Sada je: 17 tra 2026, 19:13.
Moderator/ica: medo14
palunkica je napisao/la:Dakle, da li bi pedijatri mogli sami naplaćivati glavarinu pa imati višak pacijenata?
Meni se ovo sve čini bolesno, a i naša pedijatrica je jednom rekla da bi ona htjela i znala liječiti djecu do 18 godina ali joj nedaju![]()
MIslim, a što rade s tim smanjivanjem broja djece kad tak i onak nemamo kuda s njim.
Ja svoga niti u ludilu ne bi dala svojoj doktorici (koja btw ima točno minimalan broj pacijenata) jer ni ja nisam zadovoljna

Od mojih 3 pedijatrice koje su bile u DZ, ostala je samo jedna; jedna je nedavno umrla a druga je otišla u penziju. Srećom je danas ta iz penzije bila na zamjeni.
Berta je napisao/la:Domimama po broju rekla bih da smo dijelile pedijatricu

, znači baš smo im mi višak .... kakti .... (Ma što kaže MM ni ne želim više tamo biti s takvim odnosom, a žao mi je jer smo bili jako zadovoljni svih ovih godina)e bas toPalunkice kužim, meni je gorak okus jer naša ima cca 1200 pacijenata , znači baš smo im mi višak .... kakti .... (Ma što kaže MM ni ne želim više tamo biti s takvim odnosom, a žao mi je jer smo bili jako zadovoljni svih ovih godina)

Bubidea je napisao/la:sapto, ak si gore gdje i ja, a mislim da jesi..onda je pisalo godiste 96,97,98
znam, jer je moj 99. pa ne mora jos van
. Niš mi nije jasno.

saptacica je napisao/la:Bubidea je napisao/la:sapto, ak si gore gdje i ja, a mislim da jesi..onda je pisalo godiste 96,97,98
znam, jer je moj 99. pa ne mora jos van
Evo, ovo je Bubidein post od naše pedijatrice. Na ovom linku koji ste stavile, ona ima više djece od tvoje palunkice, a evo koja je godišta ove godine otkazala. Niš mi nije jasno.

palunkica je napisao/la:Ja sve razmišljam uplatiti Croatia zdravstveno za djecu.![]()

)

palunkica je napisao/la:Privatna osiguravajuća osiguravaju samo to da dijete ima pristup pedijatru (privatnom) kad treba, a ne da ga liječi netko kome je većina populacije penzionerska. Dakle, mogu odlučiti platiti privatni pregled ili policu koja uključuje te preglede, plus nešto laboratorija. To nema veze s HZZO-om niti s bolničkim liječenjem.
DA; točno, mi smo, kad smo krenuli u školu krenuli i u školsku. Koju sam onda mijenjala za drugu školsku kad sam krenula u srednju, pa ponovo mijenjala za studentsku kad sam išla na faks. Po meni taj sustav uopće nije loš.
Meni je ovo s liječenjem 8-godišnjaka i 80-godišnjaka zajedno skroz nakaradno
ali s vremenom će većina naše populacije biti takva ... to je problem ili stanje stvari većine europskih država ... u Norveškoj ( daaaleko bogatijoj i daaaleko pametnijoj državi neg je naša svu primarnu skrb( stare,mlade,djecu,trudnice, s poteškoćama u razvoju...) rade educirani i dobro plaćeni obiteljski liječnici i oni su pokupili onaj naš Štamparovski sustav kojim smo se mi hvalili prije 30ak godina a onda ga popljuvali... i zatukli... 
Pa ja bi rekla da je to sasvim korektno.

ovo s privatnim liječnicima za djecu meni se ne cini bas najsretnije rjesenje
Pogotovo za zg gdje kod svake akutne situacije imaš i izbor dobrih hitnih prijema (infektivne, Klaiceve, Rebra, Vinogradske). Privatnike bi ostavila za specifične situacije, npr trebaš npr UZV srca, EEG a ne možeš dočekati termin u bolnici.
Problem je veći u nekim manjim sredinama gdje ljudi nemaju dostupne sve ove prateće pedijatrijske ustanove kao u Zagrebu.
Provjerit ću to još to s njim sad u prosincu kad malenog budem vodila na cijepljenje pa ti javim. 

trebalo je osnovati skolsku medicinu. kako smo mi isli k skolskom lijecniku
) jer je pretrpan.

To mi je i bilo na umuNatrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.