Sada je: 31 srp 2026, 10:12.

postoji li djed mraz, zubic vila...

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

postoji li djed mraz, zubic vila...

PostPostao/la Dobri andjeo » 12 lis 2011, 13:04

moja jos uvijek vjeruje u sve gore navedeno.
Danas dodje iz skole i place jer su joj se svi rugali kad je rekla jednom malom kojem je ispao zub da ce mu doci zubic vila. cijeli razred joj se rugao kako je glupa sto u to vjeruje.
i pita mene dal zbilja postoji i jel postoji djed bozicnjak.
moj je odgovor bio, da ako vjeruje da ce joj zubic vila donijeti i poklon, a ako ne vjeruje da ce joj mama onda dati novac pod jastuk , a isto i s dm, ako u njega vjeruje on ce joj donijeti i poklon a ako ne vjeruje donest ce joj mama, tata , baka i sl..

kako postupiti ?? meni je totalno ocajno glupo SAD JOJ DOCI i reci, da lazem te cijeli zivot nista ne postoji ??!!

kad zapravo i ja vjerujem da djed bozicnjak zapravo postoji :mrgreen
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

Re: postoji li djed mraz, zubic vila...

PostPostao/la palunkica » 12 lis 2011, 13:05

Mi smo imali identičnu priču, i ja sam dala isti odgovor. Dok god vjeruješ da postoji, postoji, kad prestaneš vjerovati onda mama i tata donesu/kupe/stave pod bor.

I moj vjeruje :p
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la Dobri andjeo » 12 lis 2011, 13:06

htjela sam staviti na skolarce :lol sad vidim da sam na predskolarcima :ajme ajde pliz premjestitie topic na skolarce :mrgreen
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la cleonikky » 12 lis 2011, 13:07

Bojim se tog trenutka kad cu mu morati reci istinu :/ Poznavajuci njega, pitati ce me kako sam ga mogla lagati sve te godine :ajme
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la Barbi » 12 lis 2011, 13:12

Poznavajuci njega, pitati ce me kako sam ga mogla lagati sve te godine

Upravo iz ovog razloga, što uvijek pričam o tome kako je bitna istina, da ja njega ne lažem i ne želim da on mene laže, čim je počeo sumnjati u postojanje viših bića koja nose poklone :mrgreen priznala sam.
Neko smo vrijeme još održavali priču zbog sestre mu, to je bila naša mala tajna i potiho smo se smijuljili jedno drugom dok je ona raširenih očiju pričala o Djedu Mrazu ili zubić vili i to mi je bilo skroz slatko.:)
No nije mogao dugo izdržati pa joj je sve izdao :ajme tako da sad ni ona ne vjerujem i nemamo problema s tim. :lol
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Duga » 12 lis 2011, 13:20

Joj, ja kao i Barbi - ubila sam Djeda Mraza :lol

Upravo iz ovog razloga, što uvijek pričam o tome kako je bitna istina, da ja njega ne lažem i ne želim da on mene laže, čim je počeo sumnjati u postojanje viših bića koja nose poklone :mrgreen priznala sam.

xxxxxxx

s tim da moja na Badnjak uredno čeka Djeda i poklon, u trgovačkom centru uredno zna da se netko kostimirao i dijeli, u vrtiću zna da su tete složile paketiće i podsjeća me da dam lovu za poklone Djeda Mraza u vrtiću... :lol
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Dobri andjeo » 12 lis 2011, 13:22

ma da, ali sta da kazem, sori lazem te cijeli zivot ???? pitat ce me sigurno zasto ju lazem i kako sam joj mogla reci da je to istina ????
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la saptacica » 12 lis 2011, 13:25

Pa lagala si zato što je baš lijepo dok si maleno dijete, vjerovati u tako nešto. Tradicija bla bla ... :dunno , uvriježeno u narodu- samo nek pita ostale prijatelje jesi li vjerovali, i tako to.

Ne bi se ja tu uzbuđivala, bit će i težih razočarenja u životu :lol .
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la † Volvo » 12 lis 2011, 13:34

Već sam jednom pisala da još uvijek čujem praporce (šizofreno valjda :p ) a kad sam po hlačama (karakteristične zelene, samo jedan čovjek u gradu je takve imao, štoviše, vjerojatno i jedini na svijetu ;)) prepoznala u Djedici osobu koja je maskirana dok je dijelio poklone nije me to omelo u osluškivanju praporaca ;)
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Natasa36 » 12 lis 2011, 13:42

Mene je Mi pitala postoje li. Pa sam ja nju pitala što ona misli. Odgovor je bio: mislim da postoje. Rekoh joj: eto...

Neki dan smo MM i ja pričali o tome. I oboje mislimo da i Mi i Ma zapravo znaju da sva ta bića ne postoje, ali im se sviđa vjerovati u njih. I neka uživaju u tome, dok im je gušt. A do onda ćemo i mi u tome sudjelovati. meni je fora to šuljanje po kući i sotavljanje poklona... :)
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la Tinica » 12 lis 2011, 13:51

Ček ček sad zaozbiljno :lol kaj vi zbilja ne vjerujete da postoji djedica i Sv. Nikola? :conf
Pa ja mislim da bi umrla od tuge kad bi se uujutro probudila i ne bi našla neku sitnicu u prozoru :dada
Ja sam počela stavljati i pancerice a moj tata one visoke gumene čizme :rolf
Vidi se na kog sam tako ozbiljna :liza ali ipak...život oko nas je tako realan i ponekad tako surov da ova čarolija par dana u godini ne može nikome naškoditi :srca a veselje i dječja sreća je neprocijenjiva kad im se onako ličeka ozare i okice zacaklev kad ugledaju poklon u čizmici :luv
A što se klinaca tiće, ma ja mislim da svi oni kad odrastu znaju tko to sve stavlja ali ipak ne mogu biti 100% ziher dok sami neće biti u situaciji da kupuju svojim klincima :luv
I ja tvrdim da djedica postoji :faca
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la tanjabb » 12 lis 2011, 14:38

Dok god vjeruješ da postoji, postoji, kad prestaneš vjerovati onda mama i tata donesu/kupe/stave pod bor.

Ovo isto sam ja neki dan rekla Lukasu kad me u autu pitao da lči zaista mama i tata donose poklone.
Ima jedna zgodna knjiga o tome od Dese Muck: Anica i velika tajna.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Dobri andjeo » 12 lis 2011, 15:28

dakle isprinatala sam ovaj tekst i procitala kad sam dosla s posla i primile su to bolje nego sto sam mislila :)

bas mi je onako krasan tekst :)
http://www.klinfo.hr/detaljnije/hr/mama ... 17/4269/1/
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la MalaSirena » 12 lis 2011, 15:34

Mi smo nedavno imali razrješenje tajne - naime, MM je nešto prčkao po mojoj kutijici sa svime i svačime, a onda je i mali vidio par zgodnih kutijica te se navirio i............ našao svoje zube! Samo sam čula viku iz sobe: ''Aha, mama TI si Zubić Vila!'', a za nekoliko trenutaka: ''Znam, ti si i Djed Mraz i Sveti NIkola!! Zato mi nisi htjela kupiti Power Rangers vozilo i pištolj jer ti ne voliš oružje!!''
Sav si je bio sretan kako je on otkrio tajnu :hahaha .

A par dana nakon toga otpao mu je zub i to dok je bio kod mojih pa me odmah nazvao da pripremim 5 kn jer sam ja Zubić Vila! :hahaha

Najsmješnije mi je bilo što su već prošle godine klinci u školi govorili da ne postoje niti DM, niti ZV niti SN pa im on nije vjerovao jer nije želio vjerovati i drago mi je što je to sve tak ispalo, nije bio niti razočaran niti tužan.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la rusulica » 12 lis 2011, 15:47

Moji mene nikad nisu odgajali da mislim da takva bića postoje. Otpočetka sam znala da djedica ne postoji, nismo niti razgovarali o njemu. Uvijek mi je žao zbog toga, falilo mi je i možda sam zato danas kao odrasla luda po pitanju blagdana, potpuno se uživim u to najčarobnije doba u godini
i znate ono kad večer prije Badnjaka na vijestima najave da je djedica iz Laponije krenuo na svoj put oko svijeta s punim saonicama darova... pustim suzu misleći jeeee dolazi
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Tinica » 12 lis 2011, 15:51

znate ono kad večer prije Badnjaka na vijestima najave da je djedica iz Laponije krenuo na svoj put oko svijeta s punim saonicama darova... pustim suzu misleći jeeee dolazi
:luv :luv :luv Znam, znam znam... i ja sam takva :luv :luv :luv
A kak da ja malcu objasnim da on ne postoji kad sama vjerujem i želim da ta čarolija nikada ne prestane :luv
btw. on ga je i upoznao prije dvije godine u Laponiji, vozio se sa njim i sa njegovim sobovima u saonicama :luv pa sad ti njemu objasni da je to izmišljotina :hahaha
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 12 lis 2011, 15:56

eh, mi smo upravo danas imali mali "incident". mojoj je K naime, jucer ispao zub, i stavila ga je u posudicu s vodom, kao navecer ce ga zamotati pod jastuk. i, zaboravila je :ajme zaboravila sam i ja :ajme i jutros kaze ona kako je zaboravila i ja kazem ok, nema veze, budes veceras. i sve pet. zove me na posao na rubu suza, jel znam gdje je njezin zubic. ja kazem, pa bio je u posudici u kuhinji. a baka je dosla i nije ni vidjela da je unutra zub i prolila je jelte vodu i zub je otisao u kanalizaciju :/ :/ ja kazem, pa nema veze, napisi pisamce, kaze ona necu, na pitanje zasto rekla je da ce mi reci kad dodjem doma :ajme
ja sam isto rekla da je lijepo vjerovati i da dok vjeruje to je ok. ovo o nastavljanju s mamom i tatom se nisam sjetila :mrgreen ali, dobro da znam jer ce mi danas to sigurno trebati :klanja
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la mama courage » 12 lis 2011, 15:58

ideja o tome da svaki član obitelji pomisli na drugog člana i kupi (ili napravi) nešto lijepo i da si to međusobno ispoklanjamo (mi to činimo na samo badnje veče), da se tu veče proveselimo i najedemo, meni nije ništa manje lijepa od pomisli da neki nepoznati čičica donosi poklone iz daleke laponije. sve ima svoju čar.

zubić vilu ne priznajemo.
mama courage
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Madir » 12 lis 2011, 16:38

U nas postoji Sv. Nikola, Sv.Luce i mali Isus.
Djed nam je u krvnom srodstvu i zovemo ga nono ili dida.
Zubić vila je majka priroda i tako mora bit.
Okrutni smo jel da?
„Sve, dakle, što želite da vam ljudi čine, činite i vi njima.“ (Mt 7,12a)
Madir
Carica od jaslica

PostPostao/la Anamija » 12 lis 2011, 22:34

Moja je ovo proljece nacela temu- jer im je uciteljica rekla da uskrsnji zec ne postoji nego da to roditelji sakriju cokoladna jaja. Pa smo imali isti ovakav odgovor, dok vjerujes ima ga. A pred neko vrijeme joj se poceo klimati zub pa je zakljucila ovako jedan dan: Mama ja znam da carolija ne postoji i da to ti i tata stavite novcic. A ja sam joj odgovorila da carolija postoji... ali da, istina je da mama i tata stave novcic ispod jastuka ali da je ona sada saznala tajnu koju samo odrasli znaju i da mora cuvati tu tajnu kako njena sestra ne bi to saznala prije nego i ona bude dovoljno odrasla da sazna.
Kada sam vidjela sjaj u njenim ocima - bila je to cista carolija :srca Nadam se da joj nece izletiti u nekom trenutku :dunno
Maratonka 2003
Jesenkica 2007
Anamija
oprezno optimistična

PostPostao/la nadicab » 13 lis 2011, 10:12

ja sam svome Denisu lijepo rekla - do 10. godine, Isus nosi poklone, a poslije tu tradiciju nastavlja obitelj jer se svake godine rađaju nova djeca i Isus ima puno posla. I s time iskazujemo pažnju i ljubav jedni prema drugom :luv
A koliko puta smo i mi zaboravljali stavljati 5 kn pod jastuk za zubić :ajme
Što se tiče starijih, najstarija je ubila sve bajke svom bratu veoma rano (srećom da je razlika svega 2,5 godien, pa je on bar imao vremena uživati u bajkama), a dobilis u čvrstu zabranu to napraviti Denisu
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Miki » 13 lis 2011, 12:15

moja starija je prošle godine pitala prvi put jel istina da Djed Mraz ne postoji i da roditelji stavljaju poklone djeci pod bor

pitala je pred mlađom curkom koja u to vrijeme još nije napunila 5 god i bilo mi je prerano da i njoj ubijem čaroliju pa sam odgovorila da onima koji vjeruju u Djeda Mraza, on zbilja donese poklone - kad prestanu vjerovati prestane i donositi i da zato ja pod borom nemam poklon :mrgreen
odmah su obje počele vikati "ja vjerujem! ja vjerujem!" :lol
baš su bile slatke

i rekla sam da u jednom trenu većina djece prestane vjerovati, ali i da neki odrasli nikad ne prestanu vjerovati i da jel se sjećaju onih božićnih filmova u kojima dođe pravi djed mraz :oops: (srammebilo)

par dana kasnije je došla i rekla mi "mama, znaš, p. (prijateljica) i ja smo razgovarale i mislim da to sigurno donese DM :dada .
jel se sjećaš kako mi odemo na put, a kad se vratimo, pod borom nas čekaju pokloni. vi to sigurno niste mogli staviti, a ni Z. (teta) nije u zg pa nije mogla ni ona, nisu valjda susjedi? to je morao biti DM :dada "

a N. sluša i samo ovako klima :dada :dada "sigurno" :dada

mislim da ćemo ove godine "ubiti djedicu"

eh da, one vjeruju još i u
- zubić-vilu
- patuljke igračkare (njih sam ja izmislila, inspirirana jednom epizodom south parka gdje neki patučljčići kradu gaće iz ladica :lol i pričom o maci papučarici ) - koji odnose igračke koje djeca ostavljaju po podu i ne brinu o njima i onda ih odnesu djeci koja te igračke žele i trebaju im i brinut će se o njima, ali ako nakon što ih odnesu dijete počne spremati sve igračke i jako jako želi tu odnesenu igračku nazad, možda im i vrati
-vilu igračkaricu (nastalu kao dodatak patuljcima) koja nagrađuje djecu koja pospremaju svoju sobu i ostavljaju bombončić, lizalicu ili žvaku, a po zimi je počela nositi mandarine (koje dotad D. nikako nije htjela jesti - ali ove viline bi slistila u roku keks) - nastala je kao motivacija mojoj starijoj curki jer je mala samo razbacivala, ništa spremala - i onda se starija jako veselila što je njen trud nagrađen, a seka nije dobila ništa
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la † nina i nika » 13 lis 2011, 13:11

Madir je napisao/la:U nas postoji Sv. Nikola, Sv.Luce i mali Isus.
Djed nam je u krvnom srodstvu i zovemo ga nono ili dida.
Zubić vila je majka priroda i tako mora bit.
Okrutni smo jel da?

Skoro i mi tako. I uvijek problemi jer ostala djeca u vrticu (dok su obojica bila u vrticu) vjeruju u zubic vilu, a moji decki im rasprse idealne snove i kazu da ona ne postoji. I gotovo. Cak smo i ukinuli da mali Isus donosi poklone jer sam ja jednom krenuladjetetu govoriti da mora biti dobar i da ce onda sigurno i Bozic mu biti lijepsi i onda je krenulo a sto ako ovo ili ono i da li ce me onda Isus htjeti posjetiti i donjeti mi poklone. Onda sam skuzila da ce krenuti "uvjetovana" ljubav prema Isusu sto ne zelim i tad su doznali istinu.Obojica, odmah u paketu, bez obzira na godine.Otad se darujemo medjusobno i znam im reci da je vrijeme i da oni smisle nekakav poklon za nas (momentalno ocekujem barem poljubac :mrgreen , ali da bude poklon za Bozic, a ne zahvalnost ili neki drugi razlog tog poljupca).
Sv. Nikola dolazi kod MM na posao i u vrtic (ponekad i istovremeno :ajme ) i onda decki i ja pogadjamo tko se obukao u sv. Nikolu :lol Dobro znaju tko je on bio i da je sad u Nebu.

Mladji i dan danas zna pitati da kako to da u nekom shopping centru postoji DM, i kako to da ja kazem da ne postoji, ali ja mu uvijek kazem istinu. Nekako, cini mi se da je to tako bolje. Cista intuicija.
† nina i nika
bosoglava karmelićanka

PostPostao/la IdaH » 13 lis 2011, 13:43

Miki - Počinjem vjerovati i ja!!! U patuljke igračkare i vilu igračkaricu, naravno !!! :joy :rolf Samo, što nisam za to znala ranije. Sumnjam da ću joj uspjeti prodati tu priču sada :roll
IdaH
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tinica » 13 lis 2011, 13:51

Ida pa kaj tek sad :baba
Mi imamo skoro sve od ponuđenog, još mi se čini da bi mogli usvojit i ove vile od Miki

Imamo zubić vilu, kod nas nema straha, čak ako se zubić i izgubi ili proguta (dosad dvaput ), ona ostavi novčiće pod jastukom, ali samo zato što zna da se dijete dobro brinulo o svojim zubima.

Imamo uskršnje zečeve koji djeci skriju slatkiše pod grmlje i borove u dvorištu, meni su zečići najdraži, jer klinci skaču od zečići od grma do grma, pretrče dvorište uzduž i poprijeko da ne trepneš

Imamo sv. nikolu, za njega se čizmice ribaju samo tako, i svi bi broj veće.

I naravno imamo i djeda božićnjaka, iako mi mama uvijek zamjera što to nije Isus, kao što je bio nama dok smo bile male.
:joy

Meni isto nije jasno tko bi mi drugi mogao staviti poklone ispod bora :da?
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la beammama » 13 lis 2011, 15:58

Ja sam svojima objasnila da to nisu laži već kao i bajke i knjige koje čitamo. Je izmišljeno, ali da razveseli djecu i da im razvije maštu, a kad ljudi ne bi maštali još uvijek bi živjeli u kamenom dobu. Nitko ne bi izmislio gradnju kuća, kotače, automobile, struju ..... Mašta koja počinje sa bajkama i izmišljenim pričama za malu djecu dovodi do razvoja razmišljanja kod odraslih ljudi.
Moji su bili super zadovoljni sa objašnjenjem i prihvatili da nema Zubić vile, Djeda mraza, Svetog Nikole i ostalih.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la ZacKa » 13 lis 2011, 16:09

Moj je to sam shvatio bez da me išta pitao, tj.
vjerojatno mu je netko od prijatelja u školi dao
do znanja da je to sve neistina :mrgreen

Curka s 6g. naravno još vjeruje a on samo onako tiho mi
govori jelda da to sve vi kupite, jelda ???
vidiš da sam u pravu....hi hi hi jednom mi je samo napomenuo kak on zna
da to sve mi radimo, nije mi postavljao pitanja tak da ne znam odgovor !

Ali zato me još uvijek jaaako veseli i onako mi toplo oko srca kad vidim
da se curka jaaako veseli Božiću....kaže ono kad se mi odjednom idemo prošetati van ispred kuće a Isus se samo pojavi, pozvoni (mi i zvonimo) i stvore se svi ti pokloni pod borom, jedva čekam . :srca
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la saptacica » 13 lis 2011, 16:44

Baš je krasan tekst DA :luv !
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la Berta » 13 lis 2011, 18:29

moji su vjerovali u dm, a kad se postavilo pitnje jel postoji rekla sam da postoji ako zele da postoji (osim toga ima i selo i svastanesto) li da ipak ne stigne obici svu djecu u jednoj noci pa zamoli roditelje za pomoc oko paketa. E da, mali je problem nastao kad su poceli pitati zasto dobiju poklon od DM, od bake, od tete...a nista ne dobiju od roditelja :mrgreen
Sad kao oboje sve znaju, al vjerujem da cemo svejedno ostaviti koji keks i mlijeko pored bora, ako djedica ogladni od puta :dada
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la sretnamama » 14 lis 2011, 13:01

Naš 9 godina još nije posve siguran u Djedicu, ali zna da je mama Zubić vila. :)
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.