ali da li si smetamo tako jako zato što je vjeronauk u školama i zbog čega si toliko smetamo u tome
Razumijem da ne vidiš smetnju i ne razumiješ zašto se priča o smetnji zato što tebi (vjerniku) ja zaista nikako ne smetam. Vjeronauk postoji, dijete na njega ide, ne mora ga se posebno razvoziti na to
i stvarno - pa gdje je smetnja?Ali gdje je tu tvoj kompromis? Nema ga, jer ga ne trebaš niti raditi jer su tako postavljene stvari. Pozivaš na kompromis ali s pozicije onoga koji ne treba raditi kompromis, nego meni daješ lekcije o potrebi kompromisa.
Šta bi falilo kompromisu da se vjeronauk odvija tako da ne smeta niti jednoj strani, u vrijeme koje ne smeta niti jednom vjerniku druge vjere ili ateisti?
Na koji način je vjeronauk izborni predmet, a uvijek je u sklopu redovne satnice, a npr. drugi jezik je (u četvrtom osnovne) tako da mi dijete i tu ima rupu i čeka 45 minuta na hodniku?
Ovdje se barata tim "izbornim" terminom kao da bi mi morali biti zahvalni što nije obavezan? Jel to kompromis koji je ponuđen?

a ne ukidanje vjerskih blagdana.

al ne čini mi se da je to 0,0002 posto