Sada je: 10 lip 2026, 19:23.
Moderatori/ce: Diami, nevenera
tanjabb je napisao/la:za ciklu vidi na tablici
Jesi li mu probala domacu mrkvu staviti u casicu od Hipp mrkve? Da ga prevaris. Mozes skuhati i domacu tikvicu pa u nju npr. umjesaj Hippovu mrkvu, mozda prodje.
pa ju za sada izbjegavam.

?
, a zamrznute ne valjaju...), skoro će marelice i breskve...
bebač ima 5,5 meseci i papamo 5 mliječnih obroka od 180 ml Aptamila+ oko 13 sati malo jabuke ili kruške, a navečer u bocu dodam 2 žlicu rižinih pahuljica. Dali bi trebali jedan mliječni obrok zamijeniti već sa voćem? npr oko 10-11 napraviti rižine pahuljice+voće, a navečer ih izbaciti ili kako?
počela sam čitati topic ali sam nestrpljiva 

a navečer samo mlijeko.Ustvari koliko dijete od 5,5 mj treba imati mliječnih obroka, ja sam sva zbunjena jer je on do nedavno imao 6 obroka taj 6 je bio noćni, sada ih je 5+voće. Malo mi je naglo da mu ukinem još jedan mliječni tj da ga zamijenim sa voćem
jooj totalno sam zbunjena, uhvatim se kako navečer u krevetu brojim obroke, šta i kako da mu dam

, poslije ću normalno nastaviti sa mlijekom i negdje ubaciti krušku, ima već 10 dana da smo je probali i nema reakcija.....tnx na savjetima

jel to isto mogu dat?

by Lalala on 16 Jul 2010, 23:15
vidim da ste vi svašta probali, mi u cca 20 dana dohrane smo probali jabuku, krušku i rižine pahuljice i sad već dva dana mu oko 10 napravim krušku (ili jabuku) sa rižinim....tako da smo jedan mliječni obrok recimo zamijenili sa ovim mixom...kad da probamo dalje, recimo mrkvu?

Diami je napisao/la:Sad možeš pokušati polako s kombinacijama ovih namirnica koje ste probali. Ako mu se povrće ne sviđa toliko, onda prvi dan staviš dosta više pahuljica a čisto malo povrća, pa onda polako mijenjaj omjer. A imate i još namirnica s liste koje sad možete probati pojedinačno, tako da vam nije još hića s miješanjem.
Što se količine tiče, ja sam u početku nekako imala kao pokazatelj onu malu staklenku od kašice kupovne, ali nismo ni blizu te količine pojeli, tek negdje s mjesec dana bi s nekim stvarima dosegli recimo 2/3 te kašice. Vi ste tek na početku, tu je bitnije upoznavanje okusa nego količina.
Što se miješanja pahuljica tiče, ako ti se čini da bi on još, možeš dodati malo vode i još malo pahuljica da povećaš količinu (ionako na kutiji piše da se radi pola-pola voda i mlijeko mislim, iako to nije nužno), a moj ih je čak jeo samo na vodi (dodala bi kap-dvije ulja maslinovog).

.
jer je bio malo duže u bolnici i to na AD)...Iako se trudimo pričekati navršenih 6 mjeseci, danas sam kupila Hipp jabuku i jabuku+krušku, te Milupine rižine pahuljice (koje ne sadrže AD mlijeko). Mislili smo krenuti tim redoslijedom, pa me zanima jel to ok, tj.jel možda bolje da krenemo nekim povrćem i koliko ima istine u činjenici da se teže navikavaju na povrće kad probaju prvo voće? Da li da mu nudim vodu uz obrok ili nakon njega i vrijedi li to od prvog obroka (dok će vjerojatno samo brljati s hranom) ili tek kad se malo ufuramo u papicu?
Planiram sutra ili prekosutra oguliti domaću jabuku i skuhati je na pari da se raskuha pa mu je dati u rukicu da malo istražuje, da je gnječi i kaj popapa super, kaj ne-ja ću ga nahraniti... 

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 0 gostiju.