Sada je: 26 srp 2026, 20:26.

Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Plaćanje produženog boravka u Zagrebu

PostPostao/la folne » 22 ruj 2011, 13:24

Prehrana je poskupila i nas će ispasti prema mom odokativnom računu 100 kn više.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la lastavica » 22 ruj 2011, 13:27

mi baš dobili jučer uplatnice za 9. mjesec. Ručak je 9 kn po danu.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 13:28

tinice, ja bih samo komentirala ovo da te netko prati

ne vjerujem u to, ja isto znam sve ovo o tebi sto je pal napisala, znam svasta nesto o mnogima, pa godinama sam svakodnevno ovdje.
bilo bi cudno da je drugacije, da ne znam
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la palunkica » 22 ruj 2011, 13:28

Tvoja mora biti zadnja ha :hahaha :hahaha

I ja volim da moja bude zadnja, naročito kad sam u pravu.

Još jednom. Sustav je nepravedan a ti si jedan od živih primjera te nepravednosti sustava. I to je ono što me smeta, ne ti osobno. Meni tih 4000 kuna što ću godišnje plaćati boravak, na sreću, ne radi neku preveliku razliku u životu, ali kao pravi borac za pravednost dižem glas za sve one kojima je to teško plaćati, a usput plaćaju za one koji su se bolje "snašli".

Imaš milijun postova na forumu, dugo si tu, javljaš se po raznim temama, ne brini se (a i nemoj se umisliti) ne pratim te ništa više nego ostale.

Ali sad si me zainteresirala i provjerit ću malo po zakonima što sve ulazi u osnovicu a što ne, pa ću se javiti s točnim podatkom.

Do tada čekam čija će biti zadnja :zivili

I lasto, ručak je 9 kuna za one koji ne idu u boravak, za one koji idu je jednako kao i prošle godine
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 13:32

I lasto, ručak je 9 kuna za one koji ne idu u boravak, za one koji idu je jednako kao i prošle godine

:shock

ma daj me nemoj, onda ovi sto ne idu u boravak dobiju bolji rucak?

zovem skolu, taj cas
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 13:33

od kada ide poskupljenje, nadam se ne retrogradno

i di to pise, tko je donio takvu odluku, poglavito me zanima ovo za razliku u cijeni izmedju boravkasa i neboravkasa
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la palunkica » 22 ruj 2011, 13:33

Ne Bubi, nego je nama koji plaćamo boravak ručak subvencioniran više nego vama, koji ne plaćate ;)

Edit, nama su to rekli na roditeljskom
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 13:37

zvala sam skolu, kazu da oni nisu dobili nikakav dopis/informaciju da cijena prehrane ide gore, bilo za boravkase bilo za one druge
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la ivana7997 » 22 ruj 2011, 13:38

Bubidea je napisao/la:zvala sam skolu, kazu da oni nisu dobili nikakav dopis/informaciju da cijena prehrane ide gora

to je poskupljenje od prosle godine, ne sjecam se tocno otkada, ali znam da sam za neboravkasa vec potkraj skolske godine vise placala.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la † Volvo » 22 ruj 2011, 13:40

I nama tako rekli, da je 3kn manje ručak za boravkaše, uz to što djeca koja idu na boravak moraju ručati u školi jer je do 16 ili 17 stvarno puno da su bez ručka, a srećom, i nakon boravka (nakon 3. razreda) imamo opciju ručka u školi pa sam sretna i za tu varijantu kao mogućnost (vidi mene, sretna što mogu makar i više platiti, ali bar je na raspolaganju :jadnimi )
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Sunshine » 22 ruj 2011, 13:42

A zašto su onda meni rekli da djeca koja ne idu na produženi, nemaju pravo na ručak, odnosno, imaju pravo samo na doručak?
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 13:43

A čuj, kaj da ti velim navikla sam na ta mudrovanja ko će zadnji sa malcem :hahaha
Drago mi je da sam te zainteresirala da se dublje pozabaviš ovom tematikom i bolje informiraš, iz tvojih postova je bilo vidljivo da se samo razbacuješ parolama (pravednost, socijalni slučaj itd.) a da u stvari i ne znaš o čemu govoriš. Možemo nastaviti kada se uputiš u temu, stvarno nema smisla da se razbacuješ nekim floskulama. Druga runda slijedi kada usvojiš gradivo draga, ne sumnjam da ćeš uspjeti ako se malo potrudiš. :dada
I biti će mi drago da je tvoja zadnja, kada ćeš reći nešto smisleno i argumentirano. Onda ću te čak i potpisati :pise
A sa ovim cijenama prehrane ću se baš danas pozabaviti na sastanku. :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 22 ruj 2011, 13:44

Bubi, ako si u blizini možeš i na tribinu :D
http://www.online-zagreb.hr/zg-vodic/do ... u-skolama/
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la lara72 » 22 ruj 2011, 13:44

To ovisi o školi. Neke dozvoljavaju, neke ne. U nekima je dozvoljen ručak do 8 razreda.
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la † Volvo » 22 ruj 2011, 13:45

Nije isto u svakoj školi, u nekima nemaju dosta velike kuhinje, u nekima nemaju uopće kuhinje pa dovoze, u nekima možda na taj način "stimuliraju" upis u boravak :bidan
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la medo14 » 22 ruj 2011, 13:46

zašto su onda meni rekli da djeca koja ne idu na produženi, nemaju pravo na ručak, odnosno, imaju pravo samo na doručak?

to ovisi od škole tj. kapacitetu kuhinje
škola je dužna organizirati ručak za boravkaše, za ove ako se nađe volja i vremena
tako piše u pravilniku
pitala ja, jer i mi nemamo pravo na ručak jer nismo boravkaši (ovo zvuči kao barakaši) :mrgreen
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Miki » 22 ruj 2011, 13:46

Sunshine je napisao/la:A zašto su onda meni rekli da djeca koja ne idu na produženi, nemaju pravo na ručak, odnosno, imaju pravo samo na doručak?

ovo ti ovisi od škole do škole - ni u našoj školi nema mogućnosti ručka za neboravkaše (jedva i ovo "odrade" - drugi razredi ručaju tek negdje oko 12:45)
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 13:50

lasto, hvala na linku :luv
ali vrijeme mi nikako ne pase, petak u 13, moram biti na poslu :(
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la lastavica » 22 ruj 2011, 13:55

mislim da sam se zeznula, to nije danas, nego je bilo u travnju. Mislila sam gle mi pišemo, a tamo negdje je istovremeno i tribina.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Bubidea » 22 ruj 2011, 13:59

pa da
a ja sam vidjela neki sedmi datum, uopce nisam gledala mjesec, i pretpostavila sam da je 7. listopada, a ono -objavljeno je 7. travnja :bonk
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la IdaH » 22 ruj 2011, 14:12

Đizs, nisam stigla dosad od posla i nekih privatnih briga pogledati što se piše tu na forumu a tu frcaju iskre na sve strane... I tako uspjelo Don Corleoneu (iliti g. Bandiću) zavaditi inače miroljubivu i konstruktivnu populaciju Mama i beba... Nedajte se cure na to navesti... Oni upravo to hoće - zavadi pa vladaj. Neću komentirati ni ono što Palunkica govori ni ono što Tinica govori jer sam djelomično u koži i jedne i druge (a da i ne spominjem koliko su mi obje drage :luv ) jer bih bila sretnija da bude onako kako naši klinci nekad kažu - Mir, mir, mir nitko nije kriv... ;) nitko nikom zlo nije želio, to sam sigurna...

No u konačnici - ova stvar s plaćanjem boravka i vrtića po tzv. dohodovnom cenzusu je totalno neprovediva uz potpunu pravednost (a i kad bi bio imovinski cenzus, uz potpunu primjenu OIB-a, pitanje je koliko bi se ljudi "snašlo" na kojekakve načine da izbjegne plaćanje) i trebalo bi razmisliti što i kako poduzeti da se to ukine (osim naravno dati svoj glas na izborima nekom drugom :conf , koji zahvaljujući kompliciranim izbornim rješenjima, opet ne znamo kome na kraju koristi, glasovali mi ili ne).

Što se mene tiče, zasad ću plaćati to koliko me dopalo, no zadržavam si pravo ako ne budem zadovoljna uslugom (što baš dosad i nisam bila) da kao i za svaku drugu uslugu ili robu koju plaćam, gunđam, zahtjevam bolju uslugu i na kraju i da raskinem ugovor o boravku pa da se npr. sa susjedama dogovorim da uzmemo zajedno ženu koja će s njima provesti popodne i napisati zadaću dok mi ne dođemo s posla.
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Volvo » 22 ruj 2011, 14:16

Ma da, ali vezano uz djecu(tu smo svi "tanki") pa druženje, stjecanje znanja itd. kao i za liječenja, uglavnom, drugačije reagiramo nego za trulo voće na placu (za to se lako pobunim i riješim, podvali li mi tko) :mrgreen
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la swenova mama » 22 ruj 2011, 14:46

da prije definicije samohranog roditelja poćnemo od definicije prihoda :liza
A na kome je da to definira? :conf Na meni ili na onima koje sjede u Poglavarstvu i Skupštini? Da li sam ja nešto utajila ili neku traženu potvrdu nisam donijela? :dunno Hoćemo li dalje o etici i moralu? Možemo poćeti sa izjavom g. Lovrića na TV neki dan: "Ukoliko otac obitelji nije prijavljen na istoj adresi kao i ostatak obitelji, njegova plaća NE ULAZI, jer iako daje prihode u tu obitelj onda nije član kućanstva!"

Tinica, definiciju samohranog roditelja dao je sam Bandic- to su roditelji ciji je partner umro ili ga nema. definicije, kao takve, nema u zakonu, ali ju je on izdefinirao ovako. U zakonu je nema jer nas obiteljski zakon priznaje jednoroditeljske obitelji, ali ne spominje samohrane roditelje.
Alimentacija, kao takva, ne bi trebala biti izuzeta iz prihoda jednoroditeljske obitelji, jer je i to prihod. Nije?
Definicija g. Lovrica je stupidna- placa roditelja koji nije prijavljen na istoj adresi ne ulazi, ali je pitanje kako to da nije na istoj adresi, jesu li razvedeni )onda alimentacija), ili su se odjavili jer je to, eto, nacin na koji se drzava moze prevariti.
Ne vidim bas ovdje puno prostora za likovanje jer je dohodovni cenzus blentav. radjen nahalo, bez normalnog ispitivanja i bez olaksica koje bi bile logicne, poput kredita stambenih.
I kuzim da nekima odgovara, ali kako ti neki ne kuze da njihov manjak tj. njihovu olaksicu placa netko drugi, iz svojega dzepa. Ne placa Bandic.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 15:08

Ajme meni, ljudi moji šta je s vama? :conf Bandić je nešto rekao, nije po zakonu, ali nema veze, neka to bude definicija. I Sokol je svojedobno rekao ga novac nije imovina.. :lol I bio predsjednik Ustavnog suda :faca ...Alimentacija prema Bandićevom modelu plaćanja NIJE prihod. Nije niti dobit vlasnika firme. Logika govori jedno, ali ovaj model kaže drugo. :dunno
Zašto bi stambeni kredit bila logična olakšica - i tu ima puno detalja koji nisu laki za definirati. Ovdje bi netko tko je štedio i štedio, posudio novac od roditelja i rodbine bio diskriminiran jer nije plaćao kamate banci i nije se zadužio u financijskoj instituciji. Dalje, nije isto jel kredit za rješavanje osnovnih stambenih potreba pa se odnosi na stan od 50m2 ili se radi o kući od 150m2. Dalje, neki nisu mogli ni dobiti stambeni kredit, pa su se stambeno nekako okućili na jedvite jade putem mukotrpnog plaćanja više nenamjenskih kredita, a sad ispada da su to krediti za "luksuz". Meni taj sustav odgovara. Ne kažem da je 100% pravedan, ne kažem da je 100% logičan. Kažem da ću ga iskoristiti jer na njega imam pravo. Šta se tiče alimentacije, trenutno rješenje je logično. Ako bi samohranim roditeljima alimentacija ušla u prihod, onda bi se 2x isti prihod računao, na nivou dvije obitelji. Ovako, da, malu prednost su dobili samohrani roditelji - stvarno nešto što nam treba zamjeriti. Da li je pravedno, oko toga bi se dalo raspravljati. Dalje, olakšicu za moje dijete sam i ja već platila. I MBM ju je platio. Jer oboje već godinama plaćamo prirez. I ja npr. imam jedno dijete. Dok nisam imala dijete plaćala sam olakšice za tuđu djecu. Ali zbilja mi se više neda :kisichagic ...i sad idem doma i mislim da ću na sastanku dobiti čistu peticu iz zalaganja na satu :5
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 22 ruj 2011, 15:19

Tinica je napisao/la:Drago mi je da sam te zainteresirala da se dublje pozabaviš ovom tematikom i bolje informiraš, iz tvojih postova je bilo vidljivo da se samo razbacuješ parolama (pravednost, socijalni slučaj itd.) a da u stvari i ne znaš o čemu govoriš. Možemo nastaviti kada se uputiš u temu, stvarno nema smisla da se razbacuješ nekim floskulama. Druga runda slijedi kada usvojiš gradivo draga, ne sumnjam da ćeš uspjeti ako se malo potrudiš. :dada
I biti će mi drago da je tvoja zadnja, kada ćeš reći nešto smisleno i argumentirano. Onda ću te čak i potpisati :pise

Evo pogledala u Zakon, istina je - dječji doplatak se ne smatra dohotkom jer se radi o vidu socijalne pomoći, o alimentaciji nema ni riječi. Posipam se pepelom od glave do pete, uvaljat ću se u katran i još posuti perjem da me svi mogu vidjeti. :p Do sad nisam koristila nikakve olakšice niti sam se igdje snalazila. I stvarno se nakon svega pročitanog osjećam budalom. :(

Priznajem, površna sam, neinformirana žena puna floskula i razbacujem se parolama samo da bi napakostila, naravno iz čiste zavisti ;) , jednoj osobi iz donjeg dijela srednje klase koja sa svojih manje od 4000 kuna živi teško, jedva spaja kraj s krajem i nikome ne bi željela da se nađe u njenim cipelama. ;)

Nastojala sam ti barem tri puta vrlo pristojno i ljubazno, ne optužujući te, ukazati na nakaradnost sustava, ukazivanjem na činjenicu da, od svih ljudi na forumu baš ti, barem onakva kakva se prikazuješ ovdje, koristiš povlasticu besplatnog produženog boravka i za to još govoriš :yess . Da, to me zasmetalo, ako si se uspjela snaći, ma brate mili, bar nam to nemoj svima nabijati na nos. Dopuštam da je ovo virtualni svijet u kojemu se svi prikazujemo u najboljem mogućem svjetlu i da tvoj život možda nije toliko ružičast kao što izgleda ovdje. No, vjeruj mi, uspoređujući tvoj (virtualni) stil života i stil života stvarne osobe koja plaća boravak 300 kuna mjesečno, razlika je drastična. Kako to ne vidiš :conf :conf

I ubuduće molim bez osobnih uvreda, mislim da ih je bilo dovoljno. :nokti
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la Novamama » 22 ruj 2011, 15:23

i sad bi bilo dobro spojiti ovu temu s vrtićima i poslati to u gradsko poglavarstvo.
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tinica » 22 ruj 2011, 15:27

I da vas pitam, kako bi vi postupili? :conf Ajde, baš me zanima - otišli bi u školu i rekli: Dobar dan, gđo. u Računovodstvu. Ja bi vam htjela reći da mi MBM plaća alimentaciju. Ne znam baš da li će je svaki mjesec platiti, niti koliko će mi dati, ali nema veze. :whew Nemam nikakve potvrde o tome koliko mi je platio, ali ja bi svejedno da mi vi odredite veću cijenu boravka. :hahaha
Priznajem, površna sam, neinformirana žena puna floskula i razbacujem se parolama samo da bi napakostila, naravno iz čiste zavisti
:pise
Rekla sam ti da ću te potpisati :rolf A sad ozbiljno begam doma jer u centru grada danas ne mogu sa autom :mah
i sad bi bilo dobro spojiti ovu temu s vrtićima i poslati to u gradsko poglavarstvo.
:yess
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la palunkica » 22 ruj 2011, 15:31

Ne, Tinice, nisi dobro shvatila. Ne bi se HVALILI s time :jadnimi

I sa svim onim s čime se hvališ s druge strane.

Drago mi je da smo se u nečemu složili.
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la medo14 » 22 ruj 2011, 15:34

ok, cure, mislim da nema potrebe za osobnim prepucavanjima. Mir, mir...
pravilo je loše, isto kao i za vrtiće
neki dobro prođu a neki ne i nikom nije jasno što se postiže ovim novim načinom plaćanja
možda niti onima koji su digli ruke za to.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la saptacica » 22 ruj 2011, 15:35

Ma Tinice, tvoj slučaj je sasvim slučajno došao na tapet, i nije se odnosio na tebe osobno.

Vidiš, i ja sam te prva pitala da li si ga ispisala, jer i meni se činilo da ti je standard veći. Ali kao što si i rekla stil života nema/ne mora imati veze sa primanjima :/ . I dobro, primljeno na znanje :dunno . O alimentaciji se sad raspravlja neovisno o tebi, nego općenito, kao što se i o stambenim kreditima, prirezu i slično raspravljalo na više stranica ove teme i teme o plaćanju vrtića.
Meni osobno je više nego grozno, pošto znam i gdje radiš, što te/vas poslodavac tako iskorištava :shock .
saptacica
Skoro doula

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.