Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.
14 lis 2010, 23:30
David upravo iscitao Džordžov tajni ključ svemira . Trazi sad nesto slicno. Imate li ideju?
15 lis 2010, 07:51
Hej Podgoričanka

pa di si ti? Kako su dečki?
http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjige-opsirnije.php?ppar=5004
Ovaj Tajni ključ svemira mislim da će se mom P. dopasti

, on je vratio Pet prijatelja nepročitane jer mu je bilo dosadno

sad čita Hlapića za lektiru ali vidim da mu se sviđa jer čita samoinicijativno što nam s lektirom do sad nije uspjevalo
15 lis 2010, 08:48
ljubomorna sam na vasu djecu citace... moje dijete voli ici u knjiznicu i posuditi knjigu, ali tu staje. rijetko koju procita van lektire. iznimka je kapetan gacesa, ali to je vise kao strip.
15 lis 2010, 21:21
Hej, Hlapica je procitao proslo ljeto. Bili u Makarskoj pa ga kupili. Kod nas ga nema a meni to u djetinjstvu bila bas draga knjiga pa pozeljeh da i moja djeca vole Hlapica

. David voli da cita ali uglavnom knjige poput Tajnog kljuca. Zato sad trazim nesto slicno. Odusevljen je.
16 stu 2010, 11:09
di ste trecasi??
ajmo malo s preporukama,mi vise ne znamo kaj bi uzele,pa fulamo ,pa ovo pa ono
Vila prehladjena pa je doma,jucer i danas procitala "Upomoc,mama se smanjila "Snjezana Babic Visnjic
progutala ju je,nisam niti znala da mi je djete doma
16 stu 2010, 11:18
nije trecas, nego cetvrtas.
cita ovo:
http://www.superknjizara.hr/index.php?p ... jiga=14125http://www.superknjizara.hr/index.php?p ... jiga=16447kupio na Profilovom standu na Interliberu (prvi i drugi dio).
inace, mene u zadnje vrijeme zeza cinjenica kako zapravo vise nemam uvid i mogucnost utjecanja na odabir u smislu da djetetu ponudim kvalitetnu djecju knjizevnosti na nacin da sam to i ja nekad citala, pa, eto, znam o cemu se radi.
naime, to je sad jedna sasvim nova plejada naslova i knjizevnika pa sam onda prisiljena voditi se u odabiru preporukama - ili teta iz knjiznice ili opaskom o knjizevniku ili recenzijama.
ove dvije knjige konkretno sjelo su autora koji je dobitnik prestizne francuske nagrade za djecju knjizevnost pa slijedom toga zakljcujem da valjda knjige i valjaju...
16 stu 2010, 11:34
Moj čita pisma djeda božićnjaka od tolkiena. uživa dijete.
i pročitao je mišervi i mačke naglavačke za lektiru. i opet iskomentirao da on to već sve zna, a pjesmice je čitao na glas mlađem bratu koji se oduševio. eto, bar su se družili bez da ja dobijem živčani slom.
16 stu 2010, 11:41
Mi smo trenutno na Kušanu, Lažeš Melita. Jos je citala nekakvog Carobnog macica i to joj se jako svijdjelo. Ja cak mislim da je to za manju djecu recimo prvi i drugi razred. Za lektiru ima Kastnera Emil i detektivi i nikako joj ne ide. Radje grabi Kušana.
16 stu 2010, 12:38
Pogledala ovo Imgino, pročitala sadržaj i pomislila, super i mojima bi se dopalo. Tek nakon toga pogledala broj stranica.

Dakle, niš od toga.
Trenutačno senior Zvižduk s Bukovca, a lektira Družba Pere Kvržice. Junior Spiderwick kronike i Djevojčicu sa šibicama.
16 stu 2010, 16:23
Mi smo na Svašta u mojoj glavi, Miro Gavran. Zgodno je, a pogotovo što se radi o odrastanju dječaka u ranim sedamdesetim godinama, pa je moj M (poznato izgubljen u vremenu i prostoru, nema pojma ni ko je predsjednik ni bilo šta vezano uz stvarnost ) došao do toga da me pita: Mama, šta to znači "druga Tita"?
17 stu 2010, 10:08
Mom su dosadili Prijatelji, Detektivi. Jučer je išao u knjižnicu, podigao dva Alan Forda i Pavličića "Trojica iz Trnja".
18 stu 2010, 13:40
Moj je jučer u knjižnici tražio "kradljivac gromova", ali nije bilo. knjižničarka mi kaže da je to za malo straije
jel itko od vaših klinaca to čitao? trebam bilo kakav , malo subjektivniji info jer knjižničarka je mlada cura i drži se onoga što su njoj rekli...
18 stu 2010, 13:57
mazilice, nismo to citali, a zvuci bas zgodno.
http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjige-o ... ?ppar=5966pitam ti ja kod svojih iskusnih teta u subotu, ako ne dobijes prije neku drugu informaciju
i mene zanima
nego, meni moj sin jucer rekao da su mu vec, citiram: "glupe i dosadne knjige S.Polak"
uopce ne znam kak je dosao na tu temu, samo mi je odjednom to provalio
18 stu 2010, 14:29
imge, pitaj, hvala ti.
osim ovoga, on bi sad čitao arthura, lunu, lauru, HP... malo je zabrazdio.
18 stu 2010, 14:32
hm, da, ajde preporučite nešto s tematikom mitologije. bilo čije i bilo kakve.
21 stu 2010, 11:45
mitologije ili čarobnjaci i zmajevi. Ako su čarobnjaci, zmajevi i onda ovo:
Magika, Fizik i Moć letanja od Angie Sage
Christofer Paolini: Eragon, Vatra, Prvorođeni
Michael Scott: Alkemičar i nastavak Čarobnjak
James Owen: Kronike Imaginaria Geographia
Madeleine L’Engle: Nabor u vremenu i nastavak Vjetar u vratima
Luna je odlična i Laura ima hrpe nastavaka to je sve i moja cer procitala
Sad je trenutno na Tolkienu
21 stu 2010, 11:52
adorabla, hvala,
gleda on stalno i premeće po rukama Lunu i Lauru, ali svaki put ju vrati. malo ću ga potaknut idući put.trenutno čita ezopa za lektiru i uopće mu se ne sviđa.
one popoularne basne su mu poznate, a najveći problem mu je što su kratke. nakon pšrvih desetak je došao s upitnikom nad glavo kao, i to je to
21 stu 2010, 12:01
mazilice, glede Kradiljvca gromova, nisam zaboravila nego nisam stigla ovaj vikend do knjiznice.
budem drugi tjedan
21 stu 2010, 13:20
Mazilice ja bih preporucila da krene na Magiku pa ako mu se svidi i ostala dva. Mislim da je to najprimjerenije za treci i cetvrti razred. Luna, Laura i Eragon su ipak za peti razred po meni.
I Alkemicar je deifintivno za treci i cetvrti razred.
21 stu 2010, 21:17
imge, adorabla
25 stu 2010, 18:39
moj Koka u Parizu progutao, a Koka i duhove procitao do pola i vratio, nije mu se svidjela i kaze da mu nije jasna.
Leteći rahred isto dobio za rođendan, procitao do pola i sad stoji. I inace radije cita knjige iz knjiznice nego ove sto ima doma, ne kuzim zasto.
Nekidan donio knjigu Pas koji je čitao s usana. Nakon par strana pita Mama, što je to E-C-S-T-A-S-Y? Hm, sinko, jesi ti siguran da je ta knjiga baš za tvoj uzrast

Na koricama nacrtan neki psic, naravno da ga je privuklo
Onu raniju listu je izgubio pa sam sad nanovo prosla po ovom topiku i prepisala preporuke koje jos nije citao
07 pro 2010, 11:26
Imge je napisao/la:mazilice, glede Kradiljvca gromova, nisam zaboravila nego nisam stigla ovaj vikend do knjiznice.
budem drugi tjedan

kako je on zapeo za tog kradljivca, a stalno je u knjižnici, tete su si dale truda i našle mu knjigu, još je i zuadužile da ga čeka, pa sad čita. čitucka, bolje rečeno, jer nam u 12 mjesecu standardno nastane svakakva gužva, pa ne stigne.
ali sviđa mu se jako. stalno mi dolazi s usporedbama nekih likova sa bogovima. sinoć je sav poduševljen vuikao po stanu kiklop, kiklop!!! a jel polifem?
ja sam pročitala jedno poglavlje i ok mi je. za sad.
nakon ovoga idemo na magiku, a vidjela sam da je u profilu snižena, isto kao i fizik i moć letenja, pa mu možda to osvane i pod borom
07 pro 2010, 11:37
P. je posudio Harrya Pottera, počeo čitati i zaključio da ne kuži zakaj su knjigu tako razvukli kad je u filmu sve rečeno.
Zadnja izmjena:
Potica; 07 pro 2010, 11:41; ukupno mijenjano 1 put/a.
28 pro 2010, 16:07
ljubomorna sam na vasu djecu citace... moje dijete voli ici u knjiznicu i posuditi knjigu, ali tu staje. rijetko koju procita van lektire. iznimka je kapetan gacesa, ali to je vise kao strip.
citiram samu sebe i dodajem da mi je dijete pocelo ozbiljno citati, trenutno je polovici treceg harry pottera

. koliko ce taj interes trajati, bas me zanima

.
29 pro 2010, 13:45
mazilica je napisao/la:Imge je napisao/la:mazilice, glede Kradiljvca gromova, nisam zaboravila nego nisam stigla ovaj vikend do knjiznice.
budem drugi tjedan

kako je on zapeo za tog kradljivca, a stalno je u knjižnici, tete su si dale truda i našle mu knjigu, još je i zuadužile da ga čeka, pa sad čita. čitucka, bolje rečeno, jer nam u 12 mjesecu standardno nastane svakakva gužva, pa ne stigne.
ali sviđa mu se jako. stalno mi dolazi s usporedbama nekih likova sa bogovima. sinoć je sav poduševljen vuikao po stanu kiklop, kiklop!!! a jel polifem?
ja sam pročitala jedno poglavlje i ok mi je. za sad.
nakon ovoga idemo na magiku, a vidjela sam da je u profilu snižena, isto kao i fizik i moć letenja, pa mu možda to osvane i pod borom
kvotam sama sebe - pročitao je kradljivca gromova.
oduševljen je.
neki dijelovi su prilično brutalni, ali se tro izgubi u kontekstu, a osim toga, ako im je tematika iole poznata, na takve scene su spremni.
knjiga je vrlo čitljiva, radnja dobro teče i najbitnijae od svega, razumljiva je devetegodišnjaku.
po d borom je na kraju ipak našao "tu su zmajevi", ali još ju nije počeo. sad čita najljepše grčke mitove i legende, u knjižnici smo uzeli tolkienove pripovjesti iz opasnih predjela.
ali prije svega je na redu lektira - Vlak u snijegu.
29 pro 2010, 23:15
cita Zvizduk s Bukovca, prvo je nesto gundjao da nije nesto, al sad ga je zainteresiralo
za Bozic je dobio R.L.Stine Božićna strava, progutao je u jednom danu i rekao da moram i ja procitati
inace ponukana listom koju sam J slozila s preporukama R (1. razred) mi je zadala zadatak da hoce listu knjiga za prvasice pa pomagajte
30 pro 2010, 13:13
Berta - one carobne kucice mogu i prvasici, zgodne su knjizice, moj N ih je citao (ne sve, ali dogurao do negdje 6-7); za preko praznika imaju procitat pepeljugu
a K si je posudila dnevnik Pauline P. u knjizunici, mislim da jos nije ni pocela
10 sij 2011, 11:07
Vila preko praznika citala "Kako je tata osvojio mamu"Miro Gavran i odusevljena je
jos je posudila "Dnevnik dobrih andjela" od Sanje Polak ,to je tek pocela pa ne znam kak joj se svidja!
sto vasi citaju?
10 sij 2011, 20:54
osim percyja pročitao je lektiru - vlak u snijegu, sad je počeo tolkiena - pripovjesti iz opasnih predjelsa, ali nije mu baš. i najlljepši grčki mitovi i legende.
čekaju dva vremeplova , a i slijedeća lektira je poprilična - petar pan (zabranila sam mu da čita onog diznijevog na kojeg se on namjerio)