Sada je: 03 svi 2026, 04:17.

ČAVRLJANA UZ KAVU I ČAJ, KAKO SMO, ŠTO RADIMO......

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: ZIMSKA ČAVRLJANA UZ KAVU I ČAJ, KAKO SMO, ŠTO RADIMO......

PostPostao/la nora28 » 28 pro 2011, 09:48

Ako bude gore, uvik se mogu vratit na stiskanje zubi.

ne, ne uvik mozes prominit stranu kreveta :hahaha
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 28 pro 2011, 17:35

Ja ovih dana u shopping. Ima jakih popusta pa koristim priliku da se malo podnovim :mrgreen
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nora28 » 30 pro 2011, 16:20

uzivaj majo, ja sam ove godine ustedila lezeci :lol
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la fancy » 30 pro 2011, 23:30

Ja sam skoro malo obnovila garderobu, bio mi rodjendan, pa sam dostavila bliznjima spisak zelja :mrgreen
Tako da se bacam na stednju :dada :nesvist
I won't put my hands up and surrender...
There will be no white flag above my door...
fancy
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 15 sij 2012, 20:09

ja sam se opet neki dan podsjetila kako je lijepo kad si doma i bezbrizno peglas i ne razmisljas o eventualnim operacijama...tako sam sretna sto smo doma i evo vec dva dana peglam sretna..inace,mrzim peglanje :) zelim reci,kako sam sretna sto radim obicne stvari i zivot je prekrasan..
neki dan smo opet zavrsili na hitnoj na rebru jer je adrian niotkuda poceo sepati i to s desnom nogom s kojom je inace sve u redu..nije se udario,nigdjeotekline,enma temperature a on sepa...pedijatrica pomislila da je promjena tlaka u glavi...dosli na hitnu,i oni pomislili isto,vele da odemo gore na odjela da naprave cijeli neuroloski pregled a gore dokica rekal da nem apotrebe da je to samo nesto s koljenom,dosao i reumatolog koji je s vrata vec vidio da mu je nateklo koljeno...iako nije niti malo (znam kako mu noge izgledaju,jako dobro)...rekli da uzmemo dalsy i poslali nas opet dolje..ja ga cijelo to vrijeme nosam gore dolje..i cekajuci pred vratima drzim jer nije mogao ni stati a nisam ga imala gdje spustiti..kasnije sam imala dva dana uplau misica ruke...napravili su samo eeg i pretrage krvi i mi opet osli dolje..tako dokica veli dobro,pricekat cemo nalaz krvi ali ona misli da misle krivo..i tako proveli 6 sati u bolnici i poslali nas doma..sve ok...
sutradan u rano jutro zove me na mobitel (ja jos u krevetu) ta doktorica sa rebra koja je rekla da se radi o koljenu da bi trebali doci na CT!!!!totalno sam se prepala!pocela je-kako je adrian,je li dobro,jel ga boli glava,jel povracao...velim da ne znam jer jos nisam ni bila do njega,jos je spavao..pa pitam-sto se desilo?zasto sad na ct?veli da su imali sastanak i da su joj rekli da ga je prehrabro otpustila,da je trebala napraviti ct,da se samo tako vidi da li je tlak u glavi promjenjen..i mi osli odmah na rebro...zaprimili nas i rekli tek drugi dan ct..ajoj!cijeli dan proveli u bolnici..a znate kako tamo dug dan zna biti!adrian nije mogao ni setati po hodniku tako da smo cijelo vrijeme bili u sobi i pricali i prepricavali i paleta i citali snjeguljicu i sto prica i pricali o svemu i svacemu i vise me jezik bolio jer nisam mogla vise smislitinista o cemu bi pricali..a on navijen 100na sat...bila je tamo i neka mama s djetetom od 5 mj koje je dobilo pumpicu s kojom sam razgovarala..jadna sva mi se otvorila i rasplakala-ja sam je razumjela pa joj je valjda tako bilo lakse,veli da se tako jos nije nikome rasplakala i da joj to nije obicaj..ocito joj je trebalo...uputila sam ju u nasu udrugu i dala par savjeta i informacija..
ugl...svasta mi je prolazilo glavom i znala sam da nas ceka eventualna zamjena pumpice...ajme,koliko covjek ostari u tih nekoliko trenutaka...sljedeci dan bio je ct i sve je bilo u redu!ajme,sreci nema kraja!bila sam sretna sto ne mora na operaciju!eto bila sam presretna sto ne mora na operaciju i zato sam sva sretna doma peglala...
ali i dalje sepa...sutra kod reumatologa...
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 15 sij 2012, 22:36

Lulamae, kako sepa, da li se tuzi da ga boli ispod, da li je u zadnje vrijeme bio prehladjen? Oprosti neznam da li ti ovo pomaze no nama je Filip poceo iznenada sepati i tuziti se da ga boli ispod koljena, svasta smo isto kombinirali sto bi moglo biti, do kraja je bila voda u kuku. Pogledano na UZV kukova. Tada smo uocili jos jedan njegov problem, a to da mu i patela (gornja kost na koljenu) se seta jer su mu okolni misici losi. Ovo sepanje kod djece zna doci od vode u jednom kuku, a vrlo, vrlo rjetko je u oba. Filip je prije tog sepanja imao virozu koje je ocito posljedica bila voda u kuku.

Znam jos par mama kojima su djeca i s teskocama i bez teskoca pocela iznenada sepati, a razlog je bio voda u kuku kao posljedica neke prehlade ili viroze.

To bi sigurno IRENa bolje objasnila nego ja, a i njen Jan je isto imao i nije uopce mogao hodati, no evo ja sam to ti napisala laicki.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic
kraljevna bez zrna graska

PostPostao/la nadicab » 15 sij 2012, 22:47

da i swenova mama je to prosla sa Swnom,nakon upale grla.
Ma da mi je znati kako tlak u glavi moze utjecati na sepanje? Moze utjecati na svasta, ali na sepanje, fakat su vas bez veze izmaltretirali. I jos reumatolog, ma svasta.
Poslusaj Dinku i odi na pravo mjesto i ne daj da ti eksperimentiraju na djetetu
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la TalaB » 15 sij 2012, 23:07

mi smo također kao i dinkuć imali bol u koljenu, ispostavilo se da je upala kuka (voda), a uzrok je bio priorix cjepivo koje je primila 2-3 tjedna ranije.

najbolje da odeš nekom ortopedu i da pogleda na uzv. stigneš još kod reumatologa poslije. :dunno
LARA 17.03.2004.
PATRIK 05.05.2009.
TalaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 16 sij 2012, 02:03

da,boli ga ispod koljena..a prijemjesec dana je dobio priorix..ajme!
a sepa tako da stane na prste dok mu je noga flektirana i nemoze uopce stati na nju..a drugi nacin je da mu je noga ispruzena dok stane na puno stopalo i baca ju udesno,kao da ide kruznmo iz kuka u stranu..jel me kuzite?
ma ne mogu vjerovati da cu na jednom forumu naci rjesenje a toliko doktora ne zna sta mu je..pa to je ubijes nekoga.. :angry
oni su mislili da je tlak u glavi jer je kao polsjedica toga bas ovaj drugi nacin sepanja koji sam objasnila..
znaci trebali bi ici ortopedu da slika kuk?i kako se to lijeci?
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dinkic » 16 sij 2012, 02:06

Lulamae, nadajmo se da je samo voda u kuku, u principu mirovanje, neki lijecnici daju i lijekove (antibiotik) ovisno kakvo je stanje.
F 15.12.2000.
"Kada Bog ima za tebe plan onda su svi tvoji planovi samo zrnca pijeska na obali morskoj."
Dinkic

PostPostao/la Dinkic » 16 sij 2012, 02:10

Oprosti, ne slikanje za pocetak nego UZV kukova, to rade ortopedi, mi smo isli privatno jer smo se bili jako preplasili sto je, a znas i sama koliko se ceka na UZV kukova u bilo kojoj bolnici. Mi smo poslije isli jos na rendgen (tada u bolnicu-nema cekanja) no iz drugih razloga jer smo bili u strahu da kukovi nisu osteceni, hvala Bogu bilo je dobro iako F. ima jako plitke zglobove pa moramo i taj dio malo vise paziti.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la Dinkic » 16 sij 2012, 02:13

TalaB je napisao/la:mi smo također kao i dinkuć imali bol u koljenu, ispostavilo se da je upala kuka (voda), a uzrok je bio priorix cjepivo koje je primila 2-3 tjedna ranije.

najbolje da odeš nekom ortopedu i da pogleda na uzv. stigneš još kod reumatologa poslije. :dunno

Nas su slali i kod reumatologa no nista nije mogao dodati nego voda u kuku. Osim nalaza ortopeda imali smo i nalaze raznih stvari iz krvi koje je ortoped, a potom i obiteljska lijecnica preporucila.
F 15.12.2000.
Dinkic

PostPostao/la IRENA » 16 sij 2012, 10:22

luli i meni po opisu izgleda kao što su ti cure napisale - izljev u koljenu ( i /ili kuku) .
Imao i moj Jan. Nakon neke banalne viroze " kao iz čistog mira" počeo šepati, pri hodu "zabacivati" nogu u širokom krugu prema van ... izgledalo je užasno - no UZV kukova pokazao je manji izljev u kuku , CRP i DKS bili ok tako da smo samo malo mirovali ( ne strogo- ali nije trčao, skakao) i davala sam mu paracetamol i ibuprofen - prošlo za cca 2 tjedna.
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 16 sij 2012, 13:48

bili danas kod reumatologa..veli da krvna slika pokazuje virozu..da je to reaktivni artritis..i da se dogada nakon viroze koja moze biti i nezamjetna..eto...danas je bolje,hoda...vidjet cemo kako ce dalje..
sutra na mikcijsku citouretografiju...uuuuh....
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 16 sij 2012, 13:59

evo, pom
nova sam pretrazivala po webu simptome povisenog intrakranijalnog tlaka i NIGDJE ne spominju sepanje, samo glavobolje, povracanje, problematika vida.
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nora28 » 16 sij 2012, 16:02

Lulamae, jesu li mu radili pretrage krvi da bi se ako postoji, izolirala neka bakterija? znam mamu ciji se sin tuzio na bolove u koljenu, sepao je i bili su na dosta pretraga i nakon nekog vremena ustanovilo se da ima reumatoidni artritis koji je nastao nakon infekcije streptokokom. sada je u fazi remisije. eh, da, on je stalno imao lagano povisenu temperaturu i povisen CRP. ne zelim te ni u kom slucaju plasiti, samo da znas sto mozete eliminirati. :hug
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 16 sij 2012, 16:18

lulamae :hug
Nemam sta pametno rec osim da se nadam da je ovo sto veli Irena i ostali.
Ajde da sto pre prestane to sepanje i da se vratite u normalu.
Potrebna je jedna minuta da donesete odluku koja moze da vam promeni ostatak zivota, ali potreban je celi zivot da otkrijete dali je ta odluka bila pravi izbor.
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 17 sij 2012, 00:15

radili su krvnu sliku i ok je...dokic veli da pokazuje zapravo viroznu sliku,ne bakterijsku...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 20 sij 2012, 01:42

danas mi je bio uzasan dan..ali uzasan...
ugl jedna scena...odem u postu s malim da posaljem uputnicu na rebro,papire u silver,i ovo za parking u gradski ured..i tako ja stavim maloga da sjedne i odem do saltera kupiti kuverte..vidim neka zena prica nes s njim..50ak godina..na kraju nes cujem-jesi ti gluh? ... !!! ...dodem do njega,ona okrenuta ledima,velim-sto je bilo? ona nista samo necka glavom i okrece ocima...pitam adriana-sto je bilo,adriane?ona se okrene i veli-mogao bi se i ustati starijima! ...uhhhhhhh!!!i sad mi se digne tlak kad pisem...velim-gospođo on je slijep i invalid je,ne moze stajati,zato sjedi!..a ona dalje..pa mogao je bar nesto reci! ...pa rekoh-ocito vas nije razumio....ona se prvo s njim raspravlja!a onda jos sa mnom!
pa dobro,ima li tome kraja?sto da ja radim?ozbiljno razmisljam da mu isprintam majicu na kojoj bi pisalo- INVALID SAM,NE MALTRETIRAJTE ME! ..pa sto vise d aja radim?gdje god dodemo,svi nas napadaju..da prodemo brze kroz vrata..pa objasnjavam da ne mozemo jer je invalid...da nisam nemajka jer mi dijete spava u tramvaju aja zujim nego je slijep pa zato tako izgleda!pa odkud ljudima pravo da tako svakog napadaju i zasto ne pomisle da nismo svi idealni i da mozda postoji razlog zasto on sjedi osim toga da je nepristojan! ...sto da radim?mozda da nosi stap bi primjetili..a mogao bi i mlatnuti koga usput kad ga krenu tako maltretirati...ali za stap nam je prerano....da nosimo bedževe?istetoviramo cela? .....aaaaaaaaaaahhhhhhuuuffffffffffffffffff....
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MAJA Skopje » 20 sij 2012, 01:49

lulamae mislim da je ovako samo na Brdovitom Balkanu. :(
Takva nekultura i prostakluk. Bas sam se iznervirala. A ovi starci dopunski nerviraju jer misle da imaju pravo na sve. :roll
MAJA Skopje
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nadicab » 20 sij 2012, 09:36

crne naočale jako pomažu + pas
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 20 sij 2012, 14:20

ma naocale su mi uzas..to mi nije lijepo za vidjeti i ne bi mu to stavljala..ali pas,da, to je super ideja..i vec ju provodimo..jedva cekam da ga dobijemo!
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 20 sij 2012, 18:04

lulamae, da znas samo koliko sam se naslusala komentara, pogotovu u tramvaju (kad smo gore isli svaki mjesec po par dana) "pa mama kako vas nije sram sa djetetom u kolicima, pa sto ih ne sklopite, vidite da nema mjesta".....Eva se vozila u onim ljetnim do 4. godine i iz aviona se moglo vidjeti da bi valjda hodala da moze :ajme kod nas doma komentari tipa "pa kako te nije sram mamu gnjaviti da te vozi a tako si velika cura", Eva bi odgovarala, ja imam paraparezu,, sunce moje malo. kad bi dosla doma obavezno bi se dobro isplakala.
dugo ce jos vremena proci da se svijest ljudi pocne mijenjati.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la DomiMama » 21 sij 2012, 00:51

nora28 je napisao/la:lulamae, da znas samo koliko sam se naslusala komentara, pogotovu u tramvaju (kad smo gore isli svaki mjesec po par dana) "pa mama kako vas nije sram sa djetetom u kolicima, pa sto ih ne sklopite, vidite da nema mjesta".....Eva se vozila u onim ljetnim do 4. godine i iz aviona se moglo vidjeti da bi valjda hodala da moze :ajme kod nas doma komentari tipa "pa kako te nije sram mamu gnjaviti da te vozi a tako si velika cura", Eva bi odgovarala, ja imam paraparezu,, sunce moje malo. kad bi dosla doma obavezno bi se dobro isplakala.
dugo ce jos vremena proci da se svijest ljudi pocne mijenjati.

nevjerojatno kako ljudi nemaju pametnijeg posla nego zabadati nos di im nije mjesto :roll :(
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 21 sij 2012, 14:41

joj nora,tako mi je zao da i ti to isto prolazis...ali to toliko kida zivce..joooj...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nora28 » 21 sij 2012, 18:39

gle, ja vjerujem da smo se skoro svi sa gp susreli s takvom vrstom ljudi, ma ima i krasnih ljudi ali takvi obicno gledaju svoja posla i ne postavljaju glupa pitanja i ne daju komentare ovakve vrste. na nasu zalost, kad tad se susretnemo s takvima. samo treba ocvrsnuti, valjda vrijeme donese svoje. od kada nije u kolicima pitaju nas npr. hoce li joj "to" proci :roll uglavnom, s vremenom se naviknes i postane manje bolno. ne dopusti da ti to pokvari ni sat a kamoli dan :hug
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Sanja » 26 sij 2012, 08:52

Ma čovjek se navikne na sve. I ja sam prošla i još prolazim sve te stvari no više se ne obazirem. Osim kad imam pms :ajme, onda naprosto popizdim. :conf
Dam si malo oduška pa pustim bezobrazno, otrovno jezik. :drink
Al moram priznati da su me te situacije jako smetale i bolile. U biti nisu jadni ljudi krivi što ne znaju. Kad sam se malo analizirala zašto šizim zaključila sam da je to iz moje osobne frustracije i majčinske boli. Tko ih šljivi :dada
Sanja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 26 sij 2012, 11:04

nama se nekoliko puta desilo da su mala djeca glasno pitala svoje roditelje "mama, a zašto ovaj dečko se voui u kolicima? Pa nije beba" pa bi mame ušutkavale djecu a Denis bi sve to čuo i onda bi meni komentirao.
Eto, prošli tjedan smo to i opet doživjeli kada je mali zastao pored Denisa i onda se zatrčao prema tati i vikao "taaaaaataaaaaaaa, ovaj dečko je u kolicimaaaaaaaaaaaaaa!!!" onako suptilno koliko mali klinci to znaju :lol
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la nora28 » 26 sij 2012, 17:17

meni ne smeta kad mala djeca tako reagiraju, smetaju mi reakcije odraslih.
Dam si malo oduška pa pustim bezobrazno, otrovno jezik

joj Sanja kako bih ja voljela da mogu odgovoriti, meni ce se najprije stegnuti nesto u grlu, zatim zelim sto prije otici sto dalje od takve osobe. jednostavno nemam hrabrosti ni ideje sto bih rekla u tom trenu. kasnije mi uvijek bude zao sto nisam ostrije reagirala. koji sam ja lik, jos pazim da ja njih ne uvrijedim. zato mm nema pardona, njega izbjegavaju pitati gluposti jer znaju kakav ih odgovor ceka.
E. 2001.
L. 2012.
nora28
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IRENA » 26 sij 2012, 17:38

draga nora - nemoj se žderati kaj odraslima divljima nisi mam odgovorila - ono kaj si sama pomislila je dovoljno dobro - neki će se sa divljima potući, drugi će prešutit - i jedni i drugi su dobro učinili ( u skladu sa svojom prirodom) .. i niti jedni se ne trebaju gristi zato što su upravo tako učinili..
Mogu se malo pogrickati .. ali ne se žderati poradi drugih.. :kiss
Jan 1999. i Vito 2003. i Gita 2008.
IRENA
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.