ronin je napisao/la:a malo sam se šalila.nisam mogla odoljeti,povukla me riječ za jezik
![]()
al krumpi ne pjeva se ljubičice bijela,al se uči ,i to dosta o Titu na povijesti
ovo što se tiče župnog vjeronauka,dosta se razlikuje od školskog.
dok na školskom prolaze gradivo iz udžbenika,rješavaju radnu bilježnicu,razgovaraju,igraju kvizove,gledaju biblijske crtiće,
na župnom je orijentacija baš na pripadnost toj određenoj župnoj zajednici,živi susret,radost okupljanja,pogleda izbliza kako izgleda takva zajednica i kako je biti njen član.uče se pjesmice koje će se pjevati na dječjoj misi...
dakle-teorija i praksa,ne u sukobu,već u upotpunjavanju
pa normalno da se uči o Titu na povijesti (btw u osnovnoj školi o II. svj. ratu na našim prostorima ima doslovno 2 stranice teksta). zar to treba izbaciti? ali sad miješaš kruške i jabuke. o Titu se uči na povijesti, nek' se o vjeri, vjerskim blagdanima i sl. uči na vjeronauku. ali ne. to se ubacuje u sve predmete. jel bi ti voljela da se na Titov rođendan na likovnom slika Tita, da se Tita ubaci u sve predmete???

To što moje dijete ne osjeti takvu vrstu diskriminacije i što je u njegovoj školi to riješeno dobro nažalost nije pravillo već iznimka.