Sada je: 13 srp 2026, 11:18.

Buduće Mame, Tate & Bebe

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Buduće Mame, Tate & Bebe

PostPostao/la Paolitos » 23 sij 2011, 00:44

Drage moje trudnice.... :zivili

Ne znam da li sam dovoljno dobro pročešljala forum, i vidjela ima li srodna tema, ali nisam se mogla zaustaviti u tome da ne započnem pisati o ovoj temi....Naime, MI smo trudne-to svakako;no, što se u periodu slatkog iščekivanja događa sa našim boljim polovicama??Hmhm,,,,da..odakle krenuti.Na početku trudnoće-ogromna sreća, ushićenje, divotica-ON VAS OBOŽAVA -VI NOSITE DIO NJEGA U SEBI...a onda se jednostavno na to naviknu..i to prihvate kao nešto sasvim normalno..Hmmmm....Mi u svakom slčaju tada nismo normalne(barem ja)-Luđa sam no ikad :p ...i u meni se događa sve i svašta..iznutra i izvana.

Ali...da li oni razumiju što se sve s nama tada događa iznutra?Ok,trbuh vide..pa nisu baš takvi tupani :lol

Kad su u pitanju vaši hormoni, plakanje, radost,tuga, pad libida, bljuvkanje po nekoliko puta dnevno(govorim isključivo iz svog iskustva trudnoće), umor i umor i samo umor...Razumiju li nas onda?! :angry

Moš si mislit...ja ne znam kako vi..ali meni se nikak ne sexa...kako da se sexam nakon bljuvanja,raznih bakterija koje uzgajam , i promjena u mozguuu koje mi događaju?!AAAAA!!!NE da mi se živjeti..kamoli sexati..
Plačem i po nekoliko puta dnevno...nešto između histerije i ushićenosti.. :dunno

Posvađamo se pet puta dnevno u prosjeku...jer on nije mislio na mene i ostavio mi sok od mareliceee!!!
Pije i puši ko smuk, a zna koliko meni to sad smeta..i ja ga moram gledati...a najrađe bi mu maznula tu pivu! :baba
Kako se samo usuđuje?!Kako ne može shvatiti da sam ja SAD CENTAR SVIJETA i da ništa nije drugo važno...JER JA SAM T R U D N A!!!!! :klanja

Drage moje...ne znam...Volim svoga muža najviše na svijetu..ali, oni nikad neće shvatiti neke stvari..Njihov mozak za to jednostavno nema kapacitet!!!I onda se opet vraćamo na onu staru..da su Muškarci s Marsa, a žene s Venere. :hug
Ne možemo bez njih, ne mogu oni bez nas...ali,Kad bi nas samo malo malo malo bolje razumjeli...ako ništa, onda samo tih Veličenstvenih 9 mjeseci...jer lijeka za hormone nema, :ne a oni bi se ipak mogli zapitati kako bi IKAD postali očevi da nema NAS??!!!AH;;;;;;;;SLava nam Žemske drage!!! :hrvatska

Pusa,
Paolitos-p.s-ne moram ni reći....postajte sva iskustva...sa velikim taticama
Paolitos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Buduće Mame, Tate & Bebe

PostPostao/la snjezana231 » 23 sij 2011, 01:52

draga moja.. razumim te u potpunosti o cemu govoris.. :dada i ja sam do nedavno bila trudna , tako da se mogu prikljucit.. :) nisam imala nikakve mucnine u trudnoci (sve je proteklo savrseno) osim.... HORMONA :mrgreen I ja sam deset puta dnevno plakala, pa su mi svi krivi, nitko me ne razumi.. pa se onda pitam (naravno kad hormoni malo popuste) jesam li ja normalna.. :shock pa onda opet sve ispocetka.. :ajme
ni ja nisam imala volje za sex, a sto je jos gore posije poroda pogotovo nisam imala volje.. ali nikako :/ jos su me zivu izrezali da na sex nisam mogla pomislit dva miseca :place ali sad je dobro kako je bilo :znoj u glavnom.. pokusaj popricat sa njim i objasnit mu da si ti sada u drugom stanju i da te pokusa shvatit.. ili se navikni :dunno ja sam kad razmislim imala dobru podrsku od svoga muza.. ali znala je i svadja izbit :baba
prava riječ u pravo vrijeme je... kao čaša vode u pustinji
snjezana231
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mirci » 23 sij 2011, 08:53

preselit cu ti topic na podforum Trudnoca, tamo ces dobiti najbolje odgovore na svoja pitanja :mah
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Paolitos » 23 sij 2011, 23:37

Može Mirci draga :le

Nadam se da će biti još cura sa sličnim iskustvima...

O;;;;NEEEEE.....samo malo....zar je još gore kasnije iza poroda sa sexommm????
Ajme,,,,jadan moj muž.....ja sam mu taman neki dan rekla,,,da će kasnije,kad rodim....valjda sve opet doći na svoje....O,,,,neeeeeeee :roll :roll :roll :dunno ...Ne znam ni sama..Sad mi ga je baš žao..ali, ne mrem,,,ŠTA DA RADIM???Kako da si pomognem?Možda kad riješim ureaplasmu radi koje me toliko boli...možda bude lakše... :proljece ...Ne znam....joj,,,,sad sam zabrinuta,,,,

Idem sad ...ne znam ni sama kuda...smislit neki plan.
Do idućeg pisanja
P. :srca
Paolitos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snjezana231 » 24 sij 2011, 16:35

heeeej, nisam te htjela poplasit.. nemoj se brinut.. ja samo kazem da je meni tako bilo, sto ne mora znacit da ce i tebi.. jer mene su puno zarezali (imala sam i unutarnje i vanjske konce) pa kad mi je rana prosla oziljak me je bolio i sada mi nekada smeta.. zateze.. ali sad nije tako strasno ko prije. a mislim da je to i normalno jer ne kaze se džaba da zena mora lezat 40 dana.. i poslije poroda je zena jos pod utjecajem hormona.. triba to sve doc na svoje misto.. znas bitan je taj prvi misec dva poslije poroda da se zena navikne na bebu i beba na novi svijet.. kasnije je to sve puuuuno puno lakse.. vidit ces.. zelim ti puno srece i da sve prodje u redu.. :kisichagic
prava riječ u pravo vrijeme je... kao čaša vode u pustinji
snjezana231
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Paolitos » 24 sij 2011, 18:59

Hvala Sneki...

....vidjet ćemo sve...javit ću ti ... :p ...Ne znam,ali što se tiče poroda ...toga se toliko bojim, da ni ne želim misliti o tome još...kao,,,,to je daleko...je drek...Moš mislit.,,,, :hahaha ...ali svejedno....samoda prođe sve ok i ja sam SRETNa...
Neka moj mali anđeo bude okm,,,sa sexom ćemo već nekako na zelenu granuuu :mah

Bye
Paolitos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mariachi » 24 sij 2011, 19:35

mm je cijelu trudnoću prema meni predivan, sve radi kaj mu kažem, čisti kuću, riba šparet, stavlja suđe i rublje na pranje, ma, nema ga zemlja! ovo mi je peta trudnoća (jednu bebicu sam izgubila) i mis mo se već navikli na ovo stanje kao normalno...
što se tiče "bračnih dužnosti" h-hm, jel'... :D - mi smo većinu trudnoća proveli u "celibatu" jer sam u prvoj imala infekciju u drugoj i trećoj se počela rano otvarati, u četvrtoj je bebica bila teško bolesna a sad su mi rekli da mirujem zbog tog spontanog - makar je za sad sve u redu... PAolitos, potpuno te kužim kad kažeš da ti se ne sexa nakon bljuvanja, ni meni isto :mrgreen
poslije poroda hormoni koji potiču proizvodnju mlijeka suše sluznicu i žena je neplodna dokle god 100% doji - a kad si suha ko barut, nije ti sex na kraj pameti :hahaha tak da poslije Katinog rođenja, prvi put kad mi je palo na pamet, bilo je kad je ona počela većinu dana jesti drugu hranu a samo ujutro, navečer i noću sam dojila, a tad je imala blagih 9 mj. - imam zbilja strpljivog muža, ha? :D
P - 2003, ME - 2006, K - 2007, B - 2011, IP - 2013, J - 2017
O:) P - 2010

slika
Mariachi
ay, ay, ay, ay, canta y no llores

PostPostao/la Paolitos » 24 sij 2011, 22:58

Mariachi draga
;) Stvarno da....imaš divnog muža...Ne mogu se ni ja požaliti....Jedino što je napaljen ko' ufffff....a ja totalno kao da nemam LIBIDA.Što se tiče zdravlja...imam i ja sve moguće bakterije,gljive,ureaplasme....i dosta sam u bedu radi toga, :ajme
..da ti ne kažem kako sad radim UZV 1.02 na anomalije....i imam paranoju i od toga. :conf ...sve ovo je valjda zato jer mi je ovo tek prva trudnoća..pa sam malo-puno zbunjena. :dunno ...Uz sve to i imam hrpu ispita sad,tak da mi je i ot streess dodatni...stvarno se kuliram koliko god mogu,jer znam da mi beba sve to osjeti......ali,nekad,,,,fakat PUKNEM!!Nema ni alkohola ni cigareta da si malo smirim živčeke....pa sam zbilja nekad na rubu... :drink

Ajme,,,,,koliko KUKAM!!!Sram meeeee!!!Neću više...Mhmmm...do idućeg pisanja-.-- :yess
...ALI SVE ĆE BITI OK.....MORAA :proljece
Paolitos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Orca » 24 sij 2011, 23:36

eto vidiš kako su ljudi različiti....moj slučaj je skroz suprotan tvom
MM je bio ko sunčeko....samo skako oko mene, mazio, pazio čak i previše (iritantno) :ajme
hormoni su mi divljali i isto sam plakala i smijala se u isto vrijeme ali mislim da je svakoj tako
a SEX....ja sam bila totalno napaljena, a on FRULA...on si nije mogao pojmit da se sexa samnom dok ga djete gleda iznutra :hahaha :ajme :shock :angry
tako da sam ja veći dio trudnoće provela frustrirana jer se nisam imala gdje praznit :loce
:mala 19.01.2010.

slika
Orca
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la thinkPINK » 24 sij 2011, 23:50

poslije poroda hormoni koji potiču proizvodnju mlijeka suše sluznicu i žena je neplodna dokle god 100% doji

kontracepciju treba koristiti, dojenje ne stiti od nove trudnoce
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mariachi » 25 sij 2011, 10:09

thinkPINK je napisao/la:
poslije poroda hormoni koji potiču proizvodnju mlijeka suše sluznicu i žena je neplodna dokle god 100% doji

kontracepciju treba koristiti, dojenje ne stiti od nove trudnoce

to pak znam iz iskustva :hahaha (pogle razliku Eli-Kata)
ali mi ne koristimo kontracepciju, kao prvo ne smijem hormonsku a kao drugo, zakaj bi gutala tablete svaki dan za sex jednom mjesečno :hahaha rađe si zračunam plodne dane an hoću ili neću :mali

slika
Mariachi

PostPostao/la Paolitos » 25 sij 2011, 14:07

Slažem se Mariachi... ;) i ja sam jedna od tih koj računa plodne dane... :dada hmmmm...da...tako sam računala i prije 3 mjeseca, pa sam krivo izračunala...i sad, evo Novo biće na putu... :mrgreen No, ni meni ni mom dragom mužu nije žao...bio mi je jedino bad jer još studiram,pa kako sad sa trbuhom dolaziti tamo...ali,tko ih šljivi,,,Moj bebač i ja smo pametniji od njih.. :luv ...
Čekajte,curke moje drage...ako sam dobro shvatila-ženina vagina je suha dokle god doji????W T F ????Nemojte se šaliti.....pa moj muž će dobiti slom i pol živaca...Ne smijem mu to ni reći,,,, :dunno O,,,ne.....jadan...Mislim,,,,zbilja jadan...O....ne znam kako s tim na kraj.Jedini mi je spas da što prije riješim bakterije,pa da se možemo još malo u trudnoći posexati... :jadnimi ...O....sad sam stvarno već zabrinuta...
Zadnja izmjena: thinkPINK; 25 sij 2011, 15:40; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: zbog bolje preglednosti
Paolitos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lataru » 26 sij 2011, 12:22

Bez brige, svakoj zeni je drugacije, tako da mozda ces i uzivati u sexu nakon trudnoce tijekom dojenja, meni je bilo sasvim ok. Samo si nemoj nametati bilo kakva dodatna opterecenja, dovoljna je mala beba, opusti se i uzivaj u tim prekrasnim danima. Znam da je klise ali uzasno brzo narastu. Sjecate se onog mirisa bebe? uh...

A glede sigurnosti racunanja, od moje tri kceri, dvije su rezultat krive racunice :hahaha A tata im inzenjer.
L 17.08.1998.
T 17.08.2004.
R 08.03.2009. 28+2, 1150 g.
lataru
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mariachi » 26 sij 2011, 12:33

lataru je napisao/la:od moje tri kceri, dvije su rezultat krive racunice :hahaha A tata im inzenjer.

I ti maš 3 kćeri? I ja isto - ali samo je jedna bila rezultat krive računice, dojila sam i mislila da sam sigurna :ajme :hahaha - a četvrto sam točno na dan isplanirala, znala sam da ću bit trudna baš u tom ciklusu :dada

slika
Mariachi

PostPostao/la lataru » 26 sij 2011, 16:33

Bravo za tebe..

Ja sam nakon dvije neplanske trecu isplanirala roditi u proljece, totalno sam sve izludila planovima.

I onda se ona rodila 12 tjedana ranije nakon dugog lezanja i eto... Meni to planiranje jednostavno ne ide...

Ali zato su mi cure super i bas uzivamo. Je li i vama tata malo zanemaren>?
L 17.08.1998.
T 17.08.2004.
lataru
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Paolitos » 02 vel 2011, 23:02

Ufffffffffffff :roll bolje da ne govorim koliko je tata zanemaren..i to sad....dok Bebe još i nemaa...ima...ali je na sigurnom.... :le ,Mislim..ne znam..,sad sam u 4.mjesecu....i dalje mi se ne da sexati....jako se nerviram i sva sam nabrijana....tako da moj Tatica....ne znam jadan više kaj da radi sa mnom.,...a ne znam ni kaj da ja radim sa sobom... :dunno Još me i taj fax satere....tako da...baš sam Kukalo....ali,,,kaj ću....nemam kome...Tastatura trpi... :place :place Možda mi je samo danas loš dan...nemam pojma...ili nije... :baba baš sam BABA!!!

Cure drage......Razveselite me!!Da ne govorim da ujutro idem vaditi krv za double test...pa ,,,evo sad i paranoje na vidiku.....poludit ćuuuuu na ŽIVCEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!Čekati rezultate fuckin' 2 tjedna....!!!!!!!! :strah
Mislim ...znam da je sve ok,jer MORA sve bit ok....ali bojim se...normalno...kao i svaka žena...
Cure,,,,Laku noć
Paolitos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lataru » 08 vel 2011, 18:00

Naravno da ce biti sve u redu, samo se opusti i uzivaj u bebi, znam da je lako poslije govoriti ali stvarno je lijepo biti trudna i tako kratko traje...
I sve drugo sjedne na mjesto samo kad beba dode.
L 17.08.1998.
T 17.08.2004.
lataru
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Suncokret » 09 vel 2011, 17:53

:dunno Ne znam koji je moj problem, ja se u trudnoći osjećam fenomenalno, ajd jedino mi je splasnula želja za seksom, ali koliko vidim ni on nije neki napaljenko, a ako ćemoo i iskreno, dok smo napravili ovu bebu vala smo se iseksali za idućih 3 godine.
Muž mi je uvijek pomagao u kući, pa tako i sada, osim što sada isključivo on radi sa domestosom i sl. tekućinama. Neki dan mi je bila smiješna situacija, on se izležava i surfa, ja nešto mrdam po kući, a on kao neka mu donesem jabuku, te i te boje i operem ju i donesem tacnu, i naravno ja to sve napravim, i onda sam mu se baš smijala da je on ko prava trudnica.
A i rekla sam mu da može bit sretan i da mu jepala kašika u med kako je dobru trudnicu dobio! Ali sve se bojim da će sve to doći na naplatu, pa ću garant imat tri dana trudove.

Budite opuštene i uživajte najviše što možete, samo jednom nosite ovu bebu u tibi!
slika
slika
Suncokret
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la duc » 16 vel 2011, 15:02

drage moje! Kod mene je "samo" slicnost da mi apsolutno nije do sexa :yess Moj se dragi pomirio sa situacijom,i ne gnjavi uopce :) .I nama svima super :D
Mene ne pucaju ni hormoni, ni plač, nit sam nervozna,živcana..ma nekad se osjećam kao da nisam trudna :lol .Da mi pupo ne raste svakoga dana sve više..stvarno,sva sam si super- trudnica :hahaha .Al ozbiljno.Primjetila sam samo da se vječito cerekam i cerim do suza na sve i svašta :rolf :rolf što prije nisam.
duc
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Paolitos » 16 vel 2011, 17:30

Duc,Duc....blago tebi...draga
Iskreno,,,,i ja sam sad dobra kakva sam bila..a bila sam,,,KOMA!!Koma!!!Nesnosna
Nisam bila uopće za ljude...sad sam dobra i sve je ok...uf,,taj život... ;)
Vjerojatno je to i povezano sa stresom i fakultetom kojeg mi je puna kapa...
PUSA CURKEEEEEEEEEEEEEEE
Paolitos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.