Sada je: 01 kol 2026, 12:25.

postoji li djed mraz, zubic vila...

Od kolijevke pa do groba....khm...khm...je školsko doba.

Moderator/ica: medo14

Re: postoji li djed mraz, zubic vila...

PostPostao/la she » 14 lis 2011, 13:31

Matija je prvi zub izgubio prošlog proleća a Boris tek pre mesec dana. Obojica uredno za svaki zub dobiju od Zubić Vile neku čokoladnu karamelu u obliku novčića (kad je M izgubio prvi zub nisam nigde mogla naći te novčiće pa sam mu stavila pravu paru i grdan se razočarao, onda sam u Dubaiju našla te karamele i spasila stvar)

Priča meni Boris par dana nakon ispadanja prvog zuba: ''Ali mama, jedino Matiji i meni dolazi Zubić Vila! Nikome NIKADA nije bila. Samo je jednom mom drugu mama stavila ispod jastuka čokoladicu jednom - kao bila je i njemu Zubić Vila ali on je odmah provalio da je mama stavila. Znači, ne mogu da verujem da samo NAMA dolazi i uvek UVEK UVEK ostavi ono što najviše volimo!'' :joy

I kako mu reći i srušiti mu maštarije? sami će skapirati pre ili kasnije a onda ću i ja objasniti zašto sam ih lagala sve ovo vreme - zato jer si pravo dete samo kad/dokle veruješ u ovakve maštarije :dada

EDIT: tipfeler
Zadnja izmjena: she; 15 lis 2011, 12:07; ukupno mijenjano 1 put/a.
Mother of twins. Running on caffeine & a prayer
B & M, 7.12.2004.
she
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la anlan » 14 lis 2011, 13:57

slatko :luv

mm i ja nismo uskladili priče o tome tko donosi za ispali zubić, mm joj je u kuhinji rekao da donosi zubić vila, a odmah potom sam joj ja u sobi rekla da to mi ostavimo novce. negdje između kuhinje i sobe, ona se odlučila za jednu varijantu - da vjeruje!
anlan
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la TmamaKiN2 » 18 lis 2011, 09:42

Mi imamo skoro sve od ponuđenog, još mi se čini da bi mogli usvojit i ove vile od Miki

kod nas je pak jucer "rodjena" jos jedna nova vila, "satić vila" :ajme
naime, K je pitala kako se sat od mm-a porihtava sam od sebe, pa on kaze kako njegov sat namjesta satic-vila, i sve ostale satove namjesta satic-vila, tocno u ponoc. pa pita ona, kako to da onda nije na svim satovima isto vrijeme. eeee, kaze on, znas ti koliko satova ima za porihtati? :ajme uzas, a danas je napunila 10 godina ;)
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Bubidea » 18 lis 2011, 09:45

sretan rodjendan K :buket
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la MjesecevaZraka » 18 lis 2011, 10:13

Vjerujem da Ema zna, ali ne zeli da joj potvrdim istinu.
Imale smo jednom ozbiljniji razgovor o tome je li stvaran i ja sam joj rekla da ga ja ne dozivljavam kao covjeka koji hoda (i leti u sanjkama) i raznosi darove (i stvaran je u smislu da ga mozes ustipnuti ) vec kao duha dobre volje, ljubavi i veselja s kojim planiramo i realiziramo darivanje dragih osoba. U takvog DM-a i ja vjerujem.

Otkrila je da nekim cudom ja cuvam njena pisma zubic vili :oops: a i naletjela na poneki zubic i zakljucila (i ja joj potvrdila) tko je vila u nasoj kuci. Ali je onda dodala da sam ja pomocnica zubickina, sto nisam ni potvrdila ni zanijekala.
Ne mislim da joj time stetim niti da joj lazem, samo odrzavamo caroliju djetinjstva (dio carolije).
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 19 lis 2011, 14:10

Bubidea je napisao/la:sretan rodjendan K :buket

hvala
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Neda3kids » 06 stu 2011, 20:41

Sretan rodjendan K :zivili

A sad na Zubicke, zeceve i Djedicu, Nikolu.
Ja sam poprilicno uvjerena da stariji znaju da ovi veseljaci navedeni gore, kao i bunt vila, zmajeva, patuljaka i inih bica u stvarnom svijetu ne postoje. Medjutim, zivot se ne sastoji samo od realnosti. HDB, imamo i mastu. A u tom mastovitom svijetu, i mi smo ponesto drugacijeg izgleda, ponasanja i navika - naravno zbog citavog orkestra malenih i velikih bica oko nas.
U svakom slucaju, moji svake godine pisu pisma Sv. Nikoli i Djedu Mrazu. Pokusavali su ih sakriti, pisu svoje zelje, pa pisu iste u zagonetkama itd. itd. samo da otkriju da isti ne postoje.
No na kraju, u cizmi za Sv. Nikolu svaki dobije svoje pismo. Napisano i potpisano osobno od Nikole i Djedice. Uz to, pise sto bi Djedica mogao ove godine staviti pod bor, a sto ipak mozda nece biti. Tako da razocaranje ne bude preveliko.
Sv. Nikola obicno nahrpa pune carape i cipele bonbona, mandarina, cokoladica, i sitnih slatkih stvari - nema velikih poklona - tradicija nalaze :lol
Al' najveci je stos ako mu se raspadne vreca pa od tavana do prizemlja po svim stepenicama ispadaju Ki-kiji, i ini bonboni zamotani u šarene papire. Onda se lupaju po celima, i kazu - opet mu se raspala vreca.
Ma ja u stvari jedva cekam da dodje studeni , i da se mogu pocet pripremat za iznenadjenje oko Bozica.
Volim ih gledati kako zajapurenih lica otvaraju poklone, kako se vesele...

Pred par godina imali smo slucaj sa najstarijom. Dakle, mali susjed preko puta "objasnio" joj je kako Nikola ne postoji, i da poklone kupuju mama i tata. Pritom je dan uoci dobio svoj poklon. Najstarija je bila pomalo razocarana, no rekoh joj da uz sve nase carapice objesi i carapicu za susjeda. Sutradan je likujuci odnijela u skolu carapu punu slatkisa i predala je malenom. Na njegovo :shock :shock rekla mu je: "Naravno da kod tebe ne dolazi, kad tvoji mama i tata ne vjeruju u njega. Ovo ti je ostavio kod nas."

Meni se cini da ako prestanem vjerovati u Djedicu, Nikolu, Zubicku, vile, zmajeve... da cu prestati vjerovati u ljudsku dobrotu, ljubav, srecu. Imam osjecaj da bi tog trena nestao jedan svijet, zatvorila se vrata... i ja vise nikad ne bih bila ista, ne bih se mogla igrati, mastati, sanjati...
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ZacKa » 06 stu 2011, 22:15

Slažem se s tobom Neda3Kids,
moj 9g. zna da ne postoje, da su to mama i tata, sad smo se evo i dogovorili što
bi mogli staviti pod bor, tj. koje su mu želje :mrgreen
Curka 6g. naravno još vjeruje. I brat joj neće reći :mrgreen
I ja jedva čekam taj ugođaj darivanja, iznenađenja, iščekivanja....
Optimista 08/02

Bubamarka 05/05
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 07 stu 2011, 14:59

Meni se cini da ako prestanem vjerovati u Djedicu, Nikolu, Zubicku, vile, zmajeve... da cu prestati vjerovati u ljudsku dobrotu, ljubav, srecu. Imam osjecaj da bi tog trena nestao jedan svijet, zatvorila se vrata... i ja vise nikad ne bih bila ista, ne bih se mogla igrati, mastati, sanjati...
:luv
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 07 stu 2011, 15:57

joj, Nedo, krasan post, krasan :hug
i hvala na cestitkama :buket
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la Kris2 » 07 stu 2011, 16:05

Nedo, krasan post :), ja dijelim tvoje mišljenje o toj temi, moja curka stalno ispituje, ali ne želi dobiti pravi odgovor :)
Kris2
Danadadila

PostPostao/la Dobri andjeo » 07 stu 2011, 16:25

mi smo rijesili kako sam gore napisala uz onaj tekst. al svejedno se planduje pismo djedu mrazu sto da donese :lol
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Duga » 08 stu 2011, 09:00

Tinica je napisao/la:
:luv

štajaznam, valjda sam partibrejker :lol
Vezati pojam dobrote, sreće i ljubavi za nepostojeće likove :dunno...držat ću se ja stvarnih likova, a tako ću se truditi i dijete učiti :lol

...i sve to ju neće spriječiti niti umanjiti veselje da uživa kao i ostali klinci...
svejedno se planduje pismo djedu mrazu sto da donese :lol

x
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Tinica » 08 stu 2011, 09:35

Ajme Duga :baba zbilja si okrutna :baba
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 08 stu 2011, 09:37

Vidiš kako imaš pretjeranu reakciju :lol
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Tinica » 08 stu 2011, 09:43

:rolf
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 08 stu 2011, 09:48

:kiss

:lol
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Neda3kids » 08 stu 2011, 18:57

Duga, ja volim carolije. Ja vjerujem u carolije.
MOzda nisu stvarne, ali ja se potajno nadam da cu jednog dana nac onaj peron s kojeg se krece u Hogwarts.
A mozda upoznam i Edwarda :D
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Miki » 25 stu 2011, 11:00

ja sam sinoć razbila čaroliju Djeda Mraza svojoj starijoj curki (2. razred) jer me u 2 navrata pitala pred mlađom i dovela u vrlo nezgodnu situaciju da ili lažem ili ubijem čaroliju i mlađoj
pa sam iskoristila priliku kad smo bile same i kad je opet pitala (iako sam joj po nosu vidjela da zapravo želi čuti da postoji) i rekla joj istinu budući da u razredu naveliko o tom pričaju pa više nije bila sigurna kome vjerovati a kome ne

s jedne strane je baš razočarana, točno vidim kako joj je žao što to zbilja ne donosi DM, ali s druge, kotačići u mozgu rade punom parom pa me stalno ispituje da kako sam ja uspjela ostaviti darove prošle i pretprošle godine (išli smo na put i pokloni su ih čekali pod borom kad smo se vratili - jer bi ja izlazila iz stana zadnja i prije nego izađem stavila ranije umotane poklone) - to joj je bio glavni dokaz da poklone ostavlja baš DM jer ne kuži kako bi to mogla ostaviti ja ili tata kad zajedno idemo na put :lol (baš mi je slatka, uopće im nije palo na pamet kako bi ih ja mogla ostaviti) - rekla sam joj da ipak postoje neke čarolije koje joj još ne smijem otkriti :proljece - ali ove godine će moja detektiva sama skužiti
isto tako trebalo joj je oko sat vremena da shvati neslućene mogućnosti ove spoznaje: "mama, što ćeš mi kupiti?" (želi si onu blesavu Moxie lutku sa konjem i stajom)

i onda pitanja "a tko to kupuje? tata i ti zajedno? a baka? a kako vi to uspijete kupiti da mi ne vidimo? a gdje to sakrijete? a kako to umotaš? ove godine hoću ja umatati svoj poklon :hahaha " - ne može dočekati

iz
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la TmamaKiN2 » 25 stu 2011, 13:02

lijepo je vjerovati ;)
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la cleonikky » 25 stu 2011, 13:07

moj A je opet sinoc izjavio kako ce on cekati cijelu noc DM samo da provjeri da li on stvarno nosi poklone :ajme
Tamariki slika Zvijezdicaslika

The mind, even while looking,sees nothing.
The heart, even without looking,sees everything.
cleonikky
volim zeleno

PostPostao/la Miki » 25 stu 2011, 13:25

cleonikky je napisao/la:moj A je opet sinoc izjavio kako ce on cekati cijelu noc DM samo da provjeri da li on stvarno nosi poklone :ajme

tako sam ja kad sam imala malo manje od 3 godine čekala zeku jer nisam vjerovala da baš on nosi jaja
i usred noći vidjela mamu kako nosi gnijezdo u sobu
i rekla "aha!to ti nosiš!"
a ona: "ma neee, zeko ima puno posla pa je samo ostavio pred vratima a ja sam unijela unutra"

ja povjerovala

ali ja sam u to vrijeme vjerovala i da su moje lutke zbilja pobjegle u šumu jer sam ih stalno bacala po podu, a kad sam ih našla u bakinom ormaru, zaključak je bio "vratileeeee su seeee!!!!"

:lol
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 25 stu 2011, 13:28

TmamaKiN2 je napisao/la:lijepo je vjerovati ;)

:dada

i zato mi je bilo žao što joj moram reći (bar sam ja uvjerena da je ovo bio taj trenutak kad joj treba reći)

eh.....

objasnila sam joj da je to tajna odraslih i da je sad mora i ona čuvati pa je sad sva važna

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la sretnamama » 25 stu 2011, 16:03

Ahhhhhhhh, i mi smo došli do toga da mama i tata stavljaju poklone, razočaranje nije bilo preveliko, znao je to on već duže, ali sad je 100 % siguran. Meni je to tužnije nego njemu.
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Školarci (i studenti)

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 24 gostiju.