljudi, to je velika stvar, svaka čast tvojoj curi :1 ,
Lu - :hug , definitivno trebate još neko mišljenje, želim ti puno strpljenja i snage :kiss
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 09 srp 2010, 08:28

Dory, čestitike malenome za rođendan! :rodj Po ovome što pišeš lijepo napreduje. A dobro mi je poznat taj osjećaj kad pogledaš druge njegove vršnjake i stegne te nešto oko srca. :( Srećom, to prođe i opet se veseliš svakom njegovom malom pomaku unaprijed. Čestitke i za kćer, stvarno treba imati hrabrosti izaći pred 300 ljudi i govoriti i to još na engleskom! :1
Lu :hug . Najviše mi ide na živce kad doktori prebacuju odgovornost na roditelje i kažu da ti odlučiš. To je u redu samo u slučaju da su ti dali detaljne informacije što se dešava ako promijene pumpicu (prednosti i rizici), a što ako ne učine ništa (opet prednosti i rizici). A oni to ne rade, nego samo kažu: odluči. Mislim da ti je faith dobro rekla, traži još jedno mišljenje i pitaj sve što te zanima i muči. Možda stvarno ne treba dirati taj dio u mozgu.

Kod nas ima jedna novost: čini mi se da Mardži može zamisliti stvari o kojima govorimo. Već nam se dva puta desilo da se nasmijala kad smo samo pričali o nečem (ali ono, smijala se na glas, a ne samo smješak). Prvi put kad sam je presvlačila, ona se gurala gore, prema ormaru pa sam joj rekla da ako hoće unutra, složit ću je kao njezinu robicu i stavit ću je unutra, a ona pukla od smijeha. I drugi put, kad smo išle u šetnju s prijateljicom, ova opominje svoju kćer da pazi kako hoda, jer će pasti na nos, a moja Mardži opet umre od smijeha iako malena nije nigdje zapela. (Mardži je inače smiješna svaka situacija kad netko padne, lupi se, nešto mu ispadne iz ruke, uglavnom situacije ko iz Chaplinovih filmova, samo još nismo nikog probali gađati torto, ali vkerujem da bi izazvalo veliko oduševljenje! :lol ) Ovo mi se čini kao napredak, jer se do sad smijala samo ako se nešto stvarno i desilo, a sad mi se čini da može vizualizirati ono o čemu govorimo.
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la faith » 09 srp 2010, 09:10

Super, to je stvarno pomak kod Mardži, neka samo ide naprijed, malo po malo :dada .
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 09 srp 2010, 15:50

stvarno lijepe vijesti za mardži :joy
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 09 srp 2010, 23:07

Mardži - bravo :joy :joy to su krasne vijesti...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 12 srp 2010, 09:57

Mrdži bravo :joy
Dory, čestitam na curkinim uspjesima
Denis se vratio iz Kamnika, sada mi se fizio javila oduševljena njegovom zdjelicom :dada Što kvalitetna kombinacija hipoterapije i fizio čini :dada
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 12 srp 2010, 14:54

odlicne vijesti! :joy
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 13 srp 2010, 08:17

Super vijesti i za D. :joy :5 za njega, a naravno i za tete koje su ga vježbale..
Nakon dugo vremena, moj maleni je cijelu noć proplakao...ali ne onako - baš plačem i urlanjem, nego nekako tiho .. nikad nije tako plakao...sjedne na krevet,plače, gleda gdje sam, zagrli me i zaspi...onda mu je vruće pa se odmakne i za 5-10 min. natrag - sjedne, plaće, traži me...ne znam što mu je bilo...sad spava (zaspao je oko 5 kad je mm otišao raditi) Tak se osjećam nemoćno kad ne znam što mu je, ne zna reći ni pokazati da li ga i gdje što boli...vidjet ćemo kad se probudi..a do tada moram pokušati doći k sebi, tak sam ko zombi - već sam zaboravila kakav je to osjećaj kad ne spavaš noću..
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la † zmijac » 13 srp 2010, 19:40

Dory ,
to mi je najgore kad ga nešto mući a neznam razlog.
FIzičku bol mi veli, objasni , ali onu drugu.... :cry:
Nadam se da je samo vručina razlog
nije više AKO,već KAD !
† zmijac
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dory » 29 srp 2010, 07:37

:joy :joy jučer se uspio sam na igralištu popeti na tobogan...najprije je prošao one ljuljajuće stepenice ili kak se to već zove, pa ljestvice - dvoje - i našao se na vrhu - istina poslala sam kćerku gore da ga usmjeri kud da ide...ponovio je to sigurno 10-tak puta...
Došli su nam nalazi (od 12.mj) od genetičara - kariotip - samo piše da je nalaz uredan i da se javim liječnici, što ću vjerojatno čekati par mjeseci...Ove godine uživa u kupanju - prijašnjih godina se kupao samo u bazenu, a sad ide bez brige u vodu, oko 15. 08. idemo na more i nadam se da će se ove godine konačno i okupati tamo (do sad mi je samo jeo kamenčiće ili se igrao u pijesku, ali more mu se baš nije pretjerano sviđalo...)..Ostali klinci su mi bili na moru 8 dana i danas se vraćaju :joy :srca i istina - prva dva dana sam uživala u miru i tišini ali sad mi već stvarno jako nedostaju ..
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.