Sada je: 26 srp 2026, 22:21.

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

PostPostao/la saptacica » 16 ruj 2011, 11:30

Kak to Tinice da ti je 0 kn? Ispisala si ga?
Ja sam dobila 640kn :roll . AL ajde, nemam nekih opcija a i radi se lijepo s njima u boravku :dada .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la medo14 » 16 ruj 2011, 11:34

ima opcija, ovisno o prihodima da je boravak besplatan, vidi 1. post ove teme
ali kako si ti dobila 640 kad je maksimum 400 kn?
uplatnioce za hranu idu odvojeno?
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Tinica » 16 ruj 2011, 11:35

Ma ne...kaj bi ga ispisala...da mogu ja bi ga u boravku do 8. razreda :lol
Tak su izračunali, ja se nisam bunila :lol i placam samo hranu... to sam prošle godine placala oko 200,00 kuna ;)
Vidjet ćemo kak će ovo funkcionirati sa ranijim izlascima :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la saptacica » 16 ruj 2011, 11:35

U našoj školi čini se ne.
Ili Bandić ima za mene poseban dohodovni cenzus :hahaha , jer mu nisam htjela skupit papire.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la medo14 » 16 ruj 2011, 11:36

morti si se Bandeku kaj zamerila :hahaha
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la palunkica » 16 ruj 2011, 11:50

Šapto, pa što si išla potpisivat onaj papir. Znači i nas čeka 640. Sve si mislim da bi ih mogla i pametnije utrošit. Npr. kupit si cipele :lol
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Rimaithor » 16 ruj 2011, 11:51

saptacica je napisao/la:Ili Bandić ima za mene poseban dohodovni cenzus :hahaha , jer mu nisam htjela skupit papire.

Baš ću ti javiti koliko je kod nas jer ni ja nisam skupljala papire :basnecu
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la saptacica » 16 ruj 2011, 11:54

palunkica je napisao/la:Šapto, pa što si išla potpisivat onaj papir.

A kaj sam trebala??
Mislila sam, da ako baš ništa ne napravim što škola traži da će mi izbaciti dijete iz boravka :/ .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la palunkica » 16 ruj 2011, 11:55

Šalim se :lol

I ja sam ga potpisala, kao što znaš, možda bi bilo bolje da nisam
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la saptacica » 16 ruj 2011, 11:58

To ti zbog cipela :lol ??!
A gle, meni stvarno vrijedi boravak puno.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la IdaH » 21 ruj 2011, 13:50

Je li zna netko da li će se ista cijena boravka plaćati i za one mjesece kad neće ići cijeli mjesec (npr. siječanj i lipanj?)
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la palunkica » 21 ruj 2011, 13:51

Dobro pitanje, predlažem ti da to pitaš u Gradski ured za obrazovanje, i mene zanima.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Nanoibeba » 21 ruj 2011, 14:00

IdaH je napisao/la:Je li zna netko da li će se ista cijena boravka plaćati i za one mjesece kad neće ići cijeli mjesec (npr. siječanj i lipanj?)

ja sam pitala na roditeljskom - ako je manje od 5 dana u školi, plaća se 40%. Znači, onaj mjesec kada počinje i završava drugo polugdište (a oboje je sredinom mjeseca) plaća se puna cijena
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lara72 » 21 ruj 2011, 14:02

Piše u ugovoru: Škola je dužna za mjesec u kojem je učenik boravio u školi do najviše 5 dana a izostanak je unaprijed najavljen ili kasnije opravdan obračunati sudjelovanje u cijeni programa produženog boravka i troškova prehrane u iznosu od 40% od iznosa utvrđenih u članku....
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 21 ruj 2011, 14:05

e da, to mi je bilo odlicno - skola je duzna obracunati, a ne roditelj je duzan platiti
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Nanoibeba » 21 ruj 2011, 14:06

lara72 je napisao/la:Piše u ugovoru: Škola je dužna za mjesec u kojem je učenik boravio u školi do najviše 5 dana a izostanak je unaprijed najavljen ili kasnije opravdan obračunati sudjelovanje u cijeni programa produženog boravka i troškova prehrane u iznosu od 40% od iznosa utvrđenih u članku....

mi smo u istom razredu i školi- možda druge škole nemaju iste ugovore.

I taj ugovor je napisan zbrda zdola- možda ne bi bilo loše pitati pravnike o njemu *- meni laiku i neje skroz jasan. samo znam da moram platiti
Nanoibeba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 21 ruj 2011, 14:07

Mi još nismo dobili ugovore, pa ne znam što piše u njima
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Tinica » 21 ruj 2011, 14:17

Ja ga dobila, potpisala ali od svega sam vidjela samo cifru 0,00 kuna :hahaha
Dalje me ništa više nije zanimalo :lol
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 21 ruj 2011, 14:18

Tinica je napisao/la:Ja ga dobila, potpisala ali od svega sam vidjela samo cifru 0,00 kuna :hahaha
Dalje me ništa više nije zanimalo :lol

kako to? lazirala si potvrdu o primanjima ili?
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Tinica » 21 ruj 2011, 14:21

Zaboravila si da sam ja samohrana majka ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 21 ruj 2011, 14:27

aha, nisam znala da samohrani imaju neki drugi propis.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Tinica » 21 ruj 2011, 14:31

Propis je isti kako za tebe tako i za mene. :dada
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 21 ruj 2011, 14:39

Tinice, ali besplatan boravak imaju oni koji imaju prihode manje od 2000 kuna po glavi :conf :conf Nije mi jasno kako se u to uklapaš :conf

Mislim, nemoj se naljutiti, ali po tvom načinu života ne bi se baš moglo zaključiti da si socijalni slučaj :dunno
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la ivana7997 » 21 ruj 2011, 14:41

da, to znaci da imas placu manju od 4000 kn, zato sam pitala jesi li lazirala
ivana7997
Abundija

PostPostao/la Tinica » 21 ruj 2011, 15:05

Drage moje, stil života u ovoj našoj državi nema veza sa primanjima ;) Dok su neki donosili lažne i svakave potvrde, prijavljivali sve i svakoga na svoje adrese, ili se odjavljivali sa istih, kod mene je sve čisto ko suza. ;) Problem je u Bandićevu prijedlogu, a ne u pojedinačnim slučajevima. Moja plaća se dijeli na moje dijete i mene pa ti sad vidi koliku ja plaću imam, a to što ja sebi uskračujem neke stvari da bi moje dijete imalo neke druge stvari mislim da se to zaista nikoga ne tiče. ;)
U izračun je ušla samo moja plaća, a za alimentaciju me nitko nije ništa pitao jer alimentacija ne ulazi u izračun.
ali po tvom načinu života ne bi se baš moglo zaključiti da si socijalni slučaj
Koliko ja znam ljudi koji imaju manje od 2.000,00 kn nisu socijalni slučaj, nego niža srednja klasa u ovoj državi.
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 21 ruj 2011, 15:48

Tinica je napisao/la:Dok su neki donosili lažne i svakave potvrde, prijavljivali sve i svakoga na svoje adrese, ili se odjavljivali sa istih, kod mene je sve čisto ko suza. ;) Problem je u Bandićevu prijedlogu, a ne u pojedinačnim slučajevima. Koliko ja znam ljudi koji imaju manje od 2.000,00 kn nisu socijalni slučaj, nego niža srednja klasa u ovoj državi.

Ovako, stvarno nisam mislila širiti ovu raspravu :dunno , ali na ovo ne mogu ne odgovoriti. Pod broj jedan, nije čisto kao suza jer imaš prihod koji nisi prijavila (u ovom slučaju alimentaciju). U potpunosti se slažem s tobom da je problem u Bandićevom prijedlogu što cijelo vrijeme i govorimo.

Samo, u ovom slučaju nekima od nas ostaje gorak okus u ustima.

Ima ovdje još samohranih majki koje plaćaju npr. 300 kuna, a ove godine nisu mogle niti pomisliti otići nekamo na putovanje (a koliko sam ja usput vidjela na forumu, izuzetno puno putuješ), grcaju u minusima, pomno biraju aktivnosti za djecu jer su im aktivnosti preskupe. A isto se plaća dijeli samo na 2 osobe.

Tinica je napisao/la:a to što ja sebi uskračujem neke stvari da bi moje dijete imalo neke druge stvari mislim da se to zaista nikoga ne tiče.

Istina, ne tiče nas se, ali kad toliko puta ponoviš da je tebi boravak 0,0 kuna malo se zamislimo, pa nam dopusti da komentiramo.

Tinica je napisao/la:Koliko ja znam ljudi koji imaju manje od 2.000,00 kn nisu socijalni slučaj, nego niža srednja klasa u ovoj državi.

Prosječna plaća u Hrvatskoj je 5500 kuna, i svi znaju da jedva pokriva osnovne troškove. Dakle, teza o nižoj srednoj klasi je nategnuta, ali ne mislim širiti raspravu dalje.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 11:15

Ajmo ovak jer ne mislim Quotati svaku tvoju rečenicu nego ću sve odjednom ;)
Kao prvo iz ovog tvog odgovora očito je da nisi upoznata sa svim aspektima plaćanja boravka i sa traženom dokumentacijom, a i da vrlo površno pratiš cijelu problematiku. Dokumentacija kojom se dokazuju prihodi kućanstva su porezne kartice za članove domaćinstva. Citiram točku 3: Dokazi o ostvarenom prihodu svih članova zajedničkog kućanstva u razdoblju od 1.1. do 31.12.2010. umanjenom za iznos poreza i prireza: Potvrde Porezne uprave Ministarstva financija o visini dohotka za sve članove kućanstva. Iste sam i donijela, za sebe i svoje dijete. Temeljem podataka u tim karticama izračunata mi je cijena boravka.
Šta se tiče alimentacije, i njenog tretiranja kao prihoda, ista se ne tretira kao prihod, što je i logično, jer alimentacija čini dio plaće mog bivšeg supruga. Ukoliko bi se alimentacija računala kao prihod i meni i njemu, (njemu je ona dio od plaće) onda bi se ista sredstva dva puta računala u prihode dva različita kućanstva. S obzirom da očito ne razumiješ problematiku, dopusti da ti objasnim primjerom: Dijete iz drugog braka mog supruga ide u vrtić – on je u tu svrhu morao donijeti potvrdu PU i temeljem te potvrde izračunata mu je cijena vrtića. Ukoliko bi dio njegove plaće koji mi on isplaćuje za alimentaciju ušao i u moje prihode, de facto isti prihod bi se računao dva puta.
Možemo sada ulaziti u raspravu tko je tu više zakinut, da li samohrani roditelj ili roditelj koji je zasnovao novu obitelj, no to je kompleksno pitanje, koje kao i ostalih x primjedbi samo ukazuje na nedorečenost ovog modela plaćanja i vrtića i boravka.
Za alimentaciju sam zvala i pitala šta trebam donijeti – odgovor Gradskog ureda je bio: NIŠTA. Alimentacija ne ulazi kao prihod. I da, tu je sve čisto kao suza, na tvoju veliku žalost.
Nadalje, šta je sa prihodom od dobiti (npr. vlasnik privatne firme koji je prijavljen na minimalac, a isplaćuje si k tome još i nepoprezivu dobit/dividendu? Koju potvrdu su oni nosili u vrtić/školu? Ovaj model plaćanja ima bezbroj nedorečenosti, ali zanimljivo je da se za ove primjere nitko ne hvata, ali neka alimentacija je toliki trn u oku? I da, alimentacija koju ja smatram da pripada mom djetetu i njome mu financiram ono što od svoje plaće inače ne bi mogla. Stvarno je žena ženi najveći vuk…Kako se usuđujete insinuirati da sam krivotvorila podatke o plaći ili nisam donijela neku potvrdu koju sam trebala? Na osnovi toga što si negdje pročitala sam putovala? A pozadinu oko toga ne znaš, a niti ću ti je ja objašnjavati.
Samohrana majka koja plaća boravak 300kn ima plaću između 8000 i 9999 kn ukoliko ima jedno dijete, ili od 12000 do 14999kn ukoliko ima npr. dvoje djece. Naravno da se i sa takvim prihodima može grcati i u minusima, biti opterećen kreditima (za auto, stambenim, nenamjenskim i sl)., ali opet, svatko ima prioritete u životu: nekome su to putovanja, nekome aktivnosti za djecu, nekome odjeća, nekome cigarete, nekome frizer, nekome manikura…Ja u to ne ulazim. Tebe, očito s druge strane smeta ako netko svom djetetu želi i izdvaja do zadnje kune da mu priušti kvalitetan život, koliko god može.
Upravo si uvrijedila pola radne populacije u RH, koja zarađuje nešto manje, a ipak se ne smatra socijalnim slučajem. Uvrijedila si svaku obitelj, gdje npr. mama i tata zajedno privređuju do 8000kn i imaju npr. dvoje djece i ne smatraju se socijalnim slučajem. A to je nažalost prosječna obitelj u Lijepoj našoj. Ti možda ne znaš da je svega 30% starijih od 18g zaposleno, a čak 25% od toga radi u npr. državnoj upravi i javim sektorima, gdje plaće nisu ni izbliza državnom prosjeku. Ili da ne spominjem npr. prosječnu plaću u trgovini ili tekstilnoj industriji. Ja to dobro znam jer mi je plaća u toj kategoriji, a u NE u kategoriji majke koja plaća vrtić 300kn.
Žalosno je da na jednom ovakvom, prvenstveno majčinskom forumu, ima ovoliko gorčine i ljubomore koju iščitavam iz nekih primjedbi ovdje. Umjesto podrške koju bi trebale pružiti jedne drugima, očito praćenje tuđih života po raznim temama kako bi se nekim polu-argumentima, na nekoj drugoj temi „zaskočilo“ malicioznim primjedbama je stvarno prevršilo svaku mjeru. Ne namjeravam se više raspravljati na ovoj temi, rekla sam sve što sam mislila i to argumentirala. A tko ima potrebu se zgražavati i isčuđavati za to će uvijek naći materijala, i neće se libiti niti uzeti na zub samohranu majku.
I da btw. da ne zaboravim ;) dok je za tate sasvim normalno da osnuju novu obitelj i vode je na putovanja, i nikome to ne smeta, ukoliko samohrana majka ima sreću da joj se možda ukazala prilika za novi život, pa se usudi otići na neko putovanje, opet jalni i ljubomorni komentari. Zar to nije dvolično? Ili, ako se onaj koji tako komentira pokušava opravdati neznanjem i neupićenošću u situaciju, još gore - jer to onda znači da je iz njega izbila takva gorčina da nije ni pokušao razmisliti o razlozima i načinima tuđih života, nego je samo udario ispod pojasa. Nisko, stvarno nisko. Eto toliko od mene... :mah
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la mamainana » 22 ruj 2011, 11:22

i dalje stojim kod toga da bez imovinskog koncenzusa gradacija plaćanja ne može biti nikako pravedna

i tinice u pravu si
ako obitelj nema kredita, ima nasljeđen stan i poneki od njih i poklonjen auto
2000 kn po obitelji itekako može biti dosta
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la skorpionka » 22 ruj 2011, 11:24

Da bi se kvaliteno raspravljalo o ovoj temi, treba definirati točno pojam samohranog roditelja, a onaj tko prima alimentaciju nije samohran. :cool
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Kris2 » 22 ruj 2011, 11:27

i dalje stojim kod toga da bez imovinskog koncenzusa gradacija plaćanja ne može biti nikako pravedna
Kris2
Danadadila

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.