Sada je: 30 srp 2026, 00:09.
Moderator/ica: medo14

ali treba uzeti izmijenjena ili dopunjena izdanja još pride

ali u globalu je dosta stvari promijenjeno tako da se ja najviše bojim da će ponovno neki udžbenici ili nakladnici kasniti.

Članak 3.
Nastavni predmeti u osnovnoj školi imaju udžbenik, odnosno udžbenik i pripadajuće dopunsko nastavno sredstvo, kako je navedeno3:
– za hrvatski jezik u 1. razredu ― udžbenik (početnica) i radna bilježnica, a od 2. od 8. razreda ― čitanka i udžbenik jezika, odnosno čitanka, udžbenik jezika
i radna bilježnica
– za matematiku od 1. do 4. razreda ― udžbenik i radna bilježnica, odnosno udžbenik, radna bilježnica i zbirka zadataka, a od 5. do 8. razreda, udžbenik,
odnosno udžbenik i zbirka zadataka
– za strani jezik ― udžbenik, odnosno udžbenik i radna bilježnica
– za prirodu i društvo ― udžbenik, odnosno udžbenik i radna bilježnica
– za glazbenu kulturu ― udžbenik
3
Budući da svi učenici nisu jednakih sposobnosti, ovim se člankom učitelju i nastavniku, odnosno stručnome aktivu ostavlja mogućnost procjene učenikovih sposobnosti te mogućnost procjene opterećivanja učenika obveznim udžbenicima i dopunskim nastavnim sredstvima u onome opsegu u kojemu će, među inim, udžbenici i dopunska nastavna sredstva poslužiti maksimalnome razvoju učenika, čime će se, istovremeno, izbjeći preopterećenje učenika. Sukladno navedenom, izrazom »udžbenik, odnosno udžbenik i radna bilježnica« i sl., u člancima 3., 4. i 5. ovoga pravilnika dana je mogućnost učitelju i
nastavniku, odnosno stručnome aktivu da samostalno odluči o opsegu obveznog/ih udžbenika i dopunskog/ih nastavnog/ih sredstva/sredstava, što znači da se učitelje, nastavnike i učenike više ne obvezuje na dosadašnje korištenje tzv. »udžbeničkoga kompleta«.

Meni isto svejedno. Važno mi je da učiteljice imaju izbor i budu zadovoljne time što su izabrale.popis proslijediti u lokalnu knjižaru i kad slože paket zovu.

meni je fakat svejedno koja su izdanja i koje knjige
imam povjerenja u struku (učitelje)
32 djece u razredu! a što je onda sa novim pedagoškim standardom?! popapala maca

. Pripreme su već počele, radi se punom parom, donodimo đinđe razne.
.
i toliko se raduju izradjujući radove (kod nas to baš bude hepening - u velikoj sportskoj dvorani, dodju svi razredi, roditleji, bude muving, štandovi, božićne pjesme, klinci prodaju svoje proizvode, ma sve u svemu - zgodno, korisno, odgojno...)
.

Je, je, i kod nas bi trebao biti hepening, najavljuju sajam još od rujna. Sigurna sam da je isto u dvorani, sa kompletnim repertoarom
Prije sajma smo imali radionicu gdje smo s klincima radili ukrase, koje smo na sajmu prodavali. Osim ukrasa, mogli smo donijeti sokove, kolače i ostale delicije, pa prodavati. MM je skuhao vino
i otišlo par litara ko halva!
. baš su jučer opet neki tate pitali jel bi ipak moglo ove godine, ali ravnateljica ne da
.
Natrag na Školarci (i studenti)
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.