Sada je: 30 srp 2026, 01:31.

osiguranje u skoli

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

osiguranje u skoli

PostPostao/la TmamaKiN2 » 23 ruj 2010, 12:47

opet ja :mrgreen

neki dan smo platili osiguranje za skolu u iznosu od ciglih 20 kuna. nasa uciteljica nam je rekla da nam ne moze ni preporuciti da uzmemo niti da ne uzmemo jer:
osiguranje pokriva iskljucivo "vece ozljede", kad dijete dulje od mjesec dana ne ide u skolu :/ tipa, ako bi npr. slomio prst ili ruku i nakon ne znam tjedan-dva isao u skolu nista od osiguranja jer ide u skolu ...... itak..... eh, sad, kako je moj N vec 2x slomio prst u vrticu, bio je 24h pokriven osiguranjem, razmisljam da i mi privatno sklopimo neko osiguranje, ali voljela bih u stvari tocno znati sto i koliko pokriva ta polica u skoli. je li itko od vas imao uvid u skolsku policu? razmisljam da trazim da mi posalju, mislim da mi moraju dati na uvid, jel tako? razmisljam na glas..... da vas cujem :mah
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

Re: osiguranje u skoli

PostPostao/la ivana7997 » 23 ruj 2010, 12:53

mi smo dobili policu na roditeljskom. ali nisam je proucavala, imam jos vremena :oops:

i kosta 30 kn
ivana7997
Abundija

PostPostao/la teutonija » 23 ruj 2010, 12:58

Naša je 40 kn :drink i pojma nemam kaj obuhvaća :loce :oops:
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la Tinica » 23 ruj 2010, 12:59

Ja sam isto neki dan morala dati 30,00 kuna za neko osiguranje no iskreno uopče nisam pitala zašto :conf
Ma ja ionak imam osiguranje za njega preko teniskog kluba a još sam mu dodatno dala i Allianz nakon što je ono slomio prstiće :roll
Ali...koliko me pamčenje služi mislim Gradski ured za obrazovanje grada Zagreba ima sklopljeno osiguranje iz opće odgovornosti za sve osnovne, srednje škole i dječje vrtiće i da su oni samim time po sebi automatski osigurani kako u školi tako i u vrtiću :dunno ... jer znam da Fran nije bio posebno osiguran u vrtiću kad je slomio nogicu ali je dobio od Croatia osiguranje odštetu :up
Neznam jesi vidjela ovo:
Djeci u školama osiguranje ne pokriva lom ruke!
Slomi li dijete u vrtiću ili školi ruku ili nogu i ta mu ozljeda bude sanirana u ambulanti, osiguranje neće isplatiti baš ništa
Početkom školske godine roditelje obasipaju mnoge ponude, od pretplate na dječje časopise, preko slobodnih aktivnosti koje se, uz plaćanje, organiziraju u prostorijama škola i vrtića, do onih za osiguranje djece tijekom boravka u obrazovnim ustanovama. Iako ponude premija osiguravateljnih kuća koje djeca na potpis roditeljima donose ovih dana iz škola i vrtića uistinu nisu visoke, činjenica je da roditelji uglavnom nemaju pojma na što se takve uplate uopće odnose. Naime, osiguravateljne kuće u školama nude uglavnom jednoobrazne ponude pri čemu se, uz iznose od 30 ili 40 kuna godišnje, djecu osigurava isključivo za slučaj smrti ili trajnog invaliditeta.
Drugim riječima, iako većina roditelja misli da je plaćanjem osiguranja dijete osiguralo u slučaju loma ruke, noge, ključne kosti, ili sličnih učestalih ozljeda, do kojih nerijetko dolazi za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, to uopće nije tako.
Primjerice, u ponudi jednog osiguranja, čiji naziv nećemo navoditi jer se ni ponude drugih kuća znatnije ne razlikuju, jasno se kaže da će kuća u slučaju djetetove smrti obitelji isplatiti 45.000 kuna, u slučaju trajnog invaliditeta 42.000 kuna, a za svaki dan koji dijete provede u bolnici (ako je hospitalizirano zbog posljedice neke nesreće) 32 kune.
No, slomi li dijete ruku i ta mu ozljeda bude sanirana u ambulanti, osiguranje neće isplatiti baš ništa.
Ravnatelj jedne zagrebačke osnovne škole u središtu Zagreba kaže Vjesniku da su početkom godine dobili šest ili sedam ponuda osiguravateljnih kuća. Kako doznajemo, škole za te potrebe ne raspisuju nikakve natječaje, nego o osiguravatelju koji će svoje usluge ponuditi roditeljima odlučuju ravnatelji i njegovi kolege vodeći se vlastitom procjenom, raspitujući se u drugim školama o njihovim iskustvima te na temelju vlastitih loših iskustava.
Bilo je, naime - doznajemo od našeg sugovornika - i takvih osiguravateljnih kuća koje korisnicima osiguranja jednostavno nikad nisu isplatile novac.
Činjenica da osiguravateljne kuće dobivaju mogućnost sklapanja ugovora po školama bez natječaja ostavlja, dakako, prostor i za nagađanje o stimuliranju onih koji o tome odlučuju. Jednako tako, definicija trajnog invaliditeta, kako doznajemo u jednoj osiguravateljnoj kući, veoma je rastezljiv pojam. Drugim riječima, ako pronađete liječnika koji će nakon loma djetetove ruke napisati da je nezgoda ostavila trajne posljedice, osiguranje će ipak morati isplatiti odštetu. Ako liječnik misli da posljedica nema, nikome ništa. Dakle, sudbina isplate osiguranja nerijetko je u rukama liječnika, što, dakako, opet ostavlja prostor za priče o plaćanju nekih usluga.
Zadnja izmjena: Tinica; 23 ruj 2010, 13:10; ukupno mijenjano 1 put/a.
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Dory » 23 ruj 2010, 13:06

Nama je Allianz dao da biramo svotu uplate (ukoliko želimo osiguranje) - iznosi su od 10 pa do 70 Kn godišnje...ja sam uzela ono od 4O KN...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sanelina » 23 ruj 2010, 13:07

Ne znam šta da ti kažem..ja radim u osiguranju i nisam pametna kako da ti objasnim.Šteta se naplaćuje kod ozljeda koje za posljedicu imaju trajni invaliditet.Lomovi ruku, nogu se naplaćuju, a prsti se naplaćuju ako su palac ili kažiprst...dok ostala tri su diskutabilna(oni kao nisu bitni) :dunno .Lom jednog rebra se takođe ne naplaćuje...moraš slomiti najmanje dva :lol Izostanci iz škole nemaju nikakve veze sa naplatom štete.
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 23 ruj 2010, 13:09

djizus, kakvo je onda ovo od 20 kuna??? pocinje mi tlak rasti :angry

Izostanci iz škole nemaju nikakve veze sa naplatom štete

e, vidis, a nama su rekli upravo suprotno (gore sam napisala), pa bi akonsita drugo iz tih razloga vrijedilo IMATI policu i vidjeti sto ona pokriva
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la eli » 23 ruj 2010, 13:13

nisam uzela jer nisam dobila na uvid što sve pokriva. davno davno je moja seka imala uplaćeno to školsko osiguranje, slomili su joj gornju jedinicu i nije dobila ništa. nije bila mrtva ni invalid, a periodički skupo plaća za taj zub i tako će doživotno.
eli
Sveta krava

PostPostao/la sanelina » 23 ruj 2010, 13:20

eli je napisao/la:nisam uzela jer nisam dobila na uvid što sve pokriva. davno davno je moja seka imala uplaćeno to školsko osiguranje, slomili su joj gornju jedinicu i nije dobila ništa. nije bila mrtva ni invalid, a periodički skupo plaća za taj zub i tako će doživotno.

da, eli u pravu si.I kod nas se ništa ili jako malo naplaćuje za naruženost.Baš sam se iznenadila kad mi je to kolega rekao za zub i za nos :conf
TmamaKiN2-nemam pojma draga...kod nas izostanci ništa ne znače. :dunno
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kruska » 23 ruj 2010, 13:23

sto se tice osiguranja, skola ponudi na pocetsku skolske godine vise osiguravateljskih kuca i svaka od njih nudi oko 3-6 modela (ovisno o visini uplate). Tako bi trebalo biti. nimalo mi se ne svidja nacin na koji je to prezentirano u skoli u koju A ide: moras platiti toliko i toliko i nit te pitaju zelis li to ( a nismo obavezni) nit ti kazu nesto o tome nit kod kojeg si osiguravatelja...nista. Roditelji su duzni dobiti mogucnost zele li to uopce ili ne, a ne ovako.
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la An » 23 ruj 2010, 13:26

U nasoj je skoli Jadransko os.
Prije 2 god. mali je slomio prst (palac). Platili su nam 900 kn.

Kod nas plati tko hoce, i taj je osiguran
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 23 ruj 2010, 13:27

sanelina, ne radi se toliko o naruženosti već što se zub mora nadograditi svakih 5-10 g i svaki put platiti više od prosječne plaće.
eli
Sveta krava

PostPostao/la viki » 23 ruj 2010, 13:42

- kod nas je 30 kn, plati tko hoće, ostale podatke nemam :dunno :ne
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Barbi » 23 ruj 2010, 14:04

Kod nas je prošle godine bilo 30 kn, nismo uplatili. Od ove godine više nema osiguranja preko škole. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la medo14 » 23 ruj 2010, 14:27

kod nas se plaća 30 kn, bio je upitnik želiš li ili ne, zaokruži DA, NE i to je sve što smo imali kao roditleji informaciju,
nekorketno je da se taj ugovor sa osiguravajućom kućom nije dao na uvid roditeljima, npr. na oglasnu ploču škole pa da se vidi što pokriva, ako ne kopija svakom pojedinačno.
naime ta osiguranja idu grupno za cijelu školu.

moj brat je na tjelesnom slomio ruku i doktor mu je utvrdio da ne može savinuti ruku pod nekim određenim kutem i dobio je odštetu, fina cifra.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la TiFilMama » 23 ruj 2010, 14:32

nama su rekli da ako dijete nema osiguranje da ga ne mogu voditi na izlete, skolu u prirodi... :dunno

mislim da smo platili 30kn
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TmamaKiN2 » 23 ruj 2010, 14:43

nama su rekli da ako dijete nema osiguranje da ga ne mogu voditi na izlete, skolu u prirodi...

a kao dobrovoljno je...... a u stvari ne pokriva skoro pa nista, bar prema ovim nasim pricama. a ako imas privatno osiguranje za dijete, jel ga onda ipak vode? ljuta sam, mislim da cu ipak zatraziti uvid u policu :dunno hvala vam svima na odgovorima :grligrli
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la ZacKa » 23 ruj 2010, 14:47

viki je napisao/la:- kod nas je 30 kn, plati tko hoće, ostale podatke nemam :dunno :ne

ovak i mi.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TmamaKiN2 » 23 ruj 2010, 14:51

evo, ja sam upravo odaslala upit da mi posalju kopiju police, bas me zivo zanima odgovor :roll
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Tinica » 23 ruj 2010, 14:57

Tamy :5 ,i mene zanima, mislim da mi imamo "dil" :lol sa Osiguranjem Zagreb ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la eli » 23 ruj 2010, 14:57

kod nas za izlete i šetnju gradom moraju imati samo potpis roditelja da to dozvoljavaju. nikakvo osiguranje nisu tražili.
ista smo država, ali moguće je da netko iz vaše škole ubire proviziju na prodana osiguranja.
eli
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 23 ruj 2010, 15:01

ista smo država, ali moguće je da netko iz vaše škole ubire proviziju na prodana osiguranja

ma jooj, nemoj mi nista pricat, vec sam ljuta na samu sebe sto sam to uopce isla platit bez da sam odmah trazila policu preko ucitelja. ovako se sad sama zezam sa tajnicama i tkoznakojim sve gospodjama iz fotelja skole :angry
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Kris2 » 23 ruj 2010, 15:13

Mi smo dobili i policu prošle godine (tekst) nakon što smo tražili :mrgreen . Na nesteću moj je sinko ove godine ružno pao u školi na neki lanac (vratom) imao podljeve, slomio donju jedinicu (odlomio komad) ogulio caklinu na gornjoj i rasklimao je ...
poslali su nam ponudu na 300 kn (i to kao jedva su smislili ???), jer kao sve to pokriva HZZO, da se troškovi liječenja smatraju oo troškovi koji nisu pokriveni Zdravstvenim (a to što će on taj zub morati 100 pita popravljati, i sl. njih se ne tiče).
Tako sui moja djeca samoinicijativno odlučila da to oni neće plačati ove godine :mrgreen - odnjela sam lovu u zanji čas - kut svi Turci tud i to (Ove godine smo na drugom osiguranju, mislim Alianz)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la TmamaKiN2 » 23 ruj 2010, 15:34

btw. kad smo vec kod odsteta, vec sam gore spomenula kako je moj sinko N vec 2x lomio prstice :strah u vrticu. mi prvi puta nismo ni trazili, nisam se niti sjetila. drugi put se isto ne bih sjetila, nego sam s jednom mamom pricala ciji je sin slomio nogu i bla bla i preporucila mi jednu simpa odvjetnicu i zena je dovela sve do kraja :klanja i umjesto nekih 500tinjak kuna koliko su mi rekli u vrticu da cemo mooooozda dobiti, dobili smo par tisucica :klanja hdB, nije nesto strasno bilo, ali, hocu reci, ja to ne bih NIKAD sama radila, ovako platila sam odvjetnici, ali smo i dobili nesto. vuk sit, koze na broju
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Tinica » 23 ruj 2010, 15:39

Tamy sječaš se kad je Fran slomio prstiće na nogici kad ga je onaj malo počkalio u vrtiću prošle godine, ja onda nisam uzimala odvjetnika makar su mi svi govorili da sam luda, nego sam lijepo ispunila odštetni zahtjev i pristala na nagodbu od prve. Dobila sam više od 10.000,00 kuna no da sam uzimala odvjetnika i da nisam pristala na prvu sigurno bi dobila još i više ali jednostavno mi se nije dalo bakčati sa tim i bila sam sretna kaj se nije desilo nekaj gore... ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 24 ruj 2010, 08:19

Znači ima i pozitivnih priča

Mi isto platili 25 kuna, mislim koja količina različitih cifri :lol
Isto kao kod Mede, samo zaokružiš i ne vidiš ništa dalje... :ne
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la TmamaKiN2 » 24 ruj 2010, 08:33

mislim koja količina različitih cifri

da, ali mene/nas jos nitko nije dostigao :ne (20.- faking kuna :ne :maslim ). naravno da mi nitko jos nista nije odgovorio, nije valjda nitko ni procitao. a tek kad procitaju, bit ce :krava kaj sad ova hoce? pa to nas u 100 godina postojanja skole nitko ziv nije pitao...... :spota
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Novamama » 24 ruj 2010, 09:15

nama su ponudli osiguranje (euroherc) za 20 kn. isto zaokruži da/ ne bez puno objašnjenja.
prošle godine nisam uzela, ove mi se nije dalo razmišljati, zaokružila sam da i dala 20 kn :whew
a da mislim da je to super biznis, mislim.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 24 ruj 2010, 09:21

Mi imamo Croatiu za 30 kuna. Nije nas se ni pitalo da li hoćemo ili ne, samo su djeca u informativku napisala "Donijeti 30 kuna za osiguranje".

mislim, kud sve tud i tih 30 kuna :dunno
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la nadicab » 24 ruj 2010, 09:46

zanimljiva tema; na kraju ispadnemo da smo sve ovce jer nitko nema na uvid policu.
Kada netko od vas dobije više info, stickat ćemo ova vaša iskustva
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.