Sada je: 13 srp 2026, 11:19.

Ne znam sta da radim :(

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Ne znam sta da radim :(

PostPostao/la veoma tuzna » 26 svi 2011, 11:08

Pozdrav...ovako imam 22 godine i trudna sam...ne znam sta da radim dali da zadrziim dijete ili ne..zelim to od svega srca ali nemogu..zivim u inostranstvu, jednostavno nemam mogucnosti, jos studiram, ostala mi je jos godina, momak radi ali do kad, nista nije sigurno sutra moze izgubiti posao i sta tad?? On je iz druge drzave znaci kad bi ostao bez posla mi bi morali otici kod njega gdje je jos teza i gora situacija, morala bi radit svekrvi, zaovi, svekru :( s njima zivjeti..nisam spremena jednostavno na to..Osjecam se lose osjecam da zelim ovo dijete al on je sad u teskoj financijskoj situaciji, u dugovima je minimalno do kraja godine. Znam da nece biti tako citav zivot da ce se rijesiti i tih dugova i kad bi beba narasla da bi i ja pocela raditi al sta ce bit do tad..On radi citav dan ja bi morala sve sama, kad se razboli sama kad ovo ono sama..i druga stvar sto me muci je nasa tradicionalna familija..Jednostavno odakle ja potjecem je takva situacija, nista prije braka a ja sam bila ludaca i sad snosim poslijedice..Familija kad bi saznala svi bi tracali govorili kakva sam, nebi mogla podnijeti taj teret. Njegovi roditelji mozda to nebi ni prihvatili uvijek bi bilo govorkanja iza ledja. Kako to najednom da se udam, svi bi sumnjali govorili svasta..krivili moju mamu sto je to dozvolila da se udam sto nije pustila da zavrsim skolovanje...to mi predstavlja veliki teret. S druge strane ja nisam spremna, ne znam dal cu moci sve stici sama jer on radi citav dan..i kuhat, peglat, oko dijeteta brinuti. Takoreci ne znam ni za sebe brinuti al znam da se sve moze naucit ubrzo. A i nisam sigurna da je on taj covjek kojeg zelim za citav zivot. Drugo bi bilo da nam makar nase familije mogu pomoci al nemogu na zalost, nemogu se ni na koga obratiti u vezi financija ni nista. Niko mi nebi bio na pomoci, kad bi se udala morala bi se odseliti u drugi grad i sta tad, nebi bas niko imao da mi pomogne:( S jednom platom da placamo i najam stana i troskove i plus za obuci se i nahraniti sebe i dijete nebi mogli barem na pocetku.

Sta da radimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm :(
veoma tuzna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Ne znam sta da radim :(

PostPostao/la sretna mama23 » 26 svi 2011, 11:20

draga...prvo duuubki udah i izdah.
Ovako,šta se tiče toga da bi bila sama-šta misliš da su drugima muževi doma 24/7?
Moj naprimjer izbiva 3mj,on je u Afganistanu i bude doma 15 dana max.
Mi smo u braku preko skypa.ja radim,mali ide u jaslice.
I ja sama kuham,peglam,perem,vodim malog doktoru i na preglede...i znaš šta?
Nebi ga dala za cijeli svijet.
a ljudi?Uvijek će pričat bilo dobro ili loše.
Ako odlučiš roditi dijete,kad se ono rodi u tebi se nešto prelomi i nećeš dat nikome da
nešto priča protiv njega i tvoje obitelji.
Moraš riješit sama sa soboma, ne šta ćemo ti mi možda ovdije sugerirati.
Šta god odlučila-good luck.
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 26 svi 2011, 11:33

nemam ništa pametno za reći, samo sam te došla :hug dobro promisli prije nego doneseš odluku, poslije nema povratka

P.S. I moj muž radi po cijele dane, sve se može :dada
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ZacKa » 26 svi 2011, 11:36

sve u svemu sve se može kad se to isto i želi. Prvo moraš riješiti sama sa sobom što želiš,
put nije lak, nikome, neki na početku imaju financije pa lako padnu na dno, to nikad ne možeš znati.
Ali važno je imati podršku oca tog djeteta, podršku svojih roditelja a ne misliti tko će šta pričati a tko neće.
Najvažnije je da si ti spremna žrtvovati sebe za svoje dijete, odgodit faks, znam mnoge koji su ga poslije završili
uz dijete i dobrog partnera.
Bitno je i što otac djeteta želi i koliko je spreman dati za vašu budučnost, a to da li je on taj možda nikad nećeš znati.
A možda saznaš ubrzo, možda skužiš putem u zajedničkom životu. :dunno

Što želite zajedno ? Ne samo ti.
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pinky » 26 svi 2011, 11:38

:hug :hug :hug :hug :hug :hug :hug :hug
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la mrcinela » 26 svi 2011, 12:21

jao...
moj muž radi i to jadan posao, nije prijavljen. živimo kod mojih, ja nisam diplomirala i ne znam kako ću... i još puno stvari koje ne bi baš ni pisala pred svima.... dugove da ne spominjem....ali eto moja sreća ima godinu dana i sretna sam što ga imam....
nadam se da će ti sve izaći na dobro i bit će sigurno dobro kako god odlučiš. ali ja navijam za jednu opciju :)
:kiss
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Jullishka » 26 svi 2011, 12:40

izgleda da si ti vec donela odluku, samo si htela da dobijes podrsku,meni bar tako izgleda tvoja dilema :dunno
ko ce sta reci je najmanje bitno u celoj ovoj situaciji.
da ce nekad biti bolje sa kintom, to nikad ne mozes biti sigurna. i da ce on imati bolju placu,i da ces se ti zaposliti itd itd. to ti niko ne garantuje. ne znam zasto mislis (okej, svi smo nekada bili mladji i ludji i zamisljali nesto ;) ) da smo sve udate pa su nam muzevi kuci, od velike pomoci...ili rade po ceo dan/noc/smene...pa sve same uglavnom odradjujemo. i to je puno nas, ne samo neki zasebni primeri.
sta ti osecas? sta on oseca? jel vi zelite da zadrzite bebu ili ne?
e da, sada sam se ovoga setila:
A i nisam sigurna da je on taj covjek kojeg zelim za citav zivot.

ipak cu se vratiti na moju prvu recenicu.

mlada si, ima cudo zivota ispred tebe, i da prekines trudnocu nije tako strasno, ponekad je to bolje nego udati se za coveka u koga nisi sigurna dali ga zelis zauvek pored sebe (mislim, zauvek je precenjena stvar).

odluka je na kraju tvoja i samo tvoja.
sretno :mah
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la veoma tuzna » 26 svi 2011, 12:50

evo prvo sam mislila da cu naici na osudjivanje..sad cu da vam probam odgovoriti na pitanja

ja i mama same zivimo bez oca...ona ne radi niti sam ja ikad radila...nedaj Boze da sta bude nebi se imala gdje vratiti, jer mama isto nema rijeseno stambeno pitanje. Ne mogu nam znaci roditelji nikako pomoci drugacije bi bilo da mogu stoputa drugacije al nemogu na zalost, morali bi zivjet od njegove plate i sve placat i najam, troskove, hrana, i zdravstveno i miilion drugih stvari.

Mama kaze ja ne zelim da budem kriva al mozes se pojakat i da ne rodis a mozes se pokajat da rodis. Ona se boji da se momak ne promjeni slucajno najednom kad se uzmemo il da mu najednom dodje da kaze da ne zeli biti sa mnom pa da budem samohrana majka da me narod osudjuje a naravno kako bi tad prezivjeli da ja ne radim i plus sama. Momak isto zeli dijete al se boji radi financija najvise. Kaze da budem s mamom par mjeseci dok se on nekako ne snadje nadje stan itd..a mama nece ni da cuje, tad bi mi se vidio vec stomak i ljudi bi svasta pricali jednostavno kod nas je obicaj da se prvo udas onda djeca itd...a kad bi se odmah preselila kod njega, opet problemi nema stana treba prvo naci pa kako bi to placao jer je duzan i nece se oduziti do kraja godine. Familija u Bosni bi me osudjivala kako to da sam se najednom udala bez najave, mlada nisam zavrsila skolu nikad radila...bio bi sok za sve pogotovo kad bi vidjeli vec stomacic i ranije bi rodila svima bi bilo jasno. Drugarica mi isto kaze nisi luda da rodis, sta si prezivijela u zivotu kako ce te stici sve to financijski, ko ce te zaposlit kao mladu mamicu koja nema iskustva, neces moci da radis kad oni zele, nocne itd...s druge strane kad bi i radila ko ce cuvat bebu? ok u vrticu moze bit do dva do tri il kako to vec ide al popodne? mama nebi bila u istom gradu da bi sacuvala a njegovi su daleko od nas. Znam da bi me njegovi roditelji osudjivali kako mogu biti takva i zatrudnit van braka. Eto ne znam sta da radim s druge strane se bojim komplikacija, jer sam zasluzila Boziju kaznu..bojim se da nikad necu vise moci imat djece ako to uradim.

Sto se tice covjeka dal ga zelim pored sebe, ne, jer smo puno puta prekidali mirili se..al opet ko mi garantira da ako nadjem nekog za deset godina da cu ostat s njim citav zivot??? niko,...pa ljudi se rastaju poslije dvadeset godina braka.

hvala vam na savjetima, dusa hoce jedno razum drugo.
Zadnja izmjena: veoma tuzna; 26 svi 2011, 12:54; ukupno mijenjano 2 put/a.
veoma tuzna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 26 svi 2011, 12:51

Razumijem te.
Ali slažem se sa Julis. Tvoja je odluka.
Mi ti sigurno ne možemo dati savjet, niti pokazati u kom smjeru da ideš.
Mislim da si samo trebala rame za isplakati se i nekog kome
ćeš reći što te muči.
I kod nas ti je sasvim dobro mjesto za to :hug
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Vk1986 » 26 svi 2011, 13:03

oprosti što ću ti to reći,pomalo je grubo ali moram..NEMA OPRAVDANJA ZA UBOJSTVO NEROĐENOG DJETETA!Bez obzira na sve to dijete ima i dio tebe...
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Jullishka » 26 svi 2011, 13:07

hej tuzna devojko...pa nije to tako nista strasno, veruj :dada
koja god odluka bila, bices zadovoljna sa istom! posebno kad nakon XY godina pogledas unazad i vidis da je To bilo to.
sto se tice muskaraca, pa to su ti jedna velika deca ;) ono, uopsteno...
ne mozes znati dali ce se neko promeniti i kako ce se menjati. i ne mozes znati sta je pravilno sta nije.
razum-srce-razum-srce...
uglavnom, sada, sa ove perspektive, mislim da je razum bolji u zivotu, kad su neke zivotne situacije u pitanju. moje licno iskustvo to govori, i svi mi ovde imamo razlicita iskustva.
svakako, razmisli ti sama sa sobom. samo ces tako doneti odluku koja ZAPAMTI, bice ispravna!!

pre nego sto postam, vidim da je izvesna Vk1986 pisala pre mene.
izvini Vk, ali nisu svi isti i ne svako razmislja kao ti. i ne merimo svi istim arsinima.
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la IINA » 26 svi 2011, 13:08

Volem te Juls :kiss :zivili
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Vk1986 » 26 svi 2011, 13:18

nisu svi isti da...slažem se!i potpisujem ono tvoje da u današnjem svijetu treba slušati glas razuma..Tužna djevojko,nisam ništa loše mislila ali ako nisi htjela trudnoću trebala si se zaštititi..Ali ja nebi mogla nikada maknuti djete...nije ono krivo što je začeto u krivom trenutku!
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Vk1986 » 26 svi 2011, 13:20

Na kraju krajeva odluka je samo tvoja..Sjedi,razmisli,prespavaj..kažu da je svako jutro pametnije od večeri..pozdrav svima..Nemojte me odmah uzeti na zub,zar nema svatko pravo na svoje mišljenje??!!
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bubidea » 26 svi 2011, 13:22

vk, ajd oladi i ne prosipaj tu fraze s ubojstvima nerodjenih :whew i poslije je... nema kajanja
time uopce ne pomazes

krasno je juls sve to rekla, u potpunosti se slazem s njom, odluka je tvoja tuznice nasa, ali je i cinjenica da vam se poklopilo sto protiv i jedan veliki za (samo dijete,novi zivot)

ja bih na tvom mjestu garant prekinula trudnocu

ali, recimo, ja nisam vjernica i ne pate me bozje kazne
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la rusulica » 26 svi 2011, 13:24

Tužna ja bih se osvrnula na tvoj posljednji post. iako je odluka tvoja i koja god bude bit će ispravna za tebe jer mora biti htjela bi samo reći da tvoje viđenje situacije može biti i drugačije.

Kažeš da tvoja mama nema rješeno stambeno pitanje? To onda znači da može živjeti s vama(gdje god to bude) i odmah si rješila pitanje čuvanja djeteta i pomoć u kući i oko djeteta.
Od čega inače živite ako ni ti ni mamma ne radite?

Ako bi poslušala momkov savjet i ostala neko vrijeme s mamom dok se on ne snađe za stan ništa vas ne priječi da se odmah vjenčate pa imaš neku sigurnost i sredstvo za začepiti usta zlobnicima - imaš papir a onda možeš i biti s mamom.

Ako se vi vjenčate i ostvari se tvoj strah da te on ostavi i razvede (ako sam dobro razumjela) može se rastati od tebe ali ne i od djeteta - dužan je plaćati alimentaciju.

najvažnije je što želiš - što ti osjećaš
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Vk1986 » 26 svi 2011, 13:27

Bubidea sory..nisam mislila tako kako sam rekla...ali nije ok da omah krećete u napad na mene zato što sam rekla svoje mišljenje..Što god draga tužna mama odluči biti ćemo uz nju..
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 26 svi 2011, 13:28

Tužna, imaš PP!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Vk1986 » 26 svi 2011, 13:29

drage mame ima li gdje tema o kašnjenju menstruacije?heeeeeeeeeeeeelp ;)
slika
Vk1986
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la veoma tuzna » 26 svi 2011, 13:30

rusulica je napisao/la:Tužna ja bih se osvrnula na tvoj posljednji post. iako je odluka tvoja i koja god bude bit će ispravna za tebe jer mora biti htjela bi samo reći da tvoje viđenje situacije može biti i drugačije.

Kažeš da tvoja mama nema rješeno stambeno pitanje? To onda znači da može živjeti s vama(gdje god to bude) i odmah si rješila pitanje čuvanja djeteta i pomoć u kući i oko djeteta.
Od čega inače živite ako ni ti ni mamma ne radite?

Ako bi poslušala momkov savjet i ostala neko vrijeme s mamom dok se on ne snađe za stan ništa vas ne priječi da se odmah vjenčate pa imaš neku sigurnost i sredstvo za začepiti usta zlobnicima - imaš papir a onda možeš i biti s mamom.

Ako se vi vjenčate i ostvari se tvoj strah da te on ostavi i razvede (ako sam dobro razumjela) može se rastati od tebe ali ne i od djeteta - dužan je plaćati alimentaciju.

najvažnije je što želiš - što ti osjećaš

e ovako..ja sam ga pitala jer bi stoposto pristala na to, da mi mama moze pomoci i sve to bilo bi lakse hiljadu puta al stvar je slijedeca...prvo ona kaze ja nebi voljela nikom smetati nikad..a s druge strane on kaze ja sam otisao od svojih da mogu nekad kad se ozenim mirno zivjet sa zenom i djecom bez roditelja znaci on nece da mama zivi s nama mada je to moja zelja al shvatam ga..i mama kaze nijedan zet ne zeli to i razumije ga. Zivimo od socialne pomoci posto je mama operisana davno i ne radi.

Znam da sam glupaca i da sam trebala paziti vise al sta je tu je nemogu promjeniti al vjerujte da smo pazili..ili s kondomom a ako nismo par puta..tih par puta nikad nije do kraja u meni....razumijete sta hocu da kazem ( prekinuti snosaj) kaze ginekolog da se i to zna desiti u rijetkim slucajevima al eto ja sam baksuz da se bas meni to desi..doslo je iznenada momak nije ni vjerovao kaze ja sam to prakticirao s drugim curama nikad se nije desilo al eto nama se jest. Mama ne zeli da cuje da ostanem par mjeseci s njom jer bi tad svi znali i osudjivali me :(( hvala vam ...zelim to dijete al jednostavno ne moze.
Zadnja izmjena: veoma tuzna; 26 svi 2011, 13:35; ukupno mijenjano 2 put/a.
veoma tuzna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mama njonji » 26 svi 2011, 13:33

Draga, ne mogu ni zamisliti kroz što sada prolaziš i najprije :hug
Zapravo, htjela sam napisati da me uvijek duboko diraju ovakve situacije jer se svaki put sjetim svoje mame (i oca) u trenutku kad su, na 2. godini studija, saznali za trudnoću. Vrlo sličan "ambijent": oboje su iz malog mjesta na otoku, gdje svi nedjeljom hodaju na misu i štuju sve svece a kad se ovo dogodilo, prva je moja baka nagovarala mamu na pobačaj. Kad ona to ipak nije učinila, mog oca su izbacili iz kuće i zaboravili na njih nekoliko godina, najveću sramotu u familiji (kasnije joj je bilo užasno krivo i pomirili su se i sve, al govorim o trenu kad su obznanili maminu trudnoću). Neću sad naširoko prepričavat kroz šta su sve prolazili, al činjenica je da su (doduše par godina kasnije od svojih kolega) imali diplome u rukama oboje a s vremenom i redoviti posao. I imali su mene. I sestru nakon nekoliko godina.
Ja sam jedno vrijeme bila užasno opterećena svojom bakom, a sve to o njoj su mi ispričali "brižni" rođaci, mama nikad to nije spomenula.
Kad sam već imala određene godine, mama mi je priznala da su joj to bili najgori trenuci u životu, al da su joj se ubrzo dogodili i oni najljepši - moje rođenje. Tada nije razmišljala na način da sam joj poklonjena od Boga i da nijednu bebu čovjek ne može isplanirati.
Znam, ti nisi moja mama, al ovdje sam samo htjela napisati ovo iskustvo.
M 2005
D 2009
B 2015
mama njonji
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Strudla » 26 svi 2011, 13:33

Uh joj :hug :hug :hug
Sve ce biti u redu :hug
P 18.11.'06.
T 28.9.'09
Strudla
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 26 svi 2011, 13:33

Mislim da svi znamo kako se rade djeca tako da nam se ne moraš ni opravdavati ni objašnjavati. Nisi ni prva ni zadnja koja je zatrudnila neplanirano.
Pročitaj privatnu poruku.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 26 svi 2011, 13:37

vk netko nam se obratio za pomoc tko je na sto cuda sto napraviti u zivotu. ti imas jasne stavove oko ove teme, ali razmisli malo prije pisanja odgovora kome odgovaras i je li to sto pises od pomoci ili unosi nekome jos veci nemir. zelimo pomoci onome kome je pomoc potrebna ali pri tome ne mozemo nametati svoja mjerila.

tuzna, mene brine ovo sto pises o djetetovom ocu, da nisi sigurna u vasu vezu. puno toga sto si nabrojala govori da ti ne vidis da sada mozes biti mama. materijalne teske situacije daju se izgurati ako imamo podrsku bliznjih i dovoljno zelje i snage da prebrodimo teskoce. pitanje je je li kod tebe tako... meni se cini da si ti odlucila :hug
u svakom slucaju mlada si, zivot je pred tobom i sto god odlucila nikakve kazne ni nagrade nece biti zbog toga.
sretno!
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 26 svi 2011, 13:42

veoma tuzna je napisao/la: Mama ne zeli da cuje da ostanem par mjeseci s njom jer bi tad svi znali i osudjivali me :(( hvala vam ...zelim to dijete al jednostavno ne moze.

Ma da shvatila sam to i iz prvog posta nego mislila sam da možda kad biste se vjenčali mama ne bi imala problem da budeš s njom. Uostalom znam puno žena koje su normalno udate i žive s roditeljima dok im muževi npr rade u inozemstvu. To mi nije ništa čudno, naprotiv normalno mi je.

Imam osjećaj da je sve palo na tvoja leđa i žao mi je zbog toga. Mama ima svoje principe, momak svoje, a ti moraš donijeti najvažniju odluku i istodobno udovoljiti svima.
Savjetujem ti da se malo više zauzmeš za sebe. Stavi svoje prioritete na prvo mjesto i ako treba malo pokaži zube i zauzmi stav. Tvoj život je tvoj život i ne daj da ti ga drugi unište pritom mislim i na momka i na mamu i na selo.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la veoma tuzna » 26 svi 2011, 13:43

thinkPINK je napisao/la:vk netko nam se obratio za pomoc tko je na sto cuda sto napraviti u zivotu. ti imas jasne stavove oko ove teme, ali razmisli malo prije pisanja odgovora kome odgovaras i je li to sto pises od pomoci ili unosi nekome jos veci nemir. zelimo pomoci onome kome je pomoc potrebna ali pri tome ne mozemo nametati svoja mjerila.

tuzna, mene brine ovo sto pises o djetetovom ocu, da nisi sigurna u vasu vezu. puno toga sto si nabrojala govori da ti ne vidis da sada mozes biti mama. materijalne teske situacije daju se izgurati ako imamo podrsku bliznjih i dovoljno zelje i snage da prebrodimo teskoce. pitanje je je li kod tebe tako... meni se cini da si ti odlucila :hug
u svakom slucaju mlada si, zivot je pred tobom i sto god odlucila nikakve kazne ni nagrade nece biti zbog toga.
sretno!

ja nemam na zalost podpore ni financijske ni nikakve od bliznjih da imam sve bi bilo drugacije!!! sve sve..hvala svima i na privatnim porukama..

zasto nebi rodila da imam oba roditelja uz mene koji me podrzavaju pomazu ?? i plus zelim to dijete...al bojim se da ce mu biti tesko sa mnom ..i plus okolina mene ubija...mozda bi se nekako vec odlucila da imam podrsku najblizih al kad nemam jos vise me ubijaju s tim svojim misljenjem.
veoma tuzna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 26 svi 2011, 13:44

Hajdi je napisao/la:Mislim da svi znamo kako se rade djeca tako da nam se ne moraš ni opravdavati ni objašnjavati. Nisi ni prva ni zadnja koja je zatrudnila neplanirano.
Pročitaj privatnu poruku.

Apsolutno! Situacija je tu kakva je, skoncentriraj se na to, ne opravdavaj se nikome.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la veoma tuzna » 26 svi 2011, 13:45

rusulica je napisao/la:
veoma tuzna je napisao/la: Mama ne zeli da cuje da ostanem par mjeseci s njom jer bi tad svi znali i osudjivali me :(( hvala vam ...zelim to dijete al jednostavno ne moze.

Ma da shvatila sam to i iz prvog posta nego mislila sam da možda kad biste se vjenčali mama ne bi imala problem da budeš s njom. Uostalom znam puno žena koje su normalno udate i žive s roditeljima dok im muževi npr rade u inozemstvu. To mi nije ništa čudno, naprotiv normalno mi je.

Imam osjećaj da je sve palo na tvoja leđa i žao mi je zbog toga. Mama ima svoje principe, momak svoje, a ti moraš donijeti najvažniju odluku i istodobno udovoljiti svima.
Savjetujem ti da se malo više zauzmeš za sebe. Stavi svoje prioritete na prvo mjesto i ako treba malo pokaži zube i zauzmi stav. Tvoj život je tvoj život i ne daj da ti ga drugi unište pritom mislim i na momka i na mamu i na selo.

uhhhhhhhhhhhhhhhhh:( pa gdje cu s njom zivjet kad je i ona na socialnoj i placa stan i jos da brine za nas dvoje..Ja sam iz Bosne ko god da je iz Bosne zna kako je tamo, tamo ako se ne rodi u braku citav zivot bi mu svasta govorili ii to sve zbog mene ludace.

i jest palo sve na moja ledja..neki dan sam bila kod ginekologa da potvrdim trudnocu i svi momci muzevi budu uz svoje a moj radi osjecam se tako osamljeno bez icije pomoci. A i nekako mi nje same zao..da je ostavim samu nece moci nikako da placa stan...odmah manja socialna pomoc kad bi ja otisla..a zivot je dala za mene..nisam radila da sam joj sta priustila ostavila ustedjevinu nista.
veoma tuzna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Madir » 26 svi 2011, 13:48

Sory taman sam mislila pitat iz koje si onda pripizdine, kad okolina tako osuđuje. :/
Želim ti čist razum za odluku.
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la rusulica » 26 svi 2011, 13:52

Madir je napisao/la:Želim ti čist razum za odluku.

veliki potpis i želim ti svu sreću.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

Sljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.