a i ako ne bude,klincima ce sigurno biti ionak dobro..glavno da se nekam ide 
Sada je: 09 lip 2026, 12:45.
Moderator/ica: nadicab
a i ako ne bude,klincima ce sigurno biti ionak dobro..glavno da se nekam ide 

...sada je kod mene mir i tišina, ustali, doručkovali - i natrag spavaju (nije ni čudno - krenuli smo ujutro u 4, a vratili se noćas u 11 - putem nisu spavali, samo maleni nekih sat vremena)

na kraju je rekao 'budi sretna da te nisam otjero u lift'...
a danas joj je rekao da ce na kraju dobiti zagrljaj za nagradu 

...i koliko me god veseli spoznaja da ne stagnira u razvoju i da polagano napreduje, ipak me ošamarila spoznaja u kolikoj mjeri zaostje u razvoju. Naime, posjetila me prijateljica sa djevojčicom od nepune 2.g. - curica priča rečenicama, ne nosi pelene, smirena je i sabrana, izvršava u velikoj mjeri dane zadatke - a mi smo još tako daleko od toga svega...

onda je ovaj mali poceo roniti s njim pa su to pretvorili u malo natjecanje-tko ce dulje roniti..
a prije nego je otisao tamo,dala sam mu par uputa tipa- nemoj ga gristi,nemoj ga stipati,lijepo se poonasaj,nemoj cendrati,razgovaraj se snjim,pitaj ga kako mu se zovu prijatelji,da li ide na more i gdje i tako..i onda mu velim s balkona 'adriane,nemoj smo roniti,daj malo pricaj s deckom'..a on ko iz topa- gdje ides na more?
eheheheh..koji streber!nisam si ni mislila da me uopce slusa..riknula sam od smijeha kad sam ga cula..poslijeje taj mali dosao k nama i donio adrianu sladoled pa su se igrali kod nas vani..adrian se inace i ne zna igrati niti sam sa sobom tako da nisam ni sama znala kako bu to..ovaj je popravljao bager i8 vozio i tako a adrian samo vrtio kotace na auticu,kao da ovog niti nema..onda sam ga pitala da pokaze adrianu kako se on igra sa prijateljima pa je vozio autic po dvoristu (naravno u sekundi je bio par metara dalje a adrian se jos nije ni okrenuo)..ali zgodno je bilo to sto su autici bili zvucni pa je adrian po zvuku dosao do njega,a ovaj ga je malo i navodio-ravno,simo,tamo,desno,lijevo..i nekak je dosao..ja sam bila presretna
jer je puzao!!i naravno da me niti malo nije brinulo sto su hlacice zelene od trave,ja sam bila presretan sto je moje dijete propuzalo pol dvorista,sto je vozio autic i sto se igrao sa nekim..mozda shvati poantu igre a ne da samo sjedi i bleji..
želim sretan rođendan...
...

pa on je tu doktor,ako treba onda treba..pomozite mi s iskustvima..sto da ga sve pitam sljedeci put?da li postoje vise vrsta tih pudenzovih katetera?da li se moze odstraniti samo dio,i to onaj distalni (udaljeniji) dio,ne onaj u mozgu..zapravo njemu pumpica dobro funkcionira ali u trbusnoj supljini se ocito nesto spetljalo i sraslo i sad ga zateze..odmah sam isla kod dr.basnec..rekla mi je da to moze ici samo na gore i da se treba nesto poduzeti..e sad da li staviti novi a stari ne dirati,da li uopce ne stavljati novi a samo maknuti stari jer veli da mu mozda vise ni ne treba jer ima siroku komunikaciju izmedu hemisfera gdje bi taj likvor mogao odlaziti..ja ne znam..dr je rekao da bi mogao puknuti i da ce onda taj likvor odlaziti potkozno i da onda hitno moramo na neurokirurgiju..mislila sam mozda bolje ne dirati dok se ne zakomlicira ali mozda je ipak bolje rijesiti to sad pod kontroliranim uvjetima,kod odabranog doktora a ne da se zadesimo ne gdje ko zna gdje pa da a bilo tko dezuran operira..tako se bojim..sva sam se tresla kad sam izasla van..rekao je da je to rutinska operacija,da ce napraviti najbolje sto zna ali uvijek postoji rizik..ma sve mi je to jasno ali se bojim toga sto bi mu to cupali van i pogotovo onog djela kad bi mu cupali iz mozga da mu ne bi i dio mozgovine odstranili..i sama doktorica mi je to rekla..o boze..

jer nisam očekivala tolko hrvanja 

...

,
,
, definitivno trebate još neko mišljenje, želim ti puno strpljenja i snage 

Po ovome što pišeš lijepo napreduje. A dobro mi je poznat taj osjećaj kad pogledaš druge njegove vršnjake i stegne te nešto oko srca.
Srećom, to prođe i opet se veseliš svakom njegovom malom pomaku unaprijed. Čestitke i za kćer, stvarno treba imati hrabrosti izaći pred 300 ljudi i govoriti i to još na engleskom!
. Najviše mi ide na živce kad doktori prebacuju odgovornost na roditelje i kažu da ti odlučiš. To je u redu samo u slučaju da su ti dali detaljne informacije što se dešava ako promijene pumpicu (prednosti i rizici), a što ako ne učine ništa (opet prednosti i rizici). A oni to ne rade, nego samo kažu: odluči. Mislim da ti je faith dobro rekla, traži još jedno mišljenje i pitaj sve što te zanima i muči. Možda stvarno ne treba dirati taj dio u mozgu.
) Ovo mi se čini kao napredak, jer se do sad smijala samo ako se nešto stvarno i desilo, a sad mi se čini da može vizualizirati ono o čemu govorimo.
.

to su krasne vijesti...
Što kvalitetna kombinacija hipoterapije i fizio čini 

za njega, a naravno i za tete koje su ga vježbale..

jučer se uspio sam na igralištu popeti na tobogan...najprije je prošao one ljuljajuće stepenice ili kak se to već zove, pa ljestvice - dvoje - i našao se na vrhu - istina poslala sam kćerku gore da ga usmjeri kud da ide...ponovio je to sigurno 10-tak puta...
i istina - prva dva dana sam uživala u miru i tišini ali sad mi već stvarno jako nedostaju ..
Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.