Sada je: 13 srp 2026, 14:55.

Ljetne mame i bebe (8.dio)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Ljetne mame i bebe (8.dio)

PostPostao/la Nana30 » 09 ožu 2012, 13:02

pa ja i meni je promjenio na 13.8 ...mi smo usle u 5mj ha ? jupiiiii :zivili

ja sl. tj na uzv jedva cekam :)[/quote]

da suncice baš mi je brzo prošlo ne mogu vjerovati da ćemo uskoro gurati kolica :zivili :kiss

cure mene moja glavobolja i dalje rastura i to kada se probudim ujutro pocne me boliti tj, probadati samo na jednoj strani glave pikati,prvo oko čela onda dalje,mislila sam da su sinusi sada više ne znam što da mislim ali ne sviđa mi se to, traje već tjedan dana svakakve gluposti mi padaju na pamet :ajme boli u prekidima zato mi je čudno i nije tipicna gavobolja baš čudno ufff samo da nije nekaj strašnoga da nema bebice ne bi panicarila ali ovako :gaah
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la StaRR.2606 » 09 ožu 2012, 13:05

Nana, glavobolje su normalne na početku... imaš povećani volumen krvi, pa se zna malo "pritisak" u glavi napravit dok se male krvne žilice ne priviknu na tu veću količinu protoka.. ;) proći će. Meni je pomagao čaj od mente i kamilice... masaža sljepoočnica... a Dragi je znao laganini i eterično ulje eukaliptusa u lampici zapalit, to bi me smirili isto.. Mene je neka tupa glavobolja, isto pulsirajuća znala hvatat... al prošlo je. ;) :ljubav
slika
StaRR.2606
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncica77 » 09 ožu 2012, 14:00

vidis ja te trudnicke glavobolje jos nisam imala
a pored mucnina na pocetku, pa krvarenja, pa sad zatvora, pa zubobolje nek me glavobolje bar zaobiđu :nokti

da guranje kolica ako Bog da , jedva cekam samo da bude sve ok :moli

ja kupila onaj sirup DUPHALAC i sad gledam u njega od sinoc , bojim se ga probat :ajme
mama dva anđela ...slikaslika
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 09 ožu 2012, 14:12

Ćao curke :mah
Ja inače bolujem od migrena, al evo fala Bogu u trudnoći su popustile, 2-3 puta me do sada glava bolila, i osim žgaravice i nisam imala nekih mučnina, jedino što prva tri mjeseca nisam mogla ništa slatko jesti, digao bi mi se želudac tako da ga i sada baš ne jedem i ujutro na kaladont mi zna biti muka. Al me zato izluđuju ti noćni odlasci na wc, znala bi se buditi svako uru vremena i ići piškiti i to ne kap po kap nego baš dobro, da kucnem, zadnje tri noći idem samo 3 puta. Zato ne mogu spavati nego samo na lijevom boku jer to bebaču najviše paše, ako se okrenem na desni odmah me steže ispod rebara i oko stidne kosti, al stavim nekako jastuk za dojenje pod trbuh pa bude lakše jer me boli livi kuku od stalnog spavanja na njemu.

Stellina i ostale curke hvala na odgovorima, osjećam i ja zadnjih tjedan dana takvo stezanje, a nadam se da će ubrzo i pravo lupkanje pa da i mm osjeti.
nešto se dečkima sviđa biti ljetna beba, čestitam svima :dada :joy , ja od prvog dana imam neki osjećaj da nosim dečkića, al saznat ćemo nadam se na sljedećem pregledu jesam li u pravu.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la DesertRose » 10 ožu 2012, 15:31

Bok cure!
Dali ima koja od vas grčeve u nogama(listovima) po noći, i kako to spriječiti?
DesertRose
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la nana44 » 10 ožu 2012, 15:47

Ćao Desert Rose!!

Ja sam ih imala i pomogao mi je magnezij, dr mi je to preporučila. :mah
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 10 ožu 2012, 16:43

snowwhite je napisao/la:nisam ja valjda jedina kojoj ni dojenje nije pomoglo skinuti kile :ajme

nisi! ja dojila 2 ipo godine i na kraju perioda dojenja još uvik sam bila na + 7. inače punih prvih 6 mjeseci sam isključivo dojila i čim sam počela uvoditi krutu hranu (pazite se tad) u 1 mjesec dobila 5 kila!!! :shock a stvarno se ne prežderavam ,jedem normalno međutim jednostavno se lijepe. i sad sam sigurno na + 13 - 14 , a pa šta ću ja sad. Ne mogu ne jest ništa
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la MamaMu » 10 ožu 2012, 17:46

ljetnice ima li ko od vas problema sa krvarenjem iz nosa? meni vec drugi put se dogadja,a sjecam se i u prvoj trudnoci da je bilo istoga
There is a voice that doesn't use words. Listen!

Proljetni cvijet 05.05.2009.
Duple ljetne oluje 02.08.2012.
MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 10 ožu 2012, 18:07

Pozdrav cure
evo nas napokon doma,koji lijep osjecaj leci u svoj krevet,spavati na svom kusinu...sjesti na wc :oops: ,...neprocjenjivo

MamaMu je napisao/la:ljetnice ima li ko od vas problema sa krvarenjem iz nosa? meni vec drugi put se dogadja,a sjecam se i u prvoj trudnoci da je bilo istoga

ja osobno nemam, al kako sam dugo lezala u bolnici vidjela sam da dosta trudnica ima takvih problema
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la MamaMu » 10 ožu 2012, 18:10

ne znas sta su im dr rekli za to?
jel to neki nedostatak ili sta?
ja procitah da nije nista zabrinjavajuce...

MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 10 ožu 2012, 18:38

Mislim da cak to doktorima nisu ni spominjali
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la nana44 » 10 ožu 2012, 19:53

Rajvos super što si kući, sada uživaj u toplini doma :luv

MamaMu menis e znalo dogoditi da kad isoušem nos bude sukrvice, dosta trudnica mi je reklo da je i njima tako i da su im rekli da to nije ništa zabrinjavajuće. Ja osobno nisam ništa spominjala svojoj dr., kontam dok ne počme baš curiti da je nekontrolirano da ne trebam previše dizati paniku. :dunno

Rusulice ja isto jedem normalno, isto kao i prije pa sam +6, sad vjerovatno i više, al tako mi je oduvijek, jednostavno sam sklona tomu i šta ću sad, šta je tu je. Dok ne bude pretilosti dobro je. :dada
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rusulica » 10 ožu 2012, 20:04

Nano + 6 uopće nije puno za tvoje tjedne
Rajvos guštaj ( u svom wc-u :D )
Mama mu to je normalno, to krvarenje. Vlaži zrak i špricaj nos nekom morskom vodicom
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la suncica77 » 10 ožu 2012, 21:32

MamaMu je napisao/la:ljetnice ima li ko od vas problema sa krvarenjem iz nosa? meni vec drugi put se dogadja,a sjecam se i u prvoj trudnoci da je bilo istoga

ja imam, ali nece samo tek tako doci vec ako ispusem nos jako ili cackam :oops:
tesko stane krv, valjda sto sam na andolu , ali me to ne brine , kazu normalno u trudnoci

mislim da sam teza za cca.600g :mrgreen
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Iva15 » 10 ožu 2012, 22:12

Ja imam stalno krvi na maramici i često brišem nos, kao da sam prehlađena, a nisam... Mislim da mi je to počelo negdje u 8-9 tjednu (čitam na internetu one tekstove trudnoća po tjednima pa je baš kad mi se to pojavilo pisalo da bi se to moglo pojavit) tako da se ne zabrinjavam previše oko toga.
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la MamaMu » 10 ožu 2012, 22:38

i ja stalno ispuhujem sukrvicu,a vec 2 put se dogadja da krene krvariti(prvi put kad sam iz hladne presla u toplu prostoriju,sinoc nakon sto sam cistila nos)...samo sto kod mene je popraceno nekom blagom glavoboljom(koja je i inace prisutna mi u trudnoci)...
znaci da spricam nos?

MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 10 ožu 2012, 22:47

MamaMu ja inače zbog oštećene sluznice nosa od alergije ispirem nos Sterimarom i dobro mi dođe zbog sukrvice,a i glavobolja jer mi se ne začepe sinusi. Sigurno je da ti naškoditi ne može, a pomoć vjerojatno hoće jer glavobolje znaju doć i kod čestog naprezanja pri puhanju nosa. Probaj, meni je pomoglo i kod migrena i alergije ;)
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nana30 » 10 ožu 2012, 22:54

MamaMu trebala bi špricati nos ili kapati sa fiziološkom da ti sluznica nosa ostane vlažna, jer kod suhe sluznice nosa dolazi do krvarenja, meni se to dešava samo kada ispušem nos i to samo iz jedne nosnice i to samo po zimi i od suhog zraka nevezano za trudnoću.

Cure moje u kojem tjednu ste radile ili ćete raditi 3d/4d uzv? meni je ginekolog rekao da to obavim oko 20tt a ja mislim da je malo prerano, ja sam htjela negdje 22,23tt.a moram na kontrolu kod njega sa tim nalazima sada ne znam što da radim :conf
slika
Nana30
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MamaMu » 10 ožu 2012, 22:55

probat cu veceras malo pred spavanje,jer vec nekoliko dana nos mi je napola zacepljen,a ne osjecam prehladu nikakvu

hvala :)

MamaMu
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la danna » 10 ožu 2012, 22:57

Bok curke,
da, grčevi u nogama - dobri lipi magnezij pomaže, i masaža, pa krvarenje iz nosa - ne znam što je tome uzrok, ali pojavilo se svega par puta u prvoj trudnoći, u ovoj drugoj zasada ništa, i naravno problemi sa zubima - osjetljive desne i ponekad krvarenje..sve će to proći..a kg? :ajme kod mene oscilacije, kako koji mjesec, ali kako mjeseci prolaze i bliži se kraj, dobivam sve više na težini.
Počela su me križa ubijati :/
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la danna » 10 ožu 2012, 22:58

Nana30 je napisao/la:MamaMu trebala bi špricati nos ili kapati sa fiziološkom da ti sluznica nosa ostane vlažna, jer kod suhe sluznice nosa dolazi do krvarenja, meni se to dešava samo kada ispušem nos i to samo iz jedne nosnice i to samo po zimi i od suhog zraka nevezano za trudnoću.

Cure moje u kojem tjednu ste radile ili ćete raditi 3d/4d uzv? meni je ginekolog rekao da to obavim oko 20tt a ja mislim da je malo prerano, ja sam htjela negdje 22,23tt.a moram na kontrolu kod njega sa tim nalazima sada ne znam što da radim :conf

Ja sam ga radila u 20 tj. i rekao mi je da se to tad i radi, a sad zašto, ne znam , nisam pitala, zna li netko?
slikaslika
danna
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la snowwhite » 10 ožu 2012, 23:20

u 20tj radi se tzv morfološki uzv, prvi pregled na kojem mogu dobro vidjeti sve bebine organe koji su se već trebali razviti. mozak, pluća, srce, bubrezi, želudac, mjehur i ostalo. sve treba već biti razvijeno i na svom mjestu i to tada gledaju. zbog toga neki predlažu 3d jjer se bolje vidi. nama mamama je draže kasnije raditi taj uzv kad se razvije bebino ličeko pa da to vidimo i imamo slikice. doktorima lice nije važno :)

mi napredujemo ok. moja gin je na bolovanju već mjesec dana i čini se neće skoro vratiti i sad moram kod zamjenskog. imam termin u srijedu. nisam baš najsretnija i nadam se da će se vratitii još prije poroda jer ako ne najradije bi krenula s pregledima u bolnici :dunno. ne znam kakav će mi biti taj zamjenski dr. baš bezveze...

od ponedjeljka mi klinci kreću u vrtić i mislila sam se pozabaviti preuređenjem nove kuće koju smo kupili ali mi svi savjetuju da ne bojam, ne perem jakim dezinfecijskim sredstvima. nositi kutije i namještaj znam da ne smijem a ja ne mogu samo sjediti i gledati. pogotovo što mm radi i ima dnevno par sati posvetiti se tome. nećemo se preseliti još 3 mjeseca :ajme
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la suncica77 » 11 ožu 2012, 00:02

jel u biti morfoloski uzv isto sto i anomaly scan ?
suncica77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nana44 » 11 ožu 2012, 00:12

je,Suncice,to je to.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nana44 » 11 ožu 2012, 00:20

Danna i mene su počela križa boliti,ipak nam se sad trbuh širi i bebač raste :) . Koliki mi je trbuh dragi zeza da će me vatrogasci tribat još domalo dizat iz kreveta :hahaha .
Ja planiram negdje oko 28-30 tjedna otići na 4D, da vidim bebaču i lice i sve kako treba.
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rajvos » 11 ožu 2012, 09:44

Jutro!
Vidim svima poceli neki fizicki problemcici, uh ja imam jedan tezi, kaze mm da hrcem :ajme strasno, nisam nikad prije, ima li jos koja taj problem?
Meni mm bas zao, rekla sam mu da ide u drugu sobu al on nece, mogu li si kako pomoci?
Patrik Ivan 10.6.2012.
rajvos
napokon Mama

PostPostao/la Stellina » 11 ožu 2012, 12:10

Jutro curke :luv

I ja sam radila morfoloski uzv na zadnjem pregeldu, taman sam bila 20 tjedana i gin je radila sve slikice os dvakog organa posebno, mjerila, vagala itd. Radila mi je i 3D i htjela mi liceko pokazati al on bi nam uredno guzicu okretao tako da nista :naughty

Sto se krvarenja iz nosa tice, i ja svaki dan ujutro uredno ispusem ugruske krvi i vec sam se priviknula. Procitala sam da do toga dolazi jer nam je krv u trudnoci gusca i kapilarice su pune krvi , a neki pak kazu da do toga dolazi ako smo u manjku sa vitaminom c u trudnoci :dunno Nebi znala tocno i ne zabrinjavam se jer sam procitala da se cesto dogadja u trudnoci.

Rajvos

:hahaha :hahaha
Ja hvala Bogu ne hrcem al zato moj dragi to radi za oboje :roll

Mi smo jucer poceli sa bojanjem sobice.. :joy Duga je uspjela i bas sam ponosna, mislim da cu se danas jos malo zabavljati i zavrsiti je jer jucer nisam stigla :)

Zelim vam ugodnu nedjelju :kisichagic
slikaslika
Stellina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la renesmee » 11 ožu 2012, 16:00

ej curke! evo i nas od doktora, u biti sve je ok, al dotični još uvijek okreće samo guzu i neće reći kaj je! :gaah

evo recepta za glavobolju koji čak i meni pomaže - dao dr. (a imam migrenu za ubiti se): uzmete jedan apaurin od 2 mg i pola sata poslije lupocet. pomaže, a ne šteti bebici! ;)

i mi idemo za 2 tjedna na anomaly scan, kolko sam vidla to se ide između 20. i 22. tj.

suncice, tebi sok od šljiva nije pomogel? meni funkcionira savršeno! :dada
renesmee
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Iva15 » 11 ožu 2012, 16:02

Mene moj upravo obavijestio da sam noćas pilila ko velika :ajme A joj, ova trudnoća stvarno donosi svakakve novosti :)
P 07/2012 S 05/2015
Iva15
volim biti organizirana

PostPostao/la nana44 » 11 ožu 2012, 16:06

renesmee znam kako ti je, tako i moj bebač, nije doduše okrenuo guzu al neće da raširi noge, pa sad čekam još 2 tjedna do sljedećeg pregleda :roll

:nesvist stvarno u ovoj trudnoći svašta saznaš i doživiš, i mene je moj obavijestio da hrčem, ali samo ako spavam na leđima, ne smi puno prigovarat jer on hrče konstantno i toliko ga izlupam da mi ga na kraju bude žao, al smeta mi, sad nek malo vidi kako je to :hahaha
slika
nana44
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.