A sad nastavak.
E, da - isto tako zadnje dane znam tocno kad ce navodno ogladnit - uvijek kad treba pisat domaci i kad treba ic spavat. Navecer to razvlaci prvenstvno ne bi li jela u dnevnom i usput gledala glupe serije (od Turaka do Lare), a meni se pocne dizat kosa na glavi kad pocne zicat i svakodnevno ispitivat "hocu li vecceras moc gledat Laru?".
Sta se tice skole moja odgovorna, ozbiljna i dobra djevojcica se vrati sva vitrena. Nema ta pojma tko joj glavu nosi. Da ne pricam kako je vec cim udje u kucu s jednom nogom, i cijelim mislima vani - samo ceka kad ce moc izac ispred kuce igrat se sa susjedstvom i hoce li se uspjet izvuc bez rucka ili ce morat na brzinu ipak nesto bas tada pojest. Iako je cesto bas tada i zaboli trbuh pa ni ne moze jest (mo's mislit).
Evo, ovo je prica od jucer. Spominjala je bila da ce mozda imat kontrolni iz prirode, ali nije bila sigurna. Utjeha mi je samo sto je prijateljica iz razreda koju je zvala pitat iz kojeg dijela prirode ce bit kontrolni i ova odgovorila da ne zna iz cega ce bit kontrolni, mozda iz hrvatskog.
Dakle, dosla ona iz skole, smilslja kako ce sto prije izac, a ja krenula s pitanjima:
N, jeste li imali kontrolni?
Hmmmm.... nisam sigurna. mozda jesmo.
Iz cega ste imali kontrolni?
nemogu se sjetit
Jeste li imali kontrolni iz hrvatskog?
nismo
Jeste li imali kontrolni iz matematike?
nismo
Jeste li imali kontrolni iz prirode?
nismo.
(onda se pobjedonosno sjeti fore pa kaze) ceka, sad cu ti izvadit iz cega smo imali kontrolni! (i donese mi pokazat kartonsko jaje koje su ukrasili kolazem i susenim cvijecem taj dan na likovnom. nakon malo divljenja nastavim ja s pitanjima)
a je li vam uciteljica spominjala da cete imat neki kontrolni?
hmmm... da
iz cega?
iz prirode.
A o cemu ce bit kontrolni?
nisam sigurna.
Znaci nije vam to rekla?
mislim o proljecu.
Dobro, onda cemo to jos malo ponovit.
(uskoro stize i mmama i isto nesto spominje skolu i sto su radili i u jednom trenutku ili ona ili ja spomenemo nesto kao jesu li vjezbali za kontrolni i N odjednom onako usput kaze)
dala nam je jedan papir.
Gdje ti je papir, daj da to pogledamo.
pa nije mi ga jos vratila jer ga nije stigla pregledat.
cekaj, znaci dala vam je papir s pitanjima i vi ste svakio za sebe to trebali odgovarat?
da
znaci, pisali ste kontrolni?
da
i jesi li znala odgovorit na pitanja?
nisam znala na jedno.
koje pitanje nisi znala?
koji su blagdani na proljece. Ili sto se slavi na proljece. ili tako nesto.
a jesi li ostala pitanje znala?
(vrti glavom i rukama u smislu "tako-tako" i dodaje)
V je imao 3 ili 4 kriva
A koliko je bilo ukupno pitanja?
mislim 7 ili 8. ... ili 6
(dobro, uspjeli smo saznat da je uciteljica nekima uspjela odmah pregledati pa tako znaju koliko imaju krivih, a njoj jos nije stigla pogledati)
Eto, mislim da mi sad tekdobiva puno znacenje ono: sve je relativno!
I ako ste mislile da je ovo dovoljno zbunjenosti (naravno da sam nakon ovih njenih odgovora shvatila da ce opet iz prirode dobit 2 ili 3. iako... prema njenim odgovorima stvarno je sve relativno) danas se vratila iz skole i opet sam nekako iz nje izvukla da im je uciteljica donijela ocijene iz prirode.
I? Koliko si dobila?
3 (onako, prilicno nesiguran odgovor)
ma, zapisala sam u pisanku D pa pogledaj.
I pogledala ja, a unutra pise -/11 (ovo minus znaci da nije stigla zapisat koliko je imala tocnih bodova od 11 mogucih) i ispod toga zaokruzeno 4.
N, rekla si da si dobila 3.
da
A sta ovo onda pise? (pokazujem tu cetvorku)
(zbunjeno pokriva usta i sama pokusavajuci shvatit sto se dogodilo)
Ciju si ocjenu ti ovdje zapisala?
ne znam. A ovo ovdje (taj -) nisam uspjela napisat broj.
Ali bilo mi je tocnih oko.... hmmm... pa negdje... ili 10 ili ne.... ma, nisam sigurna. uciteljica ce ponovno donijet za one koji nisu uspjeli zapisat.
Da rezimiramo, jednog dana nakon dosta vremena i muke smo ipak na kraju uspjeli ustanovit da JE bio kontrolni i to smo cak uspjeli definirat da je bio iz PRIRODE, a drugi dan... hm, tu smo ostali na tome da joj je kontrolni ispravljen i da je dobila neku ocjenu.
A znat sta je najludje? Koliko god me ovo zbunjuje (a onaj dio oko saranja po teci i radnoj dok pise domaci ili podebljavanje i korigiranje slova bez da se izbrise (ili samo povrsno izbrise) ono prvo napisano i izludjuje) zapravo mi je drago da je takva. Jer kakva je ona po naravi odgovorna, zabrinuta i sl. mogla je biti potpuno suprotna. Tako da sam duboko u sebi zapravo zadovoljna sto to sve skupa prihvaca na ovaj nacin.
Eto, u onom proslom postu, koji je nestao, sam manje-vise bila napisala sve ovo osim ovog danasnjeg dijela oko ocjene (ali zato sam npr. bila uspjela spomenit i kako je uspjela zapisat sto ima za domaci iz matematike crnim flomasterom na naljepnicu knjige. (da, onu naljepnicu na kojoj joj pise ime i predmet).
dakle, sad su vam vjerovatno jasniji oni

od prije.
Dobro, sad sammalo nadoknadila pa mogu ic spavat.