Sada je: 27 srp 2026, 00:26.

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

PostPostao/la ivana7997 » 14 ruj 2011, 09:45

palunkice, kod nas su ozbiljno zaprijetili s tim.

ne znam bih li na barikade, ili sutke rekla okej pa svaki dan pisala uciteljici da molim da ga pusti ranije.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la † Volvo » 14 ruj 2011, 09:51

Gradu, modelu naplaćivanja i drugo mogu štošta zamjeriti ali našoj učiteljici ništa, dapače, ne vidim boljeg načina provođenja vremena do našeg mogućeg dolaska doma. Zato mi je boravak dobra (i srećom, na djetetovu korist i zadovoljstvo, ima nešto u tome i desi li se klik između svih sudionika ;) ) opcija - ne znam za ostale razrede i škole, naš je boravak dobar (napišu zadaće, provedu dosta vremena vani, crtaju, rade kolaže, pričaju priče, igraju se loptom i društvene igre, čitaju časopise, rješavaju križaljke, rebuse i slično,...)
Zadnja izmjena: † Volvo; 14 ruj 2011, 09:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la viki » 14 ruj 2011, 09:53

- ah, kod nas je bilo kao kod pal i An :jadnimi
- rezultat je bio da sam ga ispisala nakon prvog r.
- kod nas isto u principu ne puštaju prije 15:30 i boravak je samo u prva dva r.
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la palunkica » 14 ruj 2011, 09:53

Ja bi bogme na barikade. Ali to sam ja :roll

Ako je dijete napisalo zadaću, i roditelj želi da dijete ide kući, zašto bi ostajalo u instituciji :roll :roll

Ja bi čak pisala i Gradskom uredu za obrazovanje.

Jučer sam pogledala ispravljene zadaće. Fale kvačice na slovima, hrpa pogrešaka u ije, je, č i ć i uredno stavljena kvačica da je ispravljeno. Ima ih 16 u boravku a ona nije u stanju DETALJNO pregledati zadaće :shock
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la medo14 » 14 ruj 2011, 09:54

kod nas ako dijete ne ide u boravak ne može niti na ručak. Puno je roditelja kojima je ručak kritičan a ne samostalno pisanje zadaće i odlazak poslije nastave kući.
Ali ne, ako dijete nije u boravku, nema ručaka. Upišite boravak i dijete će imati ručak.
A svako malo uče o važnosti pravilne i redovite prehrane, a kad se to provodi u stvarnosti onda šipak.
Ne očekuje se valjda od 9-godišnjaka da si sam spremi ručak?
Srećom nama to ne treba, ali vidim da ima dosta roditelja kojima je to problem i upisali su boravak samo zbog tog nesretnog ručka.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Tinica » 14 ruj 2011, 09:55

Prošle godine sam i ja pisala zamolbu ravnateljici da Fran izlazi svaki dan u 15 sati iz boravka jer je do 17:00 sati imao treninge. Ove godine se to promijenilo.
Ove godine učiteljica MENE moli da ga izvadim van jer je on jedino dijete koje ostaje u boravku do 17:00 sati :roll
Jedva čekam sutrašnji roditeljski ;) Pa zar je boravak zaista bedinanje dok roditelji ne pokupe klince??? Njezin najveći domet je izabrati dijete koje sutra mora donijeti crtić u školu da može biti mirna dok klinci bulje u tv !!! :ajme
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 14 ruj 2011, 09:55

palunkica je napisao/la:
Jučer sam pogledala ispravljene zadaće. Fale kvačice na slovima, hrpa pogrešaka u ije, je, č i ć i uredno stavljena kvačica da je ispravljeno. Ima ih 16 u boravku a ona nije u stanju DETALJNO pregledati zadaće :shock

oo, da, ima toga i kod nas. njih je doduse 30 u boravku. ali bratemili. pa nisu integrali i derivacije ni perifrasticne konjugacije, nego drugi osnovne.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la palunkica » 14 ruj 2011, 09:58

ivana, ali to mene košta skoro 700 kuna, a dijete me uvjerava da je sve točno jer je učiteljica stavila kvačicu.

Mislim da Zagreb vapi za privatnom organizacijom boravka mlađe djece iza škole
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la IdaH » 14 ruj 2011, 10:04

Mislim da Zagreb vapi za privatnom organizacijom boravka mlađe djece iza škole

Da - ovo je stvarno dobar food for thought
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 14 ruj 2011, 10:12

i ja sam to mislila, ali cini mi se da je lakse ici nizvodno, pa kad su vec u skoli, pa kaj, vazno da zadacu napise, ma nema veze... i tak
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Tinica » 14 ruj 2011, 10:16

Za tu lovu u tom terminu mogli bi učiti primjerice strani jezik ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la An » 14 ruj 2011, 13:46

To je tako vjerojatno zato što se učiteljice iz boravka imaju radno mjesto na temelju upisanih boravkaša, a boravkaša uglavnom nema, tj. puno ih je koji odu već do 2. Ministarstvo očito u takvim slučajevima ne bi odobrilo ta radna mjesta.
Tj. svrha boravka nije "da se malo poigraju i podruže" nego da budu tamo jer nemaju izbora.
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ZacKa » 14 ruj 2011, 14:03

palunkica je napisao/la:Ako je dijete napisalo zadaću, i roditelj želi da dijete ide kući, zašto bi ostajalo u instituciji :roll :roll

Njihov razlog je zato što učiteljicu iz boravka plaćaju da odradi svojih plaćenih ne znam
točno cca 4,5-5 sati, a ako će svi odlaziti kako kome treba em neće ostajati
to plaćeno vrijeme em učiteljica ne može kvalitetno odraditi sa svima isto te svako malo
gledati na sat kada koga pušta a time se i remeti nastava koja se tada kvalitetno
ne može odraditi. E sad kako kvalitetno učiteljice neke i rade to je sad već drugo pitanje.
Takvu informaciju ja imam. :D
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 14 ruj 2011, 14:09

medo14 je napisao/la:kod nas ako dijete ne ide u boravak ne može niti na ručak.

isto i kod nas, a naš razlog je jer nam je kuhinjica jako mala,
nema mjesta i za ove koji nisu boravak. mislim nema mjesta ni za boravkaše :lol
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 14 ruj 2011, 14:14

da, samo što ovi imaju kapaciteta ako se upiše u boravak, a ako se ne upiše onda nemaju kapaciteta. Malo djeluje kao ucjena, upišite boravak pa ćete imati ručak :roll
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la VIPmama » 14 ruj 2011, 21:25

i kod nas ne može više prije 16 sati van (meni odgovara zbog posla).

Ali, može poslije ručka ili poslije igre, uglavnom prije nego počnu pisati zadaću, odnosno u pauzama promjena igra/zadaće možda ima logike jer zamislite da njih 30 piše zadaću, a non-stop netko ulazi-izlazi :roll

Meni pak ide na živce što prvo ne pišu zadaću, pa onda imaju igru, to mi je logičnije
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Rimaithor » 14 ruj 2011, 22:24

Kod nas je po starom, djeca mogu kući iza 15h ali uz najavu (ako je opravdana) moze i ranije.
Moj ostaje do 16:15-16:30 :ajme
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Kris2 » 14 ruj 2011, 22:37

Kod nas je bilo prošle godine do 15:30, ali se po potrebi moglo normalno izvući dijete. Isto tako ako bi neko dijete imalo bilokakvih problema moglo je izostati - to je bila iznimka ne pravilo, ali stvarno učiteljica nije bila kruta i jako je lijepo radila s njima svašta.
Ove godine kod nas boravka nema ... nema mjesta u školi ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la lastavica » 15 ruj 2011, 09:21

kod nas je prošle godine boravak trajao do 15:30. Onda bi ih učiteljica izvela van, većina je otišla doma, a njih par (nekad je bila i jedina iz razreda) u dežurstvo za cijelu školu koje je trajalo do 17h. Mi smo bili u ovoj grupi koja je išla u dežurstvo pa ne znam točnu proceduru ranijih izlazaka no mislim da je bila jako fleksibilna.

Po mom iskustvu s boravkom definitivno se status boravka mora promijeniti i razdvojiti se dio čuvališta po potrebi i dio gdje bi bili oni koji tu uslugu trebaju svaki dan više sati.

Medo,
Pretpostavljam da bi jedino grupni nastup možda urodio plodom.
Kod nas je taj dio dobro organiziran i evo godine nemamo više boravka no imamo mogućnost obroka po izboru, užine i ručka.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la ivana7997 » 15 ruj 2011, 09:23

promijenjena je odluka, odnosno dogovorili smo se

moze se po potrebi izaci i prije 16 sati, ali ne za vrijeme pisanja zadaca, odnosno ne prije 15.05 :faca
ivana7997
Abundija

PostPostao/la ZacKa » 15 ruj 2011, 09:26

VIPmama je napisao/la:Meni pak ide na živce što prvo ne pišu zadaću, pa onda imaju igru, to mi je logičnije

Nama je objasnila da klinci nisu sposobni nakon 4-5 školskih sati odmah krenuti sa pisanjem zadaće.
Preumorni, nekoncentrirani, dosta im svega. A već nakon slobodne neke igre, navodno su opet spremni. :dunno
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 15 ruj 2011, 09:40

Naši pišu zadaću odmah poslije ručka. :up I meni je to super, jer se izluftaju za vrijeme ručka, malo se maknu od razreda a opet ne previše da im ostane nešto u glavici. :dada
Nakon zadaće su slobodni dok roditelji ne dođu po njih ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 15 ruj 2011, 09:52

Nama je objasnila da klinci nisu sposobni nakon 4-5 školskih sati odmah krenuti sa pisanjem zadaće.
Preumorni, nekoncentrirani, dosta im svega. A već nakon slobodne neke igre, navodno su opet spremni

Meni se čini da je to ono, onda opet bi roditelji dolazili kako koji, a učiteljice iz boravka ne bi imale kaj raditi :roll

Za sve njih male, je dovoljan odmor ručak, wc, ne treba im igranje da bi se odmorili.
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Kris2 » 15 ruj 2011, 15:40

VIPmama je napisao/la:
Preumorni, nekoncentrirani, dosta im svega. A već nakon slobodne neke igre, navodno su opet spremni

Meni se čini da je to ono, onda opet bi roditelji dolazili kako koji, a učiteljice iz boravka ne bi imale kaj raditi :roll

Za sve njih male, je dovoljan odmor ručak, wc, ne treba im igranje da bi se odmorili.

Vidiš i naši su imali pauzu od 30-ak minuta kad su ili nešto čitali ili se igrali , ili pogledali crtić i tek onda bi išli ponovno raditi. Kad su bili mali imali su jastučić i poslije ručka su mogli malo nasloniti glavu da se odmore :)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la skorpionka » 15 ruj 2011, 15:44

Meni je sasvim ok da se prvo malo odmore, a pogotovo nakon ručka. Ni ja ne volim odmah nakon ručka prionuti na posao.
za zadaću mi je bitnije da je napravljena i to kvalitetno, a sad kad će ju tempirati mi je svejedno.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la folne » 15 ruj 2011, 16:17

Potpis na Škorpi. Itekako im treba odmor, pogotovo prvašićima.

Koliko vidim na koncu se sve svodi na to kakva je učiteljica u boravku. Svi mi koji imamo dobre učiteljice kojima smo zadovoljni u principu nemamo problem s boravkom. :/
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la Kris2 » 15 ruj 2011, 16:51

folne je napisao/la:Potpis na Škorpi. Itekako im treba odmor, pogotovo prvašićima.

Koliko vidim na koncu se sve svodi na to kakva je učiteljica u boravku. Svi mi koji imamo dobre učiteljice kojima smo zadovoljni u principu nemamo problem s boravkom. :/

X
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Miki » 16 ruj 2011, 09:13

folne je napisao/la:Potpis na Škorpi. Itekako im treba odmor, pogotovo prvašićima.

:dada :dada
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Tinica » 16 ruj 2011, 11:12

Jučer sam dobila uplatnicu na 0 kuna :luv i od drugog tjedna malac ide doma odmah čim napiše domaću zadaću u školi ;)
Mislim..ako želi može se ostati poigrati sa klincima no ukoliko želi doma može ići :dada
Jučer sam bila na roditeljskom i postavila sam pitanje boravka i od slijedećeg tjedna će klinci imati ponuđeno par skupina( likovnu, novinarsku, dramsku, folklor, eko skupinu, zabavnu matematiku, recitatore, kreativnu, glazbenu, športsku grupu, origami ) i ukoliko će dijete htjeti može sudjelovati u istoj. Fran je izabrao kreativnu jer mu tu drži njegova razrednica ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la IdaH » 16 ruj 2011, 11:21

E vidiš - za ovo što vama nude (Tinice) ja bih platila i punu cijenu boravka. No, na našem roditeljskom je jasno rečeno da nema ništa tj. ima likovna, zbor i cvjećari ali to vode druge učiteljice pa bi bilo jako teško to ukomponirati u raspored djece iz našeg razreda :angry Jučer sam od frendice slušala hvalospjev o jednoj drugoj školi u kvartu... i sve se mislim... Ak već plaćam više, nešto imam valjda pravo i očekivati. Čekam da vidim kakva će biti zamjena za boravak koja bi se trebala pojaviti iza 1.10. Možda dobijemo ipak nekog entuzijastičnog sa smislom za rad s djecom... Vidim, srećom, da ih još ima!
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.