Razrednica nam je objasnila da možemo dobiti test na uvid ali procedura je slijedeća:
Ja želim vidjeti test iz matke, onda ona traži od profača iz matke da joj da na uvid pa ja dođem slijedeći put na individualni da pogledam taj test.
Isto imamo mogućnost da direktno kod tog profesora odem u određeni termin i tražim da vidim taj test.
Uglavnom, zamišljeno je to tako, a u praksi imam što hodati da vidim te testove.
Srećom do sad nisam imala neke potrebe da toliko hodam po školi, ali voljela bih vidjeti te testove, a da ne moram toliko hodati i dogovarati se.
Sad već imaju puno predmeta i ispada da mi se isplati ići gledati test jedino ako su neki problemi sa testom.
U nižim razredima smo znali dobiti testove i često smo se morali potpisati da smo vidjeli test.
I sad odjednom u 5. razredu ni „t“ od testa. Još niti jedan nisam vidjela.
Zanima me kako je to kod vas?
Da li isto morate hodočastiti u školu za svaki pojedinačni test? Oni sad u 5. Razredu imaju već dosta predmeta i nakupi se tih testova.
Zašto je toliki problem? Jel samo zato da ne moraju izmišljati pitanja za slijedeću generaciju, nego tako mogu uvijek imati jedan te isti test?
Jasno mi je da nastavnik mora imati kod sebe u arhivi sve te testove i obrazloženje za ocjenu i sve to stoji ali mnogo je komplicirano.
Ovo je iz pravilnika o ocjenjivanju:
Roditelj ima pravo uvida u pisane i druge radove i ocjene djeteta na organiziranim
individualnim informativnim razgovorima s razrednikom.
Roditelj ima pravo od razrednika zatražiti individualni informativni razgovor s
predmetnim nastavnikom.

pola recenica nije smisleno napisala, a doma se recimo bunila da joj je profa nepravedno dala 4.