Naručila sam se u Helenu za idući tj, nemaju ranije termina. Uzimali smo vrečicom. Ne znam kaj bi rekla, znam da to nije najbolji način, tj mogu i nalazi biti lažno pozitivni. Iako sam uspjela uzeti po svim propisima i za manje od sat vremena sam predala u lab. Vidjet ćemo kaj će pokazati dodatne pretrage. Za sad ću joj dati da popije antibiotik. Ako ima refluks, ne gine nam učestala antibiotska terapija, pa proljevi, pa slabljenje apetita, pa gubitak na težini...

Ne vesele me kateteri, znam da to ne boli, ali Jelena se dere kad joj stavljam vrečicu, kak će tek biti kod katetera. A ne gine nam, barem za cistografiju. Znam da sve to nije najstrašnija stvar na svijetu, i da ima puno ružnijih stvari. No tužna sam, baš boli kad ti je dijete bolesno. Izašli smo iz jednog problema, možda nas čeka drugi. A kaj se može, valjda tako mora biti.
Fantasy hvala na lijepim željama. Joj kad se sjetim ispruženih ruku, kad bi Jelenu stavila u taj položaj bila bi ona i 5-10 min u tom izdržala, mogla je tačkati više i do 10 m u komadu, ali nije se sama podizala u taj položaj. I danas se uopće ne podiže u četveronožni preko ispruženih ruku nego se ispravlja iz položaja preko laktova. Koma , a 5 mj smo se oko toga mučili.
Ali probaj ju malo više tako držati, probaj zapravo vidjeti gdje je problem, da li ne može dugo biti u tom položaju kad ju namjestiš, da li se ne zna sama dići u taj položaj, ili se digne pa krivo drži ruke. Onda radi na tome što ne valja. Ja danas kužim da sam možda radila grešku jer sam mislila da se ona nema snage podići, a njoj je zapravo falila karika u mozgu kako doći do tog položaja. I kada sam to intenzivno radila samo taj pokret plivanja, ruke natrag i hop na pod, počela se sama dizati. A bezveze sam ju držala i do sat vremena na dan na rukama, jadno dijete, glupa mama. Svi su mi se smijali zbog štoperice, pa čak je i Željana rekla da ju ne držim toliko.
No dobro danas imam snagatoricu, neki dan me pogodila s lopticom bogme me zabolilo koliko je snažno šutnula, a kak se penje po stolcima i ormarima i kako se snažno drži rukama.Kad još skuži da i noge mogu dobro držati, nadrapali smo.
I nemoj biti tužna ako ti zabrane vojnički puzati. Znam kako veseli svako djetetovo kretanje, pa makar i krivo. I djete bi bilo zadovoljnije, ipak je ona već velika. Ali ako se nauči tako kretati, neće imati motiva za pravilno puzanje. A mora kroz to proći s obzirom na problematiku. Iako nisu sve škole tog mišljenja. Pravilno četveronožno puzanje joj može donjeti samo dobro.