Sada je: 17 tra 2026, 19:19.

Promjena djetetovog liječnika - manjak pedijatara

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Promjena djetetovog liječnika - manjak pedijatara

PostPostao/la korny » 15 stu 2010, 21:58

Katastrofa, blago rečeno :shock :(
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IRENA » 15 stu 2010, 22:41

palunkica je napisao/la:Dakle, da li bi pedijatri mogli sami naplaćivati glavarinu pa imati višak pacijenata?

Meni se ovo sve čini bolesno, a i naša pedijatrica je jednom rekla da bi ona htjela i znala liječiti djecu do 18 godina ali joj nedaju :dunno

MIslim, a što rade s tim smanjivanjem broja djece kad tak i onak nemamo kuda s njim.

Ja svoga niti u ludilu ne bi dala svojoj doktorici (koja btw ima točno minimalan broj pacijenata) jer ni ja nisam zadovoljna

pitanje prvo - ne bi smjeli .. ugovor sa HZZOom im to zabranjuje!
Komentar na ovo - meni je isto bolesno ( a puno stvari vezanih uz HZZO je takvo).
Smanjivanje standarda traže i sama ped.društva u cilju približavanja eu standardima - a sa ciljem poboljšanja kvalitete skrbi - teži se standardu koji omogućuje kvalitetan rad s pacijentima a ne da je svakodnevno u čekaonici odjednom 20 bolesnih klinaca i da se čeka po par sati ... A s druge strane se godinama nije ulagalo u edukaciju ( specijalizaciju) primarnih pedijatara - tako da timova fali. Sad ih je navodno čak 100 na specki i otvarati će se nove ambulante ( popunjavati mreža) no opet je upitno dal će netko ići npr. u Slav.Brod. Ili će gledati da odradi ono što mora za npr.DZ u Slav.Brodu koji ih je uputio na specku pa onda gledati da se vrati u npr. Zgb.
Što se tiče tvog nepovjerenja u liječnicu OM - ako ti nemaš u nju povjerenja jasno je da nemaš niti za liječenje klinca. Kako ja oduvijek radim obiteljsku medicinu ( već ups 17 godina) i to čak i onda kad se samo zvala opća ,primam i kikače ( na mom terenu oduvijek nedostatni pedijatri) i zato se poradi njih ( a nemam ih strašno puno jer mi je populacija uglavnom starija) moram se stalno educirati i oko cijepljenja i oko bilo koje "pedijatrijske" situacije...a što se tiče djece s pp tu sam stalno u osobnoj i profesionalnoj edukaciji i moram stalno kombinirati rad u ambulanti kako bi klimce ( zdrave i bolesne ) naručila tako da ne čekaju dugo ... Nije to lako pa razumijem kolege iz obiteljske koji si ne žele “natovariti na vrat” i malce .. no s druge strane , ako imaju manji broj od standardnog moraju primate nove... ( i onda se toga posla prihvatiti kako treba )...
Kako radim u seoskoj ( finije ruralnoj) ordinaciji i to u istoj već te silne godine – imam sreću da u skrbi imam cijele obitelji (ima to svojih prednosti i za liječnika i za pacijente) , dugo radim pa smo već razvili medusobno povjerenje i znamo se i ja s vrata znam tko je kome tko i kaj se zbiva u obitelji – tako da mi taj rad s malima dodje nekako čist prirodno – s time da me onda to zaista obvezuje da pratim sve o toj ped.populaciji.
U ovoj zemlji oni koji odlučuju o smjeru ZZ bi se sami sa sobom prvo trebali dogovoriti što i kako ( no te vizije već 20 godina nema . svaki ministar vodi svoju politiku) a onda bi se i mi liječnici trebali malo sjesti i dogovoriti (pedijatri i opća u ovom slučaju) a ne da ovako zapravo najviše trpe pacijenti . A hzzo je tu po meni najveća p..da koja samo štanca pravne akte i masira i pacijente ( osiguranike) i davatelje usluga ( tzv ugovorne partnere – da partneri).
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Berta » 15 stu 2010, 22:43

Domimama po broju rekla bih da smo dijelile pedijatricu :lol
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 16 stu 2010, 00:18

danas se pozdravila sa svojim pedijatricama nakon 19 godina druženja :place Od mojih 3 pedijatrice koje su bile u DZ, ostala je samo jedna; jedna je nedavno umrla a druga je otišla u penziju. Srećom je danas ta iz penzije bila na zamjeni.
Naša pedijatrica je isto očajna jer joj se uopće ne sviđa cijela priča, ali je prisiljena :sumo
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la DomiMama » 16 stu 2010, 10:07

Berta je napisao/la:Domimama po broju rekla bih da smo dijelile pedijatricu :lol

kaj je i vas izbacila? :p
i gdje cete sada?
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la teutonija » 16 stu 2010, 11:44

Naša P ima 1504, al još niš ne piše :klanja
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la palunkica » 20 stu 2010, 20:30

Evo, naša epizoda s pedijatricom je završila. U petak sam ga prebacila u susjednu ordinaciju obiteljske medicine. Doktorica mlada, naručuje se, djecu kad su bolesna se prima preko reda. I.....jedva me primila jer ima preko 2000 pacijenata, ali sam molila i rekla da me preporučila pedijatrica. Ona surađuje s našom (bivšom) pedijatricom, koristi njene usluge brzog brisa na streptokok i priručnog laboratorija. Nadam se da će biti u redu :dunno

Bila sam malo tužna, ipak mi dijete raste....

Rekla mi je usput sestra da im ne daju upisati novorođenčad dok ne dođu na broj od 1200 i nešto.

Ipak, gorak okus ostaje, ne idu svi nego samo neki....
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Kris2 » 21 stu 2010, 03:08

Palunkice kužim, meni je gorak okus jer naša ima cca 1200 pacijenata :dunno , znači baš smo im mi višak .... kakti .... (Ma što kaže MM ni ne želim više tamo biti s takvim odnosom, a žao mi je jer smo bili jako zadovoljni svih ovih godina)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Dobri andjeo » 21 stu 2010, 10:23

Palunkice kužim, meni je gorak okus jer naša ima cca 1200 pacijenata , znači baš smo im mi višak .... kakti .... (Ma što kaže MM ni ne želim više tamo biti s takvim odnosom, a žao mi je jer smo bili jako zadovoljni svih ovih godina)
e bas to :(
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la palunkica » 21 stu 2010, 10:49

Kris, da li ste našli drugog doktora? Ja sam malo gledala prije nego što smo se definitivno odlučili za ovu, čini mi se da u tvoj dijelu grada ima dosta njih s od 1000-1500 :dunno

Ja sve razmišljam uplatiti Croatia zdravstveno za djecu. :dunno :dunno
zvrkic 12/02
palunkica

Re: Pedijatrica nas tjera s rokom odmah :(

PostPostao/la saptacica » 21 stu 2010, 11:10

Bubidea je napisao/la:sapto, ak si gore gdje i ja, a mislim da jesi..onda je pisalo godiste 96,97,98
znam, jer je moj 99. pa ne mora jos van

Evo, ovo je Bubidein post od naše pedijatrice. Na ovom linku koji ste stavile, ona ima više djece od tvoje palunkice, a evo koja je godišta ove godine otkazala :dunno . Niš mi nije jasno.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la Imge » 21 stu 2010, 11:27

sapto i bubudea, pretpstavljam da je to i moja pedijatrica pa pozorno pratim vas dvije :zivili
a osobno nikakvih povratnih info nemam, nismo bili kod lijecnika ne znam od kad :dunno :oops: . evo, fakat se ne sjecam. kuc kuc kuc kuc
djeca su mi inace godiste 2000. i 2002.
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

Re: Pedijatrica nas tjera s rokom odmah :(

PostPostao/la Bubidea » 21 stu 2010, 11:44

saptacica je napisao/la:
Bubidea je napisao/la:sapto, ak si gore gdje i ja, a mislim da jesi..onda je pisalo godiste 96,97,98
znam, jer je moj 99. pa ne mora jos van

Evo, ovo je Bubidein post od naše pedijatrice. Na ovom linku koji ste stavile, ona ima više djece od tvoje palunkice, a evo koja je godišta ove godine otkazala :dunno . Niš mi nije jasno.

sad sam isla gledati, ovo sam pisala 1. svibnja 2010. i odnosilo se na proslu godinu, ne na ovu

ove idu van 2000. i stariji
provjereno
ja sam svojega vec prebacila
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la palunkica » 21 stu 2010, 12:20

Ma da, naša otkazuje. Selektivno, ali pošto mi nemamo "zvučno" prezime, nas je izbacila. I sve ostale iz našeg razreda.

Još uvijek mi je gorak okus u ustima, ali isto kao što misli M od Kris, niti ja neću biti negdje gdje me neće :dunno

I doduše, moram priznati, izgledamo čudno u čekaonici punoj beba :alc
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la nadicab » 21 stu 2010, 12:29

palunkica je napisao/la:Ja sve razmišljam uplatiti Croatia zdravstveno za djecu. :dunno :dunno

nisam znala da ima osiguranje za djecu kada je sve za njih besplatno.
Našla sam ovo http://www.pametnakuna.hr/osiguranja/dobrovoljno-zdravstveno-osiguranje-stiti-i-djecu
Ali, to mi ponekad nije dovoljno kada hitno trebam za bolesno dijete i ako mi je dijete često bolesno - i meni osobno je preskupo :/
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la IRENA » 21 stu 2010, 18:17

Ima osiguranje za sve - od razbijenih prozora, tuče na kuruzu , osiguranje ženskih mjere 90-60-90, naših automobila pa do djece...
No kad potpisujemo ta osiguranja jako dobro pročitamo sve u ugovoru ( čak i ono napisano sitnim slovima) i još se počesto nasadimo...
Ali kad se radi o obveznom zdr.osiguranju tu smo skloni i ne čitati ( a čak nit svaki od nas nema pojedinačne police i to nam je nekak OK :dunno )
i ne pada nam napamet pretraživati stranice našeg obveznog osiguravatelja HZZOja - koji tamo sve napiše u obliku silnih pravilnika , uredbi odredbi...
i excel tablica...
Pitanje glede ovih drugih osiguravajućih društva - čitam ( priznat ću ofrlje jer ne mislim sklapati policu) - što ako iza svih preventivnih, savršenih dijagnostičkih postupaka( u za dijete ugodnom okruženju i uz svu fantastičnu raspoloživu tehnologiju) dijete treba bolničko liječenje?
A što se tiče HZZOa ( našeg i naše djece OBVEZNOG osiguravatelja - onog istog čiju policu nismo pojedinačno ugovorili al ju moramo plaćati) ) opet ću napisati da je bezobrazno do bola( od HZZOja) prebacivati odgovornost za "ispisnicu" na same pedijatre - i tako je jasno da Palunkica ima dojam ( ili je čak u pravu) da pedijatrica njenog djeteta izbacuje klince osnovom zvučnog prezimena... Već sam, napiosala kako bi HZZO trebao riješiti, ali ne pada im napamet...
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 21 stu 2010, 18:39

trebalo je osnovati skolsku medicinu. kako smo mi isli k skolskom lijecniku.
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la palunkica » 21 stu 2010, 18:48

Irena, nemam dojam, znam, takvo mi je susjedstvo. :dunno

Privatna osiguravajuća osiguravaju samo to da dijete ima pristup pedijatru (privatnom) kad treba, a ne da ga liječi netko kome je većina populacije penzionerska. Dakle, mogu odlučiti platiti privatni pregled ili policu koja uključuje te preglede, plus nešto laboratorija. To nema veze s HZZO-om niti s bolničkim liječenjem.

Što se tiče prebacivanja odgovornosti na pedijatre, čudno, kako kod npr. Bubidee, gdje ima više pacijenata tek ove godine izbacuje 2000. godište, a moja je već prošle godine izbacivala i 2002 i početak 2003.? Izgleda da naputak ipak nije jasan. Ili ne postoji. Pa slijedom toga je naša pedijatrica odlučila da je moje dijete prestaro, a djeca naših susjeda, dvije kuće dalje nisu. A opet ono dijete 15 kuća dalje je prestaro i tako u krug.

Ja bi i dalje htjela vidjeti taj dopis o kojemu su ona i sestra pričale ali nekako nikad nije bio pri ruci.

A kad sam gledala Excel došlo mi je da se prijavim kod pedijatra koji ima 900 pacijenata, da ima i takvih u Zagrebu, pa da vidim da li bi nas odbio. I što je u stvari naputak.

MIslim, OK, djelomično sam se pomirila sa sudbinom, ali teškoooooo :loce

DA; točno, mi smo, kad smo krenuli u školu krenuli i u školsku. Koju sam onda mijenjala za drugu školsku kad sam krenula u srednju, pa ponovo mijenjala za studentsku kad sam išla na faks. Po meni taj sustav uopće nije loš.

Meni je ovo s liječenjem 8-godišnjaka i 80-godišnjaka zajedno skroz nakaradno
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la IRENA » 21 stu 2010, 20:02

palunkica je napisao/la:Privatna osiguravajuća osiguravaju samo to da dijete ima pristup pedijatru (privatnom) kad treba, a ne da ga liječi netko kome je većina populacije penzionerska. Dakle, mogu odlučiti platiti privatni pregled ili policu koja uključuje te preglede, plus nešto laboratorija. To nema veze s HZZO-om niti s bolničkim liječenjem.

DA; točno, mi smo, kad smo krenuli u školu krenuli i u školsku. Koju sam onda mijenjala za drugu školsku kad sam krenula u srednju, pa ponovo mijenjala za studentsku kad sam išla na faks. Po meni taj sustav uopće nije loš.

Meni je ovo s liječenjem 8-godišnjaka i 80-godišnjaka zajedno skroz nakaradno

Palunkica, oprosti što sam se ja valjda tak izrazila da sumnjam u tvoj dojam ili da sumnjam u tvoje susjedske informacije - ja zapravo ne znam - ti znaš i situaciju kod svoje pedice ( odnosno nisi znala al si pogledala u tablici) i znaš kaj su ti rekli u susjedstvu - nije uopće sumnja u tvoju prosudbu - već zapravo u to da se ostavilo puno mjesta slobodnoj procjeni kako roditelja pa i onda samih ugovornih partnera tj.pedijatara - neki će ped. odlučiti da će reagirati već na 1250 ( i neće čekati 1.1.2011.) neki neće nit na 1500 već će čekati da ga HZZO opali time da mu 250 djece neće platiti... a onda će il raditi taj višak zabadava (sumnjam al zašto i bi) ili će odjednom "ispisati" 250 ...ma zapravo i ne znam kako će , ne znam nit kako bih ja da me po tom pitanju stisnu ( ko ugovornog partnera - ne ko roditelja i osiguranika ) ... - po meni ( ak je situacija takva kakva jest a jest - napisala sam u čem je štos) ) HZZO je trebao "odrezati" npr. svi stariji od datuma rođenja tog i tog trebaju promijeniti nadl. liječnika .. na raspoloženju su im ti i ti ( pa čak i nakaradni obiteljski liječnici - al tako je to( i oni su zabadav bar naizgled) il može privatno al za 1500 kn - tak je nekak bila CIJENA police koju je nadica stavila ) ... Pa bismo onda ovdje o HZZOu a ne bismo o pedijatrici tvojoj niti od Bubideae... već bi o onima na čiju dušu ovo sve ide...
Meni je većina populacije stara ( negdje pročitah da je staro već ono iznad 40 :dunno ali s vremenom će većina naše populacije biti takva ... to je problem ili stanje stvari većine europskih država ... u Norveškoj ( daaaleko bogatijoj i daaaleko pametnijoj državi neg je naša svu primarnu skrb( stare,mlade,djecu,trudnice, s poteškoćama u razvoju...) rade educirani i dobro plaćeni obiteljski liječnici i oni su pokupili onaj naš Štamparovski sustav kojim smo se mi hvalili prije 30ak godina a onda ga popljuvali... i zatukli...
Nakaradno nije da voljan, educiran i cjeloživotnom učenju posvećen liječnik OM preuzme u ovoj situaciji i pedijatrijsku populaciju -nakaradno nije nit da su u cijeloj ovoj suludoj situaciji pedijatri odabrali neke svoje kriterije "ispisa" - nakaradno je da je u cijeloj ovoj priči HZZO ( i ostali decission makeri u sustavu zdravstva -a to nisu nit pacijenti nit zdr.djelatnici) ispadaju van priče i nitko ih se nit ne dotikavlje kritikama (osim mene koja to radi iz 20 godišnjeg tzv. partnerskog iskustva)…
Naravno da ti sustav u kojem je OK da imaš bar tri nadležna liječnika ( školska) u dobi kad ta populacija po difoltu ide liječniku uglavnom po ispričnice i nije loš ( posebice ak se te iste izdaju sam tak) ..jer ti više od toga i ne treba ( bar iz perspektive školarca, mladi,zdravi i prpošni) – ja kad vidim koje sve vanmedicinske probleme ima naša tinejđerska populacija mislim da bi se mi svi u društvu morali puno više založiti oko njih.. kroz sve sustave…
A i kad idemo o privatnim zdr. osiguranju – uzmimo da se ne radi o bolničkom liječenju kao rezultatu pregleda – što ako se radi o tome da tamo educirani pedijatar napiše da djetetu treba Klavocin bid susp 2x 5 ml? I napiše Rp koji se onda u ljekarni treba i platiti ? Što onda ?
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la teutonija » 21 stu 2010, 20:53

Kod nas HZZO-doma šalje obavijesti tj barem je do sad tak bilo ,neki dan pričala s poznanicom i veli da je kad je starija napunila 10 g dobila doma dipis (iz Hzzo-a) da dijete preseli od pedijatra.

Po tome mi do toga imamo još vremena, al ak budu kresali na 1250 od Nove g. ne znam baš. :/

I šta je sa osiguranicima koji npr ne spadaju nadležnom pedijatru po mjestu stanovanja, kod nas su čak dvije pedijatrice (cijelo Zagorje u primarnoj ima 4 :| ) i masa djece iz susjednih ili čak i daljih općina je npr kod naše.
Nije mi humano da oni ispadnu jer npr niti nemaju pedijatra u svojoj općini i stvarno je humanije da odu ovi "VEĆI" mada je diskutabilno kolko je sedmogodišnjak velik.
Nabrobih svašta više onak kak razmišljam trenutno ,no htjela sam reći da je u svemu tome pozitivno kaj selekciju ipak radi HZZO -o .
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la palunkica » 22 stu 2010, 00:28

Irena, naravno ti si, kao čovjek "iznutra", odnosno partner bolje upućena kako stvar stoje i naravno da nitko ne bi rekao niti riječ da HZZO kaže da svi rođeni iza npr. 1.3.2002. moraju naći novog liječnika. Ali onda svi, a ovako stvar nije jasna, i zato ostavlja gorak okus.

Što se tiče privatnog, ako napiše recept za Klavocin ja ga odem i kupim, ako je cijena donekle prihvatljiva, ili odem svojoj doktorici po recept, tako već godinama funkcioniraju npr. privatni ginekolozi, a zapravo i ostali privatni liječnici. Ja npr. nemam dopunsko zdravstveno, sad sam se razbolila, svaki posjet doktrici me koštao 15 kuna, ukupno 30 i dva recepta po 15 kuna, dakle da mi je npr. ginekolog prepisao atb. koji košta do 80-90 kuna, uštedila bi tih 3 sata čekanja i sama bi g kupila.

Primjer Norveške - OK, sve liječe obiteljski liječnici koji su za to educirani, to je njihov sustav, meni se, iz moje perspektive sviđao sustav kakav je bio kod nas. Ja ne znam kakva će biti ova naša nova doktorica, mlada je pa se nadam najboljem, ali znam da se moja doktorica, koju ja viđam zapravo ekstremno rijetko ne educira i nisam sigurna da bi znala kako pristupiti djetetu i kako ga liječiti. Dobro ona je žena pred penziju sa starom populacijom pacijenata i mislim da joj se rad svodi samo na pisanje recepata i uputnica. Zato sam i rekla da mi je nakaradno da u toj istoj čekaonici sjede 8 gdšnjak i gomila penzića - ak 8 godišnjak dođe s nekom gadnom zarazom u prepunu čekaonicu, može čak biti i opasno.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Berta » 25 stu 2010, 18:57

palunkica ja ne razumijem gorak okus u ustima ako kazes da je pedijatrica rekla da odete i vama i svima drugima iz vaseg razreda :dunno Pa ja bi rekla da je to sasvim korektno.
mozda ovo nije najsretnije rjesenje sve skupa, al vratite se 7 godina unazad, dosle ste iz rodilista, imate bebu s kojom ionako ne znate sto cete, a pedijatrice vas redom odbijaju jer ne primaju bebe zato sto imaju skolarce na brizi. Vjerujem da bi vam se tada 7godisnjaci cinili dosta veci :lol

domimama preselila sam kćer doktorici u istom domu (bocni ulaz) gdje sam pred koji mjesec ugurala sebe i sina. Nekidan mi je ta doktorica komentirala kako je nekad htjela biti pedijatrica, a sad vec ima toliko djece prijavljene kod sebe da se osjeca ko da ima pedijatrijsku ordinaciju.

ovo s privatnim liječnicima za djecu meni se ne cini bas najsretnije rjesenje

edit: krivi smajlic
Zadnja izmjena: Berta; 28 stu 2010, 21:09; ukupno mijenjano 1 put/a.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 25 stu 2010, 20:03

ovo s privatnim liječnicima za djecu meni se ne cini bas najsretnije rjesenje

:dada Pogotovo za zg gdje kod svake akutne situacije imaš i izbor dobrih hitnih prijema (infektivne, Klaiceve, Rebra, Vinogradske). Privatnike bi ostavila za specifične situacije, npr trebaš npr UZV srca, EEG a ne možeš dočekati termin u bolnici.

Ja sam odlučila da ću u slučaju nekakve dvojbene situacije svojeg školarca odvesti pedijatru od ovih dvoje mlađih, platiti mu pregled kao posebnu uslugu, jer školarčev karton nije kod njega, a u njega imam povjerenje. To mi je solucija kao plan B, inače imam potpino povjerenje u većinu "normalnih2 obiteljskih liječnika koji su relativno nedavno završili specijalizaciju obiteljske medicine i znam da znaju i prepoznati i liječiti upalu grla, bronhitis, upalu pluća, itd... one najčešće bolesti koje svakodnevno rade i od radno sposobne populacije (nisu oni samo liječnici za umirovljenike).

Ako ustreba pedijatrijsko mišljenje, svatko od njih će nas poslati pedijatru ciljano, već prema problemu, znači neuropedijatru, pedijatrijskom hematologu, itd... ako se ukaže potreba. Naravno, bila bi sretnija da imamo dovoljno pedijatara za sve do punoljetnosti, a kako nemamo i ne možemo to stanje promijeniti brzo i preko noći :dunno Problem je veći u nekim manjim sredinama gdje ljudi nemaju dostupne sve ove prateće pedijatrijske ustanove kao u Zagrebu.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la palunkica » 25 stu 2010, 23:53

Berta a ne, nije izbacila sve iz razreda. Nego je troje izbacila a dvoje nije. Plus nije još niti neke iz viših razreda.

Ma pustilo me, kaj je tu je, natrag nema.

Škorpi, zar se može platiti pregled kao posebna usluga?
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la skorpionka » 25 stu 2010, 23:59

Kod mog sam vidila te brojne dodatne usluge (čok-čok, krv za brzu krvnu sliku i CRP, uzimanje briseva) a sjećam se da moja bivša susjeda nije bila zadovoljna sa svojim pedom, nešto je imala dvojbe i ošla je kod ovog mog kao potpuno privatni pacijent i platila pregled, nije mogla premjestiti karton jer je on tada primao samo bebe a i te bebe prima dosta selektivno, nor meni je sad malog primio samo zato što je malena još kod njega. :dunno Provjerit ću to još to s njim sad u prosincu kad malenog budem vodila na cijepljenje pa ti javim. :dunno
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 26 stu 2010, 00:32

Ma sad sam se sjetila da i njegova kontra smjena, po meni isto jako dobra pedijatrica (bili smo kod nje preko ljeta kad je on bio na godišnjem) isto prima privatne pacijente u posebnom sobi u kontrasmjeni od svoje. Mi smo čekali kod našeg peda, a vidjeli smo nju da ordinira u isto vrijeme u drugoj prostoriji te privatne preglede.

Inače, ja osobno ne bi za nekakav opći pedijatrijski problem vodila dijete subspecijalisti koji je do jučer radio na Klinici nešto posve usmjereno i usko, npr radio je 20 godina pedijatrijsku kardiologiju (a takve vrlo često vrbuju privatna osiguranja za svoje liječnike) a ja mu dovodim dijete s upalom uha. Za takve slučajeve su definitivno bolji pedijatri s velikim iskustvom iz primarne zaštite (ima takvih u Heleni npr. tamo je naš nikad prežaljeni najbolji ped od mog starijeg sina, koji je otišao u mirovinu, ili ovo da platiš kod privatnika koji radi primatnu s ugovorom HZZO-a a može obavljati i privatne preglede).
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Dobri andjeo » 26 stu 2010, 08:38

ja sam za sada zadovoljna sa svojom opce prakse jer nas je do sada kad smo god bili bolesni /napad astme / odmah slala na sve pretrage i na djecji odjel pedijatrije u bolnicu . samo nek tako ostane :dada
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la VIPmama » 26 stu 2010, 09:23

trebalo je osnovati skolsku medicinu. kako smo mi isli k skolskom lijecniku

pa postoji školska medicina, ali tamo ideš samo za neke općenite stvari- upis u školu, sistematski, cijepljenje i sl.
Za ostalo i dalje pedijatar, odnosno obiteljka medicina, tako su meni objasnili

ja sam starijeg prebacila k našem obit. liječniku, ali mi ga je jedva primio (odnosno "prošlo je" na hzzo-u :znoj) jer je pretrpan.
I kad dođe vrijeme za mlađeg, pojma nemam što ću :| trebali bismo svi biti kod jednog (ovog gore), a četvrti član obitelji kod nekog drugog :/ :protest
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la dunja » 26 stu 2010, 09:27

upravo sam prebacila obojicu kod svoje liječnice
mlađi je bio još kod pedijatrice - nije me zvala da ga maknem ali skoro ima 10 godina i znam da je vrijeme, a starijeg sam još prije par godina prebacila kod neke opće jer mi je bila relativno blizu, ali nakon nedavnog lošeg iskustva ih obojicu stavljam kod svoje doktorice
nije nam blizu, al ako moram birati između blizine i kvalitete - izbora baš i nemam :dunno
dunja
most

PostPostao/la palunkica » 26 stu 2010, 10:42

Helena je u sustavu Croatia zdravstvenog. :mah To mi je i bilo na umu
zvrkic 12/02
palunkica

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.