Sada je: 13 srp 2026, 13:48.

Trudnoća nakon konizacije - ?

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Trudnoća nakon konizacije - ?

PostPostao/la Misericordia » 12 ruj 2011, 22:27

Pozdrav svima :mah !

Prije 4 godine sam imala dosta radikalnu konizaciju, jer mi je dijagnoza bila Ca in situ. Budući da sam još prije bila rodila dijete, čak su mi htjeli napraviti histerektomiju (kao - pa i ne morate više rađati - :shock ) , ali nisam im dozvolila :)
Prva trudnoća mi je bila super, bila sam u pokretu non-stop, sve do poroda. Sada bih jako voljela ići na drugo dijete, ali me užasno strah spontanog pobačaja, jer su mi stvarno uklonili velik komad grlića maternice. I užasno me strah strogog mirovanja :ne Ne znam kako bih to preživjela, pogotovo zbog kćeri...Ne znam kako bi to funkcioniralo !
Zanima me ima li tko pozitivna iskustva ? Da li poznajete možda nekog tko nije morao preležati trudnoću nakon konizacije ? Čačkala sam po netu i saznala da se serklaža (šivanje) sve više napušta, jer može biti opasna za plod...Da li postoje lijekovi protiv otvaranja, koji mogu pomoći ? :dunno
Hvala vam na odgovorima ! :kisichagic
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Trudnoća nakon konizacije - ?

PostPostao/la MON » 13 ruj 2011, 18:03

Draga, dobro nam došla na forum :mah

Nadam se da će se javiti cure s iskustvima jer vidim da nema smisla stavljati ti raznorazne linkove s obzirom da si internet već "pročešljala" ;)

držim fige :zivili
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la Roza » 13 ruj 2011, 18:12

Ne znan puno o tome ali znam za curu (prijateljicina rodica) koja sad triba rodit za 20 dana, ista situacija kao i u tebe. I da, nije morala mirovati i nije se ništa otvorila, tek sad zadnjih par dana jedan prst ali je svakako ušla u 9 misec. Sritno!
slika slika

Neka boli preboljet ću, stiskam zube, izdržat ću...

L. 20.03.2012
Roza
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la kittyilevin » 13 ruj 2011, 18:26

pozdrav!
ja sam bila na konizaciji zbog dijagnoze carcinoma in situ :( sada sam trudna 25 tjedana, morala sam mirovati zbog hematoma u prvom tromjesečju. a sada je OK. na svakom pregledu mi posebno pregledaju grlić, preporuka je da baš ne skačem okolo, ali ne moram mirovati. moja dr. mi kaže da nijedna njezina pacijentica, koja je prošla konizaciju, nije morala mirovati. vidjet ćemo kako će biti kod mene.
samo hrabrno i sretno :mah
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Misericordia » 13 ruj 2011, 23:58

MON je napisao/la:Draga, dobro nam došla na forum :mah

Nadam se da će se javiti cure s iskustvima jer vidim da nema smisla stavljati ti raznorazne linkove s obzirom da si internet već "pročešljala" ;)

držim fige :zivili

Hvala ! :hug
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Misericordia » 14 ruj 2011, 00:14

Uffff, odmah mi je malo lakše ! Baš vam hvala na tako utješnim iskustvima !
Evo, danas kod mene dvije lijepe vijesti :luv !

Stigao nalaz papa testa - uredan, kontrola za godinu dana :yess !
A bila sam se, da oprostite na izrazu, usrala kada sam jutros nazvala ordinaciju i pročitala sestri broj pape. Čula sam kako kopa po papirima, vadi papir, ozbiljno pročita ime i prezime, ja kažem - da, ja sam...A onda muk...Da bi na kraju rekla super vijesti. Presjeklo me....

Druga lijepa vijest - iako je malo rano za veselje :

:trudna

Napravila testić, i pozzzzzitivan je ! M mi doduše još ''ne kasni'', trebala je doći sutra ili prekosutra, ali jednostavno više nisam mogla čekati. Kupila novi Clear Blue Compact (samo 27 kn !) i pojavile se dvije crtice...Istina, druga malo bljeđa (jer je rano, naravno) al tu je ! :tru

Ajme, stvarno se nadam da neću morati mirovati...Ne želim ispasti bezosjećajna ili sebična : to govorim jer poznajem sebe i psihički ne bih mogla izdržati živjeti na relaciji krevet - kauč - WC. I da ne mogu s kćeri u šetnju, do škole, na informacije, bilo što ... Ufff grozno. Kad sam bila trudna s njom sam bila na 4. godini faxa, i do zadnjeg trena sam išla na sva predavanja (neka su bila na 6.katu, a nije bilo lifta!) Trbuh mi je bio toliki da bih se jedva jedvice nekako ugurala u klupu :D

OK, treba prvo malo vremena proći, još je rano za nadati se, ali valjda će se mrvica uspjeti održati :joy
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Misericordia » 14 ruj 2011, 00:22

kittyilevin je napisao/la:pozdrav!
ja sam bila na konizaciji zbog dijagnoze carcinoma in situ :( sada sam trudna 25 tjedana, morala sam mirovati zbog hematoma u prvom tromjesečju. a sada je OK. na svakom pregledu mi posebno pregledaju grlić, preporuka je da baš ne skačem okolo, ali ne moram mirovati. moja dr. mi kaže da nijedna njezina pacijentica, koja je prošla konizaciju, nije morala mirovati. vidjet ćemo kako će biti kod mene.
samo hrabrno i sretno :mah

Vražji hematom :angry ! Jel ti možda gin rekla da pojava hematoma ima ikakve veze s konizacijom, odnosno Ca in situ dijagnozom ? Nema, jel tako :dunno ? Ajde super da ti je sve prošlo u redu i da ne moraš mirovati ! Tebi su isto uklonili velik dio grlića ili nisu ? Jel ti ovo prva trudnoća nakon konizacije? Oprosti što sam otvorena i direktna - jesi možda izgubila koju trudnoću u ranom stadiju :/ ? Mene je i spontanog jako strah...
Evo još jedno pitanje (sorry što davim!) - koliko ti je vremena prošlo od konizacije ?
Ja imam 30 godina, tako da se pokušavam utješiti i time, da nisam u onoj ''rizičnijoj'' skupini trudnica starijih od 35, iako ni to ne mora ništa značiti...

Hvala ti na odgovoru i naravno puno sreće :hug
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 14 ruj 2011, 07:13

čestitke na trudnoći. ne bih rekla da hematom s konizacijom ima ikakve veze. imala sam jedan spontani, cca. 6 mjeseci nakon konizacije, u 8. tj. trudnoće. ne bih rekla ni da je on imal ikakve veze s konizacijom.
ova je trudnoća došla oko dvije god. nakon konizacije, s time da sam u međuvremenu imala i dvije fulguracije. imala sam negdje 2 čista papa nalaza prije nego što sam ostala trudna (dakle, oko godinu dana čistog nalaza). radila sam bris na hpv prije dva mjeseca i negativan je. :dada
sretno!
:mah
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Misericordia » 16 ruj 2011, 17:26

Hvala ti na odgovoru !
Žao mi je zbog spontanog .... :(
Samo, ne znam što je fulguracija :/
Iskreno se nadam da je sada sve loše iza tebe !
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kittyilevin » 24 lis 2011, 11:37

mali update kod mene... ipak je moja konizacija ostavila traga. na rutinskom UZV-u u 29. tj. je otkriveno da mi je grlić jako skraćen (20 mm, tri tjedna prije bio je 34 mm). hospitalizirana sam i već dva tjedna na tokolizi. ne znam koliko ću biti u bolnici, ali, eto, da znaš: lijepo lagano, nakon konizacije ipak stvari nisu tako bezazlene.
sretno!
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Misericordia » 27 lis 2011, 19:53

uh uh, žao mi je :(
Meni je gin rekao da je zasad sve u redu i da cerviks jest skraćen al da je ''čvrsto zatvoren'' :p
Samo mi je napomenuo da će kasnije u trudnoći (sad sam u 9. tjednu) biti potrebno dolaziti 2x mjesečno na kontrolu, a ne samo 1x. Isto mi je rekao da nijedna njegova pacijenstica dosad nije imala problema, naprotiv - sjetio se jedne koja se na porodu nikako nije mogla otvoriti!
Ja sam samo dobacila da neću valjda imati baksuz da budem prva s problemima :roll
Zasad je stvarno sve OK, da kucnem o drvo - kuc,kuc...
Misericordia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kiki82 » 24 stu 2011, 16:01

Pozdrav svima,
vec mjesec dana pretrazujem po forumima da li ima neko ko ima slican problem kao ja.I evo konacno,ovako ja sam radila konizaciju prije godinu dana i odstranjen i je veliki dio grlica,posle toga mi je papa bio u redu do prije mjesec dana,sad je opet III :(
Posto je moja doktorica pretrpana sa terinima dobila sa termin tek za dva mjeseca pa sam odlucila da odem kod jos jednog doktora da cujem i drugo misljenje,kad ovamo jos gore doktor mo kaze da su mi konizaciju odradili katastrofalno da su odstranili skoro cjeli grlic i da ce biti problem za drugu trudnocu.Ja toliko zelim drugo djete i interesuje me da li je neka imala slicno iskustvo da je odstranjen skoro cjeli grlic a da je posle toga uspjela iznjeti citavu trudnocu???
Hvala unapred....
kiki82
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MON » 24 stu 2011, 18:03

Kiki, dobro nam došla. :mah

Nemam iskustva, ali sigurno će se netko javiti.

A ja ću držati fige :dada :hug
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la kittyilevin » 24 stu 2011, 21:22

misericordia - super da sve ide OK, nadam se da je i dalje trudnoća uredna.
meni je negdje oko 32. tj. skroz nestao cerviks. sada strogo mirujem (danas sam 35+6), a bila sam na LLETZ-u, što je ipak poštednije od klasične konizacije. dakle, moj savjet: miruj što više tijekom trudnoće. za svaki slučaj. provela sam 5 tjedana u bolnici na tokolizi, sada sam kući, ali se stvarno ne smijem pomaknuti. neka ti dr. svakako koji put napravi cervikometriju (UZV-om izmjeri duljinu cerviksa).

kiki, nisam imala to iskustvo (moja LLETZ konizacija je poštedjela većinu cerviksa). ne znam gdje živiš, ali bi bilo važno da svakako nađeš nekog dobrog, kvalitetnog ginekologa (kojemu su naši problemi uža specijalnost - ja ti mogu u ZG-u preporučiti dr. Grubišića, on je sada u Poliklinici Eljuga, i Ljubojevića u Ginodermi). mene više od cerviksa trenutno kod tebe brine cin 3 (ako sam dobro shvatila)... to fakat nije dobro. ako je već odstranjena većina cerviksa, kako je moguće da je cin tako visok? osim toga, u trudnoći cinovi znaju posebno ludovati... cin 3 je preveliki rizik. po mom sudu.
inače, u mojoj su se trudnoći pojavile neke komplikacije, unatoč pošteđenom cerviksu, tako da bi bilo dobro da provjeriš u kojem ti je stvarno stanju cerviks prije trudnoće. svaka se trudnoća može iznijeti, ali uz oštećen cerviks uz sto postotno mirovanje! držim fige!
sretno :hug
6. 12. 2011.
3. 4. 2016.
kittyilevin
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 34 gostiju.