Sada je: 31 srp 2026, 23:26.

Testovi se ne smiju iznositi van iz škole

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Testovi se ne smiju iznositi van iz škole

PostPostao/la medo14 » 22 stu 2011, 12:42

Tako mi je objasnila moja cura kad sam ju pitala da kako nikad ne donesu doma testove iz škole. Bilo bi mi drago da vidim njene testove.

Razrednica nam je objasnila da možemo dobiti test na uvid ali procedura je slijedeća:
Ja želim vidjeti test iz matke, onda ona traži od profača iz matke da joj da na uvid pa ja dođem slijedeći put na individualni da pogledam taj test.
Isto imamo mogućnost da direktno kod tog profesora odem u određeni termin i tražim da vidim taj test.

Uglavnom, zamišljeno je to tako, a u praksi imam što hodati da vidim te testove.
Srećom do sad nisam imala neke potrebe da toliko hodam po školi, ali voljela bih vidjeti te testove, a da ne moram toliko hodati i dogovarati se.
Sad već imaju puno predmeta i ispada da mi se isplati ići gledati test jedino ako su neki problemi sa testom.
U nižim razredima smo znali dobiti testove i često smo se morali potpisati da smo vidjeli test.

I sad odjednom u 5. razredu ni „t“ od testa. Još niti jedan nisam vidjela.

Zanima me kako je to kod vas?
Da li isto morate hodočastiti u školu za svaki pojedinačni test? Oni sad u 5. Razredu imaju već dosta predmeta i nakupi se tih testova.
Zašto je toliki problem? Jel samo zato da ne moraju izmišljati pitanja za slijedeću generaciju, nego tako mogu uvijek imati jedan te isti test?
Jasno mi je da nastavnik mora imati kod sebe u arhivi sve te testove i obrazloženje za ocjenu i sve to stoji ali mnogo je komplicirano.

Ovo je iz pravilnika o ocjenjivanju:
Roditelj ima pravo uvida u pisane i druge radove i ocjene djeteta na organiziranim
individualnim informativnim razgovorima s razrednikom.

Roditelj ima pravo od razrednika zatražiti individualni informativni razgovor s
predmetnim nastavnikom.
medo14
kraljica tablica

Re: Testovi se ne smiju iznositi van iz škole

PostPostao/la marsovka » 22 stu 2011, 12:45

Moj (4. razred) Uredno donosi doma testove da ih pogledamo pa onda vrati u skolu.
marsovka
celebrity

PostPostao/la † Volvo » 22 stu 2011, 12:46

Mi i sad (niži razred) ne dobivamo testove doma, učiteljica je jednom na roditeljskom objasnila to time da je test nešto poput dokumenta za koji je ona odgovorna (a na temelju kojeg se ocjenjuje) pa bi bila odgovorna i za eventualni nestanak (ima mi to smisla, makar otežava uvid u testove kasnije, a sjećam se razrednog kolege koji je revoltiram ocjenom, jednom test iz matematike pojeo :shock u razredu, demonstrativno).
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la viki » 22 stu 2011, 12:47

- tako je i kod nas i to od ove godine, moj je 4.r., pa ne znam za starije, ali npr. test iz engl. nisam nikad vidjela... do ove godine je ostale testove nosio doma na potpis, sad više ni to ne nosi, mogu ih vidjeti na informacijama :basnecu
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la medo14 » 22 stu 2011, 12:47

da, to je mene iznenadilo, do 4. razreda dobivali smo testove na uvid pogotovo ove glavne, velike testove i onda odjednom u 5. razredu ništa, nula bodova. U čemu je razlika?
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Barbi » 22 stu 2011, 12:51

Moj sin (3. razred) mislim da nikad nije donio test doma. :dunno
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la mirbi » 22 stu 2011, 12:51

I kod nas je tako. :dunno
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la † Sanika » 22 stu 2011, 12:55

nosi doma test na potpis :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la corazon » 22 stu 2011, 12:56

ni kod nas više nema donošenja testa doma
i to mi je ok
testovi se mogu kopirati i onda zamislite dalje...
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la Kris2 » 22 stu 2011, 13:00

Mi nikad nismo dobili test doma (3. razred sada) možemo ih vidjeti na informacijama. Na Engleski do sad nisam išla, ali mislim da bi mogla otići jedan dan i tamo - nezgodno je što ima informacije samo ujutro :mrgreen )
Kris2
Danadadila

PostPostao/la nevenera » 22 stu 2011, 13:01

ja sam prije davala djeci testove doma ( u nižim razredima) ali bi se desilo da se test ne bi vratio a meni piše ocjena bez pokrića onda, pa sam prestala.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Adorabla » 22 stu 2011, 13:03

Volvo je napisao/la:Mi i sad (niži razred) ne dobivamo testove doma, učiteljica je jednom na roditeljskom objasnila to time da je test nešto poput dokumenta za koji je ona odgovorna (a na temelju kojeg se ocjenjuje) pa bi bila odgovorna i za eventualni nestanak (ima mi to smisla, makar otežava uvid u testove kasnije, a sjećam se razrednog kolege koji je revoltiram ocjenom, jednom test iz matematike pojeo :shock u razredu, demonstrativno).

da, to i nama su dodatno objasnili da se zapravo u svim školama prestalo s tom praksom jer su djeca uzimala testove, nisu naravno pokazivali roditeljima, bacali ih i nisu čuvali tu školsku godinu pa bi onda roditelji recimo digli buku da dijete nije zaslužilo 2 a profa nema testa na uvid da pokaže roditeljima.

U manjim razredima procjena je razrednog učitelja da li vjeruje djeci da će vratiti test pa neki od učitelja kažu djeci da se roditelji npr moraju potpisati na test i da obavezno moraju vratiti.
U višim razredima iskreno ne znam niti jedan slučaj da se testovi nose doma na "uviđaj" :mrgreen
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 22 stu 2011, 13:04

pretekla me Nevenera :mrgreen
Adorabla
Medena

PostPostao/la Tinica » 22 stu 2011, 13:10

Naši isto nikad nisu nosili testove doma no ja uvijek pogledam sve testove na informacijama pa nema ni potrebe a u informativku uvijek potpisujemo da smo obaviješteni o ocjeni ;)
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la medo14 » 22 stu 2011, 13:13

to za niže razrede još i funkcionira jer je jedna nastavnica pa se mogu vidjeti na jednom mjestu sve odjednom testovi.
Za više razrede je to postalo komplicirano. Čak ni ne mogu na informacijama dobiti test jer ga razrednica nema kod sebe. U tome je problem.
A ovi predmetni profesori imaju primanja ujutro u svoje i moje radno vrijeme i to je problem što bi trebala uzeti tejdan dana godišnjeg odmora da odem u školu i pregledam testove. Tako nekako.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la nevenera » 22 stu 2011, 13:14

znam da je roditeljima komplicirano, ali u nižim razredima većinom djeca imaju fascikle i unutra SVI testovi, iz svih predmeta pa sve vide. u višima nije tako.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la † Volvo » 22 stu 2011, 13:27

Hm, do sad (ok, imam tek drugašića) nisam nikad na informacijama ni gledala testove, pokazala bi mi učiteljica ocjene u imeniku. Znam da u slučaju da ima potrebe s nekim komentirati nešto, učiteljičina obavijest bude u informativki. Zanimaju li te stvarno svi testovi iz svih predmeta? Ne znam, pitam, jer (za sada ;) ) otprilike što je u testu bilo i kako ga je napisao saznam od đaka osobno. Bude li neki problematičan test (u smislu, da osjetim da me dijete mulja, ponajprije) , za taj bih se potrudila naći predmetnog nastavnika pa baciti pogled :dunno
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Adorabla » 22 stu 2011, 13:29

Medo, testovi ce ti najvise nedostajati u petom razredu. Kasnije klinci pocnu vec pamtiti kaj su lose napisalli, kako su glasila pitanja i slicno ali stvarno preporucujem da odete recimo jednom godisnje pogledati par testova npr hrvatski. Iznenadi se covjek ponekada :lol
Adorabla
Medena

PostPostao/la kalea » 22 stu 2011, 13:34

Mi svaki test možemo dobiti na uvid na informacijama, a sad na početku drugog razreda dobila je sve testove koje je pisala u prvom razredu za doma (hrv, mat, priroda, eng).
kalea
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la medo14 » 22 stu 2011, 13:35

mene ne brine npr. muljanje, tu srećom nemam problem
ali npr. iz testa dobije npr. 4 ili 3 iz matke, zanima me iz kojeg dijela su netočni odgovori, gdje zapinje, u čemu je problem, zanima me razina testa
da je npr. dobila kolac svakako bi otišla pogledati jer je to problem, ali opet to ne isključuje moje zanimanje da vidim zašto je dobila 4 ili 3 a da ne moram hodočastiti u školu. Zanima me nivo znanja a to se vidi kroz test.

Medo, testovi ce ti najvise nedostajati u petom razredu.

da, možda je u tome, kad ju pitam što nije znala, da mi prepriča test nemam odgovor, očito je opširan i ne zna ga smisleno prepričati.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Hajdi » 22 stu 2011, 13:37

Mi uvijek dobijemo test na uvid, cure su 5. i 7. razred.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la folne » 22 stu 2011, 13:37

Nismo razgovarali o proceduri kako do testova, ali išla sam na informacije kod prof engleskog i sama je pokazala testove. Raska nam je iz tjelesnog, tako da ću za ostale predmete ići direktno profesorima na informacije.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la medo14 » 22 stu 2011, 13:39

e to mene fascinira, Slovenija koja nam je prvi susjed a tolike razlike u školsktvu. I do sad je Hajdi sve što bi napisala o školi u Slo bilo bi ko da su s neke druge planete.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la viki » 22 stu 2011, 13:39

mene ne brine npr. muljanje, tu srećom nemam problem
ali npr. iz testa dobije npr. 4 ili 3 iz matke, zanima me iz kojeg dijela su netočni odgovori, gdje zapinje, u čemu je problem, zanima me razina testa
da je npr. dobila kolac svakako bi otišla pogledati jer je to problem, ali opet to ne isključuje moje zanimanje da vidim zašto je dobila 4 ili 3 a da ne moram hodočastiti u školu. Zanima me nivo znanja a to se vidi kroz test.

X
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la viki » 22 stu 2011, 13:41

medo14 je napisao/la:

e to mene fascinira, Slovenija koja nam je prvi susjed a tolike razlike u školsktvu. I do sad je Hajdi sve što bi napisala o školi u Slo bilo bi ko da su s neke druge planete.

- opet veliki X
viki
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Adorabla » 22 stu 2011, 13:44

to sam i mislila da sada u petom ne zna ponoviti sto nije znala odnosno sto joj je bilo krivo. Tokom godina se ispraksira pa vec u sestom dobivas smislenije odgovore a u sedmom i osmom dobijes odmah i analizu iz udzbenika ako su ucili :mrgreen
Ovo za iznenaditi se sam mislila konkretno recimo kod mene; ja sam svoje dijete dozivljavala kao osrednje pismeno ali dijete koje ne bi smjelo imati velikih poteskoca u pismenom izrazavanju (barem je takva bila u prva cetiri razreda). I onda sam trazila test iz hrvatskog (test iz lektire) i ostala :ajme pola recenica nije smisleno napisala, a doma se recimo bunila da joj je profa nepravedno dala 4.
Adorabla
Medena

PostPostao/la mama141705 » 22 stu 2011, 14:09

U zadnje 3 godine njih dvoje nije donijelo niti jedan test doma.Učiteljica nam je isto rekla da oni ne bi smjeli davati te testove radi inspekcije i kontrole.One imaju za svako dijete registrator i kad dođem na informacije ona mi pokaže sve zadnej testove ili koje ja želim
mama141705
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la medo14 » 22 stu 2011, 14:12

Zanima me Hajdi, kako je to u Slo? Jel dobivate originale testova i onda djeca test vrate u školu? Jel ima problema oko toga? Piši...
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Hajdi » 22 stu 2011, 14:14

medo :ajme i meni je teško čitati o poteškoćama roditelja i učenika u HR školstvu kad znam da se može puno toga napraviti drukčije ili lakše, al ne volim vam previše pametovati. Nije ni u Slo sve uvijek super. Ovo što me pitaš, djeca donesu originale doma na koje se mora roditelj potpisati i onda vrate u školu. Do sada nisam čula da bi bilo problema da bi nestali testovi.

Što se tiče testova naši uvijek rade popravak u školi, a ako ne stignu onda za zadaću - imali smo više puta cirkuse s N. s testovima iz matematike :angry
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la viki » 22 stu 2011, 14:18

- Hajdi - samo piši, meni je baš gušt pa makar te samo čitat, onda mi se čini da sam manje luda, da ne očekujem previše, da stvari mogu biti i bolje...
viki
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.