Sada je: 01 kol 2026, 00:52.

Testovi se ne smiju iznositi van iz škole

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: Testovi se ne smiju iznositi van iz škole

PostPostao/la skorpionka » 22 stu 2011, 17:56

a jel smiju slikati mobitelom ispravljeni test?
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 22 stu 2011, 18:00

Mislim, ovo zadnje se zezam, naravno :lol , pretpostavljam da se to ne smije i to mi je u redu, jer se isti testovi koriste kod više generacija.
Pogotovo što sam zadnje prošli tjedan čula od jedne profke kemije kako je ogroman problem činjenica da se dio roditelja upre i nabavlja djeci testove, koje im onda netko riješi, djeca nabubetaju odgovore, imaju krasne ocjene iz testa a pojma nemaju. Mislim, pala sam na dupe kad sam to čula, al zapravo se ne čudim, i sin mi priča kako x,y, i z iz njegovog razreda imaju testove iz prirode, pa identične vježaju doma i pišu kao test u školi.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la folne » 22 stu 2011, 18:04

A gle i nama se to s testovima desilo, ali zato što si je učiteljica pomogla s materijalima s protala razredne nastave. :mrgreen Nije se ponovilo. :lol
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la skorpionka » 22 stu 2011, 18:09

Ma ne, ovo je ono ciljano, nabavljaju testove od ranijih generacija, one tipske, štampane, polugodišnje i godišnje.
Pitala je sestra od jedne moje prijateljice nas hoće li i nama nabaviti, jer je nabavila svojoj kćeri, ali smo ju s gnušanjem odbile. :lol
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Bubidea » 22 stu 2011, 18:11

ja ti, skorpi mogu reci kako je u nasem razredu
mozda je tome i tako zato sto je to jedan divan razred, recimo, njihov je prosjek prosle godine, dakle prosjek citavog razreda, bio 4,83. a prosle su godine bili sesti razred.
bili su drugi na skoli po prosjeku. drugi od svih osmih razreda.
stvarno zavidan uspjeh.

razred je jako homogen, dobro uce, guraju jedan drugoga i pomazu si, problematicnih bas i nema.

na informacije dodje 5,6 roditelja, nasa raska to rijesi brzinom munje, procita ocjene, ima li problema-nema, ajmo sljedeci. naravno, ako hoces duze s njom pricati, mozes, ali u principu za tim nema potrebe.

kod nas na skoli razrednici imaju informacije i za svoj razred i za ostale razrede, sve u isto vrijeme.

ja sam samo jednom bila kod drugog profesora, kada je nesto popustio u matematici. ne zato da vidim test, iako mi ga je usput samovoljno pokazala, nego da vidim gdje je nastao problem, ipak ona bolje zna nego ja, ona ga gleda svaki dan. slusajuci njega, problem je u njoj. aha, mos mislit :whew
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la skorpionka » 22 stu 2011, 18:14

Bubi, koji su oni razred, sedmi?

ja sam samo jednom bila kod drugog profesora, kada je nesto popustio u matematici. ne zato da vidim test, iako mi ga je usput samovoljno pokazala, nego da vidim gdje je nastao problem, ipak ona bolje zna nego ja, ona ga gleda svaki dan. slusajuci njega, problem je u njoj. aha, mos mislit

Pa ovo je meni razumljiviji pristup, znači da ipak to nije teška nužda za svaki predmet i na regularnoj osnovi. :dunno

Sad vidim da si napisala da su lani bili šesti :ajme
Zadnja izmjena: skorpionka; 22 stu 2011, 18:17; ukupno mijenjano 1 put/a.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Bubidea » 22 stu 2011, 18:16

da, sedmi je razred.

ja cak mislim da nitko ne trci svakom profesoru, ali je zgodno da ti je pri ruci, ako ti slucajno zatreba.
pa su se mame na ovo topicu zato zalile da izgube hrpu vremena dok polove koga trebaju.
ma, samo da jednog trebas, zgodniji je ovaj nas sistem.
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la skorpionka » 22 stu 2011, 18:18

Bubidea je napisao/la:da, sedmi je razred.

ja cak mislim da nitko ne trci svakom profesoru, ali je zgodno da ti je pri ruci, ako ti slucajno zatreba.
pa su se mame na ovo topicu zato zalile da izgube hrpu vremena dok polove koga trebaju.
ma, samo da jednog trebas, zgodniji je ovaj nas sistem.

Je zgodniji, ali neizvediv tamo gdje je nastava u dvije smjene.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la MAJA Skopje » 22 stu 2011, 18:53

Evo izvestaj iz MK. Posto ste dobili izvestaj iz Slovenije evo da vidite kako je dolje. :lol
Znaci mi smo 4ti razred. Testovi iz bilo kog predmeta (matematika, priroda, opstestvo (ili drustvo neznam kako da prevedem ;), engleski ) obavezno se salju doma na potpis. Sledeceg casa se vracaju nazad, da bi ih stavili u fasciklu za svakog ucenika pojedinacno gde se skupljalju testovi svih predmeta.
Ja mislim da je dobro da doma vidimo gde je pogresio kako bi mogli obratit paznju. :dunno
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lastavica » 22 stu 2011, 20:39

moja je treći razred i uglavnom donosi testove doma na potpis, engleski ne
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la medo14 » 22 stu 2011, 23:24

ovako, zamislite si da imate dijete koje je ok po ponašanju, ne tuče se, ne psuje, ne svađa se, znači da ponašenje u školi nije problem i nije tema na informacijama
zatim si zamislite učiteljicu - razrednicu koja s vama priča o samo jednom predmetu, isključivo vam daje info o npr. likovnom, kako se vaše dijete snalazi u likovnom (razrednica je iz npr. predmeta tjelesni, likovni, glazbeni.....)
i zamislite si da vam učiteljica na informacijama šutke pokaže imenik, jer ona ne predaje druge predmete pa ne zna ništa o tome
vi bacite pogled na imenik, brže bolje popamtite što imate i to je sve o obaveznim informacijama o vašem djetetu u višem razredu
zadovoljila sam formu o 2 dolaska po polugodištu :ajme

kada biste željeli doznati kako stoji s npr. hrvatskim onda možete doći svake druge srijede u školu u npr. 8,45
isto tako ako želite matematiku saznati onda dođete naravno neki drugi dan npr. četvrtak, ali isto ujutro u 11,20 (izmišljeni termini ali vrlo slični stvarnim, našim terminima :mrgreen )
itd....

ja do sad nisam niti išla na te pojedinačne informacije, možda niti neću skoro, ali me smeta da je sistem takav da se moraš dobro nategnti i nahodati da dobiješ i odradiš te informacije na koje imaš pravo
možemo mi razglabati jel roditelj treba znati o svom djetetu kako stoji u školi, možemo se zadovoljiti da nam ocjena bude jedina informacija o našem djetetu ali dal je sistem normalan i ok isto možemo razgovarati.

išla sam na informacije i u nižim razredima, trajale su 5-10 min i dobila sam u par rečenica kratki pregled u čemu zapinje, u čemu ne zapinje, pregleda zbivanja, ponašanja i slično o svom djetetu (ali ne samo u likovnom :D ), nisam tražila testove jer mi je bilo dovoljno da mi učka kaže što ima
toga sada nema, imam te nesretne informacije koje jesu kakve jesu, pa računam barem da imam uvid u testove, dovoljno sam pismena da vidi gdje zapinje
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Tinica » 23 stu 2011, 08:57

Kužim te u potpunosti ;) ...i onda nek se desi da odvojiš vrijeme za te pojedinačne informacije kod predmetnog profesora i on nažalost tada bude spriječen i ne pojavi se u datom terminu :roll i tako čekaš slijdeća dva tjedna... :roll
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Berta » 23 stu 2011, 09:16

naravno da bi skola mogla nastojati u boljim terminima organizirati informacije i predmetnih profesora (bas cu pogledati kako je kod nas) iako je uvijek pitanje sto je nekome "bolji" termin. I ako smatrate da su previše razbacani termini i da bi se mogli bolje organizirati ne bi se libila na vašem mjestu pisati ravnatelju i tražiti da se usklade koliko god je moguće :dunno
Ipak, koliko vidim, najveci je problem ipak u 5. razredu jer je promjena nacina školovanja, organizacije, broja profesora... Pa sam vas samo htjela podsjetiti da je ovo bio najveći problem i u vrijeme naših i vaših prelazaka iz vrtića u školu gdje od situacije kada ti teta u vrticu svaki dan da barem neku informaciju o djetetu ili je tu da je pitaš bilo što dođeš u školu gdje učiteljicu vidiš 1x u 2 tjedna i to ako ideš na sve informacije. Koliko me sjećanje služi (a moja su djeca sad 2. i 4. razred) to je često kamen spoticanja kod roditelja novopečenih skolaraca.
Pa smo malo popustili u nadzoru tada, pa se vjerojatno očekuje da se dodatno popusti u visim razredima osnovne, vjerojatno ipak u cilju da škola u što većoj mjeri postane njihov posao, kao što je netko naprijed napisao.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la corazon » 23 stu 2011, 09:34

medo kužim te, premalo je to informacija
evo primjera da se to može vrlo jednostavno riješiti, ovako je u našoj školi (iako su moje niži razredi pa ne koristimo):

Svakoga posljednjeg utorka u mjesecu održava se dan otvorenih vrata Osnovne škole Šijana. Toga dana u vremenu od 17 do 18 sati svi učitelji dostupni su za razgovor i konzultacije roditeljima.
corazon
ledena kraljica

PostPostao/la folne » 23 stu 2011, 10:14

Tako je i kod Bubidee. Problem je u slučaju kad su u jutarnjoj smjeni informacije su npr. u 10.40, u popodnevnoj u 14.55. Znači roditelj s uobičajenim radnim vremenom nema šanse doći na informaciju niti u jednu smjenu bez da izostane s posla.
Taj isti profesor u popodnevnoj smjeni bar jedan dan u tjednu ima nastavu do 17 ili 18 h, nakon čega bi mogao održati informacije. Znači jednom u dva tjedna bi se morao prilagoditi roditeljima.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la ronin » 23 stu 2011, 10:16

ovo u postu corazon je jedan dobar primjer suradnje na relaciji roditelji/škola

najvažnija je u biti dobra komunikacija s razrednikom,ako ona postoji,sve je izvedivo.

komunikacija putem sms-a i maila znatno olakšava cijeli taj proces kad se radi o roditeljskim saznanjima iz drugih predmeta,npr imala sam situacija kad mi je mama poslala sms da bi htjela dobiti test iz matematike na uvid,i da dogovorim kad je kolegici iz matematike zgodno.poslala sam povratnu informaciju,i to je obavljeno bez dolaženja pet puta,čekanja testova tjedan dana i slično

inače,ne pada mi na pamet slati u višim razredima testove doma.djeca su...djeca.zagube,ne pokažu,pošaraju.....i onda se desi kao što se nama desilo da dođe prosvjetni savjetnik u inspekciju iz pojedinog predmeta ,traži naravno testove na uvid,oni se moraju čuvati do kraja svake šk godine dakle do 31.8.
ti testovi su dokumenti svoje vrste,pokriće ocjena,i mjesto im je u školi.nigdje drugdje.

ja čak i u nižim razredima svojih klinaca nikad nisam dobila test doma.
mr brown eyes 26 9 2002
mr Blond 19 11 2004
little miss Croatia 29 8 2008
the Miracle of Life 5 3 2013

Ima li očaj bilo gdje? Daj da nadu nosim tu!.
ronin
Zaželjeli ste - poslušajte!

PostPostao/la Adorabla » 23 stu 2011, 10:24

Corazon ovo je najboji nacin koji sam dosada cula medjutim savrsen je ako roditelji stvarno iskoriste tu mogucnost i onda odu na razgovor prije nego se pojave ikakvei problemi. U mom idealnom svijetu to bi bas tako trebalo izgledati.

Ja sam dosada možda dva puta išla pojedinačno na razgovor kod predmetnih profesora. Jednom u šestom razredu kada mi je ćer imala doslovce idiota od profe iz povijesti (sva sreca da je bila samo par mjeseci da smo je se zauvijek rijesili), ostalo je bilo da ih ishvalim pa to nije bilo hitno :mrgreen

Uglavnom ako imaš problem tipa s predmetnim nastavnikom da je dijete naučilo, ti ga ispitao prije ili poslije testa da vidiš da zna po tvojoj ocjeni za recimo 4 a dijete dobilo 1 onda moraš vidjeti što je bilo na stvari. U mom slučaju bio je kraj polugodišta i nisam mogla čekati 2 tjedna za info jer su zadnji tjedan info zabranjene, tako da mi je bilo o glavu vidjeti profu i čuti zašto je dijete dobilo 1. Na kraju sam zvala na telefon, objasnila o čemu se radi i molila da se vidimo pod velikim odmorom.
Opet po mom iskustvu, pofesori u takvim situacijama žele pomoći i izaći će u susret i naći se s tobom na velikom odmoru.

Definitivno je sve to skupa kilavljenje jer za svaki sastanak s predmetnim profesorom trebaš se raspitati o terminu, ako taj prof je razrednik nazvati pa pitati da li je ok da dođeš na njeggove info za taj razred pa onda ganjati termin. A da ne kažem da neki od profesora jedine slobodne dane ili termine imaju u 12.20 ili 14.30. Ispada da bih više trebala biti na go ili bolovanju nego na poslu. A i veliki odmor relativno rano pada pa je potrebno izaći s posla ranije i tako.
Adorabla
Medena

PostPostao/la Adorabla » 23 stu 2011, 10:27

Medo ja bih da sam na tvom mjestu otišla samo kod jednog predmetnog nastavnika i to hrvatski, matematika ili engleski. Kod kojeg da odeš neka ti dijete kaže koji je od njih "najbolji". I odeš samo njemu i kažeš da si došla jer oni najviše provode s tvojim djetetom, svaki dan, uspjeli su dosada pokopčati koliko toliko odnose u razredu i mogu ti dati suvislu info kako dijete funkcionira.
Adorabla
Medena

PostPostao/la medo14 » 23 stu 2011, 10:34

ono što mene smeta je činjenica da se podrazumijeva da ideš na informacije kod predmetnog nastavnika TEK KAD NASTANE PROBLEM. Dakle, treba čekati da se problem dogodi pa tek onda tražiti okolo i loviti profesora da se problem riješi.

Da, Adorabla, u tom sam smjeru i ja počela razmišljati. Npr. imamo peh da nam je raska iz grupe predmeta koji su sekundarni (tipa tjelesni, likovni, glazbeni) i ti su predmeti ustvari jako malo u satnici, možda 1 sat tjedno
koliko ona s tom djecom boravi i koliko treba vremena da ih upozna? Ona može biti dobra i krasna (što i je) ali slabo mogu dobiti info od nje o djetetu, iz objektivnih razloga.
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la Adorabla » 23 stu 2011, 10:41

Da Medo, to je najgora stvar da u većini slučajeva djeca dobiju razrednika koji ima manjak satnice a to su najčešće onda ovi iz sekundarnih predmeta. Moje dijete recimo ima ove godine rasku koja predaje samo jedan jedini dan u njihovoj skoli :shock
Sva sreca pa je profa vrlo savjesna, sprema se za sastanke i dolazi cak i neradnim danima u skolu, ali je potpuno apsurdna situacija da uopce takav profesor s pola satnice na skoli moze biti razrednik.
Adorabla
Medena

PostPostao/la † Volvo » 23 stu 2011, 11:03

Jel' se vidjelo da sam se najprozvanija našla time što sam mama malog djeteta :mrgreen (svak' se svrbi di ga češe), jesam, stara majka malog djeteta. Mea culpa.
Al' ne bih ga (ni da je) zvala nesnalažljivim i eto jelte nekakvim svakakvim (ni u vicu) pa sam dakle i mama kvočka ;) a pogotovo tuđu djecu ne karakteriziram. Ozbiljno. Ni ne smatram ikog čudnim, ni ne prozivam. Svakako sam na strani roditelja koji prate dijete i pružaju mu oslonac :dada
Ne bih rado (al je kako grah padne) da mu razrednik kasnije bude netko tko ga tako rijetko viđa kao ovi vaši. Al' se ozbiljno nadam da će se uspjeti sam snaći i krčiti si put, što ne znači da neću imati želju vidjeti neki od njegovih testova ponekad :dunno ali se nadam da će biti stvarno ponekad.
Ne znam kakva bi preventiva eventualnih problema mogla biti u interakciji sa svakim predmetnim nastavnikom, to zbilja ne znam, mislim, ta da je nastavnik ok, i da dijete uspijeva slijediti gradivo mi jedino pada na pamet a ne vidim kako bi moj razgovor s nastavnikom tu pomogao, zbilja. Mislim da bi više pomogao moj razgovor s djetetom.
Ali to je različito od nošenja testova doma :dunno - za test koji je netipičan (moguće je da je većina takvih u 5. razredu) morat će se snaći, i ok, dobiti i neku ocjenu upozorenja (ako se snalazi u gradivu, to ne bi baš trebao biti kolac :mrgreen ) pa se posložiti.
Pojma nemam, lupam sad, ali zar i SRZ ne bi trebao služiti tome da razrednik uhvati kako tko diše i slično (ok, i toga nema previše u satnici) :dunno
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la Adorabla » 23 stu 2011, 11:30

Trebao bi sat razrednika tome služiti ali u prvom polugodištu petog su svi izbezumljeni; prof koji ne mogu još pohvatitati klince, klinci koji su izbezumljeni od noivih kriterija ispitivanja (i još svaki profesor ima svoje zahtjeve :mrgreen ) i roditelji kojima je to prijelaz kad se izbezume od ocjena koje odjednom nisu sve pet, pet, četiri nego ima i dva i tri i pet i četiri. Najčešće ili ajmo reći prosječno dijete. Koje ulazi u pubertet i za očekivati je i promjene u ponašanju.
Osim toga roditelji su u petom razredu "zatrovani" mišljenjima drugih roditelja sa starijom djecom koja su za neke predmetne profesore tvrdili da su genijalni a za druge da su grozni. I onda zapravo roditelj ima nekakav bezrazložan strah i ide s tim predrasudama već prema tim profesorima.
Kad bi postojale info jednom mjesečno za sve profesore i da nisu info kada nastane problem nego informativnog tipa onda bih ja mogla, kao roditelj, otići direktno tom profesoru i porazgovarati s njime, moliti ga da me uputi na što djeci skrenuti pozornost pri učenju. On bi meni mogao reći da je dijete recimo preživo i prezahtjevno i da ga on ne poznaje još i pitati me kako da ga smiri a da ne viče i ne nabija kulje reda radi.
To se sve može postići kada nema napetosti.

kad postoji problem odnosno napetost onda na info ideš već s "pjenom na ustima" odlučan kao roditelj da riješiš problem na jedan ili drugi način - ili šibom po školarcevim tabanima :mrgreen ili držanjem metodičko-pedagoškog časa dotičnom profesoru :mrgreen
Nije dobro ni za jednog ni za drugog jer se problem ne sprečava nego ga se dovodi do eskalacije.
Adorabla
Medena

PostPostao/la sanelina » 23 stu 2011, 12:14

Nakon Slovenije i Makedonije, evo izvještaj i iz BiH :mrgreen
Bela je 7.razred i do 5. su testove i kontrolne nosili kući na potpis.Nakon 5.razreda većina testova i kontrolnih se ne nosi kući na uvid(pismeni se i onako nikada nisu ni nosili kući).Na roditeljskom sastanku, razredna ne govori ocjene, već tekuću problematiku(problemi sa nekim učenikom, ekskurzija, humanitarka...)Informacije su dva puta sedmično i kod nje i kod ostalih nastanika.
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la teutonija » 23 stu 2011, 13:19

Mi smo drugi razred ,testove NIKAD ne nosi doma ,u informativku napiše bodove i ocjenu ,a na uvid ih dobijemo kad dodjemo u školu.
One kratke testiće ili pišu u bilježnicu pa vidim ili ih naljepe u bilježnicu pa opet vidim.
Kak je u višim razredima ne znam.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la dunja » 28 stu 2011, 12:06

meni jako fali da vidim test
vidim gdje je griješio, što mu ne ide i radimo na tome

ako ga ne donese doma, ja uglavnom povratnu informaciju o tome što nije znao neću dobiti od djeteta, nego moram loviti dotičnog predmetnog nastavnika
koji mi može pokazati test
dok ga ulovim, dok dođem u termin koji jedino mogu a to je popodne, prošo i voz i vrijeme
možda su već pisali popravak tko je htio, možda je prošlo vrijeme za javiti se itd.

čemu se odjednom polazi od tolikog nepovjerenja u djecu, pa to su njihovi testovi, ocjene su u imeniku već ionako, ako roditelj ne dobije test na uvid krivnja može biti samo na djetetu jer ga je nastavnik dao djetetu da ga odnese doma - dakle i ovdje je loptica odgovornosti prebačena na dijete, gdje je problem zbilja ne vidim

osim u načinu rješavanja problema i svake ama svake moguće situacije u ovoj zemlji na način da bude kompliciranija, teža, i uvijek na štetu onoga o kome se radi, u ovom slučaju je to roditelj i dijete
dunja
most

PostPostao/la teutonija » 28 stu 2011, 12:39

Dunja zato što nisu svi roditelji kao ti nego se odmah ide na prijavu ministarstvu,(mimo škole-učiteljica, razrednik ,ravnatelj) kao dijete je nepravedno ocijenjeno ,dobilo je 1, a zna za 5, učiteljica ga ne voli i takve spike :whew pa dodje inspekcija i ako učitelj/ica nema testa u jako je nezavidnom položaju. Ovak crno na bijelo lako se dokaže kakve nebuloze "bistić koji zna za 5" piše. :mrgreen
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la teutonija » 28 stu 2011, 12:43

I klinci jako dobro znaju šta nisu znali i šta im je krivo. :mrgreen Znam po sebi sjećam se jelte ,a vidim i po svojoj K odmah veli ako je i gdje je pogriješila.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la medo14 » 28 stu 2011, 12:56

teutonija, to što pišeš pretpostavljam da je iz perspektive nastavnika viših razreda?
mislim da ne pišeš iz perspektive roditelja klinca koji je u višim razredima
postoji strana nastavnika, koja ima isto svoje probleme i upitnike vezano na školu
tako i postoji druga strana a to je roditelj učenika viših razreda
i po onom što su pisale cure koji imaju klince u višim razredima, vidim da nailazimo na slične upitnike i nelogičnosti
stvar je s koje strane promatramo problem
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la dunja » 28 stu 2011, 13:00

eto, pa to je to - svako zna po sebi
moji doma ne kažu gdje su fulali i što je krivo, meni treba da ja vidim test - meni je to orijentir da vidim što dijete ne zna a također i da vidim što i kako predmetni nastavnik ili učitelj traži i kako ocjenjuje
osim toga, dijete niti ne zna prepoznati dal je neko pitanje u testu krivo ili nelogično
pisala sam na forumu o testu iz prirode mog djeteta iz nižeg razreda - gdje se tražilo da označi koji predmet nije zimski odjevni a točan odgovor je bio - suknja :mrgreen
svaka medalja ima dvije strane
ovako su prof. zaštičeni slažem se
ali radi koga postoji školovanje?
da li mi rađamo djecu da bi oni imali gdje raditi ili oni rade da bi školovali i učili našu djecu?
kod nas je sve naopako postavljeno, takav je moj dojam
dunja
most

PostPostao/la teutonija » 28 stu 2011, 13:12

Da, pišem sa strane nastavnika kako nižih tako i viših razrednika, ne radim ja, ali mi bliski rade
pa razumijem zašto je to tako iako sam ja s one druge strane ko i ti.
Učitelj je dužan testove imati do kraja godine i ako mu iz bilo kojeg razloga dodje inspekcija mora ih pokazati. Nije se za osloniti na učenike da će to sve vratiti.
Nakon testa dijete test vidi, ispravljen test ,vidi koje su mu greške ,može ih i zapisati ako ih ne zapamti ,može pitati učitelja ako mu nešto nije jasno.

U višim se razredima komplicira jer ima više nastavnika, (ali s druge strane nastavnici imaju i punoooo više djece i puno više testova), ali i nema problema sa svakim predmetom valjda?
Ako negdje ima onda roditelj ionako mora u školu i najbolje da se javi na informacije dotičnom nastavniku.
Za očekivati je da će se takvom suradnjom stvari riješiti i da neće biti potrebno stalno hodočašćenje u školu.

I učitelji se danas moraju štititi , pitanje je ko sve postavlja naopačke? :faca
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PrethodnaSljedeća

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.