Sada je: 13 srp 2026, 11:19.

iznenadni abortus

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

iznenadni abortus

PostPostao/la dijana52 » 30 pro 2010, 14:54

eh drage moje. Nakon toliko veselja kada sam saznala da sam trudna napokon sam se odlučila javiti vam se nakon što sam izgubila bebu. 17.10 sam imala spontani pobačaj u 10.tjednu. Nitko nezna reći zašto se je to dogodilo. Što mene zanima! Rečeno mi je da nebih smjela ostati trudna barem 3 mjeseca pa sam iz toga razloga počela piti kontracepcijske tablete. znači kad ih prestanem piti barem mjesec dana moram napraviti pauzu da se očistim od njih. Recite mi dali je pametno pauzirati samo 4 mj ili je potrebno malo više??
dijana52
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: iznenadni abortus

PostPostao/la † Sanika » 30 pro 2010, 15:55

Draga Dijana kao prvo :hug

Tri do 6 mjeseci se spominju kao optimalni. Ako je rađena kiretaža.
Ako nije bilo kiretaže, ako je sve otišlo samo/spontano, možeš odmah nakon sljedećeg ciklusa u akciju.

I da, bitno je da se ti osjećaš spremnom.

Sretno! :luv
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la dijana52 » 30 pro 2010, 22:42

rađena je kiretaža. samo nakon takvog nemilog događaja malo puno me je strah. hvala
dijana52
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 30 pro 2010, 23:10

Dijana :hug
Sasvim je uobicajeno da te je strah. No, proci ce i to, a ja ti zelim skoru i urednu trudnocu.
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MON » 01 sij 2011, 13:15

dijana, baš jako mi je žao :hug

iz iskustva ti mogu reći da si sad uzmeš vremena koliko ti treba, prije nego počnete planirati sljedeću trudnoću. dakle, daj si vremena i za fizički i za psihički oporavak.

znam da je sad sve slaba utjeha ali ovakvi se spontani vrlo često događaju i ne moraju apsolutno ništa značiti za sljedeću trudnoću.

čuvaj se i javljaj nam se :kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la sanela » 05 sij 2011, 12:56

ja sam isto imala spontani u 9 tj, i ne moram govoriti kako je bilo prva i željena trudnoća....
i nakon pobačaja rekli su mi da barem 3 mj ne bi trebala ostati trudna, i nakon 2 mj test je bio pozitivan i trudnoća je bila skroz uredna :)
sanela
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rainyday » 06 sij 2011, 12:29

Prije dva dana sam imala kiretažu u 10 tjednu trudnoće.(prva trudnoća) Radi prehlade kiretaža rađena u lokalnoj anesteziji (ne daj bože nikome). Dobila sam za piti Ergometrin i Cefalin antibiotik. Krvarenje je trajalo samo prvi dan, više ne krvarim, a ne znam da li da nastavim piti ergometrin, noge su mi kao od olova od njega???? Nemam nikavih bolova, ok se osjećam, ležim već 2 dan.
Temperatura 37, prehlada još uvijek traje, grlo grebe, nos začepljen total...tako da mislim da je temp od prehlade...
Svi nalazi uredni, papa, brisevi, bila prije mejsec dana na kompletnom sistematskom u Suncu- sve savršeno :)
I onda pitanje u glavi zašto baš meni? Vjeerujem da ste se sve pitale istu stvar, oko mene frendice pred krajem trudnoće s CIN-ovima, HPV-ovima, Ureaplazmama, i one sve uspiju i rode....
rainyday
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 06 sij 2011, 13:08

rainyday, baš mi je žao :hug

i meni se dogodilo u prvoj trudnoći...pa onda u trećoj. između sam imala jednu krasnu trudnoću iz koje danas imam moju 10godišnju curu. kao što kažeš, pitaš se zašto baš tebi. ali nema tu nekog jasnog odgovora.

što se tiče ergometrina, ja bi ga popila kako mi je propisano. važno je da ti se maternica vrati u normalu. a postoji mogućnost da još prokrvariš. meni je zadnji put bilo tako - kiretaža u devetom tjednu, nisam krvarila stalno, ali u naletima i to je dosta dugo trajalo.

samo ti i dalje odmaraj, a mi smo tu :dada

na Nepolodnosti se puno pisalo o spontanom i što nakon:

viewtopic.php?f=33&t=46595
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la rainyday » 06 sij 2011, 13:42

Da jednostavno se dogodi :( Znači ipak savjetuješ da popijem taj grozni ergometrin do kraja? Nekako kao da mi cirkulacija stane od njega...a niš stisnuti zube i izdržati. Iskreno ja mislim da je kod mene stres igrao dosta veliku ulogu (posao)... Od prvog trena trudnoće sam bila jako nervozna, stresan posao je pridonjeo dosta tome, stalno sam bila napeta i imala sam stalno osjećaj da me netko napada i dosta sam obrambeni mehanizam imala na svaćiju riječ i rečenicu. Jedno jutro sam se probudila i cice su se ispuhale i prestale biti bolne, odmah sam znala da nešto nije u redu. Otišla sam kod svog privatnog ginića koji se ponio kretenski totalno... Dan prije stare godine kad su svi otišli na skijanja i godišnje mi je rekao da mi ne može pomoći i da odem u Petrovu kao druge ženske ili da čekam doma da prokrvarim.... Najodvratnija Nova godina dočekana u krevetu, dragi i ja u suzama... Srećom da smo skopali nekakvu vezu i da nisam došla pod ruke bilo kome....
Definitivno promijeniti ginića (ne znam više kome bi otišla.....????), promijeniti stav prema poslu ( nije jedini na svijetu), gledati pozitivno jer ja (mi ) to možemo :) Ipak sretna sam jer sam uspjela ostati trudna u mjesec dana unatoč neredovitim ciklusima.
Glavu gore ono što te ne ubije to te ojača :)
rainyday
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 06 sij 2011, 13:47

rainy, ako te baš jako smeta ergometrin, možda da nazoveš hitnu ginekološku (vinogradska, petrova) pa da pitaš za savjet?

ja nisam imala nikakvih problema s njim, no sad ne znam postoje li kakve nus pojave zbog kojih bi trebalo prekinuti terapiju :dunno

baš mi je žao da si se morala tako napatiti :/
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la MON » 06 sij 2011, 13:53

evo, sad sam malo pročitala upute za ergometrin
http://www.almp.hr/upl/lijekovi/PIL/381-05-L-2270.pdf

ako sam dobro shvatila, ti bi mogla imati ovu relativno rijetku nuspojavu, a to je problem s cirkulacijom u udovima. ja bi na tvojem mjestu svakako nazvala nekog dežurnog liječnika i pitala za savjet.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la rainyday » 06 sij 2011, 14:06

I ja sam razmišljala o tome.... sve sam to pročitala u upustvima. Dobila sam da pijem 3 na dan, znači savakih 8 sati, a ja sam si prepolovila dozu na 2 na dan od sinoć, znači svakih 12 sati (da ga ipak popijem). Popila sam ga prije sat vremena i zasad se ok osjećam, bole me prepone a mislim da je to od ginekološkog stola jer kiretaža je bila u utorak...
Ali da budem iskrena dok nisam pročitala nuspojave od tog lijeka sve je bilo ok, kad sam pročitala onda mi stalno neki vrag....budući da ležim već 10 dana što zbog teške prehlade, što zbog kiretaže, možda su mi se fakat već i noge "zaležale"....??
rainyday
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 06 sij 2011, 14:17

ajd probaj nazvati...teško je ovako nagađati, i još se k tome uzrujavati
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la rainyday » 06 sij 2011, 14:44

Još kad bi se netko javio.....
rainyday
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dijana52 » 08 sij 2011, 23:56

Meni je to bila treća planirana trudnoća i još uvijek se pitam ZAŠTO JA. Samo što se još uvijek pitam zašto me doktorica nije vaginalno pregledavala.Ja sam bila na ultrazvučnom pregledu radi utvrđivanja trudnoće i na tom pregledu mi je otkrila cistu 18mm na lijevom jajniku. koja je boljela . Radila sam kontrolu krvi i urina. Krv je bila u redu a u urinu sam imala povišene leukocite. Nisam pila nikakvu terapiju niti sam bila više na pregledu. a beba mi je otišla sa 10 tjedana. Još uvijek mi stoje :conf ZAŠTO JA?? Dali se je mogli predpostavit da će se to dogodit? Jednostavno nije lako. I savjetujem svima glavu gore nemojte se predavat. :)
dijana52
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 09 sij 2011, 13:54

I savjetujem svima glavu gore nemojte se predavat. :)

x

:hug
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la tanja1989 » 11 sij 2011, 08:33

ajde da i ja podijelim svoj križ s vama...također prva i jako željena trudnoća, ugasila se u 11.tjednu...bio mi je takav šok, dolazim na drugu kontrolu ravno s posla sva poletna, sretna, s leptirićima u trbuhu, a kad ono vraćam se doma sva izvan sebe, ljudi me gledaju u tramvaju, ja plačem ko kišna godina, još vidim par mama kako furaju svoje klince u kolicima...gotovo, mislila sam da ću umrijet od tuge...što je najgore bilo, zaostalo je u rastu, tj. prestalo je s razvojem još u 7. tjednu i po ginekologu od tad sam bila sa missed ab. međutim oni to računaju od onda kad vide...istog dana u petrovu na kiretažu, bio je utorak, a oni mene nemilosrdno držali do drugog ponedjeljka za kad su me naručili...sramotno, s obzirom na podatak koliko je već dugo bio ugašen život, a s obzirom da sam i sama med.sestra, znam koliko je velik rizik bio od sepse s obzirom na vrijeme, ali nitko to ne ferma ni pet posto...

a onda još veći šok u petrovoj na kiretaži...dopao me se jedan jako pristojan, ugodan, empatičan, visok, polučelav doktor s naočalama, ne znam kako se dotični zove (naravno istina je samo da je bio visok, polučelav i imao naočale) koji me već pri ulasku počeo napadat pred studentima (koji su naravno gledali cijeli zahvat) kako sam tako mršava uopće i mogla ostat trudna (za njegovu informaciju, i mi prirodno mršave žene koje se zahvaljujući glupom brzom metabolizmu ne mogu udebljat koliko bi htjele, e pa i mi možemo zatrudnit i imat urednu trudnoću i rodit prirodnim putem bez ikakvih sredstava pomagala, o čemu svjedoči moja E. koja danas ima godinu dana, i takva je bucka, naravno od maminog mlijeka, e a da mama nije jela, nebi se bome ni beba razvijala tako, što u trudnoći, što tijekom dojenja, i zato me užasno smetaju takvi doktori koji ti počnu odma s predrasudama, a uopće nisu upućeni u situaciju)... :angry

onda me taj prijazni gospodin počeo kiretirati da nije čekao da anestetik počne djelovati, tako da sam cijeli zahvat osjetila i takvo bolno iskustvo ne bih poželjela ni najgorem životnom neprijatelju... :ne

kad je sve to napokon završilo, moj gin mi je rekao da mogu odmah u drugom ciklusu ostat trudna, ali da mi on to ne preporučuje zbog mogućih komplikacija, da bi idealno bilo pričekati oko 4 mjeseca da se maternica vrati u normalu i da se sve to obnovi...i tako je i bilo... :mah
slika

slika
tanja1989
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 11 sij 2011, 10:56

Tanja, baš mi je žao :hug

ali tvoja je sreća došla, i to je divno :srca

cure drage, dva puta sam prošla ovo tužno i teško iskustvo. prvi puta sam bila prilično mlada, i nije me to tako pogodilo kao prije dvije godine. imala sam podršku sa svih strana, no moram priznati da su mi najviše pomogle cure na Neplodnosti :kiss

evo:

http://www.mameibebe.biz.hr/phpBB2/view ... 33&t=46595
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la thinkPINK » 11 sij 2011, 12:55

svima :hug
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la terina » 17 sij 2011, 14:19

Pozdrav,
Ja sam nova na forumu. Imala sam spontani prošli tjedan u 6 tj. Malo me bolilo no svi su tvrdili da je to normalno dok se nisam probudila krvava. Išla sam na razne pretrage, doktori su bili grozni i imali nula razumjevanja. Sada samo još kontroliram betu koja mora pasti da se vidi da se vračam u "normalu". Kako nisam dobila odgovor na svoje pitanje zašto lako sam našla krivca u sebi. Dvije najbolje prijateljice trudne, a muž bolestan (multipa skleroza) nemam baš nekog kome se mogu isplakati. Nasreću imam dobru ginekologicu koja me utješila. Ono što me zanima, kako sada dalje? Vidim da se piše da si trebaš dati vremena za oporavak (fizički i psihički) no kako? Zašto da probam ponovo kad se opet može dogoditi isto?
terina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 17 sij 2011, 14:43

Terina jako mi je zao... :hug
Kako dalje? Dan po dan, nema druge...
Ja ti zelim uskoro plusic i ugodnu i skolsku trudnocu! Samo hrabro!
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MON » 17 sij 2011, 14:46

Terina, meni su u tim trenucima najviše pomogli savjeti i podrška cura na Neplodnosti viewtopic.php?f=33&t=46595

žao mi je što si morala to proći, ali kako TP kaže
thinkPINK je napisao/la:Dan po dan, nema druge...

:kiss
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la terina » 17 sij 2011, 14:58

dan po dan.....
da bar postoji neka tableta (ima ih za sve) koju možeš uzeti pa da prestane taj osjećaj u prsima. Mislim da bi mogla iskočiti iz kože.
terina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 17 sij 2011, 15:00

Ako misliš da bi ti koristilo nešto za smirenje, porazgovaraj o tome s doktoricom. Nadam se da imas nekoga s kim mozes o svemu popricati... roditelji, muz, prijatelji... :kiss
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la terina » 17 sij 2011, 15:08

Baš u tome je problem. Ja nemam baš nekog za razgovor. Dvije najbolje prijatljice su trudne i ne bi se osjećala dobro da ih sada u njihovoj sreći ja gnjavim, muž mi je bolestan, on ima multipla sklerozu i ja mu dajem injekcije svaki drugi dan, roditeljima mi je teško i ovako pa ne mogu... ne mogu. Baš sam nekak sama.
terina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 17 sij 2011, 15:31

Terina ovdjesu cure divna podrška. :hug
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la dijana52 » 17 sij 2011, 16:14

Draga Terina. Potpuno razumijem tvoju bol. Nesmiješ stalno razmišljati o tome jer će ti biti još gore. Nitko se nemože pomiriti sa nečim jako bolnim ali ono što trebaš je nastaviti dalje i pokušati ne razmišljati o tome. Jer što se budeš više zamarala sa time teže će ti biti ponovno pokušati ostati trudna. ja sam razgovarala sa barem 6 odraslih osoba koji su spremni poslušati i dati savjet ali nije to to. Njima je to bilo kao ošo jedan vlak doći će drugi. Tako da je najbolje izjadat se curama na forumu jer ipak smo sve bile u istoj situaciji. Šaljem ti veliki :kiss i drži se. :kisichagic
dijana52
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Roza » 18 sij 2011, 09:44

Moje cure evo i ja san se s postova ljetne mame i bebe 2011, morala na žalost pribacit na ove o iznenadnim abortusima. U petak na redovitoj kontrolu u 11+4 tjednu mi je ginekoligica nažalost rekla da srce moje bebe ne kuca. Šok i nevjerica! Ni bolova, ni krvarenja, ni nikakvih promjena i još je plod bio sasvim normalne veličine za tu dob što znači da je srce pristalo kucat možda i samo nekoliko sati prije pregleda. Pošto je bio vikend i nisam krvarila doktorica mi je preporučila da sačekam ponedijak za kiretažu jer će me inaće držati tamo bez veze. Jučer sam obavila i to, srića u nesrići da je beba velika bila pa su mi radili pod punom narkozom i nisam osjetila sami zahvat iako me doktorica posli napala da je to tribalo obaviti drukčije. Naime beba se ni do ponediljka nije raspala i ja nisan krvarila tako da se ona morala malo više pomučit ( a pošto je bilo priko veze morala je napravit kako triba) jer je izvadila bebu u komadu i to je potrajalo duže od uobićajenih kiretaža, a ona je rekla da sam tribala doć u petak i dobijat nekakve inekcije koje bi izazvale krvarenje (bolove da i ne spominjem) i onda bi ona to očistila u pet minuta. I još je sebe falila kako iman srića da me ona radila a neki specjalizant jer oni to nebi znali napravit kako triba i ko zna kako bi to na kraju završilo. Ma glupača, nek radi svoj posal i ne se..., dobro je nisan zavalila kad san došla sebi od njezinih rići.

I tako sad ležim i odmaram, uzimam terapiju i nastojim ne mislit na to sve. Velikih bolova i krvarenja za sada nema i nadam se da će tako i ostat. U svemu ovome sebe tješim šta su mi rekli da se to dogodilo radi gripe koju san imala i da san dobro prošla jer san i ja mogla doć u pitanje, a zašto me to tješi? Zato što san jednostavno imala peh da san dobila tu gripu i izgubila bebu a to mi je ipak draže nego da je došlo do nekih nikad ne otkrivenih razloga ili zbog nekih genskih ili kromosomskih anomalija zbog kojih bi umirala od brige svaku sljedeću trudnoću.
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mila36 » 03 ožu 2011, 14:19

evo i ja da vam se pridružim, ja sam imala dva uzastopna spontana jedan u 9 tjednu (bez kiretaže gdje mi je gin. rekao da mogu pokušati nakon 2 ciklusa) i drugi nedavno u 19 tjednu, još dolazim sebi od šoka jer se ne zna zašto je do toga došlo. Savjetujem ti da prvo napraviš sve briseve, papa... da barem što se tiče tih bakterija nemaš jer ćeš lakše zatrudniti i u trudnoći se teže liječe. Nakon prvog spontanog pokušali smo nakon 6 mj a zatrudnila sam 3 mj kasnije. Sljedeći tjedan idem na kontrolu pa ću vidjeti što dalje koje me sve pretrage čekaju, a nalaz od kiretaže još nije gotov. U bolnici su mi rekli barem 3 mjeseca da ne smijem ostati trudna (zbog poroda i kiretaže da se sve vrati na mjesto). :ajme
mila36
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 03 ožu 2011, 15:15

mila, zao mi je :hug
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća