Sada je: 18 tra 2026, 15:07.

JESENSKO ZIMSKA Platnena parlaonica (16. dio)

Moderator/ica: nevenera

JESENSKO ZIMSKA Platnena parlaonica (16. dio)

PostPostao/la nevenera » 13 lis 2010, 21:09

Došlo nam je vrijeme za novi dio. Jesen je tu. Nema više kupanja i pokazivanja guza na plaži. Ah, nostalgijo moja... :drink
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: JESENSKA Platnena parlaonica (16. dio)

PostPostao/la tanjabb » 13 lis 2010, 21:44

Da fakat. Ljeti dok smo bili na moru uopce mu nisam guzu mazala nikakvom kremom, nista, i bila mu je super. Dosli u Zagreb i crvenilo. Trebam ga namazati jako tankim slojem kremem, ali trebam.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la silki » 13 lis 2010, 21:51

ja se ne sjećam kad sam ga zadnji put namazala. guza super.
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la silki » 13 lis 2010, 21:53

legsice koristim isto k'o sanika, ispod trenirkica umjesto štrampli.
kad dođem u vrtić ne moram ga skidat već ih jednim potezom izvučem kroz nogavice.
bome moj nije puzao u ovim fensi kajgod :lol
silki

PostPostao/la Mrđi » 13 lis 2010, 21:58

ja i ne znam sto je to krema za guzu :mrgreen
legsice se i meni svidaju al ne znam kad bi ih koristili :dunno
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la nevenera » 13 lis 2010, 21:59

osim problema s antibiotikom kad smo imali sirup ni mi ne mažemo guzu ničim.
u jaslicama je bilo manjih problema zbog hrane, ali i to je rješeno
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la tanjabb » 13 lis 2010, 22:06

Ja moram namazati, minimalno, ali moram :dunno .
Na moru nisam morala.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la latica » 14 lis 2010, 10:19

ja isto u zadnje vrijeme namažem, ali ne cijelu guzu, nego samo malo tamo di izlazi kakica, jel ;)
ispočetka nismo mazali nikada, onda se tu i tamo malo zacrveni, a kad se zacrveni onda po 5 dana ne prođe do kraja to crvenilo, pa ipak sad tanko, ali malo namažem. doduše, po pišonji i tom dijelu nikad ne mažem, mislim da bi i pelene manje upijale da mažem cijelo pelensko područje?!

jel te legsice ne klize sa bedara ako su ispod trenirke?
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la † Sanika » 14 lis 2010, 10:51

latica je napisao/la:jel te legsice ne klize sa bedara ako su ispod trenirke?

ne, možda skliznu malo.
imam dvije vrste, jedne gore bez pasice i te malo skliznu ali su ugodnije, i jedne s pasicom.
mi imamo ove, sa sidrima: smile4me.net

ja ne mažem ništa, osim ako se zacrveni ili osipa.
nisam primjetila da se ne crveni ili ne osipava ako unaprijed mažem, a probala sam svašta od krema, pa odustala od svega.
sad kuc kuc nema osipa, ali nama nikada nije bio na guzi, nego oko pišana ... od pi pi.
i isto je na moru bilo savršeno....
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Minna » 14 lis 2010, 15:06

Mi ne koristimo legsice..ali su mi preslatke, ja bi ih za sebe :D
silki, s nestpljenjem čekam onaj obećani tekst, baš me zanima..
...Mrvica moja...
Leon, 22.07.2008.
Minna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la yra » 21 lis 2010, 19:38

Ja isto mažem guzu, posebno za noć.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la latica » 25 lis 2010, 13:10

moram se potužit na nicki dipaers site. naručila sam prije mjesec dana taj famozni aristetel vuneni cover i još neke stvari za 50 dolara. OK, jasno mi je bilo da će poslat dodatak za shipping, ali poslali su mi mailom da uplatim još 40 dolara!!!!! i to nakon dobra dva i po tjedna, a ja čekam da paket stigne. i ja psujem u sebi što nisam prije pitala za shipping jer mi je to jako puno i ne bi ni naručila da sam znala, ali eto šta je tu je i uplatim to. i sad, nakon još 2 tjedna, ja čekam paket, a oni pošalju mail da su tek sad poslali. jedino dobro je što su mi uplatili nazad 16 dolara jer su se preračunali kod shippinga?! baš su mi nekako bezveze. onaj baby pur je premija u usporedbi s njima!
eto, malo mi je lakše sad :mrgreen
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 lis 2010, 13:50

pozdrav svima!

evo u pripremama za porod mm i ja smo nabasali na letak o platnenim pelenama i prilicno smo se zagrijali za ideju. I dok je mm apsolutno odusevljen, ja ipak imam malu kocnicu. Iskreno da nema njegovog entuzijazma i podrske - sama nas ne bih upustala u to (super je ideja prirodnih materijala, ustede novca... ali ono drugo na vagi mene brine :kima )

no... dosta toga smo procitali i pogledali i sad mene zanima:

za nas pocetnike - vidila sam na jednom od nasih web shopova da nude paket od 5 pelena kao "start" paket. Zanima me je li stvarno to dovoljno za "vidit" o cemu se radi, jesmo li za te pelene i sve to... mm veli da treba odma uzet 20 kom... :dunno

+ne znam je sam li trebala otvorit novi topic... ali eto - zanima me kako ste pocele.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 28 lis 2010, 22:58

ja sam odlučila da želim koristiti platnene i to je bilo to. kupovala sam malo po malo, tako da do poroda imam 20ak pelena, a onda sam nastavila kupovati i dalje
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la tanjabb » 29 lis 2010, 00:44

latica,
meni su na nicki's diapers odmah izracunali koliki je shipping, nista nisam cekala naknadno, vec je na stranici pisalo, 25 dolara. Poslali so paket zurno i stigao je u manje od 3 tjedna.

Sto za babi pur ne mogu reci. Nisu oni losi, ljubazni su u komunikaciji, ali nije posteno da uzmu pare a onda mjesec dana cekas na pelene za koje su oni u trenutku kad su ti naplatili znali da dolaze tek za 3 tjedna. To mi se ne cini fer.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la latica » 29 lis 2010, 09:25

tanja,
baš sam sad išla provjerit. platila sam taj vuneni cover kod nickija 9.9., a danas je 30.10 i još nije stigao :conf poslali su ga tek 22.10. a shipping nije pisao jer su vuneni coveri tada imali besplatni shipping. naravno da oni to ne primjenjuju na međunarodne pošiljke, ali u svim onim koracima potvrde računa stalno je pisalo shipping 0 i to kad izabereš Hrvatsku i napišeš adresu i sve. ja sam u tom trenu mislila, ajde valjda je onda i nama ovaj put besplatan shipping. je da :lol

a babipur, valjda sam ja imala sreće, jer meni je sve stiglo expresno brzo.

mrs. eastwood, ja sam isto kupovala po malo prije nego što sam rodila, a onda kasnije nadopunjavala. ja mislim da ti je paket od 5 pelena dobar tek toliko da vidiš pelene i da vidiš kako ti to ide, ali to nije dovoljno da počenš s pelenama za ozbiljnije jer ti je to dovoljno tek za jedan dan, ako i toliko. mi sada potrošimo 5 dnevno, kada je on već puno veći. ja sada svoje male pelenice posudim prijateljicama koje se odluče za platnene da vide kak im ide i probaju, jer ih je moj mali jako brzo prerasto, a imala sam ih dosta. ako im pašu, onda krenu dalje nabavljat same. i onda mogu vidjet koje ja imam, kak im stoje na bebi i tak. sretno, u svakom slučaju, mislim da nećeš požaliti ako se potrudiš oko platnenih. meni su jednokratne nezamislive sada!
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la mrs. eastwood » 29 lis 2010, 11:44

tnx!
za sad ih imamo sedam komada (sa i bez drukera - rodinih i njeznih)
... ja isto mislim da treba sve ili nista

mislim uzeti u Naturi jos jedan paket od pet ili mozda 10 - nemam sto kupovati po par komada kad imam prakticki dva ipol mjesta u zagrebu za poc i kupiti...

muce nas jos ti papirici ili neke gazice koje se mogu staviti u pelenu da se govanjce moze s time baciti!!! gdje se to moze naci?
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la silki » 29 lis 2010, 12:07

mrs. eastwood je napisao/la:muce nas jos ti papirici ili neke gazice koje se mogu staviti u pelenu da se govanjce moze s time baciti!!! gdje se to moze naci?

to ti itak ne treba prvih 6 mjeseci dok ne počnete s dohranom.
kakcica je od mlijeka pastasta i nema smisla stavljati linere kad itak sve prođe kroz njih.
ja ih nikad nisam koristila. žao mi je stavljat papir do guze pored takvih krasnih, mekanih materijala.
silki

PostPostao/la mrs. eastwood » 29 lis 2010, 12:16

silki je napisao/la: žao mi je stavljat papir do guze pored takvih krasnih, mekanih materijala.

tako smo isto i mi komentirali te papirice! :D

znaci do dohrane nema struganja - do je dobra vijest! :znoj
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la orchid » 31 lis 2010, 23:16

Prešli smo period bez grijanja uspješno, samo sam pelene prala češće da imam dovoljno, nabavila sam i vuneni soaker :D doduše još ga nisam isprobala, nisam nabavila lanolin, moram do apoteke :oops: (kad sam lijena). No, imamo novi problem.

Dakle, zadnjih nekoliko dana, pojavio se prvi ozbiljniji pelenski osip (bebac ima 8 mjeseci). No, osip nije kao tačkice (dakle pravi osip), nego je jako crvena guza i na nekoliko mjesta imamo kao male ranice (iz jedne ranice je išla čak malo i krv). Pedica nam rekla da koristimo bebi puder (i jednokratne pelene), i guza bila bolje, osip prošao, ja bebu opet motala u platnene dva dana. Međutim, danas se opet jako zacrvenila guza i čini mi se da bi opet mogla biti nova ranica. No, za divno čudo, osip se pojavio kad je MM stavio malom jednokratnu jer ja nisam bila kuci (digresija: moj MM apsolutno ne želi naučiti stavljati platnene malom, nabavila sam i kushies da mu bude lakše, al on jednostavno to ne želi, kad god on presvlači malog stavi mu jednokratnu, iako redovno sapere kakicu sa platnene ako ga ja presvlačim :conf čudno).

Izgubila sam se u silnoj priči, a imam i pitanje, obećavam :mrgreen Pitanje je: da li se vama dešavala slična stvar i kako ste je rješavale (naravno mislim na osip, ne na muža, al ako imate i tu savjeta, samo naprijed ;) )
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Mrđi » 01 stu 2010, 14:13

makni jednokratne iz vida tm-u.
i puder od bebe. puder zacepljava pore i onda koza ne dise. neka beba bude sto vise bez pelene i nemoj koristit vlazne maramice samo vodu u koju mozes ddat malo maslinovog ulja.
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la orchid » 02 stu 2010, 15:04

Hvala ti Mrđi, vidiš nisam znala to za puder, više ga neću koristiti, a svakako već koristim vodu za brisanje bebe pri mjenjanju pelena, davno sam odustala od maramica. :D

Imam još pitanje za lanoliziranje i održavanje vunenog soakera - tek sam ga dovila pa lanolizacija nije uspjela, čim su ovlažile pelene prošlo je kroz soaker :dunno Pitanja su možda detaljna , al šta sad, baš me to zanima.
Dakle, sad ću taj soaker oprati jer je prošla mokraća. E sad, da li trebam čekati da se osuši, il onako mokar soaker odmah po pranju mogu staviti lanolizirati? I još jedna stvar - jasne su mi instrukcije -otopiti malo lanolina itd.itd., no u koliko vode topite lanolin - čašu, flašu, litar, kantu? Ja sam prvi put otopila lanolin u maloj zdjelici i onda pomjesala sa litar - dva vode da natopi soaker i još je bilo vode na površini. Jesam li možda stavila puno vode? Mislim, nisam nešto osjećala da je soaker mastan pod rukom kad se osušio, činilo mi se kao običan džemper? (Soaker je HM, a lanolin je purelan mast za bradavice iz apoteke).

Hvala :kisichagic
03.03.2010 Moja mala ljubav
orchid
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 02 stu 2010, 15:12

ja vuneni cover natopim jos mokar u vodu (nakon sto sam ga oprala, isprala). Vode je taman toliko da prekrije cover. ostavim par sati. Sa svakim vunenim coverom sam morala u pocetku lanolizirati vise puta da je upalilo.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la tigger » 02 stu 2010, 15:18

mi smo period ne grijanja preživjeli s jednim sušenjem u sušilici moje tete i na tom joj :klanja ,zato jer su se usmrdile pa sam ih opet oprala...

danas doživjela najčudniju stvar, nabavili prije 2 tj novu perilicu koja ima babyprogram 65 stupnjeva, 1200 okretaja (pa su pelene mnimalno mokre kad ih izvadim- brže su suhe) i s duplim ispiranjem i slučajno zaboravila stavit tih jadnih 30 ml deterdženta unutra, a ono pelene čiste i mirišu po čistom... Fascinantno... Posušit ću ih pa vidjet. A baš danas naručila eko kuglu na e-bayu...

službeno smo prerasli bambusice od totsbotsa, a i cotton nam još jedva pašu samo zato jer su nappi nippa, izvadila size 2, makar njh zasad imam samo 3, opet u shopping.. :mrgreen

p.s. naletila na kittykins stranicu danas, pa kaj ju nisu zatvarali nedavno???
tigger
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 02 stu 2010, 16:12

prodali su je nekom drugom
ovaj vikend mi dolaze starci i donose duuuuuugo ocekivane ecobubs
u sve pelene redom sam pocela stavljati dodatne uloske jer se malisa ozbiljno napisava
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la mamuška » 02 stu 2010, 16:29

došla sam vas samo pozdraviti ,nisam dugo pisala ugl.odustajemo od odvikavanja nije uspjelo a zapravo se veselim tome što ćemo se još malo pelenati :dada
i moramo obnoviti zalihe imamo dosta malih pelenica,a danas sam kupila novu vunu za nove covere jer su skoro svi stari i dotrajali, ma ne mogu se natjerati da joj još jedan saštrikam- nevenera kako vama drži onaj koji je štrikala frendica?
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja2208 » 04 stu 2010, 00:46

..rijetko pisem tu ali da prijavim da uzivamo u platnenim...kao i u nezaustavljivoj kupovini istih :D
..ni mi guzu ne mazemo..
orchid je napisao/la:digresija: moj MM apsolutno ne želi naučiti stavljati platnene malom,
potpis na ovo :roll
..imamo jedan gotovo pun paket jednokratnih koji nam je ostao od starije dok ih je jos imala nocu (ona nije bila u platnenim :( )...i iako su bebi velike i ja strogo zabranila upotrebu istih on ih je par puta stavio, tvrdi kako mu lose ide sa platnenim...dobro je instruisan, nekoliko puta :dada ali uvijek ista prica....tako da ih je najbolje maknuti, ja cu svoje dati frendici...narucila sam jos 6 AIO samo zbog njega jer kad se vratim na posao on ce ju cesce presvlaciti pa da mu bude lakse :roll ...iako su meni draze i uvijek bolje izdrze pelene koje idu sa zastitnim (bar kad su u pitanju HM pelene)..
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la latica » 04 stu 2010, 10:37

cure jel ima netko totsbots V2 pelenice? ja imam one ranije totsbots easy fit i nisam nešto prezadovoljna, a sad gledam ove nove V2 i čine mi se bolje baš po tim stvarima koje su mi smetale pa me zanima jel to stvarno tako?
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la alkemicar » 05 stu 2010, 11:01

joj čitam vas s komentarima za muževe i zamišljam scene :lol
ja bih definitivno makla jednokratne iz njihovog vidokruga
onda bi morali uzeti pp
mm ima drugi problem..rijetko poseže za poketicom jer mu je tlaka stavljati uloške u džepić :roll
mati moja, da ne povjeruješ :lol

al super mi je što stvarno podržava pp od prvog dana (iako nijednu nije isprao do sada) i pazi da ih imamo dovoljno kad idemo van (čak i više za svaki slučaj) i svima se hvali kako mi imamo pp kad se potegne tema o pelenama :dada
slika slika
alkemicar
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la silki » 05 stu 2010, 11:28

alkemicar je napisao/la:mm ima drugi problem..rijetko poseže za poketicom jer mu je tlaka stavljati uloške u džepić :roll
mati moja, da ne povjeruješ :lol

pa složi ih odmah nakon što se osuše ;)
ja sve pelene složim odmah i pokopčam na kopčanje koje trenutno nosi. tako mi je jednostavnije i brže kad ga presvlačim.
mm moram pripremiti pelenu koju mu mora staviti. ne može on zapamtiti koje su zaštitne i koja pelena za noć, koje za dan ali ih raspoznaje po nazivima.
nikad ne skida kakicu već mi fino sve smota i ostavi na balkonu. eventualno otrese u wc ak' je kompaktnije.
ne smeta mi, volim ribat kakicu :mrgreen

latica je napisao/la:cure jel ima netko totsbots V2 pelenice? ja imam one ranije totsbots easy fit i nisam nešto prezadovoljna, a sad gledam ove nove V2 i čine mi se bolje baš po tim stvarima koje su mi smetale pa me zanima jel to stvarno tako?

ja imam njihove pocketice i odlične su mi.
http://www.totsbots.com/nappies/range/pockettot/

Imam još pitanje za lanoliziranje i održavanje vunenog soakera - tek sam ga dovila pa lanolizacija nije uspjela, čim su ovlažile pelene prošlo je kroz soaker Pitanja su možda detaljna , al šta sad, baš me to zanima.
Dakle, sad ću taj soaker oprati jer je prošla mokraća. E sad, da li trebam čekati da se osuši, il onako mokar soaker odmah po pranju mogu staviti lanolizirati? I još jedna stvar - jasne su mi instrukcije -otopiti malo lanolina itd.itd., no u koliko vode topite lanolin - čašu, flašu, litar, kantu? Ja sam prvi put otopila lanolin u maloj zdjelici i onda pomjesala sa litar - dva vode da natopi soaker i još je bilo vode na površini. Jesam li možda stavila puno vode? Mislim, nisam nešto osjećala da je soaker mastan pod rukom kad se osušio, činilo mi se kao običan džemper? (Soaker je HM, a lanolin je purelan mast za bradavice iz apoteke).

evo vidi tu: viewtopic.php?f=98&t=56728
purelan je ok za lanoliziranje ali skup je užasno.
meni se znalo desiti da sam novu vunu trebala lanolizirati nekoliko puta za redom prije nego je počela obavljati svoju funkciju kak' treba.
silki

Sljedeća

Natrag na Platnene pelene

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.