Sada je: 29 srp 2026, 13:01.

osiguranje u skoli

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: osiguranje u skoli

PostPostao/la Tania » 24 ruj 2010, 11:11

Nama su na roditeljskom ponudili, ali kad sam vidjela da za slomljenu nogu dobiješ 150 kuna (nisam mogla vjerovati, koja cifra????) nisam uzela.

Predlažem da bolje sklopite klasičnu nezgodu ili dječje osiguranje te obavezno putno ako negdje idete (tipa skijanje itd).
Tania
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 24 ruj 2010, 11:21

Naši su trebali dati mislim 45 kuna.
NIsam ju osigurala niti ove, a niti prošle godine.
Obično pljačkanje.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la kruska » 24 ruj 2010, 11:25

TiFilMama je napisao/la:nama su rekli da ako dijete nema osiguranje da ga ne mogu voditi na izlete, skolu u prirodi... :dunno

mislim da smo platili 30kn

ovo nije tocno. Svaki izlet koji organizira agencija, a provode uciteljli ukljucuje osiguranje ucenika neovisno o tome jesu li ucenici osigurani na pocetku skolske godine ili ne. Kad vas obavjestavaju o izletu duzni su vam reci sto sve cijena izleta ukljucuje, a moje dosadasnje iskustvo je takvno da u apsolutno svim ponudama za izlete koje je skola dobivala između ostalog stoji da je u cijenu izleta ukljuceno osiguranje djeteta.
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 24 ruj 2010, 11:32

:ne
S kakvim sve glupostima primoravaju roditelje da plate
nešto što možda i ne žele.
Moja je išla na sve izlete i vožnje, bez osiguranja....
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mama141705 » 24 ruj 2010, 11:33

Mi isto placamo 20 kn.osiguranje + jos nam je ove godine ravnatelj uveo da se placa i 20 kn.fotokopirni papir koji uciteljice kopiraju za nasu djecu kad nesto rade.dogodine ce nam naplatiti i zrak koji djeca udisu dok su u skoli....
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anamija » 24 ruj 2010, 13:32

Kod nas je 23 kune. Nisam jos platila. Zaboravila sam. Sad ste me sjetile, pa cu bas pitati kopiju police da vidim sto uopce ukljucuje.
Maratonka 2003
Jesenkica 2007
Anamija
oprezno optimistična

PostPostao/la Tania » 24 ruj 2010, 13:33

20 Kn za papir? Moš' mislit....jedan cijeli paket ne košta toliko.....nije loša računica....25 djece u razredu- 500 kuna.

Ja bi mu rekla nek mi da račun.....ili bi mu donijela cijelu kutiju papira.....
no mislim da se moje dijete ne bi dobro provelo nakon toga pa valjda svi šute i plaćaju....
Tania
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 24 ruj 2010, 13:43

mislim, kud sve tud i tih 30 kuna
Palunkica tak sam i ja razmišljala :lol
na kraju ispadnemo da smo sve ovce jer nitko nema na uvid policu.
nadice ovo si super rekla :up... baš smo sve ko one guske koje tapkaju u magli :faca
Ja sam Frana prvi dan poslala u školu sa buntom A4 papira, tekučim sapunom, vlažnim maramicama, ubrusima za ruke... wc papir nisam nosila :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Tania » 24 ruj 2010, 13:52

Ja sam Frana prvi dan poslala u školu sa buntom A4 papira, tekučim sapunom, vlažnim maramicama, ubrusima za ruke... wc papir nisam nosil

:lol

Jadno dijete...nadam se da si mu ti nosila torbu :p
Tania
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 24 ruj 2010, 15:02

Jadno dijete...nadam se da si mu ti nosila torbu
A jok, on je nosio svoju torbu ja Mullerovu vrečicu ali dobila sam u bilježnici plusić +++ :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 24 ruj 2010, 18:24

nadice ovo si super rekla

da, slazem se, iako nije bas pohvalno. kod mene jos nista. a btw. kako je rekla kruska, hvala, za izlete, idu drugi tjedan, bas bih mogla pitati jel ukljuceno osiguranje :mrgreen
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Dory » 24 ruj 2010, 18:56

Da,svi mi ta osiguranja manje-više plaćamo bez da nam itko kaže što plaćamo...iznos nije veliki, jednostavo smo ga uzeli kao trošak vezan uz vrtić, školovanje......plaćamo u nadi da nam se djetetu ništa neće dogoditi i da nam neće trebati nitko ništa isplatiti...a osiguravajuća društva skupe popriličnu svotu ...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la kruska » 24 ruj 2010, 20:12

tmama, inace, za sve izlete, jednodnevne terenske (koje ukljucuju put autobusom) skola mora trazit vise ponuda od vise agencija. Ako se radi o izletu, trebalo bi se (nakon sto stignu ponude) naci povjerenstvo u sastavu razrednik, ucenik, roditelj, ravnatelj, razmatraju sve ponude i odaberu agenciju koja je najbolja (ne nuzno najjeftinija). Najbolja u smislu da najvise nudi (pratitelje, sadrzaji, kvalitetan prijevoz, kvalitetan menu, strucno vodstvo i kao sto sam rekla osiguranje ucenika). Kazem, svaka ponuda sadrzi cijenu i tocno razradjeno sto ta cijena izleta po uceniku obuhvaca. Ucitelj bi trebao imati uvid u to.
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Rimaithor » 24 ruj 2010, 20:52

Anamija je napisao/la:Kod nas je 23 kune. Nisam jos platila. Zaboravila sam. Sad ste me sjetile, pa cu bas pitati kopiju police da vidim sto uopce ukljucuje.

Isto, samo je iznos 20kn.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Berta » 25 ruj 2010, 08:22

ja sam shvatila da skola sklapa policu s osiguranjem s kojim zeli i dogovara uvjete. Nasi su bili osigurani lani u osiguranju zagreb i jedna mama na mi je rekla da je dobila odstetu 9000 kn kad je mali slomio ruku, izvan skole, dakle bili su pokriveni 24 sata. Sada su promijenili osiguravatelja, isto je 30 kn, ali ne znam sto sad imamo dogovoreno, uciteljica je obecala da ce kopirati policu pa nam dati
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la VIPmama » 25 ruj 2010, 20:00

se radi o izletu, trebalo bi se (nakon sto stignu ponude) naci povjerenstvo u sastavu razrednik, ucenik, roditelj

je, trebalo bi :roll
sumnjam da je svugdje tako :/
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la kruska » 25 ruj 2010, 20:20

da, jako puno ovisi o ravnatelju. Medju skolama postoje takve razlike u vodjenju, procedurama, nacinu pracenja i ocjenjivanja ucenika.....kao da nismo u istoj drzavi i kao da ne vrijede isti pravilnici.
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 27 ruj 2010, 10:20

tmama, inace, za sve izlete, jednodnevne terenske (koje ukljucuju put autobusom) skola mora trazit vise ponuda od vise agencija. Ako se radi o izletu, trebalo bi se (nakon sto stignu ponude) naci povjerenstvo u sastavu razrednik, ucenik, roditelj, ravnatelj, razmatraju sve ponude i odaberu agenciju koja je najbolja (ne nuzno najjeftinija

hvala. jel se vo MORA ili je preporuka? covjece, kad me ravnateljica u srijedu vidi/cuje, ima da padne na dupe :roll

btw. polica jos uopce nije sklopljena nista me ne pitajte :dunno
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la kruska » 27 ruj 2010, 11:56

nije preporuka nego zakon ;) U nasoj skoli se radi tako vec nekoliko godina.
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kruska » 27 ruj 2010, 16:14

S obzirom na to da putničke i turističke agencije promiču svoje programe i dostavljaju
školama ponude tijekom cijele godine, škole i prije natjecanja prikupljaju ponude te se, na
osnovi cjelovitosti ponuda i obavijesti o uvjetima drugih ponuditelja, odlučuju za javno ili
pozivno natjecanje.
Na pozivno natjecanje škola je dužna pozvati najmanje tri ponuditelja za koje ocijeni da
ispunjavaju uvjete utvrđene pozivom na natjecanje i ovim pravilima.
Odluku o javnom pozivnom natjecanju i o izboru najpovoljnijeg ponuditelja donosi
povjerenstvo za natjecanje koje imenuje ravnatelj škole, s tim da je u sastavu povjerenstva,
osim razrednika, odnosno voditelja i ravnatelja, jedan roditelj i jedan učenik.
Ako se na natjecanje javi manje od tri ponuditelja, povjerenstvo može izabrati povoljnijega,
odnosno povoljniju ponudu samo ako ocijeni da zadovoljava sve uvjete i da nudi prihvatljivu
cijenu usluga.

kompletno sve nalazi se ovdje
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 28 ruj 2010, 10:42

:kiss
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Ivy26 » 11 lis 2010, 09:35

sto se tice osiguranja, skola ponudi na pocetsku skolske godine vise osiguravateljskih kuca i svaka od njih nudi oko 3-6 modela (ovisno o visini uplate).
Upravo tako.da li su nam u školi i vrtiću policu s tablicama što pokriva i za koji iznos godišnje uplate i onda sam odabereš.Uglavnom nude jednu osig,kuću ali možeš i ne moraš platiti i sam biraš iznos od 20 do 50 kn
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 12 lis 2010, 08:47

ja jucer pitala jel polica sklopljena i u koje vrijeme se moze doci vidjeti. pitala sam i jel bi ju mooozda stavili na web da si pristede ovakve roditelje :lol koza je procitala, ali ni mu ni bu :angry
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la TmamaKiN2 » 21 lis 2010, 12:32

samo da vam kazem da sam danas ponovno poslala upit (po treci put) i stigao je odgovor :mrgreen

bilo bi nepristojno da ga stavim ovdje ali pokusat cu vam sto vjernije prenijeti

moj je u pit bio u stilu da me zanima jel sklopljen ugovor, moze li ga se vidjeti i jel postoji mogucnost da ga se stavi na web (tj.polica) kako bi skola izbjegla ovakeve upite roditelja mailom, telefonom...

odgovor kaze: polica je tek JUCER stigla, jer su skupljali novce :dunno sklopljena je s croatiom, mogu ju doci vidjeti u tajnistvo jer, eeeeee, ovo vam moram citirati: "Što se tiče stavljanja na veb radi izbjegavanja ovakvih upita, za sada nema potrebe, jer je vaš upit jedini te vrste."

da nije zalosno, vjerojatno bi bilo smijesno, ali ocito sam ja jedina koza koju zanima sto je platila za svoje dijete :/
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Ina66 » 21 lis 2010, 13:05

TmamaKiN2 je napisao/la:da nije zalosno, vjerojatno bi bilo smijesno, ali ocito sam ja jedina koza koju zanima sto je platila za svoje dijete :/

nisi jedina, ali moje iskustvo je drugačije.
u utorak sam bila na informacijama i pitala učiteljicu za policu, u srijedu mi je dijete policu donijelo doma
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la † Sanika » 21 lis 2010, 13:15

nas su pitali želimo li, pokazali policu na oglasnoj ploči...morali smo potpisati ako želimo, ako ne nikom ništa...

mislim 30 kuna...pa to na dnevnoj bazi za kavu i gablec potrošim..nije mi neka cifra o kojoj budem razmišljala. uplatila sam.
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 21 lis 2010, 13:27

Sanika, nitko nije ni rekao da je to puno, ali je zdravorazumski znati što plaćaš i što dobivaš s time. U suprotnom, radije bih dala novac nekoj udruzi jer tada znam da će je oni pametno iskoristiti.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la † Sanika » 21 lis 2010, 13:36

nadicab je napisao/la:Sanika, nitko nije ni rekao da je to puno, ali je zdravorazumski znati što plaćaš i što dobivaš s time. U suprotnom, radije bih dala novac nekoj udruzi jer tada znam da će je oni pametno iskoristiti.

ma je, slažem se.
vidjela sam ja šta plaćam kao što sam i napisala, i platila, možda sam se na tren zamislila ..ali nije mi to neki iznos da si sad razbijam glavu jel sam trebala ili ne.
ja sam npr. strgala ruku u školi, niš nisam dobila, a sad, bolje i 150 kn nego ništa :lol
zapravo nabolje da se niš ne dogodi i da mi ništa ne plate. pa eto, neka to bude ulog protiv uroka :lol
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la TmamaKiN2 » 22 lis 2010, 10:39

mislim 30 kuna...pa to na dnevnoj bazi za kavu i gablec potrošim..nije mi neka cifra o kojoj budem razmišljala. uplatila sam

da, nadica me preduhitrila :zivili . mi smo platili jos i manje (20kn) ali poucena, nazalost, iskustvom iz vrtica ipak bih rado znala sto sam platila. vjerojatno sam trebala prije pitati, tko mi kriv, ali jos uvijek smijem pitat, jel. jer, eto, moj je N 2x lomio prstic na ruci. drugi put (prosle godine u gradu mladih je slomio) sam na inicijativu jedne mame iz grupe ipak zatrazila odstetu i dobili smo cisto pristojnu cifru (par tisuca), a platili smo SAMO 30kn za policu. NO; ocito je bila relativno dobro slozena i pokrivala je dijete 24 sata, sto npr od ovih nije slucaj :/
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la nadicab » 22 lis 2010, 23:01

poučena ovim topikom, imala sam zanimljivi razgovor...
zvali ma za pretplatu VL
veli cura - 150 kn mjesečno, 5 kn je VL
OK, pitam ja, a jel se dobije gratis i časopis VRT?
To dobijete ako platite 176 kn mjesečno.
Ček, ček, hoćete reći da taj mjesečnik košta 26 kn? :shock
Joj, zapravo ne znam budem provjerila ............ Taj mjesečnik košta 16,90 kn.
Hmmm, pa uopće mi se to ne isplati.
Pa, da, u pravu ste, nije mi jasno kako je takva razlika .... ali, vi ste prvi koja je pitala za cijenu mjesečnika ...
:mrgreen
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.