Sada je: 14 ruj 2026, 22:41.

ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ZIMU SMO PRESKOČILI, VISIBABE TAKOĐER ...(iz dana u dan)

PostPostao/la lulamae » 17 stu 2010, 18:17

kad smo vec kod pisanja..neki dan sam vidjela sto u zivotu nisam.. :D mali otisao na wc i stoji i veli bude stojecki piskio (nekad sjedne)..a kad ono mlaz pisaline odlazi na skroz suprotnu stranu..kroz noge!!gledam i ne vjerujem :rolf stisnuo pisu prema dolje (kao kad sjedi) i piso otisao medu noge i piski kroz noge na pod ali iza sebe :rolf
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 17 stu 2010, 23:32

:rolf :naughty . Ovo me baš nasmijalo!!!
Ja inače imam doma tri muška i uvijek gunđam na šta WC liči..al ovo je vrhunac...izgleda da je njima kontrola teža strana (to bi ti trebala biti utjeha Lu :naughty )
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IRENA » 17 stu 2010, 23:34

Zato oba moja mala muška piške ko curice - sjedeći - na užas MMa. :)
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 17 stu 2010, 23:41

Ispravka: treći ne koristi WC tako da je nepravedno okrivljen, al ovi dvoje....MM još nekako, ali pubertetlija je gori nego kad je bio maleni. :strah
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 17 stu 2010, 23:43

mhm..ma ja isto ucim maloga da sjedi,ali ovako je samostalniji jer ne moze sam sjesti,previsoko mu je i pada unutra,a i zgodnije je kad je na javnom wc-u..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 18 stu 2010, 00:11

Ma ja se uopće neću buniti..nek piša kako hoće..ili sjedećki ili stojećki...samo da više skinemo pelene...
A sve pubertetlije su priča za sebe...mojoj curi treba 1 sat za tuširanje...o kupanju da ne govorim..srećom imamo 2 wc...
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 18 stu 2010, 11:34

lulamae je napisao/la:kad smo vec kod pisanja..neki dan sam vidjela sto u zivotu nisam.. :D mali otisao na wc i stoji i veli bude stojecki piskio (nekad sjedne)..a kad ono mlaz pisaline odlazi na skroz suprotnu stranu..kroz noge!!gledam i ne vjerujem :rolf stisnuo pisu prema dolje (kao kad sjedi) i piso otisao medu noge i piski kroz noge na pod ali iza sebe :rolf

:rolf :rolf :rolf Nasmijala sam se do suza! :kisichagic
Mihaela, Margarita i Antonija
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 18 stu 2010, 12:40

bas mi je drago da sam vas nasmijala :) i ja sam se isto odvalila smijati a muz me odmah napao da sta radim,da ce sad i mali misliti da je to zabavno :oops: ali nisam mogla izdrzati ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 18 stu 2010, 12:59

Vjerojatno ti je muž u pravu, ali tko bi to izdržao bez smijeha ???
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 18 stu 2010, 13:18

kroz životne situacije treba što češće kročiti sa smijehom, pa ih nećemo shvaćati kao probleme :D
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Mammamia » 19 stu 2010, 10:02

Nadice, baš si to lijepo rekla! :srca
Mene je jučer zvala ravnateljica Mardžinog vrtića. Čekaju da ih presele u nove prostorije. Ova zgrada u kojoj su trenutno uopće nije prikladna za takav vrtić, a o manjku prostora da i ne govorimo. Izgrađen je krasan novi centar u koji treba useliti i vrtić i škola za djecu s pp i još neki sadržaji za njih, ali eto, zgrada zjapi prazna, jer grad nema novaca da ih preseli, valjda da opreme prostor :dunno . Već su od ove jeseni trebali biti tamo, ali... Uglavnom u vrtiću je sve spremno, čim kažu da može, sele se odmah. I sad dok taj dan ne svane, razmišljaju o tome kako mogu poboljšati svoj rad, tj. kakve još aktivnosti mogu dodati koje u starom prostoru nisu imali (jer nisu imali kamo utrpati još terapeuta i opreme). Žele organizirati radnu terapiju :joy , senzoriku :joy i sve što god treba pa zovu roditelje da pomognu s idejama i prijedlozima. Bit će i sastanak osoblja vrtića i roditelja na tu temu. Baš me veseli! Lijepo je što nas pitaju što našoj djeci treba i da ukažemo na neke stvari kojih se oni nisu možda sjetili. Meni je defektologica na Goljaku predložila senzornu sobu, nešto onakvo što je lu stavila na topic o radnoj terapiji i svakako ću i to spomenuti. Znam da sam već dosadna s tim, ali stvarno sam sretna što postoji ovaj vrtić i što moje dijete ide tamo, a svim divnim ljudima koji tamo rade mogu samo reći :klanja !
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mammamia » 19 stu 2010, 10:10

Ako vi imate koji prijedlog što bi bilo dobro još staviti u vrtić, napišite pa ću i prenijeti. Čak razmišljaju o nekakvim sadržajima za popodne (vrtić bi radio samo ujutro) za roditelje koji popodne imaju nekih svojih obaveza ili moraju nekamo voditi drugu svoju djecu, a nemaju kome ostaviti na čuvanje svog vrtićarca. Ako se ostvari, to bi stvarno bilo divno!
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 19 stu 2010, 12:54

svaka čast vrtiću :klanja
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 19 stu 2010, 18:07

zvuci prekrasno...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 19 stu 2010, 19:45

Da, nadam se samo da će uspjeti dobiti sredstva da sve to i ostvare. Ako ih uopće u ovom stoljeću još presele u novu zgradu... Ali oni se bore i hoće i to mi je najvažnije.
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 23 stu 2010, 01:47

mhhmhm..mi smo danas bili na rebru i dobili prvu (nadam se i posljednju) longetu :( ..izgleda ko cizmica od djeda mraza :) jucer je pao s kreveta jer je stajao na njemu pa zakoracio u prazno..stopalo je danas malo vise nateklo pa smo osli dokici..a jucer je vristao ko vol kad se to desilo :(
i sad smo opet doma a prije samo tjedan dana smo bili doma i pili atb i tako vec tri meseca otkao je pocela sk.god...stalno nesto..te bronhitis..te virusi..te obrada kod endokrinologa..pa opet neki virusi ili slicno..pa...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dory » 23 stu 2010, 08:22

Mammamia - bravo za vrtić - da je barem više takvih :dada
lulamae - ajoj.... :hug
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 23 stu 2010, 08:58

i mi smo opet doma...neka viroza, čekamo nalaze, uglavnom tjedan u vrtiću, tjedan doma... :roll
Lu, što ti je rekao endokrinolog?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 23 stu 2010, 15:10

pa jos nista!!
ja svaki dan cekam taj nalaz ali nikako da stgne.. :(
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 23 stu 2010, 15:44

ne čekaj, nego nazovi i :baba
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 23 stu 2010, 16:15

nazvala..vele da jos cekaju hormon rasta!!kao nema smisla da mi salju onda otpusno pismo..pa naravno da nema :roll
mislim,joooj..tak je to kod nas..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plava » 23 stu 2010, 23:46

baš me zanima...jer i mi se još nismo odvikli od pelene...sad je bolestan, pokupio je neku gadnu virozu tako da od subote navečer doslovno stalno netko sjedi kraj njega jer stvarno izgleda strašno...stalno spava i uopće se ne diže iz kreveta...danas sam ga popodne probudila i dala mu ko maloj bebi u krilu jesti juhu jer odbija tekučinu...i tako je zatvorenih očiju pojeo i kroz jedno 2 sata malo došao k sebi i čak se nasmijao :srca onda je još malo odspavao pa se malo ustao i htio se poigrati sa kockama ali nije izdržao više od 20 min i opet sam otišao leči...i poslije toga sam mu opet davala 2 puta juhu samo da ne dehidrira...valjda će sutra krenuti na bolje, ja spavam sa njim u sobi a stariji brat u mom krevetu sa svojim tatom..i između ostalog sad piški u gaće kao i prije ...pa imam svaki dan 5-6 mašina veša... :loce
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 stu 2010, 00:56

ajoj, Plava, baš ga je satrlo :hug
mojem je jutros opet bilo mučno, ali srećom kratko
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 24 stu 2010, 09:52

vidjela sam ga sa tatekom u ponedjeljak..takvog manekena nemožeš ne vidjeti....naraso je Denis..
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 stu 2010, 09:56

maneken je za tateka ili za Denisa :naughty
Je, velik je i težak :/ za nositi. Koliko god da smo probali smanjiti količinu transfera, svaki transfer njega je direktan udar na našu kičmu. Došlo je dotle da čim više žicmao starije klince da ga nose (u/iz auta, na stajalicu, u stolicu itd)
Ne znam kako to hendlaju drugi roditelji i pogotovo kako će to ići s godinama
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Plava » 24 stu 2010, 10:36

čuj nju :lol , pa za dijete je "maneken"...imam ja svog tateka manekena :lol :dada
da to vjerujem da vam je problem jer ja svog klinca više nemogu staviti u auto u sjedalicu od boli u križima, ajd hvala Bogu pa on sad može sam uči i sjesti u sjedalicu..bilo je dana kad sam sa suzama ga stavljala u auto...
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mammamia » 24 stu 2010, 10:55

Uh, cure moje, baš vas je snašlo! :grligrli svima koji su bolesni i da što prije ozdrave!
nadicab je napisao/la:maneken je za tateka ili za Denisa :naughty
Je, velik je i težak :/ za nositi. Koliko god da smo probali smanjiti količinu transfera, svaki transfer njega je direktan udar na našu kičmu. Došlo je dotle da čim više žicmao starije klince da ga nose (u/iz auta, na stajalicu, u stolicu itd)
Ne znam kako to hendlaju drugi roditelji i pogotovo kako će to ići s godinama

Mardži ima tek 5 godina i oko 13 kg, ali je sve duža i teža i sve se bojim kako ćemo izdurati, a da ne završimo i mi kao invalidi. Križa me užasno bole. Trudimo se i mi što je manje nosati i premještati, ali ne možeš izbjeći te situacije, a Mihaela mi je premala da nam pomogne. Krenula sam na tae-bo da se malo razgibam i ojačam mišiće. Zasad sam samo dobila dodatne bolove od upale mišića, ali će valjda s vremenom biti bolje :lol .
Mammamia
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Plava » 24 stu 2010, 11:08

da preostaje nam jedino da nabildamo mišiće.... :dada

ja sam ih već nabildala..ali krive...one oko struka. :lol
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 24 stu 2010, 17:32

Plava je napisao/la:da preostaje nam jedino da nabildamo mišiće....

ja sam ih već nabildala..ali krive...one oko struka. :lol

eheheheheheh.. ;)
mi smo danas krenuli na rebro..a auto OPET nije htio upaliti :angry poludila sam..a adrianej vec bio u sjedalici..i naravno dreka i plac...od starog nisam mogla uzeti auto jer ga je vec sogor posudio (blago njemu s nama)..svi su drugi na poslu..al se sjetih jednog frenda sto studira i dosao po nas s ficom :D jedva smo se utrpali unutra..ma glavno da on vozi ;) naravno kolica koja sam posudila za danasnji dan od sestre nisam ni pomislila staviti u ficu,tak da sam ga nanasala po bolnici..longetu smo dobili jos za tjedan dana :( jer je jos oteceno..
a kirurg je odmah pogledao i da li se radi o hipospadiji...NE,fala bogu..
al ono kaj mi je najteze je da bum sad tjedan dana doma :( :( :( a adrianu je super..svi oko njega tancaju i cak ni ne pisa u krevet..pa taj mali je stvarno filozof..ne znam jel to zato sto je sad stvarno okupirao sve pa mu to pase , ima paznje ili je to zato sto zato..
jos da pohvalim tateka..bio je tako dobar..nanasao ga posvuda (neki dan na rebru)..isao s njim na rentgen..to je valjda prvi put u adrianovom zivotu da ja nisam prisustvovala tak necem jer od kad se rodio bila sam tu za svaku injekciju,cijepljenje,sirup,mjerenje temp,odlazak doktoru,vjezbanje,operacije itd..naravno ja sam cekala u hodniku,nisam bila tak daleko ;) pa ga je drzao za ruku dok mu je stricek namjestao nogu i stavljao longetu,doma ga mazi,namjesta mu jastucic..mislim da je sad prvi put bio kraj njega i vidio kak pati i prolazio tak nes s njim..inace stalno radi(evo i sad radi,vec je 28 sati budan i na poslu i jos nije dosao doma-tak da stvarno mislim da STALNO radi)..i zato ga sad i toliko bedinja..sve ono sto sam ja prosla s adrianom ovih godina on nije prosao,tak da je mozda to razlog..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la flipper » 25 stu 2010, 07:42

Lu, drago mi je da je sada pokraj tebe osoba na koju se možeš osloniti i ljepo je kako se On snalazi sa Adrianom. Super. :srca
flipper
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.