moram priznati da sam malo zbunjena. naime moja princezica će sad napuniti šest mjeseci i isključivo je dojena beba koja napreduje i više nego dobro. skoro da ima devet kilograma. sad me zanima s obzirom da je mala buca da li kod dohrane treba koristiti namirnice koje su kalorijski teže (npr, žitarice, rižine pahuljice) ili samo povrče i voće. pedijatrica nam je pak rekla da joj ne smijemo davati ništa što je jače kalorijski da ne bude još teža (jer kao kod bucmastih beba kosti ne mogu pratiti mišiće
)već samo sokiće ili neku vočku tek toliko da dobije vitamine. ugl. ja sam zbunjena totalno jer se opet bojim da joj to neće biti dovoljno za taj obrok jer imam namjeru sa vremenom da joj obrok dohrane zamjeni jedno sisanje... nadam se da nisam previše zapetljala te da ste skužile bit 
hvala puno!

.
ali totalno su me zbunili ti njeni savjeti...aludiranje na to da je predebela te da joj ne smijem nipošto davati ništa kalorično, te da smanjim dojenje što više mogu...
.. a neznam kad da mu podjem davat povrce i meso
.. ali u glavnom htjela sam ti reci da kad smo jos bili u bolnici, jedna je zena imala bebu koja je stlano htjela dojit ali ona nije imala svog mlijeka pa joj je davala ovo umjetno.. i tako da je ova jedna doktorica rekla, da ako je beba na umjetnom mlijeku da se pazi koliko joj se daje jer bi mogla imat problema sa tezinom ... ali ako bebu dojis da joj mozes davat da doji kad oce i koliko god oce.. jer majcino je mlijeko ipak ne zamjenjivo i za bebu je bolje da ga sto vise popije.. ja svog bebaca jos dojim, ali sam primjetila da mi je dosta opalo.. jer ne stignem redovno jesti.. borim se svakako i nadam se da cu ga jos dojiti jer to mi je prekrasan osjecaj.. i svakoj majci bi preporucila da doji.. 
ja sam u svemu tomu jos pocetnik.. i dosta me sve to zbunjiva jer svi nesto drukcije rade.. i mislila sam prvo poceti sa povrcem ali posto ga nisam mogla nabavit onda sam odlucila voce.. a i ovde sam vidila od dosta zena da daje bebi i bananu i jabuku.. zato sam i ja ... i nista nije bilo on je to odma prihvatio i nije bilo problema ni sa stolicom.. Hvala Bogu

borim se koliko mogu i gledam da kako god svojoj bebici pruzim sta mogu.. (nadam se boljim danima)
hvala na razumijevanju..
, a lino sam kupila jednom. bacio se ili ga je MM pojeo, više se ne sjećam)
, može li se bebachu od 5 i pol mjeseci davati Plazmon keksi na kojima piše da su od 4+mj.??Buni me što na njima piše da sadrži gluten a gdje god se okrenem piše da gluten ide tek od 8.mj....help 
Još ovo za kašice kužim jer dohrana može početi od 4 mj na dalje ( kako tko želi, mada se preporučuje od 6-og ).